0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #720 -: Декември 20, 2012, 02:03:08 am »
Сори, че връщам темата за осигуровките, но бях днес по задачи и не можах изобщо да стигна до форума.
Чандра, не, не се погасяват по давност. Изискват се формуляри, но там трябва да се пита пак какво е становището на НАП, че и те не се наясно.
Джам, по въпроса за декларациите - не е еднократен акт - подават се всяка година. Като се завърнеш за постоянно, тогава пак ги уведомяваш. Изобщо не е лесно и просто, за съжаление. Като не може да се попълни дефицита от едно място, пълни се от друго... И понеже нищо не е ясно и конкретно, самите служители също не знаят за какво става дума и как да тълкуват закона, който се излъже да си плати, излъже... Ще акумулират малко средства в хазната. Има невероятни феномени - хора, заминали преди 42 години, когато изобщо не е имало здравна каса, се водят като лица, с прекъснати здравни права и са задължени да подадат декларация. Хора, които са се отписали преди време, в страницата на НАП се водят със задължения, на място в офисите се оказва, че нямат такива или пък са със възстановени права и имат висящи задължения. Лудницата е пълна просто, последен коментар от дама на гише - ние не сме длъжни да имаме еднаква информация със страницата ни...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #721 -: Декември 20, 2012, 03:05:25 am »
Елена, пушенето изобщо не е тема на моите писания в случая, а е повод и илюстрация за тях.

За да не ми кажеш, че бягам от конкретен отговор на въпрос - ще бъда съвсем конкретна в отговора.
1. Пушенето е вредно, пасивното пушене - също, рекламирането на пушенето...аз съм пучаш и все пак не мисля, че трябва да се рекламира този навик.
2. Продажбата и консумацията на цигари е законна за всички пълнолетни лица.
3. Напълно приемам, не просто приемам, а подкрепям рестрикциите относно пушенето на обществени места както бяха в предишния им вид. Абсолютно забранено във всички държавни сгради, работни помещения, детски заведения, места предназначени за деца вкл. открити /детски площадки/. Подкрепям да е забранено да се пуши във всяко едно заведение, в което няма обособена и вентилирана ЗАЛА за пушачи - т.е. помещение с твърди прегради и абсолютно изолирано от частта за непушачи.
4. Приемам, че нямам право /и беше така по предишния закон/, да "преценя", че ще вляза с детето си в пушаческа зала при наличието на такава, понеже съм идиотка и имам право да му вредя на това дете. Не нямам.
Всичко изброено дотук го приемам безпрекословно и го подкрепям с две ръце.

Не приемам, че в заведения където вече са изградени такива зали /за немалко пари/ и те си функционираха доскоро и аз ходех там без да преча на когото и да било - е редно да ми се забранява да пуша.
Не приемам, че държавата трябва да регулира нормативно отношенията между възрастни, пълнолетни хора , което се ползва като последен аргумент в този малоумен "спор" Т.е. ние двете с теб дето сме дърти магарици, ако решим да пием кафе и има пушаческа и непушаческа зала, не можем да се разберем в коя от тях да седнем, защото аз пуша, а ти не. Съжалявам, ама как и дали ще се разберем аз и ти си е наша лична работа, не на държавата. Дали ми е по-важно да пия кафе с теб в "непушачи" и да не паля изобщо, или да изляза навън дори във виелица като настоящата... Дали ти виждайки ме веднъж годишно, ще се прежалиш да седнеш в "пушачи", но при все пак налична вентилация по всички стандарти... При сегашното положение - пак се пуши на доста места само, че никой не хабИ ток за вентилация, като ще плаща глоба с, или без нея, поради което и ти и аз сме по-прецакани от преди всъщност...Ама овчи мисли, както казах и в предишния си пост, пък ако още има неразбрали, че тук не е САЩ, Германия и Англия - нямам какво да добавя по темата.
Та дали, или Еелена - това си е наша работа, наши лични отношения, между пълнолетни хора, които имат безброй права за какво ли не, вкл. да се самоубием гръмвайки се в слепоочието. Но видиш ли ти баш за пушенето - държавата трябва да те "спаси" теб от мен.  :lol: Съжалявам, несъстоятелно е да не кажа друга дума. Децата изобщо нямат място в целия разговор, защото и при предишния регламент - не беше разрешено деца да бъдат опушвани никъде и по никакъв повод. Пък всички сме наясно, че родители, които биха си завели детето в ресторант, в който край него се пуши, ще пушат край не го и у дома си и никой копче не може да им каже. Цялата пара в свирката казано иначе.

И за да съм пределно ясна, че каквото написах в предишния си пост изобщо не е на база, че аз лично като пушач съм засегната от ситуацията , че затова... :lol: Ще ти кажа следното. В СЗ /а и не само/ т.нар. "тотална забрана" просто не се спазва.
Пуши се във всички дискотеки, в по-елитните заведения, където оборотите стигат за плащане на глоби и подкупи, лично аз - мога да си излизам и да си пуша по кръчмите колкото си искам. Та хич не ми дреме. Дреме ми, че изгарят в момента собствениците на малък и среден бизнес, остават хора без работа заради това, корупцията цъфти и вързва за незнам кой пореден път...и простия народец, който дори не ходи по заведения - лее мисли из нета и си вярва, че нещо се било променило. Ми не се е променило Елена. Няма политика, няма мисъл за здравето на нацията, няма нищо.

Казвала съм го по много поводи и пак го казвам - не става каруцата пред коня, не стават мащабни промени "с добра мисъл" само, без предварително изпълнени други условия, нищо не става с един гол мерак, фанатизъм и простотия. Ама при нас - все такъв е почина.

П.П. По съвсем друга тема съм се вбесила отново, заради гореспоменатата народопсихология, но тя е битова и затова ползвам за илюстрация тема отнасяща се за държавата. За цигарите е примера, защото я следя изкъсо просто, не защото лично на мен ми е голям проблем. В България мога и да пуша в бар, мога и да дръпна една "магистралка" в бар без никакъв проблем, ако и двете да са забранени "тотално". Ако не беше тъжно, би било наистина смешно. Мхм.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #722 -: Декември 20, 2012, 06:08:06 am »
Цитат
Да де, просто казвам, че ми се струва съвсем нормално парите за медицина да идват от здравните осигуровки. Не мисля, че дефицит си оправя така,а просто го прехвърля там където би трябвало да е.
Ама и ти Боби. Я помисли ако не е на зор как мислиш че ще се напъва толкова само просто да ги мести там дето трябва да са.
Разбира се, че е на зор, но това не прави практиката да се плаща за зраве от парите за... хм,...здравни осигуровки, погрешна. Имало е пари, които е искал да прехвърли, за да плати това, не са му дали, тогава им прехвърля дейностите. Какво странно има тук? Не си ги е сложил в джоба, опитва се а направи нещо с ограничените пари, с които разполага.  Според мен като ги сложат на едно място по-ясно ще се види за какво стигат тези пари и дали не е необходимо да се промени схемата на финансиране, дали да се повишат здравните осигуровки, за да може да се издържа тази система. Не виждам какъв е проблема. Струва ми се пълен хаос да се плащат имунизации, спешни лечения и не знам какво още от различни места.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #723 -: Декември 20, 2012, 06:22:42 am »
Това "мислене" и поведение - винаги ни разделят, не ни обединяват, за нищо.
Ами дай да се обединим .. предлагам всички да сме за забраната :-)... ама някой няма да е съгласен. Ама аз  пък не съм съгласна на обратното. Та кой викаш ни разделя? Аз мисля, че никой. Ние сме различни хора с различни виждания по различни въпроси. Това е, което ни разделя и това е нормалното. Не е нормално да сме всички на едно мнение и „обединени“. 

Та дали, или Еелена - това си е наша работа, наши лични отношения, между пълнолетни хора, които имат безброй права за какво ли не, вкл. да се самоубием гръмвайки се в слепоочието.
Хмм, не - не можеш да се самоубиеш, незаконно е :-).. не се матапя.  Освен това държавата масово регулра неща, които са си личен избор на индивида и с които той на никой не пречи и почти всички го смятате за нормално ( аз лично не го смятам, понеже както вече се разбрахме аз съм за правата по принцип, когаот не пречиш :-) ). Например има закон за слагане на колани, закон, че наркотиците за пълолетни хора са забранени, закон че мотор се кара с каска и т.н. Това са все закони казващи на възрастни хора, че не могат свободно да се самоубиват, понеже така им се иска, нито могат да поемат отговорността за собственото си здраве и живот в свои ръце. Така че държавата ако иска може и алкохола и цигарите да направи нелегални по тази същата логика, тези права вече сте и ги дали. Аз лично не мисля, че е работа на някой чиновник да ме мисли мен дали си слагам колана или не като се кача на автомобила си, понеже не ставам по-опасна за другите от това, че съм без колан. Ама на, закона е такъв и точно толкова (не)логичен, колкото и това, което казваш.

Цитат
Но видиш ли ти баш за пушенето - държавата трябва да те "спаси" теб от мен.  :lol: Съжалявам, несъстоятелно е да не кажа друга дума.
Не е това идеята на тези закони, а промяната на цялата пушаческа култура. Мен може да не спаси от теб, но следващото поколение може да спаси от влиянието на тази култура. Всъщност това е, което масово се забелязва в страни с такава политика - младото поколение вече не пуши в такива размери както нашето.
« Последна редакция: Декември 20, 2012, 06:38:24 am от Bobbie »

*
« Отговор #724 -: Декември 20, 2012, 09:41:09 am »
Явно е,че имам различия по темата за НЗОК и управлението на нейния бюджет ,както  дейностите и,но не мисля,че е приемливо да се обиждаме на "нечетящи" или ,направо "неуки".Няма лошо да има различия и спорове,но виждам че в тази тема това е доста трудна практика,май? Аз също не благоговея пред днешните управници,както и не фаворизирам финансовия министър,но на него точно такава му е работата-да разпределя и контролира нашите пари.Щото той други няма.А,като човек на този пост,нормално е да се стреми да  върши.това сега кой краде,кой не краде е тема ,която не мисля,че е за дискусия тук.Всички гледаме,а който иска -вижда.Аз също съм от съсловието на "малките  средни "фирми, за които сега се говори много,но всички се сетиха едва сега.Пределно ми  ясно как "кретаме" и за ваша информация втора поредна година няма да имам коледни.Но имам мнение по въпроса,че в здравната система няма реформа през последните много години.както и ,това  само мое мнение,съсловието на лекарите трябва именно да инициира такава реформа,защото те са най-заинтересувани от това,задно с пациентските организации.Но това аз не го виждам и като гледам ситуациите в болниците,ми се струва ,че на някои не им е изгодно да има реформа. А темата за монопола на НЗОК е много много болна,както и нейната свързана -за паралелните здравни дружества,чието положение,финансово,никак не е розово в монета,така ,че нека не ги издигаме в култ.
Това исках да кажа и спирам,за да не минавам към персонализиране на спора.Все пак ,за да се вдигнат хората ,народа,му трябват и лидери.Няма как да стане без такива,а такива явно няма .. :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #725 -: Декември 20, 2012, 09:55:01 am »
Ганка, този човек заминал преди 42г. от България, данните му са попаднали по някакъв начин в системата на касата. Аз познавам екземпляри тук, които никога не са напускали страната, никога не са избирали личен лекар и не се водят никъде :).
Между другото НАП постоянно си правят разни чистки, просто сега на фокус са здравните осигуровки, миналата година бяха изчислили всички жълти стотинки по ЕГН, разпратили бяха едни писма, как ако не се плати незабавно липсващште 15 ст. ще има съдия изпълните.  И работа се решава с половин ден фитнес до 10-тия етаж и обратно, две-три качвания, защото всяка служителка върши точно ограничени дейности :lol:

Цялата истерия кой къде да пуши, си е изместване на обществения поглед от къде по-болни проблеми. Ето, работниците от ВМЗ Сопот, дадоха ги два пъти, замазаха положението с по една заплата и приключиха. Всеки вика - "горките хора", ББ изведнъж по телевизията демонстрира загриженост и се държи все едно не е знаел, че тези хора мизерстват от месеци. Всички медии акцентираха върху неизплатените заплати, а това, че там се произвежда оръжие, от което печели държавата никой не повдига и как така търговията върви а, за заплати пари няма.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #726 -: Декември 20, 2012, 10:01:50 am »
...и простия народец
Това ме подсети за думите на един съсед.
Ако аз бях като обикновенните хора ... :lol:

По темата за цигарите, аз съм против да се пуши на обществени места, въпреки че съм била пушач. Излизам от банята, отивам някъде и след час мириша на фасове. Извинявам се, ама който иска да пуши, да си излезе навън и да си пуши. Е верно, друго си е да се сплъоскаш на масата и докато бърбориш да обдухваш смрад в стоящите около теб. Малкия бизнес замира, не заради забраната за цигарите. Малкия бизнес замира заради нацвъканите през километър молове и супермаркети.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #727 -: Декември 20, 2012, 10:03:18 am »
Тара е абсолютно права.Не може водеща новина на вечерните емисии да е забраната за пушене, недопустимо е според мен.това трябва да е странична новина някаква.Има къде къде по-важни неща в страната.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #728 -: Декември 20, 2012, 10:07:40 am »
Тара, възможно е, но просто няма връзка между службите, уж ни преброяват, уж ни проверяват, а ей така ако може да акумулираме едни пари...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #729 -: Декември 20, 2012, 10:09:57 am »
 Лиде, аз съм непушач и за вкъщи важи пълна забрана, след като години наред се купонясваше на воля във всяко кьоше се пушеше, писна ми да ми се вмирисва къщата. Най-интересното беше, че хора пушачи, които в тях  пушат отвън, идваха да павкат  на моето диванче. Сега всички вън на студа :lol:

За заведенията, ако има отделна зала за пушачи и аз да избера къде да седна, всичко е ОК.
« Отговор #730 -: Декември 20, 2012, 10:44:31 am »
За ВМЗ Сопот, наистина нещата са възмутителни. Но и самите служители ме ядосаха - интервю с една от стачкуващите, след като им бяха превели някакви пари. И я питат какво е направила с парите и тя... ами интернета си платих, кабелната...

Все си мисля, че ако гладуваш и нямаш топло и светло нета и кабелната би трябвало да са ти последна грижа.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

lidia

• 2959
« Отговор #731 -: Декември 20, 2012, 10:50:24 am »
Най-интересното беше, че хора пушачи, които в тях  пушат отвън, идваха да павкат  на моето диванче.
Да, точно за това говоря. Редно е да има съобразителност. Зала за пушачи ОК. Нека си пушат на воля.

« Последна редакция: Декември 20, 2012, 10:54:46 am от lidia »
*

lidia

• 2959
« Отговор #732 -: Декември 20, 2012, 10:59:35 am »

Все си мисля, че ако гладуваш и нямаш топло и светло нета и кабелната би трябвало да са ти последна грижа.

Ти така си мислиш  :lol:. И аз имам познати дето са много зле, нямат пари за ток, вода и какво ли още не, но ходят на море за 15 дни, купуват си бормашина за 250 лв, ей тъй да си имат ако потрябва и т.н. Тока им го спряха за неплатени, колко там сметки. И когато ги питаш, как така все нямат, отговора е: е 200 лв дет имам в джоба пари ли са? Отдавна спрях да жаля аз. Предвид, че и на мен ми трябват пари да си купя джип, моята заплата заплата ли е :lol:. Ще кажете сития на гладния не вярва. Вярвам аз, ама много ментета се навъдиха напоследък и гладния не мож се добере до филииката от авантаджии.
*
« Отговор #733 -: Декември 20, 2012, 11:59:07 am »
ra40 аз далеч не съм съгласна че на финансовия министър му е работата да разпределя и контролира нашите пари, то на него и това не му се отдава. Да се раздели купата сено на 6 милиона магарета - туй в което се е вторачил не чак толкова сложна задача. На министъра и цялото му многочленно министерство  задачата му е далеч по сложна, а това е една РАБОТЕЩА  икономика - е й това са уменията и висшия пилотаж и за това е поставен там,затова е министър .... да направиш по голяма купата сено, че магаретата изгинахме. Икономика не се прави с орязване на разходите, икономика не се стимулира така. Магистралите, спортните зали и театрите и прочие отрязани ленти не правят икономиката.
Цитат
Разбира се, че е на зор, но това не прави практиката да се плаща за зраве от парите за... хм,...здравни осигуровки, погрешна. Имало е пари, които е искал да прехвърли, за да плати това, не са му дали, тогава им прехвърля дейностите. Какво странно има тук?
Bobbieнякак си не звучи сериозно: искал да прехвърли пари дето уж имало пък не му дали , кой не му е дал , какво не му е дал , кой ръководи финансите в тая държава. Да си говорим, колкото нещо да кажем....все ще измислим някоя дивотия.

Това пък с тютюнопушенето какво да го коментирам - уникален фарс, при това го направиха водеща новина (мнооого дълго време)  на фона на всичките абсурди в държавата.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #734 -: Декември 20, 2012, 13:09:51 pm »
Авалон,не му дава Конституционния съд,миналата година.тази година пък иска да прехвърли дейности,ама не му дава ЛС,като не подписва рамков договор.Ама се намерила някаква законна вратичка и като се промени закона,което не е трудно,предвид мнозинството в парламента и това ще стане.Сега,аз не знам дали е правилноили не,но все пак за нас е по-важно,че ФАР ще работи.
Отделно,само на МФ ли е работа да прави работеща икономика.Защо персонализирате вината за ситуацията?? Аз пък на Дянков съм му фен,щото не пуска на всеки ,който иска.Искащи много,но за това не е виновен само Дянков.Ето,данъците ни са мискетова е факт. на НАП пък казват е висока,ама зациклила е икономиката на държавата.Е,как няма да е зациклила,като цял свят се тресе от криза,а за Европа догодина казват че и рецесия ще им. Каква ни е на нас икономиката,че да не се влияе от европейската такава,че и да се справя с кризата.Това,че може още да се облекчи бизнеса е факт,най малко да се отърве от бюрокращината.Но и това,че в предизборна година на никой не му се правят реформи си е така от веки веков,не откакто Дянков е министър. А,защо ни е такава икономиката,аз бих попитал всички уж "умни" глави на правителства от 23 години насам.Щото всички до един имат вина!! Хич не е розово дереджето,за жалост и догодина ще е такова.
*
« Отговор #735 -: Декември 20, 2012, 13:41:14 pm »
Боби, нещо не ме разбираш май. Не ни разделя това, че сме на различни мнения и позиции по какви ли не въпроси, нормално е да бъдем.
Разделя ни това, че сме самогъзници и повечето ни мнения за едно, или друго са именно на тази база. Не почиват на някаква логика, мисъл, разговор, вникване в нуждите на другите. Нямаме никакъв разумен аргумент твърде често, за да бъдем на някакво мнение за нещо, но пък настървено ще си седим на него, само за да сме "контра" на някой друг. Това е проблем у нас, не различните ни мнения по принцип.
В повечето случаи е така в нашето общество.
Примерно по въпроса с репродуктивните проблеми, не е по-различно от "цигарения въпрос". Ама тях /хората, които нямат такива проблеми/ не им пукало за нас, те не искали от техните пари да се плащат нашите опити, примерно защото това били "противоестествени практики", да се оправяме както искаме, да сме раждали "навреме" /понеже дори не знаят защо не сме родили "навреме"/, да си осиновим дете /домовете били пълни/...Ей такива можеш да чуеш и прочетеш най-редовно. Не, защото тооолкова няма информация вече, кога, на кого и защо се налага да се помогне по тези въпроси. А защото, когато нещо не ни засяга лично - просто не ни интересува какви проблеми имал някой друг. НЕ сравнявам, държа да отбележа "цигарения въпрос" и репродуктивната тема!!! Няма как да сравнявам по важност и не го правя. Сравнявам отношението по един, или друг въпрос в нашето общество и типичното у нас мислене: "абе щом лично не съм засегнат - не ми дреме, да мрЪт". Ей такива сме и от това си патим. В добавка, изпитваме адско удоволствие, когато има някой прецакан от кое да е решение и това не сме точно ние. Когато при следващото решение, което вземе, че засегне лично нас никой не подкрепя нас обаче и ни каже :"мен не ме засяга - оправяй се" - сме обидени и възмутени нали. Ма как можело, ама как нямало солидарност и пр. Ми няма да има, защото каквото повикало - такова се обадило. Щом си самогъзник и цакаш съседа си с кеф, когато гори неговата къща, не очаквай твой да спасява твоята когато пламне, логично е. За този тип разделение говоря аз Боби. Не става дума за едните цигари, или за който се сетиш спорен въпрос в обществото в произволна област. ;)

Не знам при вас дали е забранено да се самоубиваш, у нас - не е забранено.

Цитат
Но видиш ли ти баш за пушенето - държавата трябва да те "спаси" теб от мен.  :lol: Съжалявам, несъстоятелно е да не кажа друга дума.
Не е това идеята на тези закони, а промяната на цялата пушаческа култура. Мен може да не спаси от теб, но следващото поколение може да спаси от влиянието на тази култура. Всъщност това е, което масово се забелязва в страни с такава политика - младото поколение вече не пуши в такива размери както нашето.

Боби, следващото поколение, което не пуши се ориентира към друг вид забавления - наричат се синтетични наркотици. ;) Ако за теб това е новина - силно ще ме изненадаш. Ми не пушели, ама се друсат като изоглавени при всеки купон и ходене на нощен клуб. Чудесно наистина, при това се друсат без да има открита реклама на тази практика и продуктите, които ползват са незаконни за производство, продажба и употреба. Е и?

И понеже много хора се правят на яко неразбрали, аз за какво говоря по цигарената тема и т.нар. пълна забрана в момента, да поясня още веднъж. Това, което искат несъгласните с нея е едно единствено нещо - конкретно в заведения, където има съответните зали за целта, изградени по всички стандарти - да може да се пуши. На всички останали места, вкл. в заведения без такива зали - да не може. Та кой в тези случаи ви осмърдявал и тровел насила, че не се сещам?  :lol: Ами сядате си на чист въздух, никой не ви кара насила да ходите на опушено все пак. Не е да нямате избор, имате и още как. Ама децата, ама рекламирало се...ай стига бе, като пушим пред заведенията, много повече деца ще минат и ще ни видят как пушим, отколкото в залата за пушачи в някоя кръчма, в която деца не се допускат.

И в момента пък точно деца има в някои ресторанти, в които съвсем незаконно се пуши и е одимено амаааа яката. Та вместо да се изпишат вежди - се вадят очи. Трябвало да се контролира, ама няма кой да контролира, няма ресурс първо. Второ, че "контролиращите" хич не са свенливи и не връщат едни пликчета с пари, като дойдат на проверка при сигнал. Без сигнал - просто подминават някои обекти и толкова.

Що се отнася до повечето пушачи - те вече нямат грам мотив да "играят по правилата". Когато играеха по тях и те самите считаха, че непушачите имат право да недоволстват и никой не възрази да пуши в изолирана зала и да не им пречи - те не мирясаха. Не та не, пълна забрана. Защо? Защото на тях така им харесвало, получиха каквото искаха /уж/, честито да им е както се казва. Аз сега пък пуша без да се съобразявам с тях и исканията им, но този път - без грам гузна съвест. Както казах и по-горе, не аз имам проблем и да не мога да пуша на закрито в момента. Проблем имат непушачите, които одимявам в официално бездимно заведение. Дали ми харесва да го правя? Не. Дали ще продължа да го правя? Да, докато е такова времето навън - ще. Да са ми оставили право на избор, както аз бранех тяхното право на избор да не бъдат осмърдявани и одимявани, когато се пушеше навсякъде. Нещо ми писна все да съм от е...та страна за всичко.
Цял живот спазвам всевъзможни правила, плащам здравни осигуровки, които не ползвам, а винаги си плащам в брой за здраве, паркирам в синя зона и плащам, а не на забранено за без пари. Две години разкарвах в багажника си разделно събран боклук, че да го хвърля в най-близките контейнери за такъв /на 3 преки от нас/, карам с колан, возя си детето в столче, "усвоявам си терасата", като плащам на специалисти за оценка и изкарвам всички нужни документи за целта, осигуровки плащам на реален доход, не тежа на държавата като издръжка за себе си и детето си, учих, работих, не съм паразит, не бях нарушител на каквито и да било правила за каквото и да било. И какво накрая? Аз съм най-големия ахмак явно, защото все се оказвам набутана, а тези дето нищо не спазват - си живеят живота и си свиркат.
И понеже явно съм лош човек, защото пуша цигари, сега нямам право законно и безопасно за непушачите да пуша в заведение, заради нечии превземки. Ами просто вече не ми пука за никакви правила, признавам си. Не заради цигарите точно, те бяха последната капка, от другаде тръгнаха нещата както казах. Що се отнася лично до мен - ще си живея както искам аз занапред и ще нарушавам всички правила, които мога и ми изнася да нарушавам. Когато не го правех - само прецакване, набутване и натрисане на още правила, които ме ощетяват по някакъв начин. Мерси, аз приключих с това за себе си, вече и аз ставам самогъзник щом това е "правилното" :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #736 -: Декември 20, 2012, 13:57:19 pm »
ra40 какво не му дава Конституционния съд?
ЛС е ясно защо не ще да подпие.
*
« Отговор #737 -: Декември 20, 2012, 14:00:54 pm »
КС не дава да прехвърля пари от бюджета на НЗОК към този на МЗ.За това сезираха от БСП миналата година и излезе решениена КС,което е и правилно.Сега се опитват,да вкарат дейности в НЗОК,за да се покриват от бюджета и и да не вадят пари обратно.Демек с бюджета на НЗОК да се покрият и други дейности,вкл.ин витро процедури.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #739 -: Декември 20, 2012, 14:06:48 pm »
Здравните вноски все повече подпомагат държавата, а не осигурените - четиво за преди края на света.
Хайде честито !
Черно на бяло да са по ясни нещата.