Само прекръстете темата на Хайд Парк - в смисъл място където всеки може да се изока и да отпуши напрежението
Както и да я прекръстим, ако някой не желае "да е по темата" - все едно.
Относно яслите - явно съм останала с погрешно впечатление. На моя приятелка майка й работи в ясла, но жената е педагог, ако не греша "начална педагогика", или нещо такова беше. В смисъл с висше образование е и е точно такава специалност - за работа с малки деца. Преди години е работила в ДГ... Че затова си мислех, че и в яслите имат някаква "програма" не просто да ги хранят, да ги слагат да спят и пр.
Боби, повечето майки не са педагози естествено, но гледайки децата си у дома - имат времето да ги занимават и "обучават" съобразно възрастта им. То за тази цел не се иска особена квалификация, ами малко мозък и информация кое е подходящо за детето ти в даден етап от развитието му.
Естествено, няма как на ясла с толкова деца на главата един-двама души да ги занимават, да им обясняват, да повтарят думи, да помагат за развиването на дадени умения и пр. занимавайки се с всяко дете поотделно. Това мога аз у дома да го направя, те там не са вълшебници и не могат да се клонират хората.
Затова си мислех, че е редно да имат разработена от специалисти програма за "работа в група", ама явно грешно си мисля. Или пък някакви педагози да "гастролират" из яслените групи и в даден ден, за час примерно да ги занимава един човек с нещо си, в друг ден друг човек с друго нещо и така.
Иначе яслата си е просто "паркинг за деца" и в такъв вид - наистина няма мегдан да сравнявам кое е по-добре за детето ми - дали аз да си го гледам у дома, или те там буквално да го отглеждат както се отглежда животинка. Ядене, спане и другото на самотек, да мине деня...То ясно, че като нямаш друг избор - даваш го на яслата и хубаво-лошо - там ще е. Просто какво пречи да се "ъпдейтнат" малко нашите ясли - не ми е особено ясно.
П.П. Безумието по пътищата вече не знам и как да го коментирам. По този параграф специално, стигам до извода, че явно сме нация от идиоти в 90%...и като шофьори и като пешеходци. Ми то нашето поведение по улиците е сравнимо с това на камикадзета само. Хем не ти пука за твоя живот, хем ако може да пречукаш и повече други хора самоубивайки се от глупост. Те камикадзетата поне имат някаква "кауза", а ние..."кауза" да правим оборот на погребалните агенции.