0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #340 -: Ноември 15, 2012, 12:50:10 pm »
А, е значи все пак има предвидена, но при някои условности, което нормално все пак. друг е въпросът как се доказва виновност за развода и какви са процедурите и т.н.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #341 -: Ноември 17, 2012, 11:57:45 am »
 "Оценка на моториката" на днешната българска държава - ей ама много готино заглавие  :lol: за разводите по църковно - не се определя вина, но ако се определя - то си има точни причини. ако някой го интересува ще пиша как е по канон...

ама в темата - е как така "(3) Правото на издръжка на бившия съпруг се прекратява, когато той встъпи в брак." - това значи ли, че съпругата тръбва да плаща на съпруга, докато той встъпи в брак....   osi_15 :?:
« Последна редакция: Ноември 17, 2012, 12:48:19 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #342 -: Ноември 17, 2012, 13:12:55 pm »
rosefromstars, аз го разбирам, че родителят, който остава у дома и няма да ходи на работа, за да се грижи за детето, може да получава издръжка и за себе си, освен за детето. Ама може, решава се в съда по делото или с договорка между двамата. Защото няма да работи и да получава доход. (Друг въпрос, че може да има доход от наеми, ренти и прочие, но не го коментираме в момента). Но ако този същият родител сключи нов граждански брак, то тогава издръжката от бившия му съпруг/а се прекратява, защото за нея/него ще се грижи новият/ата съпруг/съпруга.
Та ако детето е при съпругата, не виждам как тя би трябвало да плаща на съпруга издръжка, освен ако не е предвидено в брачния договор,  :wink: Но ако детето остане при бащата и той няма да ходи на работа, защото ще се грижи за него, тогава той би могъл да претендира за издръжка от съпругата, докато не сключи нов брак и някоя друга жена да се грижи за тях двамата,  :wink:
« Последна редакция: Ноември 17, 2012, 13:18:21 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #343 -: Ноември 17, 2012, 13:37:01 pm »
а, ясно - благодаря за разяснението rtfrtf  :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #344 -: Ноември 20, 2012, 14:03:57 pm »
добра статия по темата:
http://www.segabg.com/article.php?id=624502
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #345 -: Ноември 20, 2012, 15:02:41 pm »
да, много хубава статия, джам, мерси
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #346 -: Ноември 20, 2012, 15:09:51 pm »
Коментарите под статията са доста по-интересни :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #347 -: Ноември 20, 2012, 16:02:33 pm »
Само не разбрах от статията, самият автор къде се вписва като е такъв драскач по българска народопсихология. Аман от разбирачи, дето си мислят, че като имат трибуна казват нещо смислено.  Като народа е потънал в забрава за самия себе си да подпука управляващите, ще събере повече симпатии, а ако пък управляващите вземат, че го чуят, току-виж народа се пробудил и ето ти всенародна обществена подкрепа :lol:

На народа от дъжд на вятър му се замазват очите с уволнението на някоя и друга Калинка и дотам......кураж да извади секирата и да действа няма никой от тези, които са длъжни и трябва....
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #348 -: Ноември 20, 2012, 20:17:41 pm »
Само не разбрах от статията, самият автор къде се вписва като е такъв драскач по българска народопсихология. Аман от разбирачи, дето си мислят, че като имат трибуна казват нещо смислено.  Като народа е потънал в забрава за самия себе си да подпука управляващите, ще събере повече симпатии, а ако пък управляващите вземат, че го чуят, току-виж народа се пробудил и ето ти всенародна обществена подкрепа :lol:

На народа от дъжд на вятър му се замазват очите с уволнението на някоя и друга Калинка и дотам......кураж да извади секирата и да действа няма никой от тези, които са длъжни и трябва....
:good_post:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #349 -: Ноември 20, 2012, 20:40:48 pm »
Абсолютно съгласен с Тара!!! Ето и една новина от днес,но не я "улових" из ТВ медиите!?? дано греша...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5305011
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #350 -: Ноември 21, 2012, 00:08:32 am »
Днес живеем според правила, които някой друг е написал, губим себе си и сетивата си в търсене на „правилните” неща вместо на онези, които истински желаем.. За да превърнем тези желания в реалност, ни е нужна смелост да мечтаем и да следваме един лесен алгоритъм..Да бъдем себе си ..

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #351 -: Ноември 21, 2012, 06:03:28 am »
кисела, чета те след единайсет, писала си след дванайсет, и ми звучиш нетрезво.
К'во речи?
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #352 -: Ноември 21, 2012, 12:01:49 pm »
 Не ви познавам лично, няма как да знам как живеете живота си и не визирам никого. Само ще ви кажа, че масово хората желят да са на висока позиция и да взимат огромни заплати. Но не си мърдат пръста, защото са на мнение, че са в скапана държава със скапани управници, скапан народ и т.н. но те са велики и недооценени. По мое мнение, всеки който знае поне един език ще си намери работа на ниво. Ако е с диплома за висше образование, още по-добре. И най-идиотското което ще напиша, но заставам твърдо зад него е, че при нас се търсят хора, който ще се пратят да работят някъде било в България или в друга държава. Само дето не можем да ги намерим тези хора, защото масово изобщо не може да се разчита на тях, а и нямат нужното ниво. Който търси намира е моето мнение, дори в държава като България, колкото и лошо да звучи. И ми е изключително болно това отношение. Защото най-лесно е да плюем, вместо нещо да свършим. Ако нещо не е свършено, 20 човека ще минат и ще плюят и обясняват, как ако бяхме във Франция, това нямаше да е така, ама няма да го свършат. Кисела, аз живея според правилата и се чувствам добре. Тебе кое правило те кара да не се чувстваш добре. Всичките накуп ли? Или държавата? Или народа? Кое? Или може би ще пренапишеш ти правилата? Ама тука трябва да се върши нещо, да се мисли, да се пише, трябва да убедиш още нам колко народ, че си прав. По-лесно е обаче да плюеш правилата, ама без да даваш зор. Все тая де, кисела не те познавам, може да си супер съвестен човек с 5 висшита и висока позиция и т.н. нали просто дадох пример. Не го казвам с лошо.
Само ще заключа, че аз обичам българия и се радвам на всяко създадено готино кътче, на всяко ново засадено дръвче. На всяка красива сграда. На всеки нов път или на метрото дори. Как да ви кажа, ясно ми е, че няма как една държава като България да стане Америка с едно щракване на пръста. Но малко по-малко.  Smile
И също ще ви кажа, че ако английския ми беше перфектен, сега щях да съм на друга позиция, а аз в момента наваксвам за мързела си през тинейджърските години.   :)
Не се оплаквам, и не мисля, че държавата ми е виновна. Аз съм си виновна   :) И в Америка да бях, все тая щеше да е. От мен си зависи. Както и да е. Криво ми е напоследък. Обама каза: Америка седи зад вас. Американеца казва с гордост: Аз съм американец и ще умра за Америка. Борисов или Плевенлиев казват: Ние ще помогнем, ще застанем зад вас. Българина отговаря: И кво, с некви дребни левчета, тия смешници. Те палат требе да ми изградят, щото аз съм Пене от Чепеларе например и ми е наводнен двора.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #353 -: Ноември 21, 2012, 12:39:34 pm »
lidia, Много са нещата,които не ми харесват и,вярвай,правя каквото мога,за да ги променя.Има тук хора,които ме познават –не ми трябват позиции,а спокойствието да работя и да не ми пречат.Най-лесно е да седиш зад клавиатурата и да плюеш,а Босия е намерил начин да протестира-с домати,ама протестира БРАВО!...а всички дружно спим!
Няма как да пренапиша правилата(това е метафора),но мога да се боря за мечтите си.,това исках да кажа.А темата за Плевнелиев,Борисов,или Обама не ми се започва,нямам достатъчно време и нерви.

Цигу,влизам обикновено след полунощ-тогава всички засиват и имам малко време за почивка.Хванала съм няколко дини под мишницата и наистина нямам време за чат.
Аз пия алкохол само на Нова година-чаша шаманско))))Ако се брои това,а може същата вечер да съм препила с любимата ми цитронадa,а може леда да ми е бил в повече.
На всичкото отгоре и кърмя още.Обаче щом не си ме разбрала-твой проблем.Няма да се пояснявам.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #354 -: Ноември 21, 2012, 12:59:28 pm »
Лиде, само една вметка. София - не е България както се казва. Иначе съм съгласна с мнението ти, че човек който "е на ниво", положил е усилия, знае и може - трудно да остане без работа. Въпросът е какви пари ще взима за знаенето и моженето си, но и това не е най-големият проблем. Дори не съвсем справедливо заплащане за дадена позиция е по-добре от никакво заплащане, седене у дома и мрънкане как "нЕма пари". Немалко такива хора познавам и аз и всеки от вас вероятно, които за капак нито знаят, нито могат кой знае какво, ама претенциите са до небето пък.

Познавам и от другия вид обаче... Имам приятелка с добро образование и перфектен английски /дето не я мързеше като тийнейджърка  :lol:/. Момичето си е от Стара Загора и тя би си живяла тук да ти кажа, ако имаше подобен избор. Да, ама добре платената позиция като за нейната квалификация не е тук, а в София. С детенце са, под наем и пак й е по-изгодно, отколкото тук, в собствено жилище и за 400-500лв. на месец. Та тя е там сега, работи си, изкарва си парите с можене и знаене и ежедневно слуша как "селяните превзеха столицата" и заради такива като нея - нямало работа за "гражданите", места в яслите и ДГ и ставали задръствания... Така, че "племе сме си" и още как. Като нея имам немалко приятели - можещи, знаещи и заминали по други градове и държави, за да изкарват хубави пари, които в родния град /държава/ - няма как да изкарат. Навсякъде по света се случват такива неща, България не е някакво изключение в този смисъл, процесът си е съвсем нормален. На мен лично - също ми е кофти и самотно в Стара Загора, защото съм на 32г, а 95% от приятелите ми не са край мен, или поне близо до мен поради горепосочените причини. Във всеки по-голям град от моя, имам повече приятели /не просто познати/ отколкото на мястото където сме израстнали, за чужбина да не говорим пък...

Защо го споделям това? Защото и аз се улавям понякога, че залитам в разсъждения подобни на твоите по повод работа. Как не може да бъде, как някой ако няма работа - значи нещо го мързи, или не е учил, или не му стигат парите, защото не се е напънал да се квалифицира допълнително, не му стиска да смени мястото и пр. Докато не мръдна до някое населено място по-малко и "по-забито" от Стара Загора /тук пак бива положението/. И като се поразходя до подобни места, а те преобладават в България - започвам да си давам ясна сметка, че хората живеещи там нямат особени опции, не защото просто ги мързи, или просто са неквалифицирани, или твърде претенциозни по отношение на работно място и заплати. Не. Просто виждам едни абсолютно фалирали региони, ако ще 5 езика да знаеш и космически кораби да можеш да конструираш - пак си безработен, на никого там не са нужни твоите умения и няма кой да ти плаща за тях. Дори да си инициативен и да измислиш някакво производство - няма как да го финансираш за старт поне, ако измислиш нещо в сферата на услугите - хубуу, ама няма кой да плаща за тези услуги, "клиентелата" е не по-малко безпарична от теб самия. Какъв избор имаш? Да духнеш оттам - я в София, я по други градове, я в чужбина... И родното ти място става все по-фалирало и обезлюдено по този повод. Там пък където отидеш да се трудиш - местните те гледат накриво, защото "им крадеш хляба", "дишаш им въздуха", твоят диалект дразни слуха им и за капак можеш и знаеш повече, та взимаш хубавите пари вместо тях.

Та няма угодия както казах. Ако си седиш и мрънкаш - лошо, ако се напънеш и изкарваш пари, ама не където си роден - пак лошо. Има си такава група граждани и то немалка в нашата държава, на тази група - вечно някой и нещо й пречи. Я другите, я държавата, я всички вкупом.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #355 -: Ноември 21, 2012, 13:21:59 pm »
Добър отговор!! С две ръце подкрепям! Аз също съм от голям град и положението е същото. А какъв е отговора на въпросът,който ме тормози от известно време - защо най-големите инвеститори в БГ последните години са т.нар.Кол .центрове? Защо там трябва да работят вишисти? Защо всички тези центрове се откриват в София,като че ли хора с езици и високо образование няма в другите градове? /май има такъв център и в Пловдив/. За мен ,работата там ,особено на млад човек  е прахосване на време.Явно нямат избор.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #356 -: Ноември 21, 2012, 14:00:16 pm »
Jbrul знам, че София не е България, обаче който иска и си е поставил за цел е на по-добро място.

Фирмите са в София?
Доколкото разбрах в Щатите например е същото. Живеят в провинцията и пътуват всеки ден по 50-100-200 км за да отидат на работа? Или греша?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #357 -: Ноември 21, 2012, 14:14:53 pm »
Jbrul знам, че София не е България, обаче който иска и си е поставил за цел е на по-добро място.

Фирмите са в София?
Доколкото разбрах в Щатите например е същото. Живеят в провинцията и пътуват всеки ден по 50-100-200 км за да отидат на работа? Или греша?

Именно Лиде. Тук обаче, който си постави за цел и отиде на по-добро място - редовно бива "яден с парцалите" от тези, чието място е "заел". Много сме "европейци" иначе и за всякакви дивотии, ама точно тази практика - нормална за целия цивилизован свят - у нас най-често води до призиви "да се върне софийското жителство". ;) Още масово има мислене от вида "държавата трябва да реши еди какво си вместо мен" и "ако аз не се справям с нещо добре - то непременно е виновен някой друг".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #358 -: Ноември 21, 2012, 20:03:10 pm »
А да пишеш на сенатора си или представителя е нромално и винаги получаваш писмен отговор, макар и някаква пълна глупост :-). Но пък ако достатъчно хора пишат, онзи се замисля как да гласува следващият път.

а, и тук отговарят, като им пишеш. точно толкова формално, колкото и на теб ти отговарят. "да пишеш на конгресмена си" е възпято даже по кънтри песничките от 60-те години като израз от тип "да се оплачеш на арменския поп" :)

а конгресменът гласува както му кажат онези, които му финансират избирателната кампания.
Въобще не е така и аз навремето мислех като теб, дори скоро мъжът ми ми се присмя като писах на сенаторите ми, а после доде да ми каже учудено, че и колегите му го правели и смятали за норма( нещо което аз много добре знаех). Много сериозно го приемат американците и не веднъж се е сменял вот точно по този начин, понеже те финансират не финансират, пак аз отивам да гласувам. И ако много като мен не са на кеф, той се маха, понеже за всеки се гласува отделно. Когато е нещо сериозно задръстват телефонните линии и факсовете и електронните им пощи и редовно се сменя вота на съответният представител. При сенаторите е малко по-трудно, ако е в началото на мандата си и също трбява да е тема засягаща по-голям борй хора, но представителите се избират всеки 2 години и от малък район и общо взето си слушат избирателите. Така че въобше не е вярно, че не се съобразяват. Представителите специално се съобразяват и още как.
Това недоверие в системата, което ти изразяваш, тук го няма. Може би проблема е, че в България се гласува за партия, а тук за всеки човек поотделно.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4199991

За гласувалите за Обама-честита победа!А тук пращам малко материал за размисъл:на кой е бил удобен,кой го изгражда и налага,кой го финансира...и накрая кой всъщност го избира?
И за да се появи той на политическата сцена беше нужен скандала "Люински"в Белия дом.
На Америка и трябваше такава точно фигура,която да замаже поразиите в близкия изток след Буш-младши(там е друга драма)И някой от някъде го изрови космополитът Обама.
http://vbox7.com/play:750625bb

Дори съвсем авансово му връчиха Нобелова награда за мир,месеци след като спечели изборите...И за него си беше изненада!!!

http://vbox7.com/play:75547014&al=2&vid=1049051

А тези които гласувахме тук...ми и на нас ни пратиха като изцерение ББ,
беше си главен секретар,не искаше да участва въобще в изборите...И после след едно обучение във Вашингтон реши да участва(какво ли е станало там?)и сечели не знам колко места в Парламента.
После изведнъж решавайки да прави правителство се сеща за СД.

цитат:

Откъде всъщност се познават Бойко Борисов и Симеон Дянков? Бойко Борисов намира бъдещия си финансов министър през февруари 2009година във Вашингтон, когато бе на молитвената закуска с президента Барак Обама. Тогава лидерът на ГЕРБ посети централите на Световната банка и МВФ и проучи какви са ефикасните мерки за борба с надвисналата криза. Дянков бе поканен на срещата, без Борисов да подозира, че той е българин. Присъстваше в ролята си на топикономиста на трезора по антикризисни мерки. След като срещата свършва, Борисов прекарва с Дянков 10-15 минути на 4 очи. Тогава топикономистът дава рецептата си за изцеление на България. Преди срещата си с лидера на ГЕРБ Симеон Дянков тъкмо се е върнал от Колумбия и се готвел да замине за Киргизстан. Дали Бойко е напуснал 1818 H Street със съзнанието, че вече си е намерил кой да движи финансите и изобщо икономиката на България, или е направил този извод по-късно, не могат да кажат дори хората, придружили генерала в САЩ. Чак в средата на април Бойко Борисов звъни на Дянков, за да го покани „да ми помогнеш да направим най-добрата антикризисна програма в Европа”. Симеон тъкмо е на летището за поредното си пътуване в Централна Азия, а трябва да обсъди офертата и със семейството си. Борисов “великодушно” му отпуска цял ден за размисъл.

Ето и цялата статия(на който му се чете)

http://kostelbg.net/home/node/3233

Всичко това го пиша,за да обясня защо смятам,че трябва да се протестира и да сме солидарни в исканията си.
Защото виждам как протестират по света,и виждам че това е начин да се противодейства.
Изводите всеки да си прави сам.

Дянков е умен мъж.
Това, което му липсва е -визия, инстинкт.
Дянков е технократ, и финансовата стабилизация на Бг в настоящия момент е негова изключителна заслуга. Но и плод на жертвата на старото поколение, което живее в истинска мизерия, непозната за страна от ЕС.
Но Бг се нуждае от кардинален план за развитие, визия за бъдещето си, приоритети.
Без да се заемат разумно пари и влагат в приоритетни сектори, Бг няма бъдеще- трябва да намерим собствената си ниша, и да печелим от това, вместо да каним алчни да ни експлоатират "на ишлеме" и да създават фалшива картинка на "благополучие".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #359 -: Ноември 21, 2012, 21:27:15 pm »
Фирмите са в София?
Лиде, ама много на едро ги съпоставяш. Щатите са си щатите. Айде виж с българска заплата как се покриват 50-100-200 км пътни, па ако ще и софийска да е. Айде виж им и инфраструктурата - па тогава го давай така смело със сравненията.Монетата има две страни, обърни и виж другата. И това е най- малкото с което аз лично ще ти опонирам в това колко възможности за реализация има в БГ. Дълго няма да останеш на това мнение - смятам. Нооооо, като достатъчен мотив да не те мързи (както в тинеджърските ти години) да научиш английски - бива.
Тук "оплюващите" не ни пречи да си обичаме България и да се радваме на всичко хубаво.
Малко ми се виждат множко 200 км, но като се замисля то в щатите всичко е мега, та може и на 300км да работят  :lol:
« Последна редакция: Ноември 21, 2012, 21:38:24 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.