Боби, хайде стига, моля те! Роуз е достатъчно неориентирана и явно незапозната, за да я объркваш още повече с тия приказки, че нищо кой знае какво не е станало, при цитираните количества и видове храни на 4 месечно бебе. Детето има сърдечен проблем, ако още не си разбрала. Всичко трябва да се прави с голямо внимание, това важи и за захранването. Моля ти се, престани да спориш само заради спора, интелигентна жена си.
Роуз, "слушай сега"! Вземи се в ръце, смени си ВЕДНАГА педиатъра, без да се съобразяваш какво ти казвал мъжът ти. Здравето и живота на детето ти са по-важни. Тези припадъци не са нормални в никакъв случай. А особено като се знае, че има проблем, изобщо не са за пренебрегване. Моят съвет е да отложите ваксините, докато се установи какво става. Моята дъщеря се роди недоносена и ваксините й бяха отложени. Нищо страшно няма в отлагането, спокойно. Като се разбере какъв е проблема, ще ти направят схема и ще ви сложат необходимите ваксини.
Както каза назад Jbrul, аз съм от Бургас и съм си имала вземане-даване с детски невролози и от сорта. Както споменах, дъщеря ми се роди недоносена и се наложи да правим редовни трансфонтанелни ехографии, тъй като имаше леки отклонения. Слава Богу, всичко е наред, но така или иначе посещавахме невролози, офталмолози и т.н. Веднага ти казвам - в Бургас аз не бих си завела детето. Специално за невролог - д-р Литвиненко, който някой назад ти предложи, доколкото знам е много добър специалист. Беше ми препоръчан от Marmotche, която има личен опит с него. Преди да ми го препоръча, обаче вече бях посетила във Варна една лекарка и после не ми се наложи, тъй като започнахме да ходим при доц. Георгиева в Педиатрията в София, която прави трансфонтанелните ехографии на Габи. Ако се беше наложило, щях да посетя без колебания и д-р Литвиненко.
Ето малко информация за доц. Георгиева -
http://www.bestdoctors.bg/doctor/id/404Прекрасен специалист и човек, препоръчвам ти я горещо. Ако се интересуваш, ще ти дам координати. Тя работи със Здравната каса, ако не успееш да вземеш направление, прегледът с ехограф струва 20 лв. Поне толкова беше преди по-малко от година.
Междувременно, препоръчвам ти да си заведеш детето на читав педиатър в Бургас, какъвто е д-р Маргарита Димитрова. Тя е неонатолог и един от най-добрите педиатри в града. Имаме си ЛЛ, но д-р Димитрова посещаваме при по-сериозни състояния или съмнения. Ако искаш, ще ти дам и нейните координати.
Офталмолог мога да препоръчам във Варна. Ако те интересува - пиши ми на лични. Водих Габриела в продължение на няколко месеца и съм много доволна.
Моля те, не пренебрегвай съветите, които ти даваме! Вземи мерки!