Здравей Доника,
първо искам да ти пожелая успех и да откриеш твоя доктор, който да сбъдне мечтата ти, щом не чувстваш, че този човек може да ти помогне по-добре се оттегли и потърси друг, който ще ти вдъхне повече вяра, това е много важно, повярвай ми.
Аз не пиша тук, но случайно се загледах в темичката. Пациентка на д-р. Владимиров бях дълги години, сравнително млада съм, да, но от друга страна при нас проблемът беше доста тежък мъжки фактор, потвърден и в редица други клиники, направих солидно количество опити и имам сериозен поглед над работата на доктора. Към настоящия момент имам близнаци заченати в клиниката след ЗЕТ, седми поред, повече от 4 години се борихме съвместно с доктора за да стигнем до този момент.
Относно "пререждането" мога да споделя, че това е клиниката, в която съм видяла най-голям ред, а повярвай ми, обиколила съм доста в отчаянието си като се понатрупаха опитите. За пример ще кажа, че в една ми се случи да ми насрочат диагностична хистероскопия с оглед множеството ми опити, оставиха ме да чакам от 7 часа сутринта до почти 1 следобед, е, накрая сама се отказах от направата на тази манипулация, така или иначе нямаше индикации за нея. В друга пък "тв звезди" влизаха една през друга и ги приемаха с възхищение и толеранс, а аз си чаках ли чаках. При д-р. Владимиров също ми се е случвало да вися с часове, но и понякога съм минавала много бързо, зависи от наличието на пациентки. Но, никога не съм забелязвала да има толериране на някоя и приоритет за нея, който да е виден. Аз самата съм пререждала пациентки, когато настъпи тази ми така дългоочаквана бременност /имах и други краткотрайни преди това/ една сутрин се изсипах в клиниката със силно кървене, казах на сестрите, които предадоха на доктора и съответно ме прие без да чакам, та, има и случаи, които налагат подобна мярка. Никога преди това не ми се е случвало подобно нещо.
За пункции честно казано не съм имала подобен инцидент, а не бяха малко, винаги навреме са се извършвали.
Не мисля, че докторът се е "уплашил" толкова от вашия комплексен проблем, видял е какви ли не случаи, има редица дългогодишни пациентки, които са преминали през какво ли не при него, аз лично познавам такива, каквато и аз самата бях. Не са чак толкова много 2 опита та да ви отпише. Просто е по-сдържан и може така да ти се е сторило, но да ти кажа и суперлативите не са гаранция за нищо. Аз съм правила всичките си опити в тази клиника, но когато се понатрупаха потърсих и други мнения на редица места в страната и извън нея,е, след тях, аз за себе си се убедих, че мястото ми е при д-р. Владимиров, въпрос на усещане и явно не ме е подвела интуицията ми. Дори споделях с доктора за посетени от мен клиники, той търпеливо изслушваше какво са констатирали колегите му, а нямаше нищо ново, просто аз в отчаянието си търсих причина за неуспехите. Виж, в онази клиника със споменатата хистероскопия, при отказът ми ми се каза, че ме очакват "сълзи от предстоящи неуспешни опити, а те не са никак малко", това го цитирам, думи на водещ специалист по репродуктивна медицина. Е, веднага след това направих при д-р. Владимиров последния си успешен опит, просто отложихме трансфера поради хиперстимулация.
Това ме подсеща да ти посоча, че нанаправата на множество изследвания не означава правилен подход и откриване на проблем, понякога ровичкания от сорта на ненужни хистероскопии и тем подобни са по-вредни отколкото полезни.
Сега ти си разочарована и разстроена от неуспеха, но моят съвет е да посетиш и други клиники, след поглед над тяхната работа да прецениш за себе си нещата, но да ти кажа погледнато през моята призма - перфектна работа никъде няма. Има недостатъци, които са по - приемливи за теб от други.