Мина и разговора с доктора. Доста на дълго и нашироко ми обясни връзката между хормоните, както и самостоятелно погледнати какво биха могли да показват. Разбира се, не успях да разбера голяма част от казаното, но то няма и как-все пак не съм лекар. Каза, че има хора при които си е заложено например ЛХ, ФСХ и Прогестерон да са по-високи във фоликулярната фаза, без това да значи поликистоза или ИЯР. Това и преди ми го е казвал. Каза също, че при моите показатели е бил дори учуден от многото(12 на брой) фоликули, които са тръгнали. Дозата на блокажа(Декапептил) била точна-хем сваля нивата на ЛХ и Прог. , хем позволява на яйчника да реагира. Нямал е основание да прекрати процедурата, защото дори и ЛХ и Прог. да са били завишени, ако се е стигнало до лутеинизация на Я. е трябвало и Естрадиола също да започне да пада, но при мен той си се покачваше. Каза, че за него грешката не е в протокола, а по скоро във връзката между всички хормони и влиянието им един на друг, която при мен изобщо не е като при другите. Както винаги се оказва при мен, попадам в 1-2% на лошата статистика-просто моите хормони не се държат нормално и стандартно. Обясни ми нещо от сорта на това , че дори и организма да пуска нужните нива хормони, рецепторите които отговарят за тяхното усвояване и предаване нататък по веригата не работят както трябва. Лошото било, че досега никога не съм имала бременности. Явно за каквото и да става въпрос съм от изключенията
Каза, че най-вероятно ще пуснем генетични изследвания, но те покривали само най-често срещаните проблеми и дори проблема да е генетичен, пак има шанс да не се разбере точно какъв е. Абе не беше много оптимистичен. За празните фоликули, каза че изключва варианта Я. да са се залепили за стените на фоликула и затова да не са извадили нищо-за него са си били празни. Каза, че трябва да се работи по посока регулиране на хормоните и на връзките между тях. Имало и случай на сменен протокол и успех, но според него при мен не е това проблема. Каза също, че ще обсъди моя случай с колегите си и тогава ще начертае конкретен план за действие. За ЕЦ каза също, че може да доведе до успех, но пак не е сигурно дали това е моя начин. А толкова се надявах да е грешка в протокола....Жалкото в случая е, че не зависи от мен иначе и до Луната бих стигнала. Оставям се в ръцете на док. и дано успее да сътвори едно чудо и за мен
А на вас момичета, които сте в процедура ви пожелавам успех и продължавам да ви стискам палци. Дано съм обрала целия лош късмет и за вас да са останали само хубавите новини