0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
теди, дентокид не е ли хомеопатия. иди виж втемата за зъбите другите са писали за мазила с лидокаин в тях за облекчаване на болката. иначе, ако друго не помага, нямаш много избор, панадол или нурофен. възможно ли е да е от друго? опитай и с охладени плодове, зеленчуци (на парченца и да ги дъвче) или с изстудена в хладилника лъжичка. дано мине скоро
Здравейте,искам да попитам как да облекча болките на малката от никненето на зъбките,страшно много плаче,неутешимо,нищо не помага...Мажа с Дентокид,дадох и на таблетка,от днес смятам да опитам и с хамомила.Аптекарката каза да давам Панадол,но колко често може,ако е всеки ден не води ли до привикване?Приемам съвети,положението е критично над час пищи,много ми е тежко да я гледам така да се мъчи
Ние ползваме тези прахчета http://www.amazon.co.uk/Teetha-Nelsons-Natural-Teething-granules/dp/B0018BPYEW смятам че имат ефект.
Обаче не съм ги срещала в Бг, на мен ми ги донасят от Лондон
*
а как разбра че точно от зъбите плаче така неутешимо и постоянно?
Льони,казаха ми за тези прахчета,ама си мисля че е като с Инфакола работата,като беше вносен помагаше,като пуснаха и у нас и вече не действа.Прахчетата съдържат хамомила,аз вече дадох,консултирах се с хомеопат каза 20 гранули 15цх в 20 грама вода на 4 приема,засега файда няма ,ама може би трябва време...
Елена,не знам какво друго да е  нахранена е,чиста,не е болна,не дава да и пипна венеца ,не плаче а пищи.Дадох и охладена гризалка поуспокои се,но за малко.Измъчи се цял ден не е дремнала и миг,сега заспа от изтощение,да видим как ще караме нощта,ако трябва и от английските прахчета щепоръчам само да я облекча.Благодаря за отговорите
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Стефи,писали сме заедно.В петък бяхме на консултация,здравва е,педиатърката каза,че от зъбките е неспокойна,ама днес много рев рева,утре пак ще я заведа.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
теди, кога се прибрахте? питам, защото при последното ни пътуване ади направи подобно нещо, което е напълно нетипично за нея - плака повече от час като си лягахме и мисля, че беше вследствие на пътуването. ади поне със сигурност реагира с леко закъснение. но ако охладените неща помагат, давай от тях колкото ти душата иска, поне с това нямаш грижи
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Доктор Бърди, ако може да помогнете със съвет. От седмица се боря с подсичане. По съвет на дерматолог, смених пелените /заради възможна реакция към алоето в тях/, мажа сутрин и вечер с Певизон, през деня нанасям А DERMA CYTELIUM LOTION  . Махнах влажните кърпички, през деня почиствам с термална вода на Avene, освен в случаите на изхождане - тогава мия под течаща вода. Държа "по хобот" до колкото е възможно. :) Първоначалното силно зачервяване се поуспокои, но все още го има, дори на моменти като, че ли се "обостря". Освен това, се "качва" към скротума и сгъвките на крачетата.Благодаря ви предварително.
П.П. детето се храни единствено с АМ.  
Може да намажете в комбинация с Фусидин ( + Певарил).
Но е добре да видя снимки на обрива... а не "на сляпо".
Прилагам снимка на обрива. До вчера почти се беше оправил, днес се завърна с нова сила. :?
« Последна редакция: Март 04, 2013, 22:18:07 pm от jam »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ползвайте добър бариерен крем за вечерта... затова нямате добър резултат.
"Кенакомб" или "Вердал" има ли в БГ?
Какви добри бариерни кремчета има в БГ?
Има един добр крем в БГ" Еритеал" -Klorane
http://www.baroness.co/cosmetics/klorane/baby-care/klorane-bebe-eryteal-liniment-to-irritated-skins-hygiene-200ml.html

за бариерен е много добър.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте др. Бърди, от 3тия месец се борим с рефлукса, който е тих, нямаме повръщания. Тогава още ми казаха да давам епадорен сироп, нямахме много силни изразени симптоми освен някой път да откаже да яде (само на кърма тогава).  Давах за извесно време сиропа за исофагита и го спрях. Лека полека започнаха по изразени симптоми на изофагит, започнах от 6тия месец захранване с плодови и зеленчукови пюрета с които продължаваме и до сега + кърма, но подобрение няма. Ходихме на педогастроендеролог (при Рома в Атина), която каза да даваме епадорена по 1мл 3 пъти на ден (тогава бяхме на 7 месеца). Сега сме на 9.5 месеца и проблема стои, дори с по силни симптоми с дъги и преглъщания. Давам 1 път на ден сироп, защото ме е страх да не получи изофагит пак. Изследвания не сме правили, какво др мога да направя, страх ме е вече от този сироп..затова давам не 3, а 1път на ден или там е проблема??
Моля за съвет.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Ползвайте добър бариерен крем за вечерта... затова нямате добър резултат.
"Кенакомб" или "Вердал" има ли в БГ?
Какви добри бариерни кремчета има в БГ?
Има един добр крем в БГ" Еритеал" -Klorane
http://www.baroness.co/cosmetics/klorane/baby-care/klorane-bebe-eryteal-liniment-to-irritated-skins-hygiene-200ml.html

за бариерен е много добър.
Вечер мажех с ПЕвизон /но ме притеснява, че го ползвам вече 10 дни/, през деня редувах А Дерма Цителиум и Пенатен. Първите посочени от вас кремове, мисля ги няма в БГ, ще пробвам последния. Благодаря Ви.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Буболина аз много добре подсушавах преди да мажа и гледах да не се оливам с мазането, че идваше силен крема и самия правеше рани.
*
бубулина, не прочетох да си ползвала судокрем, а него го има в бг и аз съм много доволна от него.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Има един добр крем в БГ" Еритеал" -Klorane
http://www.baroness.co/cosmetics/klorane/baby-care/klorane-bebe-eryteal-liniment-to-irritated-skins-hygiene-200ml.html
за бариерен е много добър.

ето го: http://monami.bg/products/4842-4842-klorane-eryteal-pommade-eriteal-krem-protiv-p.html

особено пък версията Еритеал олио е вълшебна! но уви, няма го в Бг.... само кремът, но предполагам, че и той е много добър, както всичко друго на Клоран.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
м-и за Певизон-а ли имаш предвид? Четох му подробно листовката и там имаше указания, да се втрие добре и да се изчака попиване, което спазвам стриктно. Да ти кажа честно, в началото ефекта му беше мигновен, сега се чудя дали наистина не вреди... :? Не съм особен привърженик на КС, но все пак ми беше изписан от лекар...

Елена, честно...САМО него не съм ползвала  :wink: Той сефте се подсича така, до сега го мажех вечер с Бочко, ползвах си кърпички през деня и кремче без цинк на Sebamed. Никакви проблеми не сме имали. И изведнъж.... 8O Аз принципно не обичам да сменям изпробвана козметика, в смисъл от опит с бебето-марки, които му понасят добре. Сменям памперси, не го оставям да се "кисне", държа по хобот до колкото е възможно /предвид възрастта му, често ме поздравява с опит да ми измие очите  :wink:/...имам чувството, че и водата му се отразява зле. Наистина се пищисах вече, подобрява се и после всичко от начало... :?
jam ще го взема и Клоран-а, дано има ефект...
« Последна редакция: Март 05, 2013, 00:15:47 am от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Нямам предвид Певизона, а кремчетата с цинк и Бочкото. От Судокрем и аз съм много доволна. Сега вече не мажа с нищо и ако зачерви вадя него, минава с едно намазване. Също съм мила с лайка, педиатъра препоръча и смрадлика, за ефект от тях не мога да кажа, защото не са използвани самостоятелно.
На една позната детенцето се беше подсякло много зле - чак дупето и маденцата бяха станали на рани, ама много зле беше. За 2-3 дни се оправи със Судокрем. Дано и вие се оправите по бързо.
[/url]
*
На моето детенце излезе екзема на бузката - много суха и зачервена. Днес бяхме на детска консултация и докторката каза, че не е атопичен дерматит, но е екзема, според нея причинена от нашите дрехи, в които се е опирала бузката. Кожата й е доста суха и предписа да й взема крем на себамед, освен това предписа и лоринден, с който да мажа няколко дни. Сега като чета опаковката на крема съм доста притеснена.
Д-р Бърди, дали може да ми препоръчате крем за такава суха кожа? Досега я мажех с Uriage cold cream
Ако е някой е имал такъв проблем ще съм благодарна да сподели как се е справил с проблема

*
Reevs, вълшебния крем на почит тук е A-derma exomega.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Дъщеричката ми е с атопичен дерматит, минали сме през доста мазила, но с кортикостероида не те съветвам да я мажеш.
На нас Екзомегата не ни помогна изобщо, но пък при вас може и да подейства - май при всяко дете е различно.
На нас най-много ни помогна хомеопатията - класически хомеопат  yahoo_33
*
Reevs, миналата зима на Дани на двете бузи се получи нещо подобно - зачервиха се и станаха грапави. Това беше след първото извеждане на наистина студено. Реших, че ще мине само, но не. Педиатрите изписаха 2-3 крема /вече не помня какви/ - нямаше ефект никакъв. Накрая го заведох на кожен лекар, предписа ми  A-derma exomega и за 3-4 дни мазане нямаше следа от проблема, а поне 2 месеца се влачи така.
Като се стопли - не съм мазала с нищо, освен със слънцезащитен крем на морето, или на басейн. Тази зима като застудя - пак същото стана и пак по същия начин се оправи проблема.
При моето дете поне - от студеното става така, само на лицето /на бузите и около устата понякога/, но никой не можа да ми обясни защо така. Иначе няма и не е имал каквито и да било други кожни проблеми до момента. Та за тази зима си знаех - преди да излезем слагам "колд крем" /Авен, или Биодерма/, като се приберем и го изкъпя А-дерма /профилактично/ и не съм имала повече грижи.

П.П. Единият педиатър беше изписал и кортикостероиден крем, с който аз не мазах. Кожната после потвърди, че правилно съм решила. Разбира се мнението й беше конкретно за моето дете, не мога да кажа, че по принцип и за всички не трябва да се ползват кортикостероиди.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!