0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
http://www.kinsella.org/history/histira.htm - ето един материал, който може би ще е по-разбираем за нас, защото в него става въпрос за едни бели и русокоси/червенокоси хора от европа - ирландците. те са обвинявани в абсолютно същото, в което обвиняваме циганите (раждането на много деца е нарицателно и до момента), към тях са предлагани и прилагани всички тези "интервенции", които тук се обсъждат.

жбрул, аз не искам моята страна да бъда сравняване с иран по абсолютно никакъв повод.

мецани, явно вие не ме четете - и по-напред сме писали, че когато става въпрос за малолетни майки те трябва да се защитават и подкрепят, но това не става чрез отнемане на децата им. защо според вас никоя циганка (или са единици) не се обръща към клиниките за семейно планиране, нали много добре познават соц система. не се обръщат, защото не очакват помощ, очакват в най-добрия случай пренебрежение, в най-лошия преследване - как може, не знаеш ли че, вие раждате потолкова заради помощите и др по типа

стефиз, в същото изречение, за което всички сте се хванали съм написала, че не мисля, че е морално да се дават толкова пари за образование, ама кой да чете?
*
Ето едно клипче, може би сте го гледали:
http://m.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo

Боби, гледай го  и после пак ми кажи, че раждаемостта няма общо с религията.

Елена, пак говориш глупости. Стига изкарва циганите жертви! Кви клиники за семейно планиране, кви 5 лв? На Манго много добре му е ясно как стават бебетата и как може да се пази.

*
Елена, ако способността ти да мислиш отговаряше малко от малко на претенциите ти за същото, би схванала че аз не сравнявам държави. ;) Нито раси, цвят на кожа и коса, етноси, националности...

Специално за теб - няма да си правя труд да обяснявам по-смилаемо де.

П.П. Относно това дали е морално, или не е морално да се дават луди пари за частно училище - хич не е въпроса в сумата. Въпросът е ЗАЩО е нужна такава опция и защо ти "върлият либерал"  :lol: я обмисляш. Отговори си на този въпрос първо, пък после обяснявай на околните какви са и "колко сбъркано разсъждават".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Аз предлагам да им чиститим на циганите Банго Васил,тъкмо сега е момента, да вземем и да им предвидим за другата година по повод празника и 14-та социална, че горките толкова са зле ...... направо се затриха.
Защитниците какво ще кажете по въпроса ммм?
Цитат
жбрул, аз не искам моята страна да бъда сравняване с иран по абсолютно никакъв повод.
Elena B аз пък не само с Иран, ами с никоя друга страна не искам да се сравнява нашата родина. Изобщо, ама изобщо не ме интересуват ирландците, англичаните, нито германците .... никой, никой не ме интересува. Интересува ме че хляба на масата ми ще става все по-малко и по-клисав докато продължават да се множат тия. Щото ако до сега издържаме малко над милион цигани, то след 15 години ще са два милиона. И това е геометрична прогресия. Тия паразити като не щат да работят от къде ще им идват социалните? А в това етническите българи , работещите, тези благодарение на които си получават те помощите се топим.
Статистиката е, че в РБ на вяко едно българче се раждат по 3(три) циганета. Вие - защитниците им въобще давате ли си сметка какво означава това. Спрете се малко и си разчовъркайте интелигентните мозъци. Ако не се получи, пак се замислете , и пак и пак.

На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
avallon, защо си хабиш нервите и се палиш, излишно е просто?! :)
Те циганите не са ни виновни. Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Елена, ако способността ти да мислиш отговаряше малко от малко на претенциите ти за същото, би схванала че аз не сравнявам държави. ;)
А ти щеше да знаеш, че с вмъкването на тази фраза в началото не печелиш нищо. Прекрасно можеше това изречение да е „аз не сравнявам държави“, вместо да говориш за претенциите на другите.

То не беше 1,2,3,4,5,6,7.. 'найсе пъти. Наиситна сте прави за мен. От както пишем тук установих колко съм далече от България, най-вече по манталитет. Няма как да се разбрем за какво трбява да е решението на този проблем и не виждам смисъл да се джанкаме повече.


  
*
...
стефиз, в същото изречение, за което всички сте се хванали съм написала, че не мисля, че е морално да се дават толкова пари за образование, ама кой да чете?
Прости невежеството ми, но въпреки всичко да попитам пак, т.е. да разбирам, че ти няма да ги платиш, а детето ще ходи в нормално училище, в каквито междувпрочем ще ходят и нашите деца, заедно с децата от ромски произход :wink:
*
Те циганите не са ни виновни. Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава!

Много точно казано!
И защо? За да покажем на западните ни съседки колко сме напредничави, толерантни и етични?
Колко добре се грижим за "неоправданите" ни сънародници?
Пред кого се доказваме? Пред Холандия и Франция ли, които пакетираха тези наши сънародници и ги пратиха поживо поздраво обратно вкъщи... Или Италия и Испания, където имаше метежи за поголовно изгонване на катуните.

Държавата ни е проблемът, не циганите. Те просто си искат, пък "ако мине". И номерът минава.
Защо не мине номера на пенсионерите например?


*
Наиситна сте прави за мен. От както пишем тук установих колко съм далече от България, най-вече по манталитет.
Изключително права си тук - никой от живеещите в България не се държи толкова надменно и не се има за толкова компетентен по всички въпроси като теб ;)
*
avallon, защо си хабиш нервите и се палиш, излишно е просто?! :)
Те циганите не са ни виновни. Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава!
Ми как няма да се паля. Що я даваме тая баница? С това наше овчедушие, с това "айде да не си създаваме главоболия". Щото тези които сме избрали и на които също пълним .... гушите, на които също най-чинно им плащаме не знаят каква е перспективата? Дреме им на ... еди кое си. Щото няма воля, няма политика, а цяла една българска нация ще застане зад гърба им. Де ще идат манговците тогава. Видях какво беше в Кауница , видях какво беше и в Пловдив тези дни, как стискахме зъби за да не стане голямото меле, полицията ги пазеше, държавата ги пазеше. А кой пази години наред цяло село от дерибействата на една фамилия. Сега ги знам къде живеят същите тия, и като са идвали журналисти да питат комшийката дали случайно сем. Рашкови не живее в съседство, жената излъга, щото й е мил живота. Паля се защото днес едвам успях да спра пред изкочилата с две торби и разперила ръце с торбите мръсна, чорлава, развлечена жилетка, чехли и пр. циганка която не е..ва да мине на светофара, който е 15м. по на там, ами прескача огражденията и се приземява на шосето. Та същата тая ме псува на българоцигански .... толкова грозно, нагло и заплашително и рита колата и блъска с торбите. А аз какво .... стискам зъби да не натисна газта, че отиде онеправданата (и верно много ми се искше). Паля се защото преди нова година пред очите ми цигани отнеха предимство и блъснаха едно момиче, извлякоха го от колата и започнаха да го бият - петима вонящи мангала.... онеправданите. Ей за това се паля, примери с хиляди. Колкото на брой са тия, толкова са и проблемните .... умножени по 10. Щото няма кой да ги озапти , защото някои си чоплят носа и гледат облаците или тавана в парламента все едно се намират в сикстинската капела.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Елена, ако способността ти да мислиш отговаряше малко от малко на претенциите ти за същото, би схванала че аз не сравнявам държави. ;)
А ти щеше да знаеш, че с вмъкването на тази фраза в началото не печелиш нищо. Прекрасно можеше това изречение да е „аз не сравнявам държави“, вместо да говориш за претенциите на другите.

Знам, че нищо не печеля Боби. И не искам да печеля нещо, трябва ли да искам? Това състезание ли е някакво? Написала съм това, което мисля т.е. изказвам лично мнение. Нали постоянно пилите, че всеки можел да си има мнение и да си го изказва? Е, представи си и аз имам лични мнения и си ги казвам понякога. Това не е запазено право само за някои потребители. ;)
Та...изречението ми е точно каквото трябва да бъде. След него има и пояснение, че специално за Елена - не считам за нужно да обяснявам наново нещо, обяснено чудесно в предишен и то обемен пост. Да напиша, че "аз не сравнявам държави" - значи да се вкарам в обяснения защо всъщност НЕ сравнявам държави. Някой който не го е разбрал първия път - на стотния пак няма да го разбере. Та затова Боби споменавам способностите за мислене.
Рядко мога да изпусна нерви и да напиша нещо "ей така". :D Не, че не се случва, но е повече изключение.

Коментирай ми мненията и аргументите колкото искаш, бъди несъгласна с тях колкото искаш, аз нямам претенции за последна инстанция и за "най-права". Какво и на кого съм казала, също и защо съм го казала /след като не е на теб/ - няма какво да обсъждаме. Темата си е достатъчно годна за обсъждане и по същество.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Темата прехвърли 50 страници, затова ще я заключа.
Заповядайте в новата тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49089.0