0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #280 -: Ноември 11, 2012, 13:25:35 pm »
Ами Тара ще дам един прост пример - наскоро имаше стачка - шофьорите от градския транспорт искаха увеличение на заплатите, по-добри възможности и още куп такива неща. Парализираха целия град, всичко спря, хората се качиха на колелетата, пеша, насам натам, никой не ропта, че е спрян транспорта. Но всички ги подкрепиха и не казаха - абе вие кви сте и за какво се борите. Освен това тук синдикатите не са кукли на конци, наистина работят и то сериозно.

Мда, подкрепям Ганка - така се постъпва по повод стачките. Аз неслучайно напомних по-напред, ние как постъпихме като общество, при голямата учителска стачка у нас. Гражданите бяха по-бесни на учителите и исканията им, отколкото ресорният министър на същите.  :? После роптаем защо нямало масовост на различните протести... Не е само, защото понякога наистина се хуква на протест с някакви глуповати искания, а защото всички се втурват да оспорят основанието на исканията на протестиращите ПЪРВО и ГЛАВНО и отказват да ги подкрепят, защото те самите също били зле, или по-зле.  8O Което за мен специално, е егати нелогичната причина да не подкрепя протест на някого за нещо, понеже на мен също ми било зле. Ама мои си "размисли и страсти" това. Проблемът, че нямаме силни синдикати - също не е за подценяване и е огромен фактор за недотам успешните ни опити за протести понякога.

У нас ако сме честни, в случай че някой овластен получи приятелски заем и не го декларира това, не да е откраднал пари, заем да е получил - залагам си главата, че повечето българи биха казали: "Е, какво толкова бе. Голяма работа, взел заем, не го декларирал, да не е убил човек?" ;) Поради сбърканата ни представа, че има "малко" и "голямо" нарушаване на правилата, особено ако лично считаме някое от въпросните за тъпо - най-добре да се нарушава даже. Когато проумеем най-после, защо това не е правилната позиция по въпроса, все едно за нарушението на кои и какви правила става дума...надежда има някаква за нас самите. Като общество говоря, не за всеки от нас поотделно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #281 -: Ноември 11, 2012, 19:03:14 pm »
Искам само да добавя към мотивите за емиграция любопитството за света и хората, което не може да се задоволи само с туризъм.

И е много важна причина, макар и не първостепенната за повечето български емигранти. Не всичко в тоя живот е прехранване, обличане и обзавеждане.

Чета ви и се чудя само аз ли се чувствам наработила се.:lol: Аман с тая работа бе...
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #282 -: Ноември 11, 2012, 19:04:20 pm »
Чета ви и се чудя само аз ли се чувствам наработила се.:lol: Аман с тая работа бе...

Ааа не, и на мен не ми се работи :D Ама и в къщи не ща да стоя вече :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #283 -: Ноември 12, 2012, 01:03:17 am »
цигу, пък да не забравяме и любовтът. никога не съм искала да емигрирам. аз не мисля, че съм, защото се връщам почти всеки месец, но така се случи, че мъжът ми живее в англия... а и откога емигрирането е нещо срамно, грешно, за което да трябва да даваме мотиви и, което ни прави някаква друга категория хора?
« Отговор #284 -: Ноември 12, 2012, 01:20:49 am »
А да пишеш на сенатора си или представителя е нромално и винаги получаваш писмен отговор, макар и някаква пълна глупост :-). Но пък ако достатъчно хора пишат, онзи се замисля как да гласува следващият път.

а, и тук отговарят, като им пишеш. точно толкова формално, колкото и на теб ти отговарят. "да пишеш на конгресмена си" е възпято даже по кънтри песничките от 60-те години като израз от тип "да се оплачеш на арменския поп" :)

а конгресменът гласува както му кажат онези, които му финансират избирателната кампания.
Въобще не е така и аз навремето мислех като теб, дори скоро мъжът ми ми се присмя като писах на сенаторите ми, а после доде да ми каже учудено, че и колегите му го правели и смятали за норма( нещо което аз много добре знаех). Много сериозно го приемат американците и не веднъж се е сменял вот точно по този начин, понеже те финансират не финансират, пак аз отивам да гласувам. И ако много като мен не са на кеф, той се маха, понеже за всеки се гласува отделно. Когато е нещо сериозно задръстват телефонните линии и факсовете и електронните им пощи и редовно се сменя вота на съответният представител. При сенаторите е малко по-трудно, ако е в началото на мандата си и също трбява да е тема засягаща по-голям борй хора, но представителите се избират всеки 2 години и от малък район и общо взето си слушат избирателите. Така че въобше не е вярно, че не се съобразяват. Представителите специално се съобразяват и още как.
Това недоверие в системата, което ти изразяваш, тук го няма. Може би проблема е, че в България се гласува за партия, а тук за всеки човек поотделно.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4199991

За гласувалите за Обама-честита победа!А тук пращам малко материал за размисъл:на кой е бил удобен,кой го изгражда и налага,кой го финансира...и накрая кой всъщност го избира?
И за да се появи той на политическата сцена беше нужен скандала "Люински"в Белия дом.
На Америка и трябваше такава точно фигура,която да замаже поразиите в близкия изток след Буш-младши(там е друга драма)И някой от някъде го изрови космополитът Обама.
http://vbox7.com/play:750625bb

Дори съвсем авансово му връчиха Нобелова награда за мир,месеци след като спечели изборите...И за него си беше изненада!!!

http://vbox7.com/play:75547014&al=2&vid=1049051

А тези които гласувахме тук...ми и на нас ни пратиха като изцерение ББ,
беше си главен секретар,не искаше да участва въобще в изборите...И после след едно обучение във Вашингтон реши да участва(какво ли е станало там?)и сечели не знам колко места в Парламента.
После изведнъж решавайки да прави правителство се сеща за СД.

цитат:

Откъде всъщност се познават Бойко Борисов и Симеон Дянков? Бойко Борисов намира бъдещия си финансов министър през февруари 2009година във Вашингтон, когато бе на молитвената закуска с президента Барак Обама. Тогава лидерът на ГЕРБ посети централите на Световната банка и МВФ и проучи какви са ефикасните мерки за борба с надвисналата криза. Дянков бе поканен на срещата, без Борисов да подозира, че той е българин. Присъстваше в ролята си на топикономиста на трезора по антикризисни мерки. След като срещата свършва, Борисов прекарва с Дянков 10-15 минути на 4 очи. Тогава топикономистът дава рецептата си за изцеление на България. Преди срещата си с лидера на ГЕРБ Симеон Дянков тъкмо се е върнал от Колумбия и се готвел да замине за Киргизстан. Дали Бойко е напуснал 1818 H Street със съзнанието, че вече си е намерил кой да движи финансите и изобщо икономиката на България, или е направил този извод по-късно, не могат да кажат дори хората, придружили генерала в САЩ. Чак в средата на април Бойко Борисов звъни на Дянков, за да го покани „да ми помогнеш да направим най-добрата антикризисна програма в Европа”. Симеон тъкмо е на летището за поредното си пътуване в Централна Азия, а трябва да обсъди офертата и със семейството си. Борисов “великодушно” му отпуска цял ден за размисъл.

Ето и цялата статия(на който му се чете)

http://kostelbg.net/home/node/3233

Всичко това го пиша,за да обясня защо смятам,че трябва да се протестира и да сме солидарни в исканията си.
Защото виждам как протестират по света,и виждам че това е начин да се противодейства.
Изводите всеки да си прави сам.
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 01:23:57 am от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #285 -: Ноември 12, 2012, 01:50:15 am »
цигу, пък да не забравяме и любовтът. никога не съм искала да емигрирам. аз не мисля, че съм, защото се връщам почти всеки месец, но така се случи, че мъжът ми живее в англия... а и откога емигрирането е нещо срамно, грешно, за което да трябва да даваме мотиви и, което ни прави някаква друга категория хора?

Ами не е. И аз се чудя защо все си мислите, че трябва нещо да се извинявате, оправдавате, че някой ви упреква за решенията ви в тази посока /все едно с какви мотиви сте ги взели/. Лично аз не го правя никъде. Ама не разбирам и защо като ви се каже, че в повечето случаи /има си и изключения естествено/ не сте особено 'в час" какво се случва в държава и общество, които не обитавате постоянно, или дълго време и е съвсем нормално да не сте наясно - следва цупене и обида в общия случай. И се интерпретира като "ти не се бъркай", когато не е това. Ама изобщо.  8O
Та няма "разделение" между нас най-често, пак го казвам. Има недобра комуникация и кой какво имал предвид и една съвсем излишна "взаимна настръхналост", но това си е мое мнение естествено.  :)

П.П. Цигу. Хич не ми се работи. :lol: Иска ми се да обикалям света, да лежа на лукс в Бора-Бора, докато ги правя тези неща да ме съпровождат и 2-3 бавачки за малкия, че да си гледаме кефа и поотделно когато решим и ако може някой да плаща за всичко това..., но оказа се, че всички сме от бачкащите, при това кой след гимназия, кой преди нея...така се случило просто. Но лично аз - хич не умирам да бачкам, освен ако не броим за бачкане интересни за мен и полезни като цяло неща, от които обаче - няма как да вадя пари. Пари вадя от дейности, които хич не са ми приятни, забавни и въобще не се събуждам с трепет и желание да ги върша в общия случай. Искрено завиждам и винаги съм - на хората, които са успели да превърнат в професия това, което обичат да вършат - обикновено са арт-професиите /художници, писатели, музиканти и от вида/, както и някои други в други ресори. За мое съжаление - аз съм от "другите", които са повече мисля. Не ми е драма някаква, ама ся да ти разправям как ми се бачкало ей така, че да се чувствам "завършена личност"...значи да лъжа кЪт дърта циганка  :lol: Други неща ме карат да се чувствам "цяла", пък бачкането е за покриване на разходи просто. В моя случай де.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #286 -: Ноември 12, 2012, 07:14:58 am »
мда, така си е
никой никого не съди за решението на другия, който смята, че неговият живот не е в България нека го живее навън
това например не е за мен, аз привидно оперирана от чувства, но пък толкова си обичам семейството, само мисълта, че няма да мога да ги видя когато си поискам ме втриса
не, че сега покрай работа, снимане ми остава много време, но пък си е друго да знаеш, че са ти на една ръка разстояние
но пък и човек, който 15 години е живял навън, да тръгне да ми обяснява как да не се оплаквам, щото еди къде си е по-зле- е, ти кога последно живя тук, сблъсквал ли си се с тези злободневни теми, с които ние всеки ден, че да ми обясняваш как не трябва да обвинявам еди кой си за еди какво си
ми заповядай, живей така като мен и ще те питам дали няма да нападаш :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #287 -: Ноември 12, 2012, 11:40:16 am »
но пък и човек, който 15 години е живял навън, да тръгне да ми обяснява как да не се оплаквам, щото еди къде си е по-зле- е, ти кога последно живя тук, сблъсквал ли си се с тези злободневни теми, с които ние всеки ден, че да ми обясняваш как не трябва да обвинявам еди кой си за еди какво си
Аз лично мисля, че малко от живеещите в чужбина (поне от пишещите тук) са обяснявали на някого, как не трябва да се оплаква... Както споменах преди, доста от нас продължават да са много свързани с родината и не говоря единствено за съпричастност с роднините. Да живееш в чужбина не означава да си "избягал", да си тръгнал нанякъде завинаги, да си казал "сбогом"... И ако в даден момент проблемите ми се различават от тези на сънародниците ми в България, то в много аспекти имаме общи несгоди. Примерно, и аз като по-зрелите съфорумки тук до 28-годишнитанта си имам само една година трудов стаж въпреки, че съм работила много. Защото през онези години малко работодатели от частния сектор бяха готови да сключват трудови договори и да плащат осигуровки. И аз, като доста от вас, имам отрицателен опит със здравната ни система (бях едва на 23, когато ми премахнаха две тръби и яйчник, без преди това дори намек да е правен, че има вероятност това да се случи)... Да, живях в Германия, но за да осиновя (като българка) от България се наложи да напусна дългогодишна работа и така, заради чудните ни закони, аз не получавам майчинство. (За щастие започнах пак работа...). Не се оплаквам, това е бил моят избор, но искам само да кажа, че българите навсякъде по света имат затруднения, специфични за българите.

В България живеем в четири етажна кооперация. Осем апартамента сме, но и ние, както при Джам, имахме проблеми да се синхронизираме в плащанията, за да подменим заедно водопроводната инсталация на сградата. Накрая се разделихме на "ние" (апартаментите от едната страна) и "вие" (тези от другата страна)...  :lol: И така, на части направихме ремонта - през едната година лявата страна, а през следващото лято - дясната. За съжаление "от нашата страна" и комина се повреди и понеже съседите палят печки, през миналата зима се появи сериозен проблем - у дома през комина влизаше пушек от съседите, дори и през ключове и контакти и задимяваше доста... А ние очаквахме малко дете... Да, в Германия нямам такива проблеми. Оставям настрана факта, че по принцип, в която и да е държава има разлика между проблемите на собствениците на имоти и тези на наемателите... За друго си мислех - в Германия хората също трудно вадят допълнителни пари от джоба си, но там има добре развита застрахователна система (на моменти чак са ми смешни ;)) и в случаи като горния щеше да се намеси застрахователя...

С две думи ;) :
Не бих обвинила никого за това, че се оплаква, но да - според мене изразът: "нищо не зависи от мене" е лоша мантра...  
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 13:12:24 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #288 -: Ноември 12, 2012, 13:36:13 pm »
Не бих обвинила никого за това, че се оплаква, но да - според мене изразът: "нищо не зависи от мене" е лоша мантра...

с това съм напълно съгласна, но с уговорката, че "всичко е в ръцете ти" е също толкова лоша мантра. както се казва в онази популярна молитва, бродеща по света:

"Господи, дай ми сила да променя това, което мога;
смирението да приема това, което не мога да променя
и мъдростта да правя разлика между двете."

http://en.wikipedia.org/wiki/Serenity_Prayer
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #289 -: Ноември 12, 2012, 14:50:40 pm »
Как чиновникът зад гишето скършва съдби

Ей пред това човек остава безсилен :( На всички ни е в една или друга връзка познато:

"Единственият път, когато отидох в "Социални грижи" да си търся правата, беше и последен. Няма такова унижение, хора, няма! Да оставим настрана висенето с часове, липсата на места за сядане, намусените физиономии на чиновничките, отегчението и презрението, с което ти хвърлят бегъл поглед, за да изкрякат пискливо, че нещо в 1001 на брой изискуеми документи не е както трябва. Обикновено това, за което са те върнали предишния път и точно него им носиш.

Заинатих се тогава по моя си начин на побесняване. Защото, когато на гишето, зад което "социалната работничка" яде кифла, е залепен официално напечатан документ, че от майки инвалиди не се изисква документ за доходи от местоработата, тази същата смотолеви, че не я интересува какво пише, а какво не съм представила, бавният ми и тих говор предизвиква притичването по спешност на самия началник..."
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #290 -: Ноември 12, 2012, 15:16:18 pm »
Чандра този доход просто е граница, която е твърдо установена. Вероятно за да не се налага служителите да решават на място и да се гаврят едва ли не с хората, защото при възможност да варират ограниченията за помощи се стига и до рушвети и т.н. Щом минемума за издръжка на човек е 350лв значи тя го минава тоя доход. Да малко са 700лв на двама човека за зима, но има работещи хора, които издържат 4-ма с толкова. Може би трябва да се намери друг начин за финансиране в такива ситуации, като самотни родители, помощ за детето или друго. С тия помощи за отопление все циганите са облагодетелствани така да се каже, на всичко отгоре като им раздадат дърва примерно и те ги продават.
Съседката ни е пенсионерка със 150лв пенсия и дърва не и се полагали щото продала земя преди колко години, а тя я продала да помогне на децата за вноска за апартамент и реално не ги е ползвала, но...
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #291 -: Ноември 12, 2012, 15:36:57 pm »
М-и, напълно съм съгласна с тебе!:)
На мене просто ми стана неприятно да си представя ситуацията, която съм цитирала - нелюбезните служителки, които се държат така, сякаш ти правят услуга, неудобните условия за чакане, чувството, че нямаш никакво право и т.н... Спомням си, как преди време имах проблем с една служитекла от НАП и мои приятели ми казаха дословно следното: "Грешката ти е, че си отишла да вършиш работа в петък следобед. Кой чиновник работи в петък следобед? Та те служителките мисловно вече отдавна почиват. Не си ли чувала, че петъка е ден на майстора"... Те го казваха това полу на шега, но ПОЛУ... Всъщност казваха сериозно, че е трябвало да отида в друг ден...

*
« Отговор #292 -: Ноември 12, 2012, 21:41:15 pm »
Като подавах документи след раждането ми се падна такава служителка, но бях търпелива иначе бих и обяснила тя защо е там и от къде идва заплатата и`. И аз ходих 3 пъти с все липсващ документ, та накрая ме принудиха да открия сметка в тяхната банка, иначе не можело да ми изплащат  :D ми нищо не отива там, аз като съм подала документи съм си посочила къде да е още преди да родя  :wink: Безсмислените упражнения на всички са ни се случвали, за преживявания в НАП мога да напиша роман. Но пък от 2-3г в НАП са доста по-любезни, а тази година в Социални попаднах на мила служителка.
*
« Отговор #293 -: Ноември 12, 2012, 22:05:21 pm »
Гане, отговарям ти тук, защото в другата тема ще оспамим наистина...

Изключително много и по различни поводи се вбесявам, когато институциите на ЕС вменяват на нашата държава задължения по "спазване на права" за нещо и на някого, когато за спазването на тези същите права - се налага изразходването на БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА, генерирани от всички български данъкоплатци. :x
Примери за това  да искаш само...

Искали да си раждат у дома асистирано една група гражданки, малко на брой. Останалите гражданки, мнозинството при това - искат по-добри условия в болниците. За двете неща - следва да се заплати от бюджета и данъците на българските граждани и съвсем логично е пари "да се налеят в посоката", в която желае мнозинството, а не малцинството. И преди някой "хипер-европеец" да ми заподскача, че ЕС изисквали това и онова от нас, понеже давали пари - да изясним, че в сфера "здравеопазване" - няма, не е имало, няма и да има никакви фондове за усвояване, никакво субсидиране, подпомагане и пр. даване на пари под някаква форма, че да си ги наливаме в здравеопазването. ;) Следователно - ЕС, в лицето на всичките си институции - няма никакъв легитимен мотив, да налага на мнозинството български граждани за какво да харчат парите събрани от собствените им данъци, след като те желаят да ги дадат за други, по-важни за тях самите неща.

Имали право тия ми ти жени да си раждат у тях асистирано. ОК. Ама не е вярно, че това им право може да бъде осигурено БЕЗПЛАТНО. Може само, ако е неасистирано, а никой от нас и в ЕС не желае това. ОК. Осъждат България, принудени сме да шибнем един закон, който им разрешава да си раждат у дома асистирано и се почва... Аз искам да раждам у нас, ама ДЪРЖАВАТА не ми е осигурила квалифицирани специалисти за целта, ама раждайки у нас нещата се закучиха, трябваше ми спешна лекарска намеса, ама тя ДЪРЖАВАТА не е осигурила възможност линейката да дойде за нужното време и да е оборудвана както спомена, че е виждала Д-р Даскалова в чужбина, а не както е виждала у нас, вследствие на това аз пострадах, бебето ми умря...и пр. Бъдете сигурни, че следващите искове по въпроса, ако се разреши това в България ще са точно от този вид - как само на хартия имат такова право, ама напрактика "шибаната" ДЪРЖАВА пак им го нарушава по гореспоменатите причини. И ще я осъдят другия път за починало бебе при домашно раждане, което е законна практика, ама се е стигнало до смърт поради невъзможност държавата реално да осигури нужните асистиращи специалисти, реанимобили и каквото там се налагало. И ще ни съдят до откат и все ще сме си осъдени, глобени и така до безкрай.

Припомням на драгите съфорумци, че България изобщо беше приета в ЕС по политически причини, въпреки пълната яснота, че като икономически възможности не покрива никакви критерии за нищо!!! В следващия момент ЕС някак "забравя", че изисква от нас спазването на някакви "права" за сметка на продънения ни бюджет, за сметка на мнозинството пълнещо същия този бюджет и това мнозинство - все няма права по този повод. Права има все някое "малцинство" и това е...
Ако ЕС тооолкова е загрижен наистина за спазването на правата на това и онова "малцинство" - моля, да поеме разходите по осигуряване спазването на същите! Ако не може да го направи и разходите ги поема НАЦИОНАЛНИЯТ ни бюджет - моля да се съобрази, че мнозинството решава за какво ще отива този бюджет и така е редно и нормално навсякъде по света.

Понеже ЕС - ей така "пази правата" и на циганите - те им "пазят правата", а ние плащаме за същите тези права в БРОЙ! От националния си бюджет, от данъците си, не от митичните еврофондове. Ей така "пази правата" и на групичката която коментирахме в другата тема - НИЕ сме длъжни да плащаме, пък те са длъжни да ни "нашокват канчето" както казва mini по повод това колко сме зли и нетолерантни, неевропейци, тъпанари, тъмни балкански субекти и пр.  :lol:

Моето дете обаче - няма права да получи зъболечение по НЗОК от типа, който казваш ти Гане, явно защото не ми е хрумнало да осъдя държавата по този повод точно, че го дискриминира. Еми да взема и аз да подам иск тогава точно затова...то друго не ми остава. Освен да платя в брой де. Както обикновено, щото не съм "малцинство" в ЕС, а редова идиотка...

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #294 -: Ноември 12, 2012, 22:28:44 pm »
Ети, какво да ти кажа, права си, ето, подай иск :) Колко ще ог уважат е друг въпрос обаче, но да, имаш право. В интерес на истината тук това се покрива от застраховките ни, т.е. аз пак съм си го платила. Вярно, райския газ не се поема от касата, аз си го плащам - за 20 мин и две пломби 65 евро газ. Другото се покрива от касата. Тук поне касата работи ясно и безапелационно и всеки има право да се възползва от определени блага и никой не може да му откаже. 
Не знам, за здравеопазването не ми се говори, това ми е на мен болната тема тук...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #295 -: Ноември 12, 2012, 22:30:41 pm »
http://petel.bg/MAYKA-SAM-NA-5-DETSA---BALGARKA--OTSELYAVAME-SAS-140-LEVA-NA-MESETS-BEZ-TOK-I-TELEVIZIYA--NO-SE-OBICHAME--POTRESAVASHHI-SNIMKI-I-VIDEO-__25101

Не знам на колко жени им се иска да раждат у дома, на мен, дано не ми се налага като знам за колко време идва линейка. С какъв кураж и с каква нагласа го правят? Като рискуват собствения си живот айде, ами децата?
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 22:33:55 pm от м-и »
*
« Отговор #296 -: Ноември 12, 2012, 22:43:41 pm »
Гане, откровено казано по-скоро ще си реша всички тези проблеми емигрирайки в Швейцария, главно защото същата не е член на ЕС и тъпотиите на ЕС- няма да ме засягат лично и пряко. И бих го направила при все, че ми е ясно колко по-трудно ще се впиша там като емигрант и ясно съзнавайки, че емигрантите не са им "най-любими". Ама за себе си лично - нямам притеснения, че ще си живея ОК там, ако реша да го направя някога.

м-и...ама ти още ли търсиш някакви разумни аргументи за нещо човек?  :lol: Има права, има ЕС-съдилища които да ти гарантират и налагат... Какво тук значи някаква си "здрава мисъл"?! Подробности...

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #297 -: Ноември 13, 2012, 12:09:48 pm »
http://news.plovdiv24.bg/394518.html

Ето момичета, това, което го бистрим от няколко дни - на държавата й е ясно, че дупки в системата има, ама никой не си дава зор да промени закони или да създаде някаква рамка, която да регулира нещата. Обърнете внимание на пасажа: "Най-голям процент от семействата, които не получават помощи от държавата, са семействата, които имат сключен брак и двамата родители работят и се осигуряват. Така, ако една жена, която работи на трудов договор в размер на 420 лева месечно, за две години майчинство ще получи 7200 лева. Безработна студентка, която никога не е внасяла осигуровки в държавната хазна, но пък е родила две деца в рамките на 3 години, ще получи като помощи близо 15 000 лева. Майките, които са редовни студентки, получават еднократна помощ от 2880 лв. за всяко родено дете по време на следването.

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/394518.html#ixzz2C60SH7yE
Веднага се сещам какво да се промени в закона:
 - право на помощи да имат майки, които поне две години примерно са внасяли осигуровки и данъци, така много бързо ще резнат крилцата на тези, които работят майка на еннайсе деца,започнала да ражда на 12-13г. и никога нито е работила нито е плащала данък или осигуровка ...
*
« Отговор #298 -: Ноември 13, 2012, 12:30:18 pm »
Публикациите, в които се обсъжда домашното раждане са преместени в тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48697.0

« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 13:57:39 pm от Мецани »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #299 -: Ноември 13, 2012, 13:38:25 pm »
същият материал го има и днес в Монитор: http://www.monitor.bg/article?id=362015

не мога да разбера тая държава защо прилага двоен аршин. когато гледа доходите за плащане на детски надбавки, гледа само доходите на законно бракуваните. а когато гледа доходите за плащане на помощи за отопление, например, гледа доходите  на всички, които живеят в общо домакинство и хич не се интересува женени ли са или какви са...

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!