0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VIII
« Отговор #560 -: Февруари 22, 2013, 13:40:43 pm »
Не, никакви. Има ли проблем детето с имунитет, разболява ли се често или лекарката ви взема процент от лекарството?
« Отговор #561 -: Февруари 22, 2013, 15:34:31 pm »
Да ви попитам- вчера бяхме на консултация и педиатърката ни изписа Имунокол- (течна коластра). Било много хубав имуностимулатор в този грипен сезон. Давали ли сте на вашите бебчета?
На никакви такива глупости не се връзвай.
Утре със същата убеденост ще ти предлага витамините на Хип, в зависимост от това кой представител е минал при нея и какво са договорили.

И да се разболява често трябва да се търсят причините, а не да се дават имуностимуланти на 9 месечно бебе.

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #562 -: Февруари 22, 2013, 18:09:44 pm »
До сега слава Богу не е боледувал. Дано така да е занапред. Няма проблем с имунитета. Тя превантивно каза да го пие
« Отговор #563 -: Февруари 22, 2013, 20:26:14 pm »
Тя превантивно каза да го пие
:lol: :lol: :lol: :lol:

Да е здравичък и за напред!

*
« Отговор #564 -: Февруари 22, 2013, 21:18:10 pm »
До сега слава Богу не е боледувал. Дано така да е занапред. Няма проблем с имунитета. Тя превантивно каза да го пие
Какво значи "превантивно". Извинявам се за спама, но това е възмутително. Разбирам да "препоръчва" такива "превантивни" продукти на възрастен, но на бебе...

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #565 -: Февруари 22, 2013, 21:20:20 pm »
Какво значи "превантивно". Извинявам се за спама, но това е възмутително. Разбирам да "препоръчва" такива "превантивни" продукти на възрастен, но на бебе...
Сега ще ти обясня :D , не вреди на нищо освен на джоба ти, но пък пълни нечий друг, значи Трябва да се изпише  :wink:
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #566 -: Февруари 23, 2013, 11:48:38 am »
Сега ще ти обясня :D , не вреди на нищо освен на джоба ти, но пък пълни нечий друг, значи Трябва да се изпише  :wink:
Всякакви превантивно дадени лекарствени боклуци вредят далеч не само на джоба й  :? Абе какви хора има направо не е за вярване!

*
« Отговор #567 -: Февруари 24, 2013, 00:52:46 am »
Драгица, моят не беше боледувал преди да почне ясла. И аз като теб се радвах, но после му отне към година, за да си изгради имунитет. Хубавото е, че и това минава.
За имуностимулантите напълно подкрепям момичетата.

« Отговор #568 -: Февруари 24, 2013, 12:23:38 pm »
Предварително се извинявам,ако има такава тема.Бихте ли ми препоръчали овлажнител за въздух."Благодарение" и на сухия въздух в къщи,хремата на бебка не минава вече 18 дни.Така че ще трябва да купуваме и такова нещо.Ама като нямам идея за марка и какъв да е точно.Помагайте,моля.
Направете посявки.
Иначе може да е проява на АБКМ, ако е силно изразено, и микробно няма нищо.
Д-р Бърди, във връзка с написаното от Вас по-горе в темата за овлажнителите на въздух, искам да Ви попитам нещо. При нас положението е същото като при Перличка. Вече трета седмица Жорко е с хрема. Първият ден беше доста втечнен секрета, започнах да прочиствам със Стеримар/Маример, след което до ден днешен, особено нощем остана не знам и аз как да я обясня задна хрема. Педиатърката изписа капки Офталмо-септонекс. Капах три дни, но не видях никакво подобрение и спрях. В петък на своя глава му пуснах носен секрет, днес излезе резултата - няма бактерии.
Как се установява със сигурност тази АБКМ и трябва ли да изключа всички млечни храни от храненето си?

Знам, че темата за сополите е дъвкана хиляда пъти и честно казано не бях особено притеснена, но четох Ваше мнение, че при дълго продължаваща хрема трябва да се търси причината. А и в случая, ако е АБКМ, не знам какво да правя  :?
Сега се сетих да допълня, че Жорко постоянно иска да си търка нослето. Върти главичка, все едно иска да се сгуши и започва да търка носле.

Благодаря предварително!
« Последна редакция: Февруари 24, 2013, 12:41:30 pm от Врабчо »
*
« Отговор #569 -: Февруари 24, 2013, 15:27:52 pm »
Врабчо да не би да е алергично? Някоя нова мъхеста играчка, възглавничка, одеяло или шапка примерно?
« Отговор #570 -: Февруари 24, 2013, 16:30:13 pm »
Врабчо да не би да е алергично? Някоя нова мъхеста играчка, възглавничка, одеяло или шапка примерно?
м-и, от изброените само от одеалцето му може да е. Но той е с него от раждането, а хремата се появи преди 3 седмици. Знам ли, може да го махна да пробвам.
*
« Отговор #571 -: Февруари 24, 2013, 20:01:23 pm »
Еми то може и други неща да има, трябва да се оглеждаш и да прецениш. Някакъв чай ако даваш също го спри, капки, знам ли.... дори на вашето легло ако има възглавници с пера и го слагате там може да е. Нов прах, омекотител.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #572 -: Февруари 25, 2013, 17:38:00 pm »
Предварително се извинявам,ако има такава тема.Бихте ли ми препоръчали овлажнител за въздух."Благодарение" и на сухия въздух в къщи,хремата на бебка не минава вече 18 дни.Така че ще трябва да купуваме и такова нещо.Ама като нямам идея за марка и какъв да е точно.Помагайте,моля.
Направете посявки.
Иначе може да е проява на АБКМ, ако е силно изразено, и микробно няма нищо.
Д-р Бърди, във връзка с написаното от Вас по-горе в темата за овлажнителите на въздух, искам да Ви попитам нещо. При нас положението е същото като при Перличка. Вече трета седмица Жорко е с хрема. Първият ден беше доста втечнен секрета, започнах да прочиствам със Стеримар/Маример, след което до ден днешен, особено нощем остана не знам и аз как да я обясня задна хрема. Педиатърката изписа капки Офталмо-септонекс. Капах три дни, но не видях никакво подобрение и спрях. В петък на своя глава му пуснах носен секрет, днес излезе резултата - няма бактерии.
Как се установява със сигурност тази АБКМ и трябва ли да изключа всички млечни храни от храненето си?

Знам, че темата за сополите е дъвкана хиляда пъти и честно казано не бях особено притеснена, но четох Ваше мнение, че при дълго продължаваща хрема трябва да се търси причината. А и в случая, ако е АБКМ, не знам какво да правя  :?
Сега се сетих да допълня, че Жорко постоянно иска да си търка нослето. Върти главичка, все едно иска да се сгуши и започва да търка носле.

Благодаря предварително!
Поизчакваме около 10-12 дена.
Ако няма подобрение, има няколко начина на действие.
Един от тях е - АБ пер ос ( амоксицилин) + назален Бактробан + КС капки ( по преценка).
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #573 -: Февруари 25, 2013, 19:22:22 pm »
м-и, благодаря ти за споделеното мнение!

Благодаря Ви, д-р Бърди! Ще пиша след 10-12 дни, но поне от това, което наблюдавам до момента, не вярвам да има промяна.
Имаме два папагала, може ли да има някаква алергична реакция от тях се чудя?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #574 -: Февруари 26, 2013, 00:23:45 am »
Да, може да има значение ( за птичките), макар че е рядко това.
Изтегляйте секретите с помпичка. Може да капнете по капка Тобрекс 0.3% от двете страни за ден, два.
Sir Alec Guinness
« Отговор #575 -: Февруари 26, 2013, 00:35:06 am »
Благодаря, утре ще купя капки.
Лека нощ!
*
« Отговор #576 -: Февруари 26, 2013, 14:26:02 pm »
Др Бърди, преди няколко дни, когато беше заключена темата ви писах на лични за проблема на дъщеря ми с рефлукса. Успяхме да се снабдим с 2 тестови кутии Хумана АР и от снощи давам нея. Детето се повлия веднага - няма повръщане, спокойна е, орига се много по-малко и има по-малко газове.
Необходимо ли е да и давам вода, защото млякото е доста по-гъсто? Само да напомня, че ние имаме и проблем с честотата на изхожданията или по-скоро с редкостта им.
Бихте ли ми казал и колко време ще е необходимо да бъде на тази храна, за да мога да организирам доставката. Благодаря ви!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

Birdie

• 11040
« Отговор #577 -: Февруари 26, 2013, 15:17:15 pm »
Радвам се за детенцето- рефлуксът в бебешка възраст е сериозен и МНОГО подценяван момент.
Може свободно да купувате Хумана АР на добри цени от тук:
http://www.berlindaversandapotheke.de/
Немска фирма е! със седалище в Германия!
Може да купувате и от Гръцки Аптеки също. Без рецепта Е!

По принцип до 5- 5.5 месеца ще Ви е нужна.

НИКАКВИ води и сокчета не Ви са нужни!
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #578 -: Февруари 26, 2013, 15:34:28 pm »
ollivia , радвам се, че сте открили проблема и сте му намерили решение. Само да потвърдя, че Хумана АР е чудесно АМ, точно с него и при Дани овладяхме рефлукса. :) Давай смело, всичко ще е ОК. Ако й е трудно да го пие през биберон с отвор подходящ за новородени - просто сложи един размер по-голям. Аз ползвах шишета на "Авент" и АР млякото нямаше изтичане през "единичката" просто, лично опитвах да смуча - цъ  :lol: Сложих биберони "двойка" и храненето беше безпроблемно.

П.П. Много е прав Д-р Бърди, че рефлуксът е много сериозен и подценяван в същото време момент.  :? Поне от българските педиатри, при вашите не знам как е.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #579 -: Февруари 26, 2013, 15:40:58 pm »
Хумана е най-качествената фирма за АМ.
Точка.
Sir Alec Guinness