жбрул, не разбирам дали не четеш или това ти е новата закачка във форума да се заяждаш с мен - да, всички знаем за дани, но аз съм убедена, че начина, по който си гледаме децата има значение за тяхното поведение, да се свежда всичко до хранене и дефекиране - ако ти искаш така да си мислиш за отношенията с детето, добре, аз имам друго виждане, искаш да кажеш, че не е добре да изказвам мнението си във форума?
Искам да кажа, че е добре да си изказваш мнението и личните вълнения от едно, или друго твое "екзотично откритие" с доза отговорност към четящите.
Интересно ще е, ако смяташ, че точно в този форум има дори една майка, която НЕ смята, че начина по който си гледа детето/децата има значение за тяхното поведение.
Всъщност, ако те чете теб някой нов потребител би останал с впечатлението, че именно за теб храненето /във вид на кърмене разбира се/ е базова точка за изграждане на отношения с детето ти, та е доста абсурдно на мен да приписваш такива "страсти". Ако си направиш една бърза справка в търсачката на форума, аз вероятно съм майката, която най-малко е коментирала темата "хранене" от родилите тук момичета през последните 2-3 години. Вкл. в частта кърмене, хранене с АМ, захранване... Ако свеждах отношението към детето си до "хранене и дефекиране" - то би трябвало все в този вид теми да седя, да питам, да пиша по въпроса и всеки проблем при детето си да свързвам с такива неща. Нещо подобно да си чела от мен? Скоро, или по-отдавна?
Правя си труда да внасям подобни уточнения, просто за да е видна несъстоятелността на последното ти умотворение. Забавното е, че на теб, с твоето "друго виждане" за нещата дори не ти хрумва, че изграждането на връзка, близост, хармонични и щастливи отношения с детето - изобщо не е непостижимо без ударно кърмене да кажем.
Априори си приела, че всеки проблем с нечие бебе и поведението му в някакъв момент за нещо се дължи на некърмене, на недостатъчно кърмене, на неправилно кърмене...абе все във връзка с кърменето някъде ще да се е завъдил проблем. Понеже, ако не е кърмене, то милото няма как и да изгради връзка с майка си, пък оттам ще да е неспокойно и примерно неспящо както беше моето. По тази тема си абсолютен "кон с капаци", което не е проблем когато си е за твоя лична консумация.
Ти имаш основно две "тези" за добро гледане на дете - да се кърми и да се носи детето. Ами аз пък не съм чела майки тук, които да казват, че не трябва да се кърмят децата, или не трябва да се носят и гушкат.
Разликата между теб и така да кажем "опониращите ти" не е принципна. Разликата е, че ти абсолютизираш когато се заговори по коя да е от двете теми. За теб няма конкретни деца, конкретни ситуации, алтернативни решения...цъ. Споровете се случват основно по тези причини с теб, че просто си имаш крайни позиции за някои неща /което е твое право/ и не желаеш /или не умееш/ да вникнеш в конкретния проблем на коя да е майка тук, която все пак не си гледа детето по твоя начин. И това добре, става из форумите.
Само, че като "яхнеш метлата" и вече става абсурдно положението по дадени теми. Ти да си кажеш там, пък някаква идея колко хора ще го прочетат после и как ще го възприемат написаното...май не ти хрумва най-често. Даваш ли си сметка колко народ чете из тези теми?!! Хора, които нито пишат, нито си чувала за тях, нито имат лично мнение за теб, или мен, но пък знаят, че четат в сериозен сайт с достоверна и проверена информация.
Дали според мен е добре, или не е добре ти конкретно да си изказваш мнението във форума - няма никакво значение Елена. Просто често забравяш, че това е голям информационен портал, информацията тук /и да не ти харесва този факт/ е базирана на т.нар. официална медицина. Не ни е някакъв личен чат в който да си "мерим теориите и разбиранията" за отглеждане на деца вкл.