Е да де, ама то това дете също се отоплява и не го отоплява само майка му, нали? Да не би да смята киловатите/кубиците, които разходва детето и да ги плаща тя, пък останалите - всички. Сигурно има домакинства/семейства, в които всеки е за него си, ама сметките пак са общи, да му се невиди, разходите поне за режийни са общи. Айде, ако живеят мама, тати, баба, дядо и шуренайката - ок, само мама и тати имат ангажимент да издържат детето. Обаче, в семейство без брак, което се състои от мама, тати и дете/деца, общия случай е, че двамата родители си поделят разходите. Имат еди какъв общ доход и от него се плащат сметки, храна, облекло и т.н. Да не би майката само с нейните 240 лв да купува нещата, необходими за детето? Ми купуват се от общия бюджет. Това дете все пак е създадено от двама и бащинството не е само биологично участие, я! Какво значи, майката го отглежда, ако все пак живее с бащата? Пък и с друг мъж да живее, щом са в едно домакинство, не би следвало въпросният мъж да смята и пресмята точно колко лева отиват за детето и да ги иска от майката, пък неговите да си ги къта. Изобщо, не го разбирам аз това в едно семейство да има - моите и твоите пари
Сигурно има и такива, де, ама не вярвам да е норма това.
Между другото, в някои държави /може би и в нашата, не съм запозната/, ако след развод майката се омъжи повторно, бащата на детето спира да плаща издръжка, тъй като се предполага, че въпросната майка вече не е самотна. Не знам, всъщност дали тази е презумпцията, само предполагам. Юристите да кажат тук.