0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #420 -: Ноември 29, 2012, 17:34:57 pm »
Не знам как е в Рудник, но тук кмета си взема заплатата и нищо не го интересува. Казва, че не може да се справи с даден проблем  8O много силно ти съчувства и разбира проблема, но няма подкрепа от Общината и т.н., за пред общината историята е малко по-различна
*
« Отговор #421 -: Ноември 29, 2012, 19:38:56 pm »
джам, точно това имам предвид, много е вероятно да не е сезирана агенцията за закрила правата на детето, точно защото детето е циганче и "доводът" "при нас 7 годишни момчета няма" е достатъчен. те си измислят по дефиниция, а родителите им освен да мятат и да викат други механизми не познават (няма да заведат дело, да извикат проверка). и така и вълкът сит - сеир за журналистите и агнето цяло. другият въпрос е защо социалните по место не се самосезират, когато това вече излезе по вестниците. не съм сигурна, обаче дали могат, но със сигурност ДАЗПД би трябвало да им разпореди да проверят, според мен. дано се вдигне достатъчно шум и да се размърдат.

между другото в другата тема имаше пост за учителка в детската градина, която бие децата, има подписка на родителите, но реакцията на директорката е "ако има още оплаквания ще видим какво ще направим". това е напълно, ама напълно недопустимо и противозаконно. но така се отнасяме с децата си. в добрия случай гледаме да опазим нашето, пък че съседите си бият тяхното, или че в детската градина.... "нищо не можем да направим"

рачо, децата са с въображение, но никога не е случайно, че точно това им е във въображението. има разлика между детско любопитство и интерес и това дете да казва , че е насилено или да показва с действия или рисунки или с поведението си.
*
« Отговор #422 -: Ноември 29, 2012, 21:24:20 pm »
Елена, с уговорката че вадим заключения по случая само на база написаното в тази статия... И с ясното съзнание, че блудствени действия не са "по-маловажни" и "по-малко лоши", травмиращи и пр. за едно дете, все пак не се говори за изнасилване в материала. Ето извадка.

"Родителите се оплакали в полицията, че две 7-годишни момчета са блудствали с 5-годишния им син Вихрен. Майката твърди, че е научила за гаврата от собственото си дете, което било стресирано и не искало да ходи на забавачка. Разследването обаче установило, че твърденията на родителите не отговарят на истината. Информацията за извършено блудство е била отречена и от възпитателите в ОДЗ-то."

Поне от написаното излиза, че полицията е уведомена и е реагирала на сигнала и става дума за "блудстване", а не за "изнасилване". В крайна сметка - второто е лесно доказуемо от медицинско лице и полицията не би могла "да си направи оглушка", понеже става дума за дете от малцинство да речем. И да искат - небъдна работа, а и се съмнявам и най-корумпираните и безсъвестни полицаи да вземат "да си направят пас" в такава ситуация. Знаеш и сама, че и най-коравите типове по затворите дето лежат за убийства, като надушат насилници на деца какво следва за последните, дори по филмите и крими-сериалите е нарицателно това. Та чак толкова ниско мнение за родната полиция - аз нямам и се надявам да съм права, че нямам де...
Как е проведено разследването, за което се споменава в статията и което е отхвърлило версията на родителите - не мога да знам и никоя от нас не знае. Може и наистина да не са вложили старание да изяснят случая, може и да са - нямам идея. не се наемам да "отсъждам" на база едно изречение по този повод.

Поведението на този баща обаче, въпреки евентуалните основателни мотиви за гнева му - е недопустимо, а и опасно за децата на други хора. И не ми се вижда редно и нормално, срещу него да не бъдат предприети действия от страна на властите. Което изобщо не означава, че ако все пак наистина нещо лошо се е случило с детето му - не трябва да се търси истината дали, какво точно и кой е виновен за случая.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #423 -: Ноември 29, 2012, 21:53:17 pm »
Подобни постъпки на хулиганство - хвърляници, заплахи, не ги оправдавам по никакъв начин :?

Елена , не мисля, че някой е преценял по дефиниция, че детето  е циганче -всички си затварят очите понеже проблема е деликатен, а в едно малко населено място - тема табу, по-лесно е нечул-невидял, заравят си главите в пясъка и какво им пука като не са пряко засегнати. А, дали въобще това е истина с детето, можем да си гадаем.

Аз имам една случка по-така като доста голям човек, бях 20 годишна и с приятелки зимата като се съберем за уикенд, по едно време всяка неделя имах ритуал - сутрин рано на минералните бани, вземаме вана, накисваме се едно хубаво, после на кафе и клюки в дневния бар на Констанция.
Отиваме си една сутрин аз и едно от момичетата на баня :), празно няма никой, самото отделение на втори етаж, а понеже е рано и няма клиенти целия персонал на приказки на касата, в другото крило на първия етаж - на майната си. 
Ние си се надвикваме двете и по едно време мойта дружка вика - "има човек там" - обръщам се и виждам на открехната врата на отделението мъжки крак в шушляков анцунг  и спонтанно викам - "лелее, верно". В следващия момент се усещаме, че и двете сме голи и сами, изплашихме се, аз взех един маркуч, който видях насреща по инстинкт.
Тръгнахме към вратата през това време крака се маха, показваме се в съблекалнята и там го няма, навън има още коридори, дълги и безлюдни. Не знам в този момент от къде ми дойде кураж, казах на Г - "обличай каквото имаш връхно и тръгвай" .И така с дънки върху мокро тяло, по без гащи, нагоре наметнати с якета, аз се въоръжавам с чадъра, който имах под ръка и излизаме надзъртайки от коридор в коридор, и сърчица  тупкащи до пръсване.
Слизаме долу на касата, където мирише на закуски, кафе и целия персонал си отпочива на сладки приказки. Ние мокри като мишки, казваме, че горе има мъж и описваме, какво сме видяли, всички казаха, че това не може да бъде, защото мъжкия персонал е само на басейна на мъжкото отделение в момента. Поискахме да ни покажат мъжката персона и се показва шуляковия анцунг, при което аз го избивам на саморазправа и го налагам с чадъра, където сваря, счупих си чадъра от тоя идиот.
След случката от страна на семейството ми /дядо/ настана цяло брожение, срещу този човек. Всички от персонала оправдаха постъпката му с обяснението, че те си го знаели, но го държали заради майка му, която също работела там и била много свястна, в крайна сметка откачалката продължи да работи в онзи момент.
Семейството на приятелката ми, не реагира никак - добро семейство, сплотено, без липсващи членове, омаловажаваха случката все едно е срамно да се оплачат, да говорят открито.

Извинете, че ви занимавам със свои минали случки, но сега ми изникна отново, като прочетох кой как реагирал от въпросната статия.     
*
« Отговор #424 -: Ноември 29, 2012, 22:22:11 pm »
джам, доколкото ми е известно всякакъв сексуален акт, който не е вагинално проникване е "блудство". дай да не зачекваме темата има ли по-малко лошо  :).

напълно съм съгласна, че саморазправата не е вариант, макар че да не дава господ да откривам как аз ще се държа в такава ситуация, щото не съм сигурна дали либерализмът ми, дето ме вкарва в толкоз неприятности, ще ми е достатъчен да се удържа.

и, тара, абсолютно е така, по-добре е да не се мисли, говори и тн. даже ако не мислим и не говорим то сякаш не се е случило. това е особено вярно за сексуалното насилие над деца, защото то е особено трудно за "смилане". има документирани случаи на дете да казва на социален работник и той буквално да не го е чул или пък да го рационализира по всякакви начини.

дано наистина нищо, повече от това да ти полудее бащата, да не се е случило на това дете. 
*
« Отговор #425 -: Ноември 29, 2012, 22:39:09 pm »
Елена нашите печатни медии, винаги пишат "изнасилване", ако иде реч за осъществено проникване, все едно от какъв пол е жертвата и къде е "проникнато". Дори и в този случай да са се изразили "по протокол" - има друго.
Пак ти напомням, че ако ставаше дума за това наистина, при подаден в полицията сигнал, а пък щом е подаден все пак от родителите - версията, че те поне се притесняват да се раздуха случката е крайно нелогична. Та при подаден официално сигнал в полицията и проведено разследване, веднага ще се търси мнението на медицинско лице, което да потвърди/отхвърли осъществен сексуален акт с дете.

Затова казвам, че просто се говори за "блудство", което не прави ситуацията по-приятна. Няма да е първи случай у нас родители да подучват особено малки деца да казват едно, или друго, което самите деца не разбират - с цел родителите да си разчистват лични сметки с някого. Не казвам, че сега е така, а че е също толкова възможна версия и няма да е прецедент точно у нас.

Та нека се установи с абсолютна точност за какво иде реч с това дете и тогава да правим заключения. Що се отнася до баща му - неговите действия са установени и то по несъмнен начин. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #426 -: Ноември 29, 2012, 23:17:10 pm »
джам, извинявай, говорила съм на жбрул.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #427 -: Ноември 30, 2012, 08:58:15 am »
Маги извинявай. Хората които ме познават знаят, че не ме интересува от где се е пъкнал даден човек и с какъв цвят на кожата е. Най-добрата ми приятелка в училище беше от Албания, сега колежката която най-много уважавам е Българка от Турски произход. Работим и с роми, които си изкарват хляба с хамалски труд. Имали сме работници роми и български Турци, и преди съм го казвала, не ми пречи и разлика не правя. Но те са как да кажа, цивилизовани хора. А Хасан с лайната...и онзи със секирата...дали е турчин, българин, ром...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #428 -: Ноември 30, 2012, 09:37:09 am »
Между другото,  снощи бях на онкохирург и въпреки всички простотии в държавата ни, и лозунга на джиджи, че няма направления - всеки може да отиде при специалист без да чака - срещу заплащане.
 Имаме прекрасни лекари и човеци, за пореден път се убудих, само при споменаването от моя страна, че съм ин витро пациент, последва щателен преглед на всички възли, щитовидна, гърди, бенки, а отидох само за преглед на гърди :) - хубаво е да се живее тук :lol:
*
« Отговор #429 -: Ноември 30, 2012, 11:46:27 am »
Лидия, знам ги тези неща, но както на вас ви идва на нагорно в един момент от определен етнос и на мен ми идва на нагорно да слушам понякога все "убавини".

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #430 -: Ноември 30, 2012, 11:48:53 am »
Лидия, знам ги тези неща, но както на вас ви идва на нагорно в един момент от определен етнос и на мен ми идва на нагорно да слушам понякога все "убавини".

:)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #431 -: Декември 04, 2012, 07:23:59 am »
дaaм, само циганите не уважават българското, защото са цигани нали?  А тези тук са българчета, вероятно накарани от батко българин да позират така: http://www.monitor.bg/article?id=364825 Аз самата не виждам голям проблем и в едното и в другото, децата са деца, копират поведение и ще продължават с подобни изцепки независимо от кой етнос са,така мисля. За мен е по-ужасно, че дете на тази възраст може да показва среден пръст, а не към какво. Но като ще се възмущаваме, не е редно да е само, ако е някой от „другите“. да видим сега дали масово ще се организират групи човекът заснел снимката да бъде изхвърлен от училище или ще се възмутят 10 човека и ще приключи.
« Последна редакция: Декември 04, 2012, 07:27:19 am от Bobbie »

*
« Отговор #432 -: Декември 04, 2012, 10:43:32 am »
Оф, за съжаление простотията е повсеместна :(
да разкажа и аз една прясна случка от миналата седмица. рано сутринта 8 часа, отивам към спирката, минавам покрай детската градина в квартала, много елитна ви казвам, наплива за там е голям, трябва да има 10 точки та да влезеш, както и да е, пиша го това, за да стане ясно че не говоря за ДГ в столипиново, например. та, вървя си, и от една кола, спряла на пътя излизат баща и дете на около 4-5г. бащата, млад, добре облечен, детето също, колата някакво бмв, но не последен модел. бащата бута врата, не се затваря, тряска я по силно и започва да псува, ама толкова цветущо, че чак се заслушах :lol: и какво се случва, детето след него повтаря псувните и вика смотана врата, пак бащата - да бе, тате, да я е..... в смотаната врата... и т.н. да не навлизам в подробности.
Та ето това мили хора, за съжаление е обичайната среда в която расте средностатистическото дете.
*
« Отговор #433 -: Декември 04, 2012, 11:46:48 am »
оф, стефиз, ако беше само до псувните по вратата на колата добре, но като почне да псуват майка му, или да я бие баща му, или учителката в детската градина да ги бие и директорката "да чака да се съберат още подписи от родителите"... (това съжалявам, че го повтарям, но не мога да го преглътна).
не виждам защо ще ги наказват с обществено полезен труд. та те са деца, даже не са тийнейджъри. не е ли по-смислено да се оставят да кажат какво се е случило, защо, какво са мислели, сега какво мислят. просто е сядате в кръгче и си говорите, ама не учителката/родителите се карат/изнасят лекция за "светините" и защо "не се прави така", а да ги питаш знаеш ли какво си направил, а защо стана така, че го направи, а какво си мислеше, а знаеш ли кои са тези хора, а знаеш ли защо сега се вдига толкоз пътърдия, какво мислиш и тн. с чистене на градински едва ли ще стане нещо, освен да се почувстват още по-унизени и ядосани и да почнат да го правят вече "за собствено удоволствие" щото възрастните се връзват.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #434 -: Декември 04, 2012, 14:45:42 pm »
Боби, някъде из интернет четох, че снимката е колаж, имаше даже обяснения кое и как не съвпада и че не е истинска. Но не претендирам, че е вярно, просто го мернах.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #435 -: Декември 04, 2012, 15:34:43 pm »
Боби, някъде из интернет четох, че снимката е колаж, имаше даже обяснения кое и как не съвпада и че не е истинска. Но не претендирам, че е вярно, просто го мернах.
Не вярвам, че е колаж, но да речем че е. дори и да е колаж, дали някой ги е накарал да позират така ( щото като ги гледам колко са мънички, едвали сами са си го измислили) или някой е направил подобен колаж, каква е разликата? 

*

Ganka

• 5926
« Отговор #436 -: Декември 04, 2012, 23:21:17 pm »
Ами не знам, но за мен има огромна разлика между правен колаж в този вид и реално позиране.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #437 -: Декември 04, 2012, 23:43:13 pm »
Позата на децата и показания с ръчички знак не е колаж и не може да не те замисли за родителите... За останалото дали е обработка, все тази - за всяка снимка може да се спори...

Иначе ето линк към вариант на снимката (лицата на децата се виждат), в който се твърди, че няма корекции...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=495283917160424&set=a.254518191236999.63654.100000364611612&type=1
« Последна редакция: Декември 05, 2012, 00:44:34 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Ganka

• 5926
« Отговор #438 -: Декември 05, 2012, 00:03:20 am »
Казах, че не споря, а че съм го видяла в нета, че пише, че е обработвана.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #439 -: Декември 05, 2012, 02:11:42 am »
Ами не знам, но за мен има огромна разлика между правен колаж в този вид и реално позиране.
Има за децата,но не за отношението към светините, този път от българи. По дрехите си личи, че е правено през лятото т.е. не е в отговор на онези снимки. Къде са радетелите срещу подобни изяви?Като бяха цигани искаха едва ли не да ги линчуват. Много лекичко минава този път, странно защо ли.