0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #200 -: Ноември 08, 2012, 23:23:42 pm »
rtfrtf , какво да ти кажа за "малката, лична промяна" от която тръгва всичко добро. Знам, че оттам тръгва, само че както пространно вече обясних - не ми е грам ясно защо повечето наши сънародници не предприемат тези малки, но важни за всички ни стъпки. Не знам бе човек!  8O Чудя се, мая се - никаква логика...

:offtopic:
За момичетата живеещи в чужбина, искам да поставя една "друга гледна точка на нещата" - не като упрек, като тема за размисъл!!! Взимам повод от последното мнение на Цигу и споделянето, че е променила някои свои позиции с времето.

Коя от живеещите в момента в чужбина от вас, е била в държавата в която е, в пиковия "момент на катарзис" на същата тази държава? Примерно в САЩ, коя от вас е преживяла епохата на мафията и уличните стрелби, голямата депресия? Коя от вас е била бита и гонена от заведение в качеството си на "представител на малцинство", или пращана към задните седалки на автобуса, понеже за предните - не е достойна? В борбата за граждански права на чернокожите там, коя от вас е била свидетел дори, не участник? Никоя, аз знам отговорът, твърде млади сте за целта.
Времето, в което вие сте решили да отидете в тези държави, те вече и то отдавна са прескочили онзи гаден, тегав, привидно безизходен етап от развитието си, в който нашата родна страна цикли над 20 години вече. Нали така? Отишли сте там не защото там някой ви е посрещнал с червен килим, фанфари, дал ви е два куфара с пари и - ей на живей, радвай се. Не, това не се случва на никого. Посрещнала ви е с едно нещо - ако искаш, ако не те мързи, ако не те е страх, въпреки че е трудно и там и не е идеално - заповядай имаш възможност да живееш поне прилично. Имаш сигурност, имаш правила, имаш политици които ако ще да те "таковат" пак - поне го правят меко, любезно и не така, че да пукнеш от глад и мизерия. Т.е. вие сте акостирали в онези държави в един момент, в който някой друг, преди вас ВЕЧЕ се е преборил за нещата, за които ние тук опитваме да се борим уж. Не е да не опитваме, повярвайте. Но всяко прераждане е трудно, бавно, за нечия сметка. То не върви никога по план и не спазва срокове. Единият човешки животец там и че на мен ми се искало баш тук да поживея при едни други обстоятелства...това е прашинка в исторически план.

Ей такива "прашинки" като мен и много други в България, преди време в САЩ, в Германия, в Англия - са изкарали целия си активен и ползотворен живот в състояние сходно на моето сега. Опити, провали, отчаяние, нови опити...и като не са се отказали - накрая са постигнали каквото са искали. Не за себе си лично, не и повечето от тях, но за децата си, внуците си и за всички вас. И пак не е идеално разбира се, винаги има "още битки", но те се водят вече на една стабилна основа и при ясни правила. Не, че това ги прави по-лесни, но поне по-честни в някакъв смисъл - да. В крайна сметка момичета - никоя от вас не емигрира в Руанда да кажем и ясно защо.

И момичета живеещи в чужбина, не ви пиша това със скрит упрек някакъв, че вие сте там и едва ли не ви е "много лесно", пък ние тук "горките жертви едва ли не дето трябва да оправяме батака"... И такива мнения има, но моето не е от тях. Аз считам, че едно от главните и важни права, което даде на хората в България рухването на комунизма е именно това - всеки да е свободен да живее където пожелае по света и както му харесва. Никого не считам за вид "крепостен селянин" длъжен щом е роден тук, да си изкара живота тук и да оправя батака "за чест и слава". Това е личен избор, неприкосновен и поради тази причина - неподлежащ на критики. Пак според мен, говоря само от свое име в този пост.
Не ми е странно, че ви вълнува какво става в родината ви, че ви е мила, че имате мнение и отношение към всичко ставащо тук, понякога по-трезво и от нашето собствено.

Искам да ви кажа обаче, че "отстрани" - често дава грешен ъгъл на нещата и грешни заключения за едни, или други процеси далеч от вас. Знам го и по себе си, при епизодичните ми ходения по чужбина, рядко надвишавали месец - бързо ми се сменя режимът на работа на мозъка и като се шибна в родното задръстване се чувствам "като на филм". 8O Само за месец това, пък ако поживея години - безброй неща ще ми се струват просто невъзможни, въпреки че те се случват реално тук и аз го знам, ама...не го смилам някак. Не го смилам, защото ако живея на място където също са се случвали тези неща някога си, виждам с очите си, че те вече не се случват - следователно начин има. И ако "онези там" в България - не постигат същото - значи те просто не се борят, те са апатични, предали се... Не не са, уверявам ви! Просто тези процеси, които вие по местообитание сега сте заварили в завършен вид - тук тепърва ще се случват и това не става с "щрак и готово". И ние искаме да става, даже повече от вас, ама не.

Затова има обида у някои хора тук при изказвания на емигранти за едно, или друго, при квалификации, че ние сме просто такива и онакива и затова нищо не се променя. Защото ние сме тук и опитваме да променим това, а вие - не сте останали, защото още преди 10 години ви е било ясно, че няма да стане бързо, или няма да стане никак. И сте там, където вече ей това е свършено, минало и заминало. И в двата случая - как се получават, или не се получават нещата в обществен аспект - знаете предимно на теория и затова - често не се разбираме по разни въпроси.

Ние тук /вярвам, че не съм съвсем сама в това мнение/ също знаем, че това което искаме за себе си - се е случило на много места и на много други хора, те са се преборили за него - следователно има и как да стане. И тук се случват разни малки и важни победи за едно, или друго за които се хващам като ме задрусат черни мисли. Кога точно всичко ще стане "като при вас" - не мога да кажа, но все вярвам, че ще. И да не е за мен лично, но ще...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #201 -: Ноември 08, 2012, 23:39:09 pm »
И да скачате и да не скачате на Боби, на Цигу и на живеещите там, техният свят, техният мироглед е различен, няма как да се настрои на Бг действотелност.

о, не сравнявай Боби с цигу. нищо общо нямат като начин на мислене... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #202 -: Ноември 08, 2012, 23:41:26 pm »
Е,не знам какви кокошки сте,не ви познавам. :lol: :lol: Но да си признаем,така ни успаха нашите политици за 23 години,че направо сме си апатични. :wink:

аз пък теб те познавам :P

и говори в единствено число, ако обичаш. нека не се прикриваме зад множественото число. аз лично не съм апатична.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #203 -: Ноември 08, 2012, 23:52:36 pm »
Ще ви замоля, ако имате некви конкретни идеи за оправяне на държавата, по-експедитивно, че ей го къде е краят на света - другия месец  :lol:

Да се забрани на българите по паспорт перманентно живеещи в чужбина да гласуват на избори.
За целите на данъчно облагане това значи живеещи в България по-малко от 186 дни в годината.
Такива хора, включително аз, нямат право да влияят, защото повечето не са наясно с проблемите и няма да операт пешкира.

Ще изгорят временно живеещите в чужбина, например студентите и командированите за година-две, ако точно в този период се падат изборите.

Но ще се премахне влиянието на диаспората, която по собствен избор е напуснала България.
Друга песен пеех преди няколко години, но сега вече съм убедена, че така е редно.

:good_post:
По отношение на гласуването и аз съм на това мнение - на предишните избори ми беше много странно как аджеба зълва ми ще избира президент, след като тя не се е прибирала тук повече от 4 години, а и да си е идвала то не е било за повече от месец. Каква ли адекватна представа може да има от ситуацията тук и от това кой, как управлява, колко корупция има и т.н.

Е хайде, може да се направи някоя инициатива в тази връзка, пък дано от това се оправи държавата...  :)

Аз живея в чужбина, досега почти винаги съм гласувала, но ако закона не предвижда да го правя, ще се съглася... Обаче ми се щеше да ви разкажа едни други мои наблюдения. Преди няколко дни споменах на съпруга си, че ситуацията в България явно действително не е оцветена в особено розови краски и като барометър за това са ми зачестилите телефонни обаждания от напълно непознати или познати на полупознати, които ме разпитват, дали не мога да им уредя по някакъв начин работа в Германия. Така беше, когато дойдох през 2000г., след това доста дълго време имаше затишие и сега - от тази есен, през последния месец са ме потърсили поне 10 души с молба да им помогна да дойдат. С каквото мога...  Ами това са хора, живеещи в България... Явно те са готови да се лишат правото (и отговорността) си да гласуват... Те дори и да живеят в държавата, техният поглед е навън. Ами аз предлагам и тези хора да бъдат лишени от правото да гласуват, защото има немалка вероятност и те да не "опират пешкира" след време...

И в тази връзка, е па да ви попитам и още нещо - нима малко от нашите революционери, които са сторили много за родината и са милеели за нея, не са живели в странство? Добре, че на тях не им е била забранена гражданска и политическа активност... ;)
« Последна редакция: Ноември 09, 2012, 00:17:17 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #204 -: Ноември 09, 2012, 00:18:04 am »
Е хайде, може да се направи някоя инициатива в тази връзка, пък дано от това се оправи държавата...  :)

И в тази връзка, е па да ви попитам и още нещо - нима малко от нашите революционери, които са сторили много за родината и са милеели за нея, не са живели в странство? Добре, че на тях не им е било забранена гражданска и политическа активност... ;)

Дано, дано наистина стане нещо, защото това ще неутрализира етнически мотивираната и подкрепяна партия, която много бели направи последните 20 години с "балансиране" на властта, но не служейки на електората си, а трупайки пари и влияние на върхушката си.

Чандра, за 15-те си години емиграция един българин съм запомнила - Атанас Чобанов в Брюксел - който се занимаваше с разрешаване на проблемите на българските имигранти при вземане-даването им с българската държава - интелигентно, прагматично и по същество, и с успешен край по отношение на неправомерно начислените здравни застраховки.

За жалост юпитата с "революционна" платформа от движението на царя направиха възможна тройната коалиция. Други дейци в полза роду не зная. Ако познаваш хора, които ефективно работят отвън, за да променят нещо в България, с радост ще призная, че греша.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #205 -: Ноември 09, 2012, 00:30:26 am »
За жалост юпитата с "революционна" платформа от движението на царя направиха възможна тройната коалиция. Други дейци в полза роду не зная. Ако познаваш хора, които ефективно работят отвън, за да променят нещо в България, с радост ще призная, че греша.

Е, Цигу, аз си мислех в по-исторически план и полушеговито...  :wink:
Не съм подкрепяла никога "юпитата от движението на царя", но в тази връзка - кажи поне една свястна партия и платформа, работили напоследък в полза роду, независимо от къде идат, от страната или извън нея...?

Иначе ако трябва да изброя имена на (според мене) работещи ефективно политици, в момента се сещам за следните:
Симеон Дянков
Кристалина Георгиева
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #206 -: Ноември 09, 2012, 06:47:39 am »
Да се забрани на българите по паспорт перманентно живеещи в чужбина да гласуват на избори.
За целите на данъчно облагане това значи живеещи в България по-малко от 186 дни в годината.
Такива хора, включително аз, нямат право да влияят, защото повечето не са наясно с проблемите и няма да операт пешкира.

Ще изгорят временно живеещите в чужбина, например студентите и командированите за година-две, ако точно в този период се падат изборите.

Но ще се премахне влиянието на диаспората, която по собствен избор е напуснала България.
Друга песен пеех преди няколко години, но сега вече съм убедена, че така е редно.
Ооо това отдавна го говоря аз, това би било много добра идея. Аз не живея в България, не е нужно да участвам в избора, хората в България трябва да си решат кой искат да ги управлява.Сега ходя да гласувам само защото знам, че моят глас намалява процентите, които дпс получава. Ако българите в чужбина не гласуват   ще се премахне силното влияние на  турците и евентуално може да се маргинализира дпс. Предполагам обаче, че точно те са причината този закон да не се променя.

*
« Отговор #207 -: Ноември 09, 2012, 08:33:35 am »
Цигу, един Бербатов например, който има фондация за деца с таланти, финансира обучението им - мен такива неща ме радват. Но тук постоянно го оплюват как го мързи, какви били майка му, брат му, ей такива неща вижда българина, защото медиите само простотии бълват.

ДПС умее да "къпе" електората си, не мисля, че е партия, която ще бъде изтласкана в периферията.
Масово в поземлените комисии и дирекции по земеделие работят българи от турски произход, което няма лошо, но е резултат от пая, който взеха от участието си в тройната коалиция на царя. А ние какво - дойде БСП и пренарежда отгоре до долу свои хора, сега ГЕРБ - същата работа и така до безкрай все я почваме отначало, не умеем да ценим качествения умствен потенциал.

Друг пример с прословутия Цанков камък, където все раздухват колко злоупотреби имало, но горе местните имат Доган за Господ и съжаляват, че строежа е приключил, защото вземаха заплати от по 1000 лв. нагоре, за разлика от строежа на магистрала Тракия в момента - познат ми сподели, че им хвърляли по 400 лв.
*
« Отговор #208 -: Ноември 09, 2012, 08:47:58 am »
Защо "завихме" към търсене на партии,които да извършат така желаната"промяна",за която говорим. Партиите въобще няма да ни свършат работа,особено с новия закон за изборите ,който си подготвят- над 8% да влизат в парламента. От сега започват с машинациите, обединения,коалициите.Толкова много са се загрижили да са там отново,че доста от енергията им се пилее в това/до колкото я имат/.Колкото и да гласувам ,не виждам моята партия.На всеки следващ избор,еуфория и спорове по форуми.Даже на митингите вече няма толкова хора.На това му викам аз "успиване", Джам. Защото точно това се случи последните 20 години. Колко нови партии се появиха на политически небосклон?? Такива ,създадени от съвсем нови лица..? Новите лица в последния мандат са депутатите на ГЕРБ,ама и от тая "система" видяхме какво уродливо управление излезе.Пълното мнозинство не доведе до по-динамични решения,доведе до по-не контролирани. Айде, кажете сега как да променим избирателни закон или Конституцията?? Това си е нарочно създаден порочен кръг.
Говорим за НПО,защото в "белите" държави те са движещата сила на промените.Е,къде са нашите НПО? Последно бяха еколозите? Ние подкрепихме ли протеста на майките,че не разбрах..? Да не говорим,че с такива "продажни" медии ,само "одобрени" протести се отразяват.Преди дни Анонимните имаха световен ден на протеста срещу властта.В БГ също имаше организиран такъв,но някой да го отрази някъде..?
Ей ,за това ми се е изгубила вярата с годините.Ентусиазма ми бавно се"изпарява".За жалост не виждам млади хора да се ангажират? Може и да съм сляп.
Ако семейният ни проблем се беше решил,още на часа щях да търся вариант да изведа семейството си навън,в някоя "по-добра" държава, по-спокойна.Такива има доста,особено сравнени с нашата мила Родина.Дон Кихот май стана само в романа. :(

п.п. мнението ми е изключително лично и не ангажира никой.Сакън,някой да не помисли ,че говоря от негово име...
« Последна редакция: Ноември 09, 2012, 08:50:40 am от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #209 -: Ноември 09, 2012, 09:11:38 am »
Защо "завихме" към търсене на партии,които да извършат така желаната"промяна",за к
Говорим за НПО,защото в "белите" държави те са движещата сила на промените.Е,къде са нашите НПО? Последно бяха еколозите? Ние подкрепихме ли протеста на майките,че не разбрах..?

А ти? Че аз също не рзбрах ...
Аз лично не подкрепям исканията на майките. Защото и аз искам да си гледам детето, а останалите да ми плащат, щото съм майка. Няма такова нещо като "държавата"
 плаща на майките, плащаме ние, дето всеки месец опъваме каиша и си внасяме осигуровките.

Рачо, писнало ми е от подобни абсолютно неконкретни тюхкания и обвинения срещу хипотетичните зли и алчни ТЕ. Политиците били виновни, ама кои точно и за какви решения. Къде били нашите НПО - чудна соц. риторика ... ами това че ти не знаеш, не значи че ги няма. Изброявам по-долу някои от тях за втори път (нали не разбра конкретиката ми). Изброявам тези, защото лично познавам дейността им и знам, че са постигнали реални промени в законодателството и адм. практика:

Институт за пазарна икономика
Програма Достъп до Информация
Движение на Българските майки
Зачатие
Сдружение Прегърни ме
Зелени Балкани

В очакване ....
*
« Отговор #210 -: Ноември 09, 2012, 09:20:54 am »
ra40 Анонимните ги отразиха - гледах , като някакви ..... нещастници дето даже и не знаеха за какво са там. Дадоха микрофона (сигурно по погрешка) само на един, който успя да се изкаже адекватно. Да не говорим че картината изглеждаше като случайно струпали се няколко човека - протест. Ей това са продажните ни медии. Питам аз, кой ще ми разясни защо цяла българия гледаме реклама за софийското метро? Някой случайно да не знае, че го има ли? Някой случайно да не знае къде е и как се ползва? Питам. Някой да ако може да ме светне защо?
Така сме успани , та чак приспани ... то и без сили останахме, изцедиха ни. Бавно и постъпателно - 23 години манипулации. Мозъците ни промиха. Вчера на едно място отправяйки дуплика и в същия момент усетих че ми е доста хаплив езика и представете си .... се огледах за камера - имаше такава, ядосах се на себе си , ухилих се като ряпа и й помахах. Като в соца, виц се разказва само след оглеждане и на ухо. Срамота. От нас си трябва да ни е срам - седим като мишоци и църкаме от "дупките си".
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #211 -: Ноември 09, 2012, 09:28:08 am »
Aвалон, промиват мозъците на тези,които позволяват да им ги промият. Ей това е много типичен пример за мислене - другите са ми виновни.
Ти лично и конкретно знаеш ли, прочете ли сама, постара ли се да научиш самостоятелно - сега източници бол - кои са Анонимните и за какво се борят? Ако да, щеше да разбереш, че групичката, събрала се пред НДК няма нищо, ама нищо общо с оригинала
В очакване ....
*
« Отговор #212 -: Ноември 09, 2012, 09:32:57 am »
Fussil,държиш да ти изброя 240 имена на депутати ли? Аз също мога да изброя няколко НПО-та.Така по-конкретен ли ще стана? Ти познаваш работата на изброените от теб,но много хора не я познават. Съжалявам,но не всеки може да е всеяден и от зелени Балкани ,да прескочи на КМ на Института за пазарна икономика.Аз пък лично съм съгласен с исканията на майките. Справедливи са и логични. Но какво от това...? Нещо промени ли се? за това ти говоря! А започнем ли да конкретизираме ,то темата трябва да се разбие на подтеми- това с моториката на държавата въобще не е конкретно,ако си забелязала.
*
« Отговор #213 -: Ноември 09, 2012, 09:33:18 am »
Боби, съжалявам, но по ясно от това не знам как да ти го кажа, написала го в три реда, а това че твоята "аналичтина мисъл" не ти позволява да го разбереш, моята "купчина думи" не мога да я напиша по-ясно, сори :lol:
пиши си не се притеснявай, то на който му е интересно ще ти чете аналитичните разсъждения по всички въпроси, на който не, няма :wink:
*
« Отговор #214 -: Ноември 09, 2012, 09:46:47 am »
Рачо, отразиха протеста на Анонимните, гледах в новините. От репортажа видях, че по-голямата част са млади хора, имаше доста тийнове, които си крещяха на воля.

Току що по новините отразиха как близо 700 000 души в Буенос Айрес са излезли да протестират против неспособността на правителството да се справи с наболели проблеми, гърците няма да ги коментирам дори.

Знаете ли, какво ми прави впечатление. Доста хора публикуват на фейсбук страницата си патриотични мисли, цитират революционни стихове, слагат портретите на Васил левски и Христо Ботев, изразяват недоволството си. И до там. Нима патриотичната публикация и лайкването й ще променят нещо? Нима фейсбук е днешният митинг?
Най-лесно е да напишеш нещо от вкъщи на топличко, вместо да излезеш на студа и да протестираш.

Именно Зачатие е пример как може да се променят нещата и то към добро. Декември, студено, мрачно, вали, но това не ни спря да излезем и да протестираме, нали? Щом една шепа хора могат, значи целят народ трябва да може. Стига да си надигне главата и да преодолее егоистичното си мислене.

*
« Отговор #215 -: Ноември 09, 2012, 09:50:02 am »
Aвалон, промиват мозъците на тези,които позволяват да им ги промият. Ей това е много типичен пример за мислене - другите са ми виновни.
Ти лично и конкретно знаеш ли, прочете ли сама, постара ли се да научиш самостоятелно - сега източници бол - кои са Анонимните и за какво се борят? Ако да, щеше да разбереш, че групичката, събрала се пред НДК няма нищо, ама нищо общо с оригинала
Не претендирам да знам всичко, само споделих какво показаха в репортажа.
Каквото ме интересува мен лично си съставям мнение - самостоятелно, да има източници бол и парите си давам за публицистика(представи си).
Едно знам - не съм с промит мозък, а това, че прекалено често напоследък взе често да ми се случва да сменям програмите с новините е защото не искам да се вбесявам на поредната манипулация, и не мога да разбера как въобще си позволяват , но явно си има почва.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #216 -: Ноември 09, 2012, 11:21:07 am »
Аз лично не подкрепям исканията на майките. Защото и аз искам да си гледам детето, а останалите да ми плащат, щото съм майка. Няма такова нещо като "държавата"
 плаща на майките, плащаме ние, дето всеки месец опъваме каиша и си внасяме осигуровките.

Аз ги подкрепям, звучат ми разумни, а и смятам, че така се започват промените - от малкото. Ако управляващите ни покажат че има желание за промяна, защо да не се променят нещата. Ще увеличат някои пари, после ще намалят преференциите към знаете кого, за сметка на това да се раждат повече българчета. Защото сега какво имаме : еднократна помощ за първо дете 250лв., за второ 600, за трето и всяко следващо 200лв., детски надбавки при доход до 350лв. - 35лв./месец на дете, майчинство изчислено две години назад. В моя случай, както аз имам две деца - разликата на които е 3 години познайте каква сума се взима за 2г. назад за изчисляване на майчинство - е къде ми е стимула да имам второ дете? Ще го родя пък ще го гледам с опинци, така да се каже :? Пределно ясно ми е защо се въведе това ограничение, но защо за бога не измисляиха някакъв начин за ограничаване, а не за стимулиране на сивата икономика. Щом им стана ясно, че се възползват майките от вратичката с 6месеца назад изчисляване на майчинство, при всеки съмнителен случай можеха да сезират съответните органи, как така от 300лв. примерно е зпочнала да взима бъдещата майка 2000лв. по онова време. Защото лично знам за такива случаи. Сега покрай сухото и мокрото изгоря. Аз пък искам след като съм се осигурявала сумати време на реалната си заплата и всеки месец съм внасяла по 250лв. почти осигуровки и данъци, поне докато гледам децата си ( бъдещето на България) да мога да си ги гледам спокойно, защото пък всички знаем какъв разход е едно дете - дънките за мен струват 35лв., на КАте струват също 35? или пък храните или пък играчките, като се каже - за бебе и ти излитат 100лв. от портмонето за добро утро. Не се оплаквам - да не ме разберете погршно само. Щастлива съм, че имам двете си слънца, и честно казано дори не отхвърлям идеята за трето ( е след няколко години, стига да имам възможност да забременея пак, а и да се върна на работа все пак някой друг месец, че да се укрепим финансово) Дори с таткото сме направили деткса стая с три легла - големи, третото уж за гости, ама там не се знае. И все пак ме боли, че държавата третира нас - майките като престъпници, а в същото време с тази си социална политика, баш престъпните майки си правят каквото си искат...
Иначе ако таткото има достатъчно голяма заплата, както е по белите държави и аз няма да искам да ми плащат, за да си гледам децата - напротив ще си ги гледам и ще си пея :)
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #217 -: Ноември 09, 2012, 11:30:16 am »
Рачо, да се надяваме, че след като си толкова натъжен от успиването и апатията на хората, ти самият няма да бъдеш такъв.

*
« Отговор #218 -: Ноември 09, 2012, 12:20:16 pm »
ще го давам по-кротичко сега  :wink:

Ами не мога да ги подкрепя ... това за мен значи аз да ходя на работа, да лишавам собственото си дете от време с мен, за да давам пари на други жени да си стоят в къщи - ми не съм навита.
В очакване ....
*
« Отговор #219 -: Ноември 09, 2012, 16:28:58 pm »
Jam, явно не си ми разбрала писаниците!! :o Аз вече не искам да съм по-активен,поне не за всяка кауза ,която ми се вижда справедлива,щото те такива в държавата са хиляди.Нещо ми се изчерпаха силиците. :( Колкото мога и преценя,ще давам,но за еданат "гола истина" вече нямам физически и психически възможности. :? След толкова години "активност" вярата ми избяга нещо... :lol:
Fussil, ами когато ти излезеш в майчинство и те ли ще разсъждават така...нали правилата са за всички?? Това говоря- правила уж има читави,но няма контрол.Принципа е"со кротко,со благо,да не разсърдим електората" :wink:Пък ти се сещай за кой електорат става въпрос...После как да стигат до вас тия средства,ако и в новия бюджет за социалното министерство да има 196 млн.в повече/дано не греша точно/.