Catcat, същия ден и аз бях на преглед. Разбирам, че отскоро си пациент на клиниката, затова ще ти обясня. В клиниката редът е такъв - с предимство са момичетата, които са в процедура по стимулация за ин витро, за инсеминация или са минали пункция и се подготвят за трансфер, такива които минават консултации с доктора и ембриолозите, за да обсъдят качеството на ембрионите и т.н. Затова тези момичета, макар и да са дошли след теб, ще влязат преди теб.
Знам какво е усещането. В началото и на мен ми беше неприятно, когато не знаех защо едни момичета идват след мен, а влизат преди мен. Но питах на регистратурата и оттам ми обясниха какъв е редът. Не съм била пациент на други от по-известните клинити в София, но доколкото съм чела май и в "Надежда" редът е такъв. И имай предвид, че се чака навсякъде. Понякога с часове.
Вчера, вероятно съм била една от тези, които са дошли след теб и са минали преди теб, тъй като в момента съм в стимулация за ин витро. Въпреки, че се ползвам с предимствата на бързото минаване на преглед и аз чаках час и половина. Това ми се случва за първи път откакто съм в стимулация, просто деня беше много натоварен и със страшно много пациенти (имаше и правостоящи в един момент). Но така или иначе това са дребните неща, с които трябва да се примирим в името на мечтите си.
По отношение на доктора: Признавам, че не е от най-приказливите. Но никога не е оставил зададен от мен въпрос, без отговор. Питай каквото не ти е ясно. Още от втория ми преглед при него поисках да си съставим план за действие. Веднага започнахме с инсеминации, но се откри проблем, който наложи друго развитие на нещата и сега съм директно на ин витро.
Имам пълно доверие на доктора и вярвам, че заедно ще успеем. Ако ти още в началото нямаш доверие на лекаря си, по-добре го смени с друг. Но се подготви за чакане и в другите клиники.
Успех!