0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VIII
« Отговор #440 -: Февруари 05, 2013, 00:09:16 am »
смяташ ли дадената схема за правилна?
Не,заради сока и количествата.

Не знам от къде го измислиха това за клинично здравите деца и захранването, но аз не видях да му има нещо на храносмилателната система. Не е ранно захранването,а количествата са много, това е проблема с храненето, а не че е дала пюре по принцип. Но тук скочиха че едва ли не е ненормална, при положение че освен сока, нищо кой знае какво не е дала. Щяла алергия да му направи, АД,ми  не е вярно това, какво я шашкат. Вместо да се отговори за проблема, се говори за един куп други неща,а това е объркващо и допълнителен стрес.

*
« Отговор #441 -: Февруари 05, 2013, 00:24:41 am »
Ох Боби, аз връзка припадъци - храна да правя някъде да виждаш? М? При едно дете нагъчено буквално с тези количества храна и с проблем със сърцето, дали няма никакво значение на какви обороти работи стомаха и дали не се товари излишно въпросният стомах? Или викаш то в стомаха няма кръвоносни съдове, той си е сам за себе си...Или сега аз трябва да ти напомням, че организмът е едно цяло, както и кръвоносната система и всичко от всичко зависи и се влияе по някакъв начин. Не вярвам да трябва, знам че знаеш.

И аджеба за какво спорим сега, като и двете не намираме количествата и самото меню за уместни за ТОЧНО тази възраст. Затова споменавам възрастта аз лично. Отделно, че няма ни една причина да се започне захранване на 4 месеца, вместо да се занимае майката с по-належащите проблеми, не с пюрета и сокове.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #442 -: Февруари 05, 2013, 00:53:14 am »
При едно дете нагъчено буквално с тези количества храна и с проблем със сърцето, дали няма никакво значение на какви обороти работи стомаха и дали не се товари излишно въпросният стомах?
Кои количества - 850мл АМ на ден, 30мл сок, 20мл вода и 60мл пюре ( 3 вида храни на 4,5месеца)? Ок не се дава сок и вода, а АМ вместо това ( което се смила по-трудно между другото), съгласна съм. Е, и? Чак пък нагъчено било с огромни количества- ми не ми се струва да е така. Не ми харесва разпределението, че от 6 до 15 няма АМ, но не е много храната тогава, а малко.
« Последна редакция: Февруари 05, 2013, 00:55:30 am от Bobbie »

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #443 -: Февруари 05, 2013, 01:16:48 am »
Боби, хайде стига, моля те! Роуз е достатъчно неориентирана и явно незапозната, за да я объркваш още повече с тия приказки, че нищо кой знае какво не е станало, при цитираните количества и видове храни на 4 месечно бебе. Детето има сърдечен проблем, ако още не си разбрала. Всичко трябва да се прави с голямо внимание, това важи и за захранването. Моля ти се, престани да спориш само заради спора, интелигентна жена си.

Роуз, "слушай сега"! Вземи се в ръце, смени си ВЕДНАГА педиатъра, без да се съобразяваш какво ти казвал мъжът ти. Здравето и живота на детето ти са по-важни. Тези припадъци не са нормални в никакъв случай. А особено като се знае, че има проблем, изобщо не са за пренебрегване. Моят съвет е да отложите ваксините, докато се установи какво става. Моята дъщеря се роди недоносена и ваксините й бяха отложени. Нищо страшно няма в отлагането, спокойно. Като се разбере какъв е проблема, ще ти направят схема и ще ви сложат необходимите ваксини.
Както каза назад Jbrul, аз съм от Бургас и съм си имала вземане-даване с детски невролози и от сорта. Както споменах, дъщеря ми се роди недоносена и се наложи да правим редовни трансфонтанелни ехографии, тъй като имаше леки отклонения. Слава Богу, всичко е наред, но така или иначе посещавахме невролози, офталмолози и т.н. Веднага ти казвам - в Бургас аз не бих си завела детето. Специално за невролог - д-р Литвиненко, който някой назад ти предложи, доколкото знам е много добър специалист. Беше ми препоръчан от Marmotche, която има личен опит с него. Преди да ми го препоръча, обаче вече бях посетила във Варна една лекарка и после не ми се наложи, тъй като започнахме да ходим при доц. Георгиева в Педиатрията в София, която прави трансфонтанелните ехографии на Габи. Ако се беше наложило, щях да посетя без колебания и д-р Литвиненко.
Ето малко информация за доц. Георгиева - http://www.bestdoctors.bg/doctor/id/404
Прекрасен специалист и човек, препоръчвам ти я горещо. Ако се интересуваш, ще ти дам координати. Тя работи със Здравната каса, ако не успееш да вземеш направление, прегледът с ехограф струва 20 лв. Поне толкова беше преди по-малко от година.
Междувременно, препоръчвам ти да си заведеш детето на читав педиатър в Бургас, какъвто е д-р Маргарита Димитрова. Тя е неонатолог и един от най-добрите педиатри в града. Имаме си ЛЛ, но д-р Димитрова посещаваме при по-сериозни състояния или съмнения. Ако искаш, ще ти дам и нейните координати.
Офталмолог мога да препоръчам във Варна. Ако те интересува - пиши ми на лични. Водих Габриела в продължение на няколко месеца и съм много доволна.
Моля те, не пренебрегвай съветите, които ти даваме! Вземи мерки!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #444 -: Февруари 05, 2013, 02:36:12 am »
При едно дете нагъчено буквално с тези количества храна и с проблем със сърцето, дали няма никакво значение на какви обороти работи стомаха и дали не се товари излишно въпросният стомах?
Кои количества - 850мл АМ на ден, 30мл сок, 20мл вода и 60мл пюре ( 3 вида храни на 4,5месеца)? Ок не се дава сок и вода, а АМ вместо това ( което се смила по-трудно между другото), съгласна съм. Е, и? Чак пък нагъчено било с огромни количества- ми не ми се струва да е така. Не ми харесва разпределението, че от 6 до 15 няма АМ, но не е много храната тогава, а малко.

Т.е. храната не е равномерно разпределена Боби, да оставим каква е и колко е. Натоварва се стомахът ударно в определени часове - очевидно. Няма нищо за което да кажем "не е проблем" при бебе нямащо 5 месеца, бебе имащо проблем със сърце и бебе правещо припадъци след ваксина, без още да е ясно изобщо кое и защо.
Та докато нищо не е ясно - "осторожно" както се казва. Ако не помага - поне няма шанс да вреди и да утежнява състояние, за което - грам яснота няма какво е засега.

Поне знаеш за мен, че по тема хранене съм толкова "разхайтена", че по-скоро подлежа на линч от повечето майки тук, отколкото някой да се съгласи с мен. ;) "Давам го свободно" и по всякакви други теми относно гледане на деца. Нямаш време, знам, често не успяваш да изчетеш всичко по конкретен казус. Изчети всичко по случая на Роуз и пак помисли какво и защо й казваме.

Виждаш, че немалко хора се опитват да я насочат към специалисти и да й съдействат, не да я психират и да й се "карат". Тя самата май не си дава ясна сметка за някои неща, затова са реакциите в случая. Ти тръгваш да коментираш нещата "про", ОК, ама не всеки има твоите знания и наблюдения, че да приеме това което казваш както го казваш и в контекста в който е, а може да го изтълкува съвсееем различно от това което имаш предвид сега.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #445 -: Февруари 05, 2013, 04:05:25 am »
Боби, хайде стига, моля те! Роуз е достатъчно неориентирана и явно незапозната, за да я объркваш още повече с тия приказки, че нищо кой знае какво не е станало, при цитираните количества и видове храни на 4 месечно бебе. Детето има сърдечен проблем, ако още не си разбрала.  
Хайде ти стига моля те празни приказки.  Аз вече се аргументирах, сега е твой ред - кое количество не ти храсва и защо и какво смяташ, че трбява да се промени?

Жбрул, когато бебетата започнат да спят през нощта, храната им също не е разпределена равномерно. Аз не бих хранила така, защото може да е гладно и жадно между храненията,което за мен е достатъчно причина, че да си измислям други.
Какво има да тълкува различно, най-голямият проблем ие това припадене, да се установи от какво е, това вискчи сме писали, как може да се обърка не знам.
« Последна редакция: Февруари 05, 2013, 04:19:43 am от Bobbie »

*
« Отговор #446 -: Февруари 05, 2013, 10:52:12 am »
Боби и Жбрул, преди две страници модератор ви отправи учтива молба.
От опит знам, че такива молби се подминават, после се стига да разправии, обвинения колко са лоши модераторите и т.н. Предлагам този път да направим изключение и да не стигаме дотам. Винаги сме много благодарни, когато уважават труда ни!
*
« Отговор #447 -: Февруари 05, 2013, 11:22:51 am »
Току-що се връщаме от детската консултация. Днес ни биха две ваксини и педиатърката изписа панадол. Искам да ви попитам (сигурно е тъп въпрос, но..) да давам ли панадола превантивно сега веднага след ваксината или да изчакам да видя дали ще се наложи и детенцето ще вдигне температура? Чух и за някакви лепенки, които се слагат, но не знам на своя глава дали да слагам от тях или панадола. Вие какво ще ме посъветвате?

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #448 -: Февруари 05, 2013, 11:26:33 am »
Жбрул, разбрах те - внимавам естествено. Той още от родилното ядеше повечко и се чуваше в цялата стая едно "Мцок, мцок, мцок" от него, когато пиеше от шишенцето. Даже акушерките и неонатоложките се смееха. Кардиологът отдавна знае, че яде повечко, но определено не каза, че е поблемно - проблемно било, когато не ядяло и не наддавало бебчо или когато наддавало много. Прегледа го и каза че няма проблем. Сега като отидем пак ще го питам.
Боби, Пентаксим и Синфлорикс едновременно бяха ваксините.
Сиксенс, благодаря ти за информацията. На нас вече 2 пъти ни правиха трансфонтанелна ехография, казаха че няма проблем и ни пратиха на ЕЕГ.   Доц. Георгиева в Педиатрията в София, която препоръчваш, има ли ЕЕГ в кабинета си или може ли да направи изследването веднага като отидем? 
А, случайно да знаете дали Доц. Венета Божинова - MБАЛНП "Св. Наум" има в кабинета си ЕЕГ или може ли да направи изследването веднага като отидем?
От доц. Литвиненко (мц "Детско здраве") и д-р Христова (Токуда), си казвам, че ме е страх. Те,се оказва, че имат навика да шашкат пациентите си с недоказани диагнози.

Reevs, на нас доки каза да измерим температурата 4 часа след ваксинацията и ако тя се е покачила, тогава да дадем панадал-а. После, след още 4 часа, ако пак е висока - пак панадол. Вие може и въобще да не вдигнете температура, така че да не се наложи да давате панадол - ще видиш, когато премериш.
« Последна редакция: Февруари 05, 2013, 11:37:26 am от rosefromstars »
« Отговор #449 -: Февруари 05, 2013, 11:50:16 am »
Току-що се връщаме от детската консултация. Днес ни биха две ваксини и педиатърката изписа панадол. Искам да ви попитам (сигурно е тъп въпрос, но..) да давам ли панадола превантивно сега веднага след ваксината или да изчакам да видя дали ще се наложи и детенцето ще вдигне температура? Чух и за някакви лепенки, които се слагат, но не знам на своя глава дали да слагам от тях или панадола. Вие какво ще ме посъветвате?

Ами моя педи винаги ми е казвал да й давам след ваксина панадол и вечер също . Давах й и температура не е вдигала .
*
« Отговор #450 -: Февруари 05, 2013, 12:06:17 pm »
Аз давах(по-точно на нас ни изписваха свещички NUREFLEX при температура след ваксина) само при температура и то само веднъж ни се наложи. Наблюдавай си детенцето и ако не се наложи, защо да го товариш от сега с лекарства.

*
« Отговор #451 -: Февруари 05, 2013, 12:20:45 pm »
роуз, аз знам, че не се дава превантивно - само ако вдигне температура. освен, че може да се окаже излишно, някои смятат, че даването превантивно намалява ефективността на ваксината, защото "притъпява" отговора на имунната система (тоест температурата е отговор на имунната система).
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #452 -: Февруари 05, 2013, 12:48:08 pm »
Да, Еленче, само 4 часа след това, ако вдигне температура давам. Ама, ние всеки път вдигаме над 38` С.
Да се похваля - днес бебо в 10-11 пак не щеше АМ - пи 30 мл. вода, НО в 12:20 яде 60 мл. ябълково пюре (на Хип в малките бурканчета-половината пюренце) и 60 мл. мляко без вода и сокчета!!! :). Ако може да стане така, че да яде поне в 11:30 пюре и мляко 120 мл. - тогава, мисля че, ще спадне и количеството на приема през останалите часове поне на 180 мл. Така ще е по-равномерно яденето на дневните 840 мл. във времето. А дано!  :D
Днес запазих час за профилактичния преглед при ортопед за другата седмица при д-р Христов (мц "зорница") - детски ортопед в Бургас.
« Последна редакция: Февруари 05, 2013, 13:48:11 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #453 -: Февруари 05, 2013, 17:51:38 pm »
Благодаря ви :) Засега детенцето е добре и се надявам да не й се отразят ваксините :)

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #454 -: Февруари 05, 2013, 18:20:49 pm »
Роуз, не знам дали има ЕЕГ доц. Георгиева, не се е налагало да правим, но можеш да се обадиш и да я попиташ. Най-малкото, може да направиш една консултация с нея по телефона и евентуално тя ще те насочи. Няма да ти откаже със сигурност.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #455 -: Февруари 05, 2013, 18:50:07 pm »
Между другото Роуз, аз се сетих, че в книгата ми за бебета пише, че при малките бебета може да се случи да спрат да дишат до 30 секунди и да е нормално, при положение, че няма други проблеми. Но това може само лекар да прецени.

*
« Отговор #456 -: Февруари 05, 2013, 19:14:28 pm »
Боби, ти нали си наясно, че детето на Роуз ИМА ПРОБЛЕМ!?!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #457 -: Февруари 05, 2013, 19:50:02 pm »
Боби, ти нали си наясно, че детето на Роуз ИМА ПРОБЛЕМ!?!
Да и предполагам, че и лекарите са наясно, не мислиш ли? Не знам какъв е смисълът от този коментар ( освен заяждане), имайки предвид, че съм напписала, че само лекар може да прецени дали в случая става дума за проблем или не. Не  аз и ти.
Бих се радвала доктор Бърди да се включи с мнение дали други изследвания трябват за това детенце освен направеното вече, а не да се заформят безкрайни и безсмислени спорове за глупости.

*
« Отговор #458 -: Февруари 05, 2013, 19:59:23 pm »
Нямам нагласа и желание за спор, Боби, спокойно. Учуди ме това, което си написала. Ясно е, че детенцето има проблем и се радвам, че Роуз е решила да търси причините. Затова мисля, че в момента няма нужда да и пишем, че някъде сме прочели (не омаловажавам информацията в книгата ти) кое е нормално, пък било и с допълнението, че само лекар може да прецени. Прозвуча ми точно като израза "успокой се и ще стане /бебето/".
Хайде със здраве.

*
« Отговор #459 -: Февруари 05, 2013, 20:19:52 pm »
Ако видя, че бебето ми има 30 секунди апнея и се повтори, изобщо няма да се чудя нормално ли е или не, а беж при специалист - неонатолог.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.