Всяко нещо, което кажа ти контрираш с друго, че нямало смисъл защото... и се почва тирада от размишления. да приема ли, че не смяташ, че каквото и да се прави с връзка с пушенето има смисъл понеже дори и в малкото случаи, в които има ефект, ако не е пушенето ще е друго? Или ако смяташ, че нещо би имало ефект според теб, кажи какво мислиш, че ще е то.
Аз не контрирам Боби, само споделям какво се случва на практика. Има ли пълна забрана за пушене на обществени места - има. Спазва ли се тя - не се спазва. Такива са фактите, не контрирам, уведомявам те просто.
Не смятам Боби, че няма смисъл да се прави "каквото и да е", за да се намали броят на пушачите където и да било, вкл. и у нас. Смятам обаче и неведнъж, по какви ли не поводи съм го казвала, че работещите решения за нещо - никога не са крайните решения. Шансът пушаческата група да се маргинализира, да се самоограничва доброволно, да пуши затворена в зали налични в 10-ина % от всички заведения в тази страна беше висок. Сработваше и го видях с очите си. Аз като пушач - бях доволна тогава. Доволна, че не одимявам никого против неговата и своята воля, доволна че моите си навици и желания бяха възможни и законни за реализация, без да преча на никого с тях. Спазвах стриктно онези разпоредби.
Сега, когато АЗ съм оставена без разумен избор и притисната в ъгъла съвсем ненужно, заради нечии лигавщини, фанатизъм и лична неспособност за справяне с приятелски и семеен кръг - не, няма да спазвам нищо! Абсурдно е, че спокоен човек като мен докараха до подобно радикално и неприсъщо за мен поведение, благодарение на малоумни решения, неосновани на нищо смислено, оправдано, ефективно. Трябва да си адски малоумен политик, за да управляваш държава с изнервени, трудно оцеляващи граждани, които са на косъм от това да изгубят тотално посока и вяра в смисъла от правилата и защо е полезно за цялата общност същите да се спазват...и да им натрисаш още и още ограничения без с нищо да си подобрил битието им. А у нас е именно така Боби. Спазваш, спазваш, прецакан си винаги, пак спазваш пак си прецакан и като "нгарада" - още и още ограничения и гърч. Ами малоумие е, така се губят избори - "малкото камъче обръща каруцата", защото същата е вече пред разпад след като е минала през скали и канари и път няма и няма.
Пуши си Жбрул, пуши и нарушавай правилата понеже други ги нарушавали. Това е логика, която не ти отива . После пишем тук километрични теми какво не и е наред на държавата. Ми не и е наред ( както и в темите за данъци, осигуровки, помощи и т.н. става ясно), че всеки гледа в какво направел или нарушавал другия и вика аз да не съм луд. Като тези дето крадат, пък викат „абе то онези отгоре колко откраднаха“...Почнал по правилата, ама ..., мислел така, ама другите... и така до безкрай и за всяко нещо.
Ще си пуша Боби, ще нарушавам правилата и не само тези. Смятам да нарушавам в бъдеще всички правила, които лично не ми изнасят и няма да понеса щети от това, че съм ги нарушила. Само, че бъркаш смятайки, че го правя и ще го правя, защото други така правели.
Това какво правят другите - никога не е било мотив за моето поведение и решения. Ако беше - досега все извън правилата да съм живяла, а аз не съм.
МОЯТ личен мотив е, че аз като съвестен гражданин на тази страна - цял живот съм пре...на, на мен нищо не ми се полага никога, за мен има само искане, данъци, такси, регулации, гърч, ако и да съм добра и съвестна. За тези, които не базарят правилата - животът е песен. Нямам никаква мотивация лично аз, да продължавам да бъда най-тъпата и най-прецаканата, защото така се постигало "общото благо". Очевидно не се постига така.
"Спасяване поединично" се нарича у нас, което се наложи като модел заради малоумието на обществото и управляващите го глупаци. За добър живот у нас конкретно - само този модел работи. Писна ми да се боря с вятърни мелници, да се надявам, наивно да вярвам, че аз като постъпвам добре и други ще го направят...явно няма да го направят. И понеже не съм лицемер - не ми е проблем да кажа, че аз "вдигам ръце". Аз съм поредната, която иска да живее тук и сега, поредната която няма 100 живота да чака някой да се осъзнава, нещо да се оправя, нещо да бъде нормално и пр. Убедих се, че моите лични усилия до момента по тези въпроси са точно хвърлени на вятъра и на вятъра - няма да отделя и една мибута от живота си повече.
Когато раждане като моето, в болница като моята - бъде покрито от надлежно внесените ми здравни осигуровки... Когато пръснатата ми в трап на мост предна гума, на стойност 600лв. бъде заплатена от общината на която съм внесла 350лв. данък за автомобила си само за тази година, отделно винетки, отделно еко-такси и пр...Когато 50 години вноски за пенсионен фонд не ми "осигуряват" на старини пенсия нестигаща за хляб и мляко за месеца, да не говорим за друго... Тогава Боби, ще се съглася, че държавата е решила всичко важно, та опряла до цигарите и къде се пушат те. Дотогава - да го духа държавата ВЕЧЕ и от мен. Ей Богу доскоро все още имах някакви бегли надежди, че има оправяне, ама вече ги нямам. Не го и крия, би било пошло и некоректно.
Аз съм човек с всичките си слабости, ама поне не съм лицемер и лъжкиня. Нямам грам вяра, че нещо добро ще се случи тук. Ненавиждам повечето си сънародници, повечето си съседи, чувствам се абсолютно безсилна, абсолютно обезверена и вече абсолютно и искрено не ми пука за никого, освен за мене си, детето и най-близките ми хора. И за да стигна до това състояние - повярвай ми не е да няма причини. И определено - не е забраната за пушене причината