За осигуровките след училище моята майка знаеше, че се прекъсват, записах се в бюрото по труда и така докато ме приеха студентка.Нямам и един месец прекъсване на осигуряването си.
За Белене, не знам наистина не знам.Живея в Плевен, близко сме до района, знам какви бяха надеждите на хората, защото Белене ще донесе много съпътстващи инвестиции и работни места, хората се надяваха.Имайте в предвид, че Белене е едно малко красиво градче, но там хора няма, защото няма работа.
Далаверата там е огромна и аз се чудя кой с кой не се разбра и защо след вкарване на толкова пари там, защото се вкараха огромни суми, всичко се спира.Имайте предвид, че до площадката има изградени всички нужни инфраструктурни обекти за помощ на строителството.Аз съм много раздвоена.
Белене е ключов проект за България. Козлодуй си работи почти 30 години без проблеми.
Няма алтернатива на ядрената енергия, поне в близкия половин век. И за Бг, силно зависима от внос на енергоресурси.
Проекта бе спрян от Америкосите и техните подлоги в Бг. Ние Бг все имаме нужда да се "кланяме" в някоя посока- преди бе на Изток, сега- много по на Запад. Все същото е.
От друга страна, руснаците искат несъразмерно много. От трета страна- много страни в ЕС имат полза и нужда от бедна, мизерна България. Без глас. Искат ТЕ да определят нашето бъдеще, но без нас. Никой няма изгода от това, Бг да изнася ток за милиарди евро във всички посоки.
Няма по-голямо политическо решение от един атомен проект. Белене може успешно да се приключи- но трябва да се мисли, смята, заема с ум. Да играем едните срещу другите, но в наша полза. Защо никой не пита, например, Швейцарците как, с кого, и на какъв икономически принцип си работят 3-те атомни електроцентрали?? трябва ли пак да откриваме велосипеда? ... но затова се иска повече от една мозъчна гънка.
"Статойл", норвежката, е ДЪРЖАВНА фирма. Това не и пречи да е невероятно печеливша, с невероятно управление, и всички данъци-пряко в норвежката хазна. А не в джобовете на мафиози с бели чорапки.
Какво пречи на Дянков и Ко да направи БЕХ абсолютно държавен, с правилно управление и раздел "Ядрена Енергетика" вътре? Нищо. Но, Дянков е "роб" на Америкосни икономически теории. Но ние сме Европейска нация, в ЕС. Толкова ли не можаха да предвидят,че, след затварянето на блокове в АЕЦ-а ( след влизането в ЕС) ще има недостиг на мощности, и ще трябва да се строи наново? или разширява вече съществуващото? толкова ли мозък трябва?
Без заеми, Бг не може да се възроди- но заеми насочени за развитие, което ще генерира пари. А не заеми, поредните "богоизбрани" да си купят нови яхти в Монако.