0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VIII
« Отговор #420 -: Февруари 04, 2013, 14:34:13 pm »
На първо време, веднага смени лекаря!
Ранното захранване с толкова много неща е огромна грешка, която изпитах и на свой гръб. Според СЗО до 6 месец детето трябва да е само на мляко. Стомахът му не може да обработва храната и каквото влиза, това излиза. Обач спокойно може да му докараш алергия и АД. А соковете ги изключи напълно - това е чиста киселина и му удря директно в лигавицата на стомаха.

За невролог - има една нова клиника в София, детска. Там мисля, че са добри.
[/url][/url]
« Отговор #421 -: Февруари 04, 2013, 15:21:56 pm »
Благодаря ти, Жасминче. Съпругът ми държи много да сме при нея. Освен да не давам сокове и от пюренцата - само ябълка и морков да останат. А за тази клиника - не знам коя е...
*
« Отговор #422 -: Февруари 04, 2013, 15:45:29 pm »
Роуз, би ли споделила по какви причини педиатърът на вашето дете е препоръчал ранно захранване? Доколкото схващам от написаното от теб - нито е имало отказ да се пие АМ, нито проблем с наддаване, нито рефлукс, нито какъвто и да било проблем, който малко от малко може да бъде приет като "валидна" причина да се захранва бебе на 4 месеца. Че и сокчета за капак... Моят син още не е пил сок да ти кажа, няма и да пие скоро от което уверявам те - няма никакви негативи за здравето и доброто му развитие. ;)
Такива количества АМ, Дани пиеше към 5-я месец, но храненията бяха 4-5 за денонощие с това количество и освен това - не е е приемал никаква друга храна по това време. Само АМ и вода. Аз захраних на 5м и 28 дни. След захранването, количествата приемано АМ /общо/ намляха, при условие че яде и други неща...

Не разбирам какво значи "мъжът ми държи да сме при тази лекарка..."  8O, все пак става дума за педиатърът на вашето бебе, което очевидно има и проблеми, не е като да държиш да си ходиш при еди кой си фризьор, или козметик това. Детето ти има припадъци, причинени неясно от какво, ти си седнала на своя глава да търсиш невролог вместо да бъдеш насочена към такъв от лекаря на детето си... За мен това е просто абсурд честно казано, особено в контекста на: "държим да е този педиатър".
Поне по споделеното дотук от теб за въпросната лекарка - аз бих се изнесла оттам с 200.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #423 -: Февруари 04, 2013, 16:33:15 pm »
Роуз, тоя път слушай какво ти пее радиото  :) Писалите по-нагоре са съвсем добронамерени, както и аз, впрочем. Няколко пъти съм ти засичала постове, в които обясняваш неудобството "да си поискаш направление" за нещо, щото педиатърката ти незнамквоси. Такова нещо, като неудобство, свързано със здравето на детето ти, да не говорим с проблеми като твоето - НЯМА! Те за това са педиатрите - там където не могат да помогнат, да насочат към специалист. Ранното захранване е сериозна грешка, препоръчване от пишман педиатри с остарели разбирания. Трябвало е да се поинтересуваш повече, не да се доверяваш "на сляпо". НИкъде, освен за съжаление в БГ не се практикува. Виж съветите на момичетата от форума, написаните по-горе са напълно верни, има и други, съветите на д-р Бърди...или където и да е из нета. Отделно това количество АМ е прекалено, според скромното ми мнение. Моят син е месец по малък и яде почти наполовина на твоя, помисли! Ще плаче за още, разбира се, щом веднъж си му предлагала. Количеството АМ се определя от месеците на детето - на 2м-120мл, на 3м-130мл и тн.Малко повече не е фатално, но двойно повече....Както и Жбрул написа - то не е като да държиш на фризьор, бягай по-далеч от хора, които не полагат усилия да се "ъпдейтват" и по този начин вредят.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #424 -: Февруари 04, 2013, 16:43:05 pm »
Мда, Жбрул, но аз живея в Бургас, а не в София и тук изборът определено не е голям особено откъм педиатри и детски специалисти. Тук ни направиха трансфонтанелната ехография и казаха, че нищо му няма (те още като бяхме в София в "Майчин дом" му правиха и нищо не показа - Слава Богу!) и ако пак се повтори - да отидем в София или Варна при детски невролог за ЕЕГ. Иначе, казват, че може да е незряла нервна система и щом като не е гърч - може да го израсте, но трябва преглед при специалист на ЕЕГ. Това е. Тази седмица ще координирам ден за прегледи и часове за ходенето в София и гледам сега да се ориентирам при кого. Ако успея да ги събера 3-те прегледа (детски кардиолог, невролог и офталмолог) в 1 ден ще е най-добре. А, пък бебо от 6 до 15 часа не ще да яде нищо друго освен пюренцето си. Давах му мляко - стиска устни, плюе, реве, даже стои гладен и разстроен, мрънкащ и ревящ, докато стане 14-15 часа или докато не му дам пюренце. Храненето не ме притеснява особено, защото няма повръщане, рефлукс или наднормени килограми и като е наяден колкото му се яде е спокоен и аз съм спокойна. :)
« Последна редакция: Февруари 04, 2013, 16:47:01 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #425 -: Февруари 04, 2013, 16:50:19 pm »
И аз не живея в София Роуз, а в Стара Загора. ;) И други майки от форума са бургазлийки, допитай се до тях за свестен педиатър поне. За другите неща - също могат да ти бъдат полезни. Сикс има опит по тези въпроси и с такива специалисти и е от Бургас. Предполагам скоро ще се включи.

По темата хранене - казах каквото имах за казване, решенията са си твои, последствията от тях - за детето.

*
« Отговор #426 -: Февруари 04, 2013, 16:59:16 pm »
Аз само да споделя, че на мои приятели бебето е с проблем и повечето(да не казвам всички) ваксини са отложени за след 1г. Верно при тях проблема е ясен, а вие не знаете от какво точно ги обръща очите, но вероятно не е фатално това закъснение и може да не се бърза. За храненето- аз също още не давам сок-опитвал е няколко лъжички, но не като питие или опит за заместване на хранене. Пюрето дали не може да го намалиш или просто да не увеличаваш и да не въвеждаш нови храни до 6м? Наистина един нов педиатър би въвел ред и няма да има несигурност.
« Отговор #427 -: Февруари 04, 2013, 17:01:45 pm »
роуз, бебенцето на моя приятелка след първата двойна ваксинация получи нещо подобно каквото описваш ти. Стояха в болница и лекарят, който ги консултираше Летвиненко. Клиниката Св. Наум на 4-ти километър също е с детски невролози, но трябва да провериш дали се занимаваш с толкова малки бебенца. Конкретно дружката посъветвана от невролога няма да ваксинира за известен период детето си, след това ще решат какво да правят.
« Отговор #428 -: Февруари 04, 2013, 17:50:07 pm »
Жбрул, Бубулинче, благодаря ви за мнението, но за момента е неосъществимо.
М-и, благодаря ти и на теб. Тъй като вече няма как да спра пюренцето, ще се огранича тогава само до моркови и ябълки, и няма да въвеждам останалите храни за сега, както казваш. Без сок - само вода (без вода не може - млякото го плюе в 10-11ч, а водата или сока ги пие към 20-30 мл.). Благодаря за съвета.
Шмати, благодаря и на теб. Търся добър детски невролог с ЕЕГ, а не само да си говорим. Ще погледна информацията за този лекар. Благодаря ти за съвета.  

« Последна редакция: Февруари 04, 2013, 17:52:37 pm от rosefromstars »
« Отговор #429 -: Февруари 04, 2013, 18:04:59 pm »
Роуз, съвсем сериозно ти казвам - сядай и прочети тук, има доста написано за захранване на бебето. Намали количествата пюре и мляко на 20 мл дневно. Казваш не повръща, нямал рефлукс. А замисляш ли се над друг факт? Какво става с нашите тела,когато преядат, знаеш ли, усещала ли си се? Не повръщаме, тежко ни и получаваме сърцебиене. Тоест натоварваме сърцето. Вие сте със сърдечни проблеми, просто е престъпление да яде толкова количество храна и ти да се успокояваш, че щом не повръща, нищо му нямало. Не забравяй, че и стомахът се разширява, кила се качват понякога от веднъж (на скок), но натоварването на сърцето го правиш всеки ден, с това прехраванване. Това е личното ми мнение, не съм лекар.

ЗА педиатъра - кое те притеснява да го смениш? А да се консултираш с други педиатри и да четеш. Въобще не знам дали трябва да се спазва схемата за поставяне на ваксини при вас, моля те преди следваща ваксина да се консултираш с д-р Бърди и детски кардиолог. Не е нормален този припадък, да знаеш. Имате още доста ваксини да слагате и те съветвам поне 2-3 мнения да търсиш, преди да сложите.
[/url][/url]
« Отговор #430 -: Февруари 04, 2013, 18:08:48 pm »
Благодаря ти, Жасминче. Ще питам обезателно!
*
« Отговор #431 -: Февруари 04, 2013, 18:16:19 pm »
Роуз, аз не съм майка, но ще ти дам съвет да намерите причината за припадъците на детето, за да не стане после, че сте пропуснали нещо и то е навредило.Знам колко беше систематична, преди да забременееш и след това.Това малко детенце пред теб е цялото ти сърце и пренебрегвайки педиатър и мъж, мисли първо за него, а после за техните приказки.Намерете специалист и колкото и да ви струва отидете на преглед, това не е шега работа.

« Отговор #432 -: Февруари 04, 2013, 20:42:07 pm »
Роуз, аз направо съм потресена, ама без никакво извинение!
Пенявиш се тука дни наред за АЕЦ-а и си много с поглед в бъдещето, а за детето си никакво разсъждаване за бъдещето. Смени този изперкал педиатър, който ти препоръчва тази схема на хранене. Не се оправдававай, че си от Бургас, все едно за Сусурлево говориш. И незабавно спри ваксините, докато не разбереш припадъците от какво са. Детето или ще бъде изцяло освободено от имунизации, или ще бъдат отложени. Направо е престъпно да знаеш какво ще стане след пет дни и да продължаваш да игаеш руска рулетка с живота и здравето на собственото си дете!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #433 -: Февруари 04, 2013, 21:58:43 pm »
Абе хора, какво му е ранното на захранване на 4 м.?Захранването след 4 месеца е разрешено, защо говорите такива неща? Да, препоръчва се до 6 да се чака, ако е на кърма, но само от СЗО,понеже СЗО прави правилата за цял свят. В развитите страни всички педиатрични асоциации, които аз съм проверявала, казват след 4м е ок и навсякъде в Европа и САЩ така си захранват децата. Моите и двете са захранени след 4ти месец също, на всички листовки, коиото дават за захранване го пише. Виж това със соковете не е правилно, течностите трябчва да са само кърма или АМ.

Роуз, това с припадъците не е наред, намерете причината! Как може така спокойно да го приемаш направо не знам. Надчвам се катo казваш, че даваш мляко имаш предвид АМ.
« Последна редакция: Февруари 04, 2013, 23:36:45 pm от Bobbie »

« Отговор #434 -: Февруари 04, 2013, 22:27:15 pm »
Маги, благодаря ти за съвета. Това и правя - сега планирам посещението при детски невролог в София и това е, което може да се направи - друго са молитвите.
Мише, тук специалисти детски кардиолози и невролози има само по един, които вече си казаха мнението според възможностите си и ни изпратиха към София. До скоро, всъщност не беше съвсем сигурно, че е свързано с имунизациите, докато и този път след тях вдигна температура и направи проблемчето. Оттук нататък вече само специалистите в София могат да решат какво ще се прави или няма да се прави. Моята задача тази седмица е да уговоря ден и часове за прегледите. 
Боби, че какво друго освен АМ? А, много съм спокойна, само да си при мен - то така от страни изглежда различно... само аз си знам на колко валериана съм от вчера ;)
« Последна редакция: Февруари 04, 2013, 22:30:19 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #435 -: Февруари 04, 2013, 23:11:06 pm »
Боби, твоите деца са "клинично здрави" както се казва и когато си захранвала - също са били. Детето на Роуз има проблем със сърцето, има припадъци от неясен произход и на тази възраст бива хранено с неща и в количества, които нито ти, нито някоя от нас си е помисляла за тази възраст, пък в такава комбинация - изобщо.

Кое точно в цялата ситуация ти се вижда като "какво толкова"? Нямаме тук разговор "по принцип", имаме конкретен случай. Нали така?

« Отговор #436 -: Февруари 04, 2013, 23:17:29 pm »
Трудно ще се намери лекар, който да признае, че проблема се дължи на ваксините, но ти като майка трябва да си сигурна вече, при положение, че имаш напълно еднакви, повтарящи се реакции. Трудно ще съчетаеш в един ден всички прегледи, особено ако търсиш добрите специалисти. Не зная какви са възможностите ти, но дори и да се наложи да стоиш седмица или повече в Сф, използвай максимално времето. Търсиш, копаш, докато не го видят добри лекари и не получиш отговори на всичките си въпроси, не спирай.  Успех ти желая най-искрено!

« Отговор #437 -: Февруари 04, 2013, 23:27:30 pm »
Благодаря ти, Мишле! Дай Боже нещата да се подредят по най-добрия възможен начин. Приятна вечер на всички. Цунки!  :kiss: :bighug: :grouphug2:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #438 -: Февруари 04, 2013, 23:46:12 pm »
Боби, твоите деца са "клинично здрави" както се казва и когато си захранвала - също са били. Детето на Роуз има проблем със сърцето, има припадъци от неясен произход и на тази възраст бива хранено с неща и в количества, които нито ти, нито някоя от нас си е помисляла за тази възраст, пък в такава комбинация - изобщо.

Кое точно в цялата ситуация ти се вижда като "какво толкова"? Нямаме тук разговор "по принцип", имаме конкретен случай. Нали така?
До сега би трябвало да знаеш, че аз никога не говоря по принцип за тези неща, така че конкретно кажи каква е връзката захранване-припадъци?Май не аз си говоря общи приказки в случая ей така по принцип.
Има конкретен проблем, той е припадъците, дали има връзка с ваксина или е свързано със сърцето не знам, но не е от това, че яде пюре от ябълка и круша, дори не е от сока. За соковете вече писах,че не се дават. Та с кое точно и конкретно не си съгласна?

Роуз тези припадъци ги обсъдете и с кардиолога. Попитах дали е АМ, понейе така скочиха срещъ храненето ти, че помислих да не е нещо кой знае какво да си дала. Само сока не трябва, понеже не е толкова харанителен колкото АМто, а реално го замества. Еднакви ваксини ли биха и кои. когато стана? Ако не са, не би трбвало да е от тях,а  ако са просто не давайте тази ваксина докато се изясни проблема от какво е.

Мишле82
, проблема може да е от температурата или нещо с имънитета, след ваксините, не бързай да правиш изводи.
« Последна редакция: Февруари 04, 2013, 23:53:56 pm от Bobbie »

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #439 -: Февруари 04, 2013, 23:52:35 pm »
До сега би трябвало да знаеш, че аз никога не говоря по принцип за тези неща, така че конкретно кажи каква е връзката захранване-припадъци?Май не аз си говоря общи приказки в случая ей така по принцип.
Има конкретен проблем, той е припадъците, дали има връзка с ваксина или е свързано със сърцето не знам, но не е от това, че яде пюре от ябълка и круша, дори не е от сока. За соковете вече писах,че не се дават. Та с кое точно и конкретно не си съгласна?

Роуз тези пропадъци ги обсъдете и с кардиолога.
Извинявай, че се намесвам, но мисля, че в случая се палиш излишно. :)  :)Никой не твърди, че има връзка между захранването и припадъците, а по-скоро, че рано е желателно да се захранват клинично здрави деца, каквото в случая детето на Роуз НЕ Е.  :D Ти си доста по-напред в материала от мен и доста от хората тук, смяташ ли дадената схема за правилна? /само не ме разбирай грешно, интересувам се, не се заяждам  :)/
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"