криси, то тва БДЖ
си е страшна работа. тук пък я слагат много рано и така. по другите теми съм чела мнения на д-р бърди, че манту не се прави, така, че можеш да попрочетеш и да го пропуснеш, аз така мисля, дано не съм разбрала грешно.
тази чаша дето я постнах точно заради това й беше много полезна на ади, защото вижда водата и много бързо схвана каква й е функцията на чашата и, че съдържа течност. вече като по-голяма много лесно направи връзката и почна да смуче, за да пие и така на мен ми е по-лесно, щото не трябва да слагам лигавници всеки път като пие. ако нямаш достъп опитай с чашка за ракия, по размер са им таман, даже знам, че така хранят с кърма или ам бебета, които напълно отказват биберони.
колкото до самостоятелното хранене - сигурно знаеш моята никога не е била хранена от друг човек от ден първи яде сама - с ръце и после с прибори, така че, ако ме питаш мен, давай смело - лигавниците са страхотно откритие. не зная, сигурно даваш пюрета, това е по-скоро проблема, а не че детето ще се омаже. опитай с варен картоф например или нещо такова, което не е в полу-течен вид. също така по-удобни са им вилиците, защото по лъжицата нещата се пързалят и въобще е по-трудно да ги сложиш вътре.
аз и месо и риба съм дала преди едната година, не сме имали никакъв проблем, даже тя много обича.
а защо само по 5 грама месо, има някакъв проблем детето ли?
пп - имай предвид, че ако не е пасирано е съвсем нормално да подъвчи месото и да го изплюе, но тя си е взела от соковете голяма част от хран му вещества. успехи, много е забавно