0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #180 -: Ноември 08, 2012, 20:34:34 pm »
Аааа Рачо, сега и не се познаваме ли, недей така :lol:
Вижте сега, всеки има право на мнение, аз споделям изцяло в случая на Фани мнението и Боби, да ме прощаваш, но доста време пишеш тук, освен едно запълване на свободното ти време и повдигане на самочувствието ти, че пишеш ли пишеш ли аз друго не виждам в твоите постинги. Прощавай, но аз поне те забавлявам, макар и рядко да пиша, а ти дори и това не правиш :lol:
Нали темата е "кушетката при психиатъра", аз определено имам нужда от такъв напоследък, така че мисля да се възползвам и да бъда откровена, и аз като джам, колкото и да не ви се вярва но имам и личен живот и лошото е че в последно време се случват разни неща които ме разстърсиха, не предполагах че ще ми се отразят така, но ей го на, факт :wink:
Много е хубаво когато си вярва човек, но по някога е хубаво да се замисляме като напишем 3 страници постинг пък дали сме казали нещо всъщност или никой не си е направил труда дори да ни прочете, защото му е ясно колко плява сме избълвали.
Боби, чети, ама не бъде буквояд, защото ти си като кон с капаци, извинявай че ти го казвам, но си абсолютен буквалист, защото в 80% от случаите изобщо не разбираш какво ти се казва, а се хващаш за някоя дума и започваш да чепкаш, защото така ти отърва. Нищо лично и моля не е нужно да ми отговаряш с дъъъълъг подстинг, няма да ме обидиш в противното, за съжаление.
*
« Отговор #181 -: Ноември 08, 2012, 20:36:11 pm »
Фусил,съжалявам,мнооо съм тъп и не видях никъде твои конкретни примери...Съжалявам за което./не омаловажавам твоите усилия/.Всеки ,в някакъв исторически момент от 23 години насам е имал поне малко активна роля,айде да не омаловажаваме това.
Жбрул,наистина се създава впечатление ,че всички" скачате" на Боби. Съжалявам,до сега просто ви четях ,но така се получава.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 20:46:54 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #182 -: Ноември 08, 2012, 20:41:14 pm »
джибрул, извинявай, но по някога се налага да "прелитаме" и да се изказваме и ние, освен че сме модератори и сме хората, както казах които ви създават удобството да си чешете езиците, поправи ме ако греша, пък даже имаме и мнение по някой въпроси, направо да ни се чуди човек, като сме такива пасивни, елементарни люде, как се осмеляваме да ви нарушаваме и спокойствието, тц, тц, тц, лоши хора.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 20:43:30 pm от StefiZ »
*
« Отговор #183 -: Ноември 08, 2012, 20:57:07 pm »
джибрул, извинявай, но по някога се налага да "прелитаме" и да се изказваме и ние, освен че сме модератори и сме хората, както казах които ви създават удобството да си чешете езиците, поправи ме ако греша, пък даже имаме и мнение по някой въпроси, направо да ни се чуди човек, като сме такива пасивни, елементарни люде, как се осмеляваме да ви нарушаваме и спокойствието, тц, тц, тц, лоши хора.

Стефи и ти извинявай, ама напразен е гневът ти към мен в конкретния случай  :lol: Репликата ми за "прелитането" си имаше точен адресат - Рачо. И беше провокирана точно от появата му в разгара на разговор между няколко човека, само за да изясни на същите, че те "скачат" на Боби.
Никъде не съм изказала възражение към чието и да било мнение и правото на някой да го има и то да е такова, каквото е. Вкл. твое, вкл. и на който и да било модератор, или редови потребител. Лично към мен пък, разясненията вие какво сте направили и какво продължавате да правите и то за доста по-съществени неща от това "ние тук да си чешем езиците" - удобство, което също сте ни осигурили разбира се...беше съвсем излишно, но щом си преценила - така да е.

Неслучайно помолих, ако може малко да се "успокоим" всички, защото иначе ще се получи...каквото се получава в момента.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #184 -: Ноември 08, 2012, 21:04:28 pm »
ааа извинявай, не съм те разбрала :wink:
но държа да отбележа че не съм се ядосала, както и по напред писах случва ми се изключително рядко, а чак пък гняв... силна дума.
просто държа да подчертая все пак, след почти повече от 9г. съществувание на този сайт, за да е ясно как същестува, защото ти знаеш, да, но 90% от хората тук си мислят че им се полага, като всяко друго нещо, че се и ядосват като им се направи забелжка :lol: иначе сме на едно мнение с теб по повечето въпроси :wink:
айде, спирам да прелитам, че ще ми загори манджата, хубава вечер :)
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #185 -: Ноември 08, 2012, 21:06:18 pm »
Аз пак да върна на циганския проблем :D
Да ви питам гледахте ли новини?
По Нова даваха как циганки се оплакват с раздадения им безплатен боб, който бил с буби в него - направи ми впечатление, че даже не знаеха защо го върщат :? Ама веднага излязоха с "аз децата храня с това" и т.н.
А дадоха и една обнадеждаваща и в същото време отчайваща новина - във Варна завели дело срещу циганско семейство, че позволили 13-годишната им дъщеря да се "омъжи" за 14-годишния някой си и да има дете. Това чак не успях да го повярвам - свелинка в тунела, нооо по-отчайващото беше, че от прокуратурата казаха: "нямаме капацитет да обхванем всички случаи" че дори и да искат да се самосезират за нарушенията на закона пак не можели едва ли не, защото нали се сещате що махала трябва да се обиколи, и че във всяка къща има по едни такива Ромео и Жулиета, които да дадат под съд...И все пак хубаво ми стана да чуя че са взели някакви мерки било то само привидни такива, защото подозирам, че това дело ще приключи с услловна приъда, защото те ще се признаят примерно за виновни, а това ще им е първо такова провинение и както дори и за убийства в такива случаи дават условни присъди, как ли точно на тия ще дадат 5г. лишаване от свобода ...
*
« Отговор #186 -: Ноември 08, 2012, 21:11:35 pm »
а чу ли, че се оправдават братята, че това им е традиция, че такива им били обичаите, представяш ли какво нахалство, ми тогава да оправдаем и талибаните, на тях вярата им го позволява това - да убиват... нямам думи просто.
*
« Отговор #187 -: Ноември 08, 2012, 21:23:45 pm »
Да, имунизационния календар не се спазва- страх ги е да не ги "развалим",
на училище не ходят чеветата- няма пари да ги изпратят,малолетни спят с малолетни- традиция на вида,сто децаот 50 мъже-самотни майки,трябват помощи ...
А който трябва да контролира-няма капацитет и мощности да обхване всички случаи??? Е,за това социалната ни система и на това положение,пари има ,ама е като гевгир- наливаш от едно място,пък дупкииии....
Айде,аз също се изнасям,че виждам как ще легна на дръвника ,като жертвено агне- ще обера пешкира май.... 8O

/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #188 -: Ноември 08, 2012, 21:26:54 pm »
Стефи, бон апети! ;) Пък това за "гнева" беше поредният ми неуспешен полупоетичен опит днес, не ми е ден явно, добре че е на приключване  :lol:

П.П. Много повече от 10% от потребителите на сайта си дават сметка за всичко което правите и че то "не идва от въздуха", просто пак типично по български - за направена забележка всеки има време да се обиди, за едно "благодаря" - рядък случай. Част от самата тема тук предполагам.

julia_m , вчера друг потребител качи новина с втората история тук. Двойката е от град Игнатиево, ако помня добре. Дали щели да осъдят някого по случая? Не, няма. Също така не ми се струва случайно, че се завежда дело точно по случай, в който очевидно хората не живеят в гето и в материален план - могат да покажат и докажат едно добро отглеждане и на трите деца в тази история и да минат по линията - "просто инцидент". И ще минат. Защо не заведат дело срещу такива родители от гетата, да лъсне цялата картинка? Защото тогава номерът с "отчитане на дейност" - просто не може да мине и да искат. ;)

*
« Отговор #189 -: Ноември 08, 2012, 21:33:41 pm »
Моля и мен да не ме причислявате към прелетните, ако и да се намесвам в разговора рядко.
На клонче съм и чета.  :lol:
Ще ви замоля, ако имате некви конкретни идеи за оправяне на държавата, по-експедитивно, че ей го къде е краят на света - другия месец  :lol:
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #190 -: Ноември 08, 2012, 21:38:39 pm »
Ох, а аз си мисля, че единствено гражданска позиция и инициатива трудно води до промени. Плюс нея трябва да има и някой влиятелен с финансова изгода от конкретните промени. Факт е, че много теми въпреки опитите за промяна остават прашни в ъгъла и не могат да пробият, колкото и да са наболели...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

julia_m

• 665
« Отговор #191 -: Ноември 08, 2012, 21:45:01 pm »
а чу ли, че се оправдават братята, че това им е традиция, че такива им били обичаите, представяш ли какво нахалство, ми тогава да оправдаем и талибаните, на тях вярата им го позволява това - да убиват... нямам думи просто.
Чух разбира се, аз рядко слушам новини, ама тия направо ме заинтригуваха.
Иначе за талибаните - не им го казва религията - там е яко промивка на мозъците. Няма религия, която да учи на война и убийства. Но им промиват мозъцие с теории, че като се самовзривят щели да отидат те и цялото им семейство до девето коляно в рая и на оня свят да се ползват с изключителни привилегии. Което явно много върви в нискообразовани и неграмотни съсловия като талибаните.
*
« Отговор #192 -: Ноември 08, 2012, 21:52:09 pm »
Моля и мен да не ме причислявате към прелетните, ако и да се намесвам в разговора рядко.
На клонче съм и чета.  :lol:
Ще ви замоля, ако имате некви конкретни идеи за оправяне на държавата, по-експедитивно, че ей го къде е краят на света - другия месец  :lol:

Ааа не висиш на достатъчно клони значи, че затова си пропуснала - покрай темата за "неасистираното домашно раждане", ооооще миналата година се разбра че няма да настъпва край на света буквално. Сложно е да ти го обяснявам, но в общи линии - Земята на 4000 години си сменя вибрациите и декември 2012 пак ще ги сменя, оттам цялата драма. Просто тя ще завибрира  вместо "така" - "онака", пък ние ще сме още "постарому" и може да да има известен дискомфорт за нас. Като се пренастроиш - и ти ще искаш да раждаш на дивана в хола и това е в общи линии.  :lol:
Демек - има отсрочка още да си помислим кое как да оправяме, явно няма да се реши от самосебе си въпроса както обещаха лъжливите маи пууууууу  :lol:

По-сериозно сега. Може ли някой да ми обясни как "културни особености" все едно чии, стоят над действащото законодателство в една уж правова държава и същите се приемат като валиден аргумент за нарушаване на закони? И като валиден аргумент изобщо да не се прави опит някой да бъде подвеждан под отговорност за разни неща...

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #193 -: Ноември 08, 2012, 21:56:11 pm »
Фуси, репликата за гласуването беше риторичен въпрос в отговор на твърденията на няколко човека, че каквото и да правиш няма смисъл. Затова им отговорих като го вярват това да не гласуват тогава.

Цитат
Боби, чети, ама не бъде буквояд, защото ти си като кон с капаци, извинявай че ти го казвам, но си абсолютен буквалист, защото в 80% от случаите изобщо не разбираш какво ти се казва, а се хващаш за някоя дума и започваш да чепкаш, защото така ти отърва.

Стефи, честно казано и сега не съм достатъчно интелигентна да разбека какво казваш, щото ми се струва като купчина думи без обединяваща ги мисъл. Аналитичната ми мисъл не ми позволява да напиша нещо без да внимавам какви думи позлвам, понеже думите имат различни значения. Не търся скрити смисъли и намеци в постинги във форум, това да не е като да четеш Библията. Съжалявам, че не мога да чета между твоите букви и редове, може би когато решиш да ми кажеш нещо, можеш да го притъпиш така, че дори и аз да го разбера. Най-добре директно да казваш това, което мислиш и също ако можеш да ми реазясниш горното си съобщение кое не съм разбрала, кой какво имал предвид, за коя дума съм се хванала и т.н... опростено като за мен. Празнословството честно казано не ми е по вкуса и като обиждаш някого не е зле да можеш поне малко от малко да се аргументираш.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 22:00:49 pm от Bobbie »

*
« Отговор #194 -: Ноември 08, 2012, 22:02:21 pm »
Не мога да повярвам, че ще се съглася с Боби, но се съгласявам, за онова, че българина е апатичен. Какви са причините за тази апатия е друг въпрос..
Давам пример - имах колега, над 50-те, образован, интелигентен, бивш преподавател в университет. Каквато и задача да получехме (бяхме в един екип), неговите първи думи бяха "Това няма да стане" Ейййй, изпиваше ми мозъка този човек, в един момент се чудя проекта ли да правя, него ли да убеждавам, че ще стане, пък ако не стане поне трябва да опитаме... Това за мен е някакъв събирателн образ на българина днес и моля никой да не го взема лично и никой да не се обижда, изключения винаги има... и слава Богу.

За европейските пари и проекти мога да напиша толкова, че и Жбрул да ми се зачуди. Опитът ми показва, че по повечето програми европейските пари се отпускат/разпределят от българи (само проектите на стоност на 20 мил евро се пращат за разглеждане в Брюксел). Е, с такова нежелание за финансиране сме се сблъсквали от страна на българи, че нямам думи и не е като да е нямало отлични проекти, които отиват в коша...

И тука и аз като Жбрул да кажа, че изобщо си нямам представа какво може да се направи, че да се променят нещата. Ако някой има идея да казва.
*
« Отговор #195 -: Ноември 08, 2012, 22:06:10 pm »

Да се забрани на българите по паспорт перманентно живеещи в чужбина да гласуват на избори.
За целите на данъчно облагане това значи живеещи в България по-малко от 186 дни в годината.
Такива хора, включително аз, нямат право да влияят, защото повечето не са наясно с проблемите и няма да операт пешкира.

Ще изгорят временно живеещите в чужбина, например студентите и командированите за година-две, ако точно в този период се падат изборите.

Но ще се премахне влиянието на диаспората, която по собствен избор е напуснала България.
Друга песен пеех преди няколко години, но сега вече съм убедена, че така е редно.
*
« Отговор #196 -: Ноември 08, 2012, 22:14:18 pm »
Не мога да повярвам, че ще се съглася с Боби, но се съгласявам, за онова, че българина е апатичен. Какви са причините за тази апатия е друг въпрос..
Давам пример - имах колега, над 50-те, образован, интелигентен, бивш преподавател в университет. Каквато и задача да получехме (бяхме в един екип), неговите първи думи бяха "Това няма да стане" Ейййй, изпиваше ми мозъка този човек, в един момент се чудя проекта ли да правя, него ли да убеждавам, че ще стане, пък ако не стане поне трябва да опитаме... Това за мен е някакъв събирателн образ на българина днес и моля никой да не го взема лично и никой да не се обижда, изключения винаги има... и слава Богу.

всеки си избира кой да му е примера ...

Аз пък ще си избера Зачатие, Движение на българските майки, сдружение Прегърни ме, отец Иван от Нови Хан ... това са хора които не харесват някои неща и ги променят, че и други увличат  :wink:
В очакване ....
*
« Отговор #197 -: Ноември 08, 2012, 22:14:45 pm »
Мисля, преди да захванем високата вода - Нашата държава, да обърна поглед към обикновения човек, към "малката правда", както казваше другаря Т. Живков (ей, сега да не ме изкарате нечий симпатизант и бленуващ отминалото време).
Понеже много пътувам с градския транспорт до/от работа, сутрин с разчетено разписание по 50 минути, вечер по час и половина. Та много ме дразнят безобразно и безразборно подсмърчащите и кашлящи граждани в транспорта. Просто е някакъв кошмар, кашлят си на поразия и си бършат носа в ръкава. Пък не пътувам по някакви кой знае какви забутани линии. Е, аз реших проблема за себе си, като си купих противогрипни маски от аптеката и си ги нося в градския транспорт, независимо, че съм като извънземно, ама е за предпочитане пред перспективата да ми лепнат грип по въздушно-капков път. Друго, което ме дразни пак в градския транспорт е как тези възпитани, ерудирани, интелигентни граждани не се съобразяват с друг, освен себе си. Сядат на външната двойна седалка и блокират вътрешната, или пък така се разкрачват на вътрешната двойна седалка, или пък си държат багажите, че друг да не може да ползва свободното място, което те са окупирали. Пък за "тарикатите", които си купуват билет, не го дупчат и като ги хване контрола - олеле-мале, нямам думи!
За мен лично трябва промените да тръгнат от индивида, да тръгнат днес (имаше рубрика в един вестник - утре започва от днес), пък тогава и по-сериозните неща да се променят.

П.П. Джулия–М, по повод талибаните - не само, че ще отидат в рая, ами там ги очакват и не знам колко -найсет девственици. То като стане дума за жени и ... А жените не знам с какво ги прилъгват.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

julia_m

• 665
« Отговор #198 -: Ноември 08, 2012, 22:39:54 pm »

Да се забрани на българите по паспорт перманентно живеещи в чужбина да гласуват на избори.
За целите на данъчно облагане това значи живеещи в България по-малко от 186 дни в годината.
Такива хора, включително аз, нямат право да влияят, защото повечето не са наясно с проблемите и няма да операт пешкира.

Ще изгорят временно живеещите в чужбина, например студентите и командированите за година-две, ако точно в този период се падат изборите.

Но ще се премахне влиянието на диаспората, която по собствен избор е напуснала България.
Друга песен пеех преди няколко години, но сега вече съм убедена, че така е редно.

:good_post:
По отношение на гласуването и аз съм на това мнение - на предишните избори ми беше много странно как аджеба зълва ми ще избира президент, след като тя не се е прибирала тук повече от 4 години, а и да си е идвала то не е било за повече от месец. Каква ли адекватна представа може да има от ситуацията тук и от това кой, как управлява, колко корупция има и т.н.
« Отговор #199 -: Ноември 08, 2012, 22:56:22 pm »
rtfrtf - 40 девственици чакат всеки правоверен мюсюлманин в рая, за жените не се споменава, какво ги чака. 50 девственика 8O

Джаме - същите истории бяха и в нашия блок, накрая наехме фирма, професионален домоуправител, след като касиерката каза, че й е писнало от безхаберници 10 години, блокът има 63 хил. задължения и т.н. Ела да видиш как за 4 месеца почнаха всички да плащат, сложиха се водомери, свалиха се щранговете и се сложиха нови, има осветление. Домоуправителя много добре обяснява, какви са санкциите. Искаш ли координати?

По отношение на Боби - ами тя живее 18 години в друга система. Имам съученичка, живееща 6 години там, уверявам ви по същия начин реагира, само, че не може да слуша хич и успява да вбеси абсолютно всеки със своето неразбиране и настояване, как еди какво си може да проработи, ако имаме гражданска позиция. И да скачате и да не скачате на Боби, на Цигу и на живеещите там, техният свят, техният мироглед е различен, няма как да се настрои на Бг действотелност.

Да изместя още малко темата - никой не коментира исканите от прокуратурата присъди по делото "Килърите". Мен лично ме зарадваха много, дано ги присъдят и влезат в сила.

Още нещо - не забравяйте, че не само циганите правят секс с малолетни, белите също го правят доста често, още по-често родителите знаят и уж не им е приятно, ама не се наемат да обяснят последици от ранен полов живот. Да припомням ли, какво чухме с Мишанта и анмар (която ми липсва ужасно много) на изложението на което участвахме с програмата "Бъди в час".
Така че не е само в циганите проблема, а в едно толериране на принципа "малки са, тресе ги хормона, кво толкоз".

Отлитам си :lol:
[/url][/url]