0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #400 -: Ноември 27, 2012, 18:32:15 pm »
Е, спряганите глоби не са особено високи, мисля да ме "поглобят" по повод предучилищната. ;) Ще го преживея някак, че не ми се завежда дело в ЕСПЧ.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #401 -: Ноември 27, 2012, 18:46:21 pm »
Боби, тук предучилищната е задължителна от 5г., ако не се лъжа. Това от 4г. мисля, че е точно за ДГ. Ама може и да бъркам, не съм се интересувала подробно.
То и тук е така,но сега пък имат и друга категория - пред-предучилищна :-). Тя е половин ден. Не е задъжителна, но хората се чудят как да си вредя децата, защото е добра идея, поне тук такова е мисленето и честно казано и на мен ми харесва, но май няма да се вредим. Ще опитам с това, че в къщи не се говори на английски, но ще видим.

« Отговор #402 -: Ноември 27, 2012, 22:17:59 pm »

*
« Отговор #403 -: Ноември 27, 2012, 23:03:54 pm »
Боби, тук предучилищната е задължителна от 5г., ако не се лъжа. Това от 4г. мисля, че е точно за ДГ. Ама може и да бъркам, не съм се интересувала подробно.
То и тук е така,но сега пък имат и друга категория - пред-предучилищна :-). Тя е половин ден. Не е задъжителна, но хората се чудят как да си вредя децата, защото е добра идея, поне тук такова е мисленето и честно казано и на мен ми харесва, но май няма да се вредим. Ще опитам с това, че в къщи не се говори на английски, но ще видим.
Ми ей така се прави! Като искат да ти пробутат нещо, те карат да се бориш за него  :D

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #404 -: Ноември 27, 2012, 23:14:37 pm »
Ми ей така се прави! Като искат да ти пробутат нещо, те карат да се бориш за него  :D

Тук нищо не ти пробутват. Просто от много хора вече чувам, че било добре.

*
« Отговор #405 -: Ноември 28, 2012, 13:06:57 pm »

Тук нищо не ти пробутват. Просто от много хора вече чувам, че било добре.

Боби, става дума в случая, че имаш възможност на лична преценка кое е добре и кое не е за твоите си деца. Това е много съществен момент според мен поне. Ние също трябва да можем да си преценяме за своите деца и според своя си начин на живот и удобство, ако щеш. Опция за пред-предучилищна - да. Опция за предучилищна - да. Ама задължително за всички деца, понеже циганите не можели да кажат дума български в 1-и клас - да ме прощават. Не възразявам да се създаде една обективна система за оценка например, при кое дете конкретно предучилищната е много необходима, при кое не е, а е пожелание на родителите. Примерно да се разработи тест подходящ за деца на 4 години, в който да е заложено всичко, което се очаква да може и знае едно дете на тази възраст, вкл. владеене на официалния за страната език. И който родител откаже предучилищна - бам един тест, ако детето го покрива, може и да не ходи. Ако не го покрива - ходи. Просто, лесно и удобно.
Не да ми натрисат поредното "задължително", понеже пак циганите са в издънка за поредното безобразие спрямо собствените им деца. С тях да се разправя държавата, не с мен. Аз моето си го гледам добре и кое Е добре за него - решавам аз, при това не възразявам да докажа на държавата, че наистина си гледам детето читаво. Да няма "скрито-покрито". Нищо против. Мен ми е ясно кой ще "гори" на подобни тестове, та не ме бърка, няма да е Дани, ами Хасанчо.

Чисто пък по целесъобразност. И без друго е претоварена системата сега, няма места в ДГ, в предучилищните групи като цяло... Та всеки съвестен родител, който доброволно се отказва да донатоварва системата - би трябвало да им е "добре дошъл". Хем така ще отвори място за децата на родители, които искат да се възползват от тази опция, но сега не могат щото нямало места.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #406 -: Ноември 28, 2012, 14:53:31 pm »
Съгласна съм тест е  добре да има. Предучилишната тук е задължителна, но ако искаш пре-предучилищна, тогава вече има тест. Естествено, можеш и сам да си го платиш, това винаги е опция :-).

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #407 -: Ноември 29, 2012, 13:50:25 pm »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #408 -: Ноември 29, 2012, 13:54:42 pm »
http://www.monitor.bg/article?id=364161

коментирайте!

8O 8O 8O

Нещо не схващам само. Защо трябва да има официална жалба, че да го задържат този? И тези госпожи - ясно, че ги е страх от повторение на случката, но ако въпросния дори не е задържан, пък евентуално после да бъде съден...още по-вероятно е пак да спретне нещо такова. Поне според мен.

*
« Отговор #409 -: Ноември 29, 2012, 14:19:39 pm »
винаги когато някой каже как дете или родител си е измислил история за блудство, аз лично ставам доста подозрителна. това не се измисля туку-така. а този човек е достатъчно обезумял. да, трябва да се спре, но според мен трябва да се изследва какво се е случило с детето му. той може от години да се кара с някого -си, но това поведение не казват да е типично за него, тоест явно има нещо, което го е провокирало. безсилието често води до подобни неща.
*
« Отговор #410 -: Ноември 29, 2012, 14:23:58 pm »
Елена, има си полиция, съдебна медицина, детски психолози... При съмнения, че се е случило подобно нещо с моето дете /да не дава Господ/ - бих проверила, бих се обърнала към горепосочените институции, на които това им е работата. Не да се изходя в чинийки, да ги намятам по някоя ДГ и да вляза с пистолет вътре, да изкарам ангелите и на хорските деца. Вероятно не си знам правата добре, че затова така си мисля...;)

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #411 -: Ноември 29, 2012, 14:44:08 pm »
И аз не разбрах, защо не е повикана полиция още по време на "акцията"...  :? Най-малкото е бил нарушен обществения ред... Не коментирам, кой има основание да е ядосан и кой - не (няма как да знаем), но и да е имало проблем, не това е начинът за решаването му и подобно поведение е недопустимо.

"Срещу насилника обаче не са взети никакви мерки, защото възпитателките не смеят да подадат жалба в полицията от страх, че ще последва нова саморазправа." - това не го разбирам!

Преди време приятелка сподели, че котето на родителите и много пострадало. Било е заведено на ветеринар, уж за да му изрежат ноктите, ветеринара потопил лапичките на животното в киселина (!), котето започнало да се ближе от болка... и двете лапички бяха превързани, изгорели, а муцунката - наранена. Бях шокирана!!! Попитах, защо не заведат жалба и отговорът беше, че се страхуват от саморазправа! Приятелката ми живее в чужбина и не желаела възрастните и родители да пострадат... Просто... No comment...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #412 -: Ноември 29, 2012, 14:56:08 pm »
абсолютно съм съгласна, че не това е начинът, просто споделих опит, че когато става въпрос за сексуално насилие над дете, това не се "хвърля във въздуха" просто така случайно. и, да смятам, че затова са полицията и съдилищата, за да си вършат работата. лично съм настоявала пред полицай да пише акт на пияна мутра, която си преби гаджето "ама то няма смисъл", има, щото при три следват санкции, най-малкото това седи отразено, ако някой ден се стигне до дела и тн.

няма по-плодотворна почва за саморазправата от безаконието. в същото време още не съм завела дело срещу джи пи-то, което от немарливост пропусна не просто да диагностицира рак при 80 годишна жена, а да я прати на необходимите й изследвания (пък макар и без направление). та в този смисъл и аз имам отговорност за плототворността на почвата, но не пречи да "коментираме" по покана на джам.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #413 -: Ноември 29, 2012, 14:58:14 pm »
Ами, как да коментирам  :lol:.
При положение, че моето дете е в тази детска градина и е станало свидетел на екшъна, трябва да ви кажа, че аз ще съм първият човек, който ще се обади на 112, пък после да дойде да хвърля лайна по моята къща... Ама то Фатме и Сие...ясно! задръжки нема!
Имаше един съсед пуснал турци да живеят на квартира в къщата зад нас. Няма да забравя как детето им пищеше, защото брата и бащата на майката се бяха скрили с брадви под прозореца да колят мъжа и... абе.. от де да почнеш и де да свършиш..
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #414 -: Ноември 29, 2012, 15:08:50 pm »
Лиде ти нещо си "етнически нетолерантна" ми се чини?  :lol: Сакън, че стаааа страшно, да не видиш ЕСПЧ отблизо. :lol:

*
« Отговор #415 -: Ноември 29, 2012, 15:21:30 pm »
Ами нямам думи. Значи страх ги е от саморазправа, а по медиите може да се разправят?! И какъв закон и каква справедливост се очаква? Аз също не съм им любителка на циганите, ама ако се разпитат другите деца да не излезе, че се е случило това докато те къде са били?! Пък тоя как е успял бързо, бързо да набави бомбите не знам  8O :D
*
« Отговор #416 -: Ноември 29, 2012, 16:16:45 pm »
Ами от септичната яма,предполагам! То в Рудник няма канализация! :lol: А,щом има посегателство над обществена сграда,полиция ли,прокуратура ли ще трябва да се самосезира,още повече се е размахвало оръжие. Относно ,случилото се с детето,за мен темата е деликатна и наистина трябва да се проучи в дълбочина.Все пак,да не забравяме,че и детската фантазия е доста свободна в тази възраст...Поне такива са ми впечатленията,което не омаловажава случая.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #417 -: Ноември 29, 2012, 17:19:49 pm »
аз точно заради това последно изречение пуснах за коментиране статията...
но се чудя - господа журналистите, преди да я пуснат за печат - защо не я пратиха на районната агенция за закрила на детето, на дирекцията по образование към бургаската областна управа, на кметството в Рудник, на полицията? все органи, които следва да са наясно с подобни истории и да реагират.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #418 -: Ноември 29, 2012, 17:26:21 pm »
Важното е сеира с л..ната да е надлежно отразен.
*
« Отговор #419 -: Ноември 29, 2012, 17:26:32 pm »
Най-малкото кмета на селото трябва да състави акт за нанесени щети на общинска постройка.

За журналистите не ми се коментира.

Мили ми приятелки, омъжена съм за българин от турски произход, и моля ви не слагайте всички хора от даден етнос под общ знаменател, навсякъде има изроди.