http://www.kinsella.org/history/histira.htm - ето един материал, който може би ще е по-разбираем за нас, защото в него става въпрос за едни бели и русокоси/червенокоси хора от европа - ирландците. те са обвинявани в абсолютно същото, в което обвиняваме циганите (раждането на много деца е нарицателно и до момента), към тях са предлагани и прилагани всички тези "интервенции", които тук се обсъждат.
жбрул, аз не искам моята страна да бъда сравняване с иран по абсолютно никакъв повод.
мецани, явно вие не ме четете - и по-напред сме писали, че когато става въпрос за малолетни майки те трябва да се защитават и подкрепят, но това не става чрез отнемане на децата им. защо според вас никоя циганка (или са единици) не се обръща към клиниките за семейно планиране, нали много добре познават соц система. не се обръщат, защото не очакват помощ, очакват в най-добрия случай пренебрежение, в най-лошия преследване - как може, не знаеш ли че, вие раждате потолкова заради помощите и др по типа
стефиз, в същото изречение, за което всички сте се хванали съм написала, че не мисля, че е морално да се дават толкова пари за образование, ама кой да чете?