0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #340 -: Октомври 11, 2013, 22:55:59 pm »
Здравейте, аз искам да попитам като започне процедурата изследванията къде се правят и по на колко дни приблизително , т.к. не съм от София как стои въпроса ?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #341 -: Октомври 12, 2013, 06:52:53 am »
на място, в клинката
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #342 -: Октомври 12, 2013, 08:54:05 am »
Здравейте, аз искам да попитам като започне процедурата изследванията къде се правят и по на колко дни приблизително , т.к. не съм от София как стои въпроса ?

Всичко е строго индивидуално! Ако си по къс протокол в рамките на 11-13 дни прегледите са 5-6/ако си по фонд 6, защото толкова се поемат/. В началото прегледите са на 3-4 дни, в края може и всеки ден. Успех!
Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи - търпение и надежда!
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #343 -: Октомври 12, 2013, 10:39:33 am »
Обадиха ми се ембриолозите и май приключи моя първи опит безславано. Я. не давала признаци да е започнала да се опложда. Щели да я изчакат до утре, но май няма големи надежди...... Утре трябва да отида до клиниката и ще разбера повече. Дано просто да е лош късмет. Може пък и другия път различна стимулация да даде различен резултат. Молете с мен да е така, че иначе не знам какво ще правя. Успех на останалите  :) Започвам още от днес да събирам сили за следващите стъпки
    lioni1985 Съжалявам ,но точно така момиче, горе главата ,събирай сили за следващия път ,точно така трябва да се мисли.Всичко е божа работа ;) Моята пункция ще е във вторник или сряда така каза док. но при мен бавно порасват и ми каза ,4е може да изпуснем имплатационния прозорец (е дано стигна до там ).Притесни ме ,но после си викам еми божа работа и да се притеснявям само си вредя.Късмет ти желая и бъди още по -силна :) На всички успех желая :)
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #344 -: Октомври 12, 2013, 12:08:35 pm »
 Мина и разговора с доктора. Доста на дълго и нашироко ми обясни връзката между хормоните, както и самостоятелно погледнати какво биха могли да показват. Разбира се, не успях да разбера голяма част от казаното, но то няма и как-все пак не съм лекар. Каза, че има хора при които си е заложено например ЛХ, ФСХ и Прогестерон да са по-високи във фоликулярната фаза, без това да значи поликистоза или ИЯР. Това и преди ми го е казвал. Каза също, че при моите показатели е бил дори учуден от многото(12 на брой) фоликули, които са тръгнали. Дозата на блокажа(Декапептил) била точна-хем сваля нивата на ЛХ и Прог. , хем позволява на яйчника да реагира. Нямал е основание да прекрати процедурата, защото дори и ЛХ и Прог. да са били завишени, ако се е стигнало до лутеинизация на Я. е трябвало и Естрадиола също да започне да пада, но при мен той си се покачваше. Каза, че за него грешката не е в протокола, а по скоро във връзката между всички хормони и влиянието им един на друг, която при мен изобщо не е като при другите. Както винаги се оказва при мен, попадам в 1-2% на лошата статистика-просто моите хормони не се държат нормално и стандартно. Обясни ми нещо от сорта на това , че дори и организма да пуска нужните нива хормони, рецепторите които отговарят за тяхното усвояване и предаване нататък по веригата не работят както трябва. Лошото било, че досега никога не съм имала бременности. Явно за каквото и да става въпрос съм от изключенията  :( Каза, че най-вероятно ще пуснем генетични изследвания, но те покривали само най-често срещаните проблеми и дори проблема да е генетичен, пак има шанс да не се разбере точно какъв е. Абе не беше много оптимистичен. За празните фоликули, каза че изключва варианта Я. да са се залепили за стените на фоликула и затова да не са извадили нищо-за него са си били празни. Каза, че трябва да се работи по посока регулиране на хормоните и  на връзките между тях. Имало и случай на сменен протокол и успех, но според него при мен не е това проблема. Каза също, че ще обсъди моя случай с колегите си и тогава ще начертае конкретен план за действие. За ЕЦ каза също, че може да доведе до успех, но пак не е сигурно дали това е моя начин. А толкова се надявах да е грешка в протокола....Жалкото в случая е, че не зависи от мен иначе и до Луната бих стигнала. Оставям се в ръцете на док. и  дано успее да сътвори едно чудо и за мен  :) А на вас момичета, които сте в процедура ви пожелавам успех и продължавам да ви стискам палци. Дано съм обрала целия лош късмет и за вас да са останали само хубавите новини
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #345 -: Октомври 13, 2013, 18:51:58 pm »
Здравейте, нова съм в темата , защото от месец посещавам клиниката. Имам 6 ИКСИ-та и 1 ЗЕТ до сега в друга клиника. Всички отрицателни. Сега направихме и ЕРА тест. Всички изследвания са ми наред, но имплантация няма. Ние сме и с донорска сперма. Според доктора имам само 3 варианта - да направим последен опит ИКСИ, да ползваме донорски ембрион и осиновяване. Д-р Владимиров смята,че проблема се дължи по скоро на некачествена Я, в следствие на генетичен проблем или след многобройните опити и затова не настъпва имплантация. Колебая се между ИКСИ и ДЕ. Четох, че се избира ДЯ и донорска сперма, оплождат се и след това трансфер. Има ли някоя, която е минала през това? Интересува ме и цената? Колко излиза целия опит?
Много съм притеснена в момента и извинявайте, ако нещо не съм написала ясно.
*
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #346 -: Октомври 14, 2013, 20:11:12 pm »
Lioni1985, горе главата. Следващият опит ще е твоят! Млада си и позитивна и ти желая успех!

Incredible, днес не ми е никак ден, отрицателен кръвен, но жени като теб ми вдъхват кураж да не се предавам и да гледам напред. За съжаление не мога да дам отговор на въпросите ти, но съм сигурна, че д-р Владимиров ще направи всичко възможно за мечтата Ви. От сърце Ви желая успех!

И разбира се на всички вас мили момичета мнооооого късмет  :goodluck:
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #347 -: Октомври 15, 2013, 11:01:04 am »
 niaaa, радвам се ако мога да помогна на други. Знам , че не трябва да се предаваме, но понякога се налага. За жалост още нямам отговор от клиниката на въпросите ми, но продължавам да чакам. Обмислям и идеята да проуча въпроса с осиновяването. Не пречи да подадем документи.
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #348 -: Октомври 15, 2013, 12:12:58 pm »
 Incredible, а имунулогични изследвания правили ли сте? Аз тия дни самосиндикално си четох разни неща и опцията за Активна Имунизация(АИ) ми стана интересна. Разбира се може и при мен и при теб да няма нужда от нея, но можеш да се разтърсиш във форума и да прочетеш, пък после да обсъдите с доктора. Аз поне така правя-чета много и после коментирам с док., като той ми дообяснява кое може да се приложи при мен и кое не. Пак подчертавам-това си е изцяло моя идея и на следващия път ще го питам.
*
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #349 -: Октомври 15, 2013, 12:30:10 pm »
Колебая се между ИКСИ и ДЕ. Четох, че се избира ДЯ и донорска сперма, оплождат се и след това трансфер. Има ли някоя, която е минала през това? Интересува ме и цената? Колко излиза целия опит?
Колебанията ти са съвсем разбираеми и е нормално да търсиш информация, преди да решиш как да продължиш. Във форума има писано за процедурите с ДЯ и ДЕ, можеш да се поразровиш. Най-общо е точно така, както си го разбрала. Прави се оплождане на донорска яйцеклетка с донорска сперма и при добро развитие са прави трансфер. Както и при другите процедури, гаранция за успех няма, но има малко по-големи шансове за успех. За ДЯ може да се чака повече, но това не е повод да се откажеш; и за осиновяване се чака. Процедурата излиза по-скъпа от тази с твой материал. Цената зависи от това как е стимулирана донорката, какви изследвания са й правени и др.под, но не е драстично по-висока от стандартна ин витро процедура. Поне от моя опит :). Успех!
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #350 -: Октомври 15, 2013, 13:09:13 pm »
Имам направени всички изследвания- генетични, имунологични ,НК клетки. Всичко е в норма. Единствено не успяхме с ПГД , защото не правя вече достатъчно добри Я за изследването. Изискват поне 5 добри Я.
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #351 -: Октомври 15, 2013, 14:15:35 pm »
Здравейте момичета,за жалост и моят опит приключи.Днес ми беше пункцията ,стана ясно че са извадили само една яйцеклетка ,която не е качествена,в другите е нямало.Док.каза когато ми дойде цикъла да отида и ще обсъдим какво следва.Съдба ,събирам сили и аз следващия път ,а на вас ви желая попътен вятър,търпение и едни прекрасни бебочета :) Бъдете живи и здрави :)
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #352 -: Октомври 15, 2013, 14:35:49 pm »
 emilia04, съжалявам, миличка! Жалко, че и двете се оказахме в подобно положение  :bighug: Ама продължаваме.... Ти взимаше ли си резултатите от хормоните? Колко фоликула имаше? Ако искаш опиши как мина стимулацията. Прегръдки от мен и да знаеш, че колкото по-бързо се настроиш на вълна следващи стъпки, толкова по-бързо ще мине огорчението от несполучливия опит.
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #353 -: Октомври 15, 2013, 14:58:44 pm »
Имах 6 фоликула в дясно в ляво 2 и др.малки,стимулацията ми започна на 3 ден от цикъла гонал 150 и менопур 150,на 3 ден ми я увеличиха на гонал-300 и менопур-300 ,после и сутрин имах цитротайт и на 13 ден менупур-600, на 14 ден овитрел.Днес пункция,изследвания не съм взимала на хормоните т.к. реших да не се вглъбявам,този път.И така, то каквото е драсното ,чакам разговора с док.и от там напред :)
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #354 -: Октомври 15, 2013, 17:40:10 pm »
Ох, дано с тези новини да поставите край на лошите новини, оттук насетне искам само положителни емоции в тази тема. В петък съм на преглед да видим тази моя лигавица какви ги е свършила и ако е нараснала сигурно ще правим ЗЕТ другата седмица. Още обмислям как да кажа на шефовете, че и този месец ще отсъствам една седмица (след трансфера). Шефката ми е много проклета и миналия месец ме предупреди това отсъствие да ми е последното до края на годината, ама аз нали съм си чепата продължавам и този месец, пък да видим   :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #355 -: Октомври 15, 2013, 23:12:10 pm »
Шефката ми е много проклета и миналия месец ме предупреди това отсъствие да ми е последното до края на годината, ама аз нали съм си чепата продължавам и този месец, пък да видим   :lol:

Шефката ти нали знае, че по Кодекс имаш право на отпуск за инвитро-процедура?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    VeryMe

  • ***
  • 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #356 -: Октомври 18, 2013, 10:30:32 am »
В закона пише, че на болничен заради ин витро имаш право от пункцията до трансфера, но не повече от 20 дни. Ако задълбаваме в продробности, след трансфер право на болничен няма, а жената пита за след него..


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #357 -: Октомври 18, 2013, 11:52:37 am »
VeryMe, знам това много добре, в Кодекса е допусната една тъпа грешка във формулировката, но това вече едва ли може да се промени.
въпросът е, че шефката не знае в каква точно фаза се намира пациентката - дали преди или след трансфер - и тук е вратичката за даване на отпуска...

Кодексът, все пак, говори за "напреднала фаза на инвитро процедура". Когато сме внасяли предложението, сме имали предвид точно дните след трансфера, защото тогава жената се приравнява с бременните - докато не види отрицателен тест.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    VeryMe

  • ***
  • 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #358 -: Октомври 18, 2013, 12:00:55 pm »
VeryMe, знам това много добре, в Кодекса е допусната една тъпа грешка във формулировката, но това вече едва ли може да се промени.
въпросът е, че шефката не знае в каква точно фаза се намира пациентката - дали преди или след трансфер - и тук е вратичката за даване на отпуска...

Кодексът, все пак, говори за "напреднала фаза на инвитро процедура". Когато сме внасяли предложението, сме имали предвид точно дните след трансфера, защото тогава жената се приравнява с бременните - докато не види отрицателен тест.
При добро желание от страна на лекаря могат да се ползват всякакви вратички, разбира се!


*

    VeryMe

  • ***
  • 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
Re: Пациенти на СБАЛАРГМ "София" (д-р Владимиров) - тема 6
« Отговор #359 -: Октомври 18, 2013, 12:06:06 pm »
jam, Вие лекар ли сте?