0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #460 -: Декември 07, 2012, 00:37:54 am »
Боби, ти и децата ти, или Ганка и нейните деца...да правите това, което нашите цигани тук правят масово? Да си позволявате такова погазване на всякакви общестевни норми, порядки и закони?
Я моля те прочете какво съм писала. Значи според теб,ако 90% от българите тук го правят ( т.е масово), е ок на децата ми да казват, че не е тяхна тази държава , така ли? Щото тук е пълно с боклуци българи, но към мен отношението винаги е било добро. Защо ли , като има толкова идиоти от моят етнос?
Казвам ти, че отговорността трябва да си е на личностите, на тези които крадат, убиват, не си плащат сметките независимо от етноса. Да това са предимно циганите,но не ми казвай ти, че тези, които не го правят не са дискриминирани заради събратята си. как всеки път успявате да вземете това, което съм казала и да го разберете по някакъж начин, който и през ум не ми е минал. Имаме проблем с комуникацията мисля.

Гане, разбира се, че трябва да спазват законите - това е най-голямият проблем в България,съгласна съм. От мен защита на малцинства, които и да са, няма да чуеш. Но какво общо има това с определянето на дръжавата като  наша си? На мен не би ми дошло на акъла да определя така. Тази държава е на всичките и граждани.
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 00:52:45 am от Bobbie »

*
« Отговор #461 -: Декември 07, 2012, 00:50:24 am »
Не Боби, не е ОК да им казват, че не е тяхна тази държава, но ще е разбираемо да ги гледат с подозрение и да има предубеждения към тях, ИМЕННО заради поведението на 90% от хората от техния етнос. И не, не е нетолерантност това. Това е съвсем заслужено отношение, в отговор на личните дела на група хора. И вината за делата им си е тяхна, а не на потърпевшите от същите тези дела.

Неведнъж съм го казвала и в тази тема ще го кажа. Свестните цигани са най-потърпевши от поведението на "събратята си" и то много повече от нас. Но вината, че те търпят щети не е моя, не е на никой нормален член на обществото. Тя си е на тяхното си племе и няма да допусна който и да било, дори ти на мен да ми набива вина сега, щото някой друг се държал не както трябва.

Аз имам диферинциран подход в отношението си към всеки човек. Свестен циганин ми е ОК, кофти българин - не ми е ОК. Ама сега да седна да се правя на луда как видиш ли ти, то не били 90% от циганите кофти като поведение - ми няма да се направя. Това е долна, мазна лъжа и още по-долно лицемерие. Да се държат масово добре и по правилата - първа ще им изръкопляскам. Ама такива филми - няма, нито се задават. Хората си паразитират, безчинстват и то за сметка на всички нас. Това е. И не, не ми е жал за тях, те са си виновни за това което СА. Не аз, не ти, не Ганка. Не е тооолкова сложно.
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 00:54:11 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #462 -: Декември 07, 2012, 00:56:27 am »
Не Боби, не е ОК да им казват, че не е тяхна тази държава, но ще е разбираемо да ги гледат с подозрение и да има предубеждения към тях, ИМЕННО заради поведението на 90% от хората от техния етнос. И не, не е нетолерантност това. Това е съвсем заслужено отношение, в отговор на личните дела на група хора..
Ами тук не се смята, че е разбраемо, затова говорим различни езици мисля.

*
« Отговор #463 -: Декември 07, 2012, 01:11:30 am »
Не Боби, не е ОК да им казват, че не е тяхна тази държава, но ще е разбираемо да ги гледат с подозрение и да има предубеждения към тях, ИМЕННО заради поведението на 90% от хората от техния етнос. И не, не е нетолерантност това. Това е съвсем заслужено отношение, в отговор на личните дела на група хора..
Ами тук не се смята, че е разбраемо, затова говорим различни езици мисля.

Ами добре, щом ТАМ не ви е разбираемо. То официално и тук се води за неразбираемо, само дето какво ти се налага да приемаш и какво наистина приеамаш - са много различни неща Боби ;)
Изобщо не приемам поведението на масата цигани, нито това че то се толерира по политически причини и поради невъзможност на властите да се справят вече с този проблем. Моментът когато беше овладяемо положението с тях - отдавна отмина. И все повече няма да могат да се справят, защото така се размножиха и те и проблемите им, че за справяне със същите - може да плати само САЩ, а то не е само до плащане, ами и до "здрава ръка" /нямам предвид насилие и репресии с това/ Ама викаш трябвало да ми харесва и да си трайкам и да съм "бяла и добра"? Откъде накъде?

Вие ТАМ имате тъмнокож президент вече, но въпреки това - масово се отнасяте с "афроамериканците" както ние се отнасяме към нашите цигани и затова си има причини бол. Това, че като курдисани повтаряте "как няма такова нещо" - не променя фактите. Нито гетата при вас изчезват. Та разликата е нула по същество, просто сте по-богати и по-лицемерни и никой не смее да ви го каже в очите. Ние сме въшкава и бедна държава, та затова на нас ни се пили редовно що не ни кефело как се държат нашите цигани. Както казах - нищо сложно няма, ако не се правим на чукнати.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #464 -: Декември 07, 2012, 01:47:28 am »
Нямам сили сега да чета всичко, утре ще е подробно, но ще ти кажа само едно - след като плащам данъци, след като спазвам законите и се държа като нормален гражданин в тая държава, то мога да я определя за своя си. Всеки, който не спазва правилата, няма място в нея. По същия начин е и тук, навън.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #465 -: Декември 07, 2012, 01:49:02 am »
Аааа, Боби, сигурна ли си, че при вас не е разбираемо да се гледа по определен начин на даден етнос или група хора заради поведението на маса от тях? Помисли си пак хубаво. Да ти дам ли жокер? Едни такива с чалми и арабски имена.....Други жокери искаш ли или се сети? Даже за тия конкретно има не просто особено отношение, ами цяла официална държавна политика :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #466 -: Декември 07, 2012, 01:51:58 am »
жбрул, само да питам, ако девойката дето на 14 носи бебе и ти каже, че е от вуйчо й беше руса и сенеока, ти как би реагирала? дали би обяснявала за това колко е разюздана или би извикала социалните и би крещяла, че това е сексуално насилие над дете? ти казваш ли ми, че има разлика в закона (и между другото в нашата отговорност спрямо закона) когато става въпроса за 13 годишно момиче от не-ромски и от ромски произход.
само да вметна - българин не е етническа, а национална принадлежност.

и никой, ама никой не си е позволил да каже, че в щатите или дори в западна европа няма дискриминация. те тук са го измислили това, да казваш как се говорело, че няма такова нещо показва истинско непознаване на това как са нещата "там".

за справка - юар- ще кажете, ама какво общо има - има: в юар се обръща дискриминацията, в момента белите са тези, които търпят кански. в разстояние на под 5-10 години, хора, които са притежавали земи и са били доста заможни живеят по начин, който е по-зле и от циганите в българия. с цялата му "прекрасност" - алкохол, наркотици, проституция, липса на образование, висока престъпност. а като ги видиш на снимките по-бели и от нас. да, но правителството преразпределя благините, за тях евентуално остават социални помощи и някоя каравана, в която живеят 5 човека и толкоз. така, че не не мисля, че нещата са "тооолкова прости". коя от нас би наела циганин на работа, или да ти измие прозорците или да свърши нещо, каквото и да е, колкото и епизодично?
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #467 -: Декември 07, 2012, 02:04:13 am »
Елена, понякога се чудя сама дали се разбираш какво пишеш. Аз рядко успявам да те разбера, честно. Хубаво даваш пример с ЮАР - при нас ще стане същото. Да ти обясня ли защо или сама ще се сетиш?

Колкото до първия абзац от поста ти - няма значение дали е българка или ромка - все е незаконно. Обаче, ако става дума за бяло момиче /те нали и ромите са българи, та да не ги бъркаме, затова казвам "бяла"/ - закона важи. Ако иде реч за ромка - цъ, не важи, защото това им били културни особености - да правят секс като им дойде първия цикъл и да ги женят. И понеже имали били право да си спазват културните традиции, закона не ги лови, щото правата, Санчо! Схващаш ли тънката разлика :wink: Така че, позволявам си да отговоря вместо Jbrul - не, не казва, че има разлика в закона спрямо двата етноса. това държавата го "казва" като си затваря очите. Види се ти пък колко знаеш как е тук :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #468 -: Декември 07, 2012, 02:14:38 am »
Много хляб има България да изяде докато стигне префинената дискриминация на Германия. Щото тук в документите ти пише - от еди какъв си произход, даже и да си роден тук, а в България си пише българин по паспорт.

Гане, разглеждах немския паспорт на майка ми и не разбрах, къде точно трябва да се отбелязва, че произхода и не е немски. Майка ми е немски гражданин като всички останали граждани на тази държава... Аз пък съм с български паспорт, но това не пречи да преподавам немски език в известна институция (Volkshochschule)... - явно не ги е сбъркал хората произхода ми да ме назначат за нещо толкова отговорно...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #469 -: Декември 07, 2012, 02:22:58 am »
Елена, ами дървен философ си човек.  :lol: Ще започна отзад напред. Аз съм наемала и все още наемам на трудов договор, с все осигуровки и екстри цигани. Не един-двама, не епизодично. Един от най-дългогодишните служители /над 15 г./ в една от фирмите ни е циганин, казва се Асен и не само, че му имам пълно доверие за всичко, ами точно него - никога не го следя какво и дали прави. За него знам, че каквото кажа - ще е свършено, дори предсрочно. Виж по задника на "българите" ходя доста повече и все има за какво да ги "ковна". Та за разлика от теб - аз не просто живея и работя с тези хора, имам лични наблюдения и то не епизодични, имам и разговори с тях и техните мнения за собственото им племе. Ако мислиш, че аз съм нетолерантна, да не ти се случва да чуеш някой от свестните цигани какво ще изсипе върху "своите". Знаеш ли защо? Защото тези свестните със зъби и нокти се оправят в живота, а патят заради останалата част от племето си. Просто ми е нелепо наистина с теб да коментирам неща, с които очевидно личен досег - не си имала. "На книга" е едно - реално е друго. Уморих се да го повтарям наистина.

"ТАМ" Елена има дискриминация не по-малко отколкото ТУК, точно това казвам и аз. Ама там си я замазват, приказват колко е лошо да я има, ауууу какво безобразие и си продължават да го правят и не им дреме. И те същите - идват да ми пилят на мен нервите как дискриминирам драгите цигани, ако искам да ми напуснат собствената селска къща, в която са се смонастанили, ограбили, осрали и пр.....щото нямало къде да живеят. Ма какво ме интересува мен бе?!!! Да се оправят както искат и могат. Нали сме равни уж? Като сме равни - всеки да се бори с живота - толкова.

жбрул, само да питам, ако девойката дето на 14 носи бебе и ти каже, че е от вуйчо й беше руса и сенеока, ти как би реагирала? дали би обяснявала за това колко е разюздана или би извикала социалните и би крещяла, че това е сексуално насилие над дете? ти казваш ли ми, че има разлика в закона (и между другото в нашата отговорност спрямо закона) когато става въпроса за 13 годишно момиче от не-ромски и от ромски произход.
само да вметна - българин не е етническа, а национална принадлежност.

Аз никъде не обяснявам, че девойката е разюздана, ама ти не четеш. Обяснявам само, че в тази общност подобни практики са норма и децата ги приемат за норма, защото възрастните на това ги учат. И когато алармираш социалните за поредния подобен случай - се почва кършене на пръсти, че ако се приложат някакви закони и правила по случая - ще излезе дискриминация. Понеже били цигани, не за друго. Такъв им бил на тях лайфстайла, не можело да им се бъркаме... Не ми се разправят за милионен път всеизвестни факти и ситуации. Също да те светна, че има синеоки и бели цигани и то немалко. ;) Аз ти казвам, че се прави разлика пред законИТЕ на тази държава в зависимост дали се отнасят за цигани, или за някой друг. И се прави така, че за циганите много често не се прилагат. Което на мен не ми харесва. Никак.

И една вметка - българин е национална принадлежност, ама циганин е етническа. ;)Та по този параграф - нашите цигани имат етническа и национална принадлежност от различен вид.

П.П. Хайде да спреш да се правиш на голяма разбирачка и тънко, тънко да ни обясняваш колко не сме наясно с разни елементарни неща. Не за друго, а защото наистина ме мързи да се разправям с теб. Радиото е по-лесен събеседник понякога г-жо "либерал". Не си открила топлата вода, ама щом пък за теб някои неща са новост - изживявай си ги, явно ти е нужно.

*
« Отговор #470 -: Декември 07, 2012, 02:32:42 am »
Много хляб има България да изяде докато стигне префинената дискриминация на Германия. Щото тук в документите ти пише - от еди какъв си произход, даже и да си роден тук, а в България си пише българин по паспорт.

Гане, разглеждах немския паспорт на майка ми и не разбрах, къде точно трябва да се отбелязва, че произхода и не е немски. Майка ми е немски гражданин като всички останали граждани на тази държава... Аз пък съм с български паспорт, но това не пречи да преподавам немски език в известна институция (Volkshochschule)... - явно не ги е сбъркал хората произхода ми да ме назначат за нещо толкова отговорно...

Виолета Драганова, която е от ромски произход и български гражданин, беше журналист и водещ в БНТ. Беше, защото е учила, старала се е, положила е усилия - никакво препятствие не й е било това, че е от ромски произход.
Тези у нас, които произхождат от същия етнос, ама ровят по бунището й се множат само...кой им е виновен м? Кой не им дава шанс? Те сами не си го дават. Тяхна си е вината, изборът, последствията от него... Също както и всеки търтей в Германия - не преподава в елитно учебно заведение, като теб. Защо? Защото с нищо не е заслужил подобна привилегия.

Изобщо не опират нещата до паспорти, до произход, до месторождение. Опират да това искаш, или не искаш да си човек, да полагаш усилия, да се развиваш, да се впишеш в обществото, в което си в момента. Ако не искаш - вината не е на обществото. Твоя си е.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #471 -: Декември 07, 2012, 06:00:52 am »
Аааа, Боби, сигурна ли си, че при вас не е разбираемо да се гледа по определен начин на даден етнос или група хора заради поведението на маса от тях? Помисли си пак хубаво. Да ти дам ли жокер? Едни такива с чалми и арабски имена.....Други жокери искаш ли или се сети? Даже за тия конкретно има не просто особено отношение, ами цяла официална държавна политика :wink:
Въобще никаква държавна политика няма за американски граждани , а и хората тук въобще не ги дискриминират. Има такива, но не е масово в никакъв случай. Познавам много жени, които ходят със забрадки, ходех с такива да уча. В университета имах  колежка туркиня, която в Турция не можеше да учи ако искаше да носи забрадка и затова учеше тук. В нашата лаборатория преди няколко години работеше една такава. Педиатърката на Ивана е със забрадка, от това пациентите не са и станали по-малко нито по-малко бели. Моят личен лекар е от Пакистан и при него е тъпкано с пациенти.  На 5 минути от нас има джамия и петък като се събират им пращат ченге да спира колите по улицата, че да пресичат спокойно, че са много. Никакво по-специално отношение няма към арабите. А за държавната политика вече ти казах - американските граждани са равни пред закона. Както би трябвало да е и в България и от където всъщност идват всички проблеми.

Ама викаш трябвало да ми харесва и да си трайкам и да съм "бяла и добра"? Откъде накъде?
Така ли казах? Не, всъщност аз казах,  че „отговорността трябва да си е на личностите, на тези които крадат, убиват, не си плащат сметките независимо от етноса“, а ти защо реши, че съм казала, че трябва да търпиш не знам. Аз самата не веднъж съм казвала, че не мога да понасям циганията, нито защитавам тези , които не си плащат и които крадат или лентяйстват, та не знам защо въобще си правиш труда да ми пишеш пост за неща, за които аз съм съгласна. Единствено казах, че не е вярно, че не са дискриминирани и всички пак скочихте срещу мен без нито един да се замисли какво означават думите ми. А те са прости, понеже както каза Стефи, аз съм буквалист, каквото пиша, това имам предвид, нищо странично. Ти сама каза, че свестните най-много губят от това.
 Аз не съм казала, че тези, които си заслужават яда на хората са дискриминирани поне не знам да съм казвала подобно нещо. Но когато яда е, че цигани го правят, а българи като го правят няма същият яд и това е масово - ми ти на това какво му викаш? Ето вчера във вестника пишеше, че 1/2 от софиянци плащат парното, другите го крадат или не са си плащали сметките. Ми защо това не предизвиква същият гняв у тези хора? Циганите били крадяли, а българите не. Ама то не било така масово. 1/2 от тези с парно, ако не е масово аз не знам кое е.  Аз нямам капка съмнение, че ако българите можеха да минат метър като малцинство или нещо от сорта,както циганите минават, щяха също толкова да крадат. Само факта, че имаме поговорка, че не е луд този, който яде баницата може да ти говори достатъчно за народопсихологията ни.
 Онзи ден гледам във фейса снимка на детска площадка, вече бяха успяли да я изрисуват и съсипят, а кога бше когато ги сложиха съвсем новички - тази българска цигания също не предизвиква същият гняв. Защо? Спирките изпотрошени, блоковете изрисувани, пейките без дъски или издраскани с взевъзможни простотии. Аз се възмущавам от всяка цигания, не само тяхната, това е разликата и това е, срещу което скачам. Това е което ме дразни, а не че някой се възмутил от този, който прави подобни неща. Но нека да се възмущаваме от всеки такъв по равно, а не да говорим и после да отидем у нас да си разпломбираме парното мърморейки как циганите крадат.
Обаче няма да се промени това, аконе си учим децата. Племенникът ми откраднал от пазара някакъв шоколад и свекър ми го разказва и то пред него със смях щото нали било „детска му работа“. Ми ако моите го бяха направили първо щяха под строй да отидат да го върнат шоколада и да се извинят така, че да умрат от срам и второ щяха да са поне наказани за подобно нещо. Ама докато се смеем „детска му работа“ и възпитаваме в тях чувство за безнаказаност, не по различно от това, което нашата мила държава възпитава у циганите. Или като бащите ходят да се разправят в училише, когато децата им се държат като пълни гаменчета. Какво възпитава това у тях - същото чувство на безнаказаност и също липса на уважение към учители и институция. Та какъвто ни е народа, такива са ни и циганите :-).
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 07:10:12 am от Bobbie »

« Отговор #472 -: Декември 07, 2012, 07:30:04 am »
Та тия ги разправяй на Обама и на Саркози за дискриминацията...

Ааа, Гане, как така на Саркози бе душата? И тооо... дискриминация, дискриминация ама спрямо нашите или техните си "Gens du voyage"? Я погледнете какъв е текста на закона за вътрешната сигурност от 2003, така наречения втори закон на Саркози? Щото във Франция са ааадски търпими към ромите... :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #473 -: Декември 07, 2012, 08:25:55 am »
"Абе,вие защо биете негрите..??" :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #474 -: Декември 07, 2012, 09:50:17 am »
Също както и всеки търтей в Германия - не преподава в елитно учебно заведение, като теб. Защо? Защото с нищо не е заслужил подобна привилегия.

Жбрули, да работиш (каквото и да е) не е привилегия. :) Не знам, дали обърна внимание, но аз всъщност коментирах конкретно твърдение на Ганка. Тя писа, че в България всички граждани били българи по паспорт, докато в Германия в документите се отбелязвал чуждия произход...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #475 -: Декември 07, 2012, 10:00:23 am »
10 години вече наемам цигани, те са важна бримка от това, работата да се изведе докрай и трябват хора за всичко. Никога не съм ги деляла, че са цигани, аз не навиждам мързела и скатаването под всякаква форма, това за мен е най-важно, а не произхода на етноса. Но за да се стигне до момента циганина да е по-верен от всеки друг българин са минали десетки екземпляри, много скъсани нерви, компромиси, защото въртим-сучем и все опираме до особеностите на етноса.
Ако  някои от вас минават  да ви вземат за работа от вкъщи, не ви чакат тепърва да се разсъните от леглото, или ако имате конкретен час за започване на работа, то не започвате да работите със сутрешна закуска, после цигара, после пак да питате какво беше и защо сте тук въобще. И като ви кипне от чисто човешка емоция, става още по-лошо, защото никой не може да рабере словореда ви, само се отчита факта, че викате и това вече е дискриминация. Следва зарязване на работата и пушене и бърборене на цигански, и всеобщо решение от тяхна страна, че повече за днес няма да се работи. Много добре знаят, че 20 тона няма как сами да се натоварят, но не им пука, че плановете на много хора пропадат.
При общуването с тях, пречупената съм аз, там не върви номера да се изтъпача като гуру и да искам насрещно поведение, защото малоумието е над всичко.
Но с малкото манговци, както си ги наричам, които успяват да се разберем са верни като кучето ми, никога няма да вземе нещо без да пита, нито пък ще открадне.
*
« Отговор #476 -: Декември 07, 2012, 10:26:06 am »
Да има и много "точни" измежду тях.И спечелиш ли ги веднъж те са за винаги.Но преди това нервите който си изхабил са огромни, а емоциите все ужасни.

Като бях в Пътно управление Плевен имахме програма за трайно безработните, лятото чрез Бюрото по труда ги наемахме да вършат някаква работа по пътищата, плащаха им от държавата.Първото с което се сблъскахме беше не желанието им да започнат работа, защото парите бяха по-малко от помощите.След като разбраха, че трябва да започнат, защото при отказ им спират и помощите, защочнаха да идват, но беше ужасно.Събираш ги от къщите, защото си със служебен транспорт и трябва да ги караш някъде си.Даваш им работно облекло, инструменти, всичко.На следващия ден половината са самоотлъчка, а на другата половина им липсват инструментите(брадви, лопати и т.н.)Накрая след един месец късане на нерви и постоянни нови назначения, направихме три хубави групички с който се разбирахме и работеха.Е не бяха на работа от 8- 17, но поне като им поставехме задача, те я свършваха.Но що работно облекло закупи държавата за тях, що инструменти, дето за редовите служители и на две години не дава толкова.

Извинявам се за предния си пост, но бях афектирана, всяка година нас систематично ни крадат, и полицията ни обяснява, че са много малки кражбите и дори и не идват там където стават.Виличката която бяхме направили е развалина, изтърбушена е.До нас са се самонастанили цигани в една все още здрава къща и опоскват всичко наоколо.Ние просто искахме място близко до града за почивка събота и неделя, не палат, но няма да го имаме, не и тук и сега.

Безнаказаността е това което им дава велика сила на тях.

*
« Отговор #477 -: Декември 07, 2012, 10:39:28 am »
Извинете, но от липсата на санкции в тази държава не се възползват само циганите.
Хиляди примери мога да ви дам.

Политиците, които управляват държавата ни не са дошли от Луната. Нашето общество ги е направило такива, каквито са. Ние не сме много по-различни от тях, хайде да не се заблуждаваме.
« Отговор #478 -: Декември 07, 2012, 10:50:29 am »
добро утро на всички! като гледам кафенцето вече върви... Ще наблюдавам с интерес, само да не стигнем до заключението, че "всички цигани на сапун", че замалко вчера... и тази гениална мисъл тънко-тънко прозираше през постовете...  :? приятен ден!  :P
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 10:55:02 am от rosefromstars »
*
« Отговор #479 -: Декември 07, 2012, 10:55:46 am »
Извинете, но от липсата на санкции в тази държава не се възползват само циганите.
Хиляди примери мога да ви дам.

Политиците, които управляват държавата ни не са дошли от Луната. Нашето общество ги е направило такива, каквито са. Ние не сме много по-различни от тях, хайде да не се заблуждаваме.

Абсолютно съм съгласна с това и знам, че е така за съжаление.Лично ние се опитахе чрез полицията, цивилизовано да се разберем.Не стана.И ние се отказахме просто.