0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #160 -: Ноември 08, 2012, 15:49:25 pm »
Цитат
а, и тук отговарят, като им пишеш. точно толкова формално, колкото и на теб ти отговарят.
Верно, отговарят.
Цитат
а конгресменът гласува както му кажат онези, които му финансират избирателната кампания.
Това не вярвам някой да оспори.
Обаче Jam по отношение на механизмите на държавата - ами те са направени и измислени от държавниците, които пък са маши на спонсорите на кампаниите им. Кой и как има сметка да променя една така добре работеща машина ..... за същите тях. Ето ти омагьосания кръг.  Тук да добавя - изобщо, ама изобщо не им вярвам на изборните резултати. И въпреки това гласувам като последния идиот, не за друго, ами щ'от ще ме изяде съвестта после. А защо няма механизъм под 50% да не се смята за валиден вота? Тогава? Има изход, винаги има изход ама не сме се научили да се трудим и да се борим ефективно.Ох отплеснах се.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #161 -: Ноември 08, 2012, 16:02:26 pm »
Ами те нашите депутати и те гласуват както им кажат,само че партийните им лидери.Защото те са ги наредили в тази листа и ако не гласуват както трябва,следващите избори няма да са пак там,както и сега няма да ги наредят в някоя и друга комисия,за която се плаща допълнително,или пък на някоя дебела хранилка.Просто влизат бедни-излизат достатъчно богати.Долна работа.Май ще излязат прави тези ,които искаха да ни управляват само богати депутати.Те може и да си краднат нещо ,но ще оставят и за стадото да има,щото нали си ги стрижат всяка година,а не разсъждавата-след мен и потоп.
честно да ви кажа,сравнението,па било то и метафора на Европейските фонодаве с "каца с мед" малко ме обърква  8O Веднага правя асоциация с някаква далаверка,лесни пари,измама.. Все пак да сме благодарни на ЕС,че ги отпуска тия пари,а това че ние не искаме да ги вземем си е наш проблем. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #162 -: Ноември 08, 2012, 16:10:24 pm »
ако искаш, за да разкараме темата от циганите, мога да споделя как от един месец неглижирам детето си и хабя ценните си лични ресурси да се боря да уреждам неща, които за теб, като живееща в Германия, са абсолютна норма, даденост и изобщо не забелязваш как се случват - а аз не спя по цели нощи, треса се от нерви, впрягам целия си немалък умствен и образователен потенциал, за да мисля начини как да ги реша - вместо да си отпочивам по подходящ начин след високоинтелектуалния си и добре заплатен (но не в България, а в Германия) труд - да кажа ли с какво се занимавам, че ме е срам? събирам стотинки и левчета от съкооператорите си, за да направим неотложни ремонти на изпочупените прозорци и 40-годишните ръждясали водопроводни тръби...

Джам, наистина, за такива неща ми е по-естествено да се говори. И вярваш или не, аз напълно разбирам проблема ти и съм съпричастна. Никога не съм се откъсвала напълно от България, не се смятам за "емигрирала", сблъсквала съм се и дори все още се сблъсквам с подобни проблеми, но много по-рядко от тебе... Аз съм българка, но в момента работя в Германия. Нали всъщност "обединена Европа" означавало свободно движение на стоки и хора...  :wink: Много отдавна е можело да взема немско гражданство и единствената причина да не го сторя е, че не желая. (В тази връзка пък българи, живеещи в Германия не ме разбират  :lol:)

Относно циганите - за мене е ок и е разбираемо да се дискутират и проблеми, свързани с някои представители на ромите, аз също НЕ одобрявам много неща, но... Огромното количество мегабити или каквото и да е там, които са изписани тук по "циганския въпрос", са факт. И си мисля, че с това ограничаваме себе си, не ромите... (много им пука на тях, че си губим времето (ценното) да ги обсъждаме)... Освен това си мисля, че често насочваме гнева си в неправилната посока... Но... Хич не ми се говори вече по тези теми тук, честно... Изморих се отдавна. А на който му олеква като се оплаква, да го прави, не ми пречи...

Интересното е, че аз в тази тема почти не съм писала по въпроса - само в началото похвалих момченцата от клипа и в последствие споменах, че (лично аз!) не харесвам, когато от всеки проблем у нас (България имам предвид ;)) се прави цигански проблем"... А пак в тази посока завихме... Не знам, дали имам "нисък праг на чувствителност", но ако е така, това със сигурност не се дължи на дъщеря ни (имаше такива намеци в предишни теми)...  

а ти точно тия хора квалифицира като безнадеждни, като асоциални, като безразлични, като аморални дори. това е тъжно и обидно. още по-обидно ми е да споделяш отровните стрелички, които някои личности пускат тук съвсем целенасочено и съзнателно, просто заради лично отмъщение и неприязън....
Не съм съгласна. Не си спомням да съм квалифицирала някога когото и да било като "безнадежден, асоциален, безразличен или аморален"...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #163 -: Ноември 08, 2012, 16:55:59 pm »
А да пишеш на сенатора си или представителя е нромално и винаги получаваш писмен отговор, макар и някаква пълна глупост :-). Но пък ако достатъчно хора пишат, онзи се замисля как да гласува следващият път.

а, и тук отговарят, като им пишеш. точно толкова формално, колкото и на теб ти отговарят. "да пишеш на конгресмена си" е възпято даже по кънтри песничките от 60-те години като израз от тип "да се оплачеш на арменския поп" :)

а конгресменът гласува както му кажат онези, които му финансират избирателната кампания.
Въобще не е така и аз навремето мислех като теб, дори скоро мъжът ми ми се присмя като писах на сенаторите ми, а после доде да ми каже учудено, че и колегите му го правели и смятали за норма( нещо което аз много добре знаех). Много сериозно го приемат американците и не веднъж се е сменял вот точно по този начин, понеже те финансират не финансират, пак аз отивам да гласувам. И ако много като мен не са на кеф, той се маха, понеже за всеки се гласува отделно. Когато е нещо сериозно задръстват телефонните линии и факсовете и електронните им пощи и редовно се сменя вота на съответният представител. При сенаторите е малко по-трудно, ако е в началото на мандата си и също трбява да е тема засягаща по-голям борй хора, но представителите се избират всеки 2 години и от малък район и общо взето си слушат избирателите. Така че въобше не е вярно, че не се съобразяват. Представителите специално се съобразяват и още как.
Това недоверие в системата, което ти изразяваш, тук го няма. Може би проблема е, че в България се гласува за партия, а тук за всеки човек поотделно.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 16:59:24 pm от Bobbie »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #164 -: Ноември 08, 2012, 17:19:25 pm »
Това недоверие в системата, което ти изразяваш, тук го няма.

щом ти казваш, сигурно е така... :) много си наивна, Боби.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #165 -: Ноември 08, 2012, 17:28:36 pm »
мдам, Боби, ако не те затруднява може ли да споделиш като ти отговорят "сенаторите ти" и какво са ти отговори, и какъв резултат е имало. Много ми е любопитно, честно, ако има ефект пък да взема и аз да пиша до нашите 8)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #166 -: Ноември 08, 2012, 17:36:10 pm »
Това недоверие в системата, което ти изразяваш, тук го няма.

щом ти казваш, сигурно е така... :) много си наивна, Боби.
Това е егати спора нереален. Аз съм тук 18 години вече, смятам че знам по-добре от теб как разсъждават хората, когато си говорят един с друг и какво вярват и какво не.  Те не само че си вярват на системата, ами дори непрекъснато си я възхваляват и мислят, че е най-добрата. Ето с какво се занимават  понеже не вярвали http://www.dispatch.com/content/stories/local/2012/08/06/calls-mail-email-flood-d-c--offices.html

Стефи резултати има, когато много хора коментират един проблем, аз пиша за нещо което ме интересува, надявам се че има и други като мен. Ако само аз съм писала , няма да има ефект разбира се. И както вече казах, това не е толкова при сенаторите, но при представителите , те гледат да слушат какво става в района им. Онзи ден смениха няколко понеже не слушаха :-). Както вече казах, вашите се избират партийно, ти нямаш контрол над това, така че е различно.

Аз не смятам да споря с вас на тема как работи САЩ, тук нали за България говорим. Обаче само ще ви кажа, че тази апатия, това мислене, че нищо от вас не зависи, това е част от проблема , поне в моите очи. Ми като нищо не зависи няма нужда дори въобще да ходите да гласувате.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 17:41:11 pm от Bobbie »

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #167 -: Ноември 08, 2012, 18:38:07 pm »
А да пишеш на сенатора си или представителя е нормално и винаги получаваш писмен отговор, макар и някаква пълна глупост :-). Но пък ако достатъчно хора пишат, онзи се замисля как да гласува следващият път.

а, и тук отговарят, като им пишеш. точно толкова формално, колкото и на теб ти отговарят. "да пишеш на конгресмена си" е възпято даже по кънтри песничките от 60-те години като израз от тип "да се оплачеш на арменския поп" :)

О да, и тук отговарят - пролетта писах на кмета, кога ще асфалтират улицата пред блока ни, защото както всичко друго тук и това не е решено - първо се строи после се мисли за инфраструктура. Та кооперацията ни е построена на адрес, до който няма път  като хората. Забележете от общината са забранили на инвеститорката да асфалтира пред блока, защото това не било път  8O - е това преди 5-6 години. Сега пак подхванахме наново темата и пролетта кмета наистина ми отговори - о чудо  :D - каза, че улицата ни била в графика за преасфалтиране. Към днешна дата все още газим в кал до колене.
А преди седмица като му писах по повод безобразията в детските градини - дори не ми отговориха. Аз лично простете ме, но малко съм фен на теорията на конспирацията - та по тая тема останах с впечатлението, че това е проблем,  който всички са наясно, но за който никой не иска да се напъва да решава, защото ако се разрови - тия лай.... ще замиришат повече от ромския проблем ...

Та така и тук отговарят, който когато му скимне и както му изнася.
И пак да се върна на моята теория за конспирацията, нищо лично към Боби, но моите впечатления за америка са малко как да кажа - честно имам чувството, че на всички там яко са промити мозъците. Всичко е максимално улесненео, за да може хората по най-бързия начин да си свършват работа, без много много да се замилят и да могат по-лесно да се контролират(само като се замисля какво коства тук да смениш лична карта или книжка - там става за часове, а не за месеци, ако не се лъжа). Иначе по отношение на контакта им с електората може наистина да има такъв и привидно да се решават проблеми. Но все си мислят, че с решаването на всякакви глупави проблеми всъщност е замазване на очите, което не мога да отрека, че не върши работа...
*
« Отговор #168 -: Ноември 08, 2012, 18:40:50 pm »
Боби, да напомня, че Стефка ти зададе конкретен въпрос, а аз, нали съм любопитна, също искам да знам отговора. Та...
Извън философстването, ме интересуват конкретни примери, такава съм си.
Иначе и аз мога да пиша километрични постове, но ме мързи.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #169 -: Ноември 08, 2012, 18:54:04 pm »
Боби, да напомня, че Стефка ти зададе конкретен въпрос, а аз, нали съм любопитна, също искам да знам отговора. Та...
Извън философстването, ме интересуват конкретни примери, такава съм си.
Иначе и аз мога да пиша километрични постове, но ме мързи.
Ми не помня вече какво пишеше, дори не помня за какво писах, мисля че за здравната реформа беше, но отдавна съм ги хвърлила. Общо взето, понеже моите сенатори са републиканци беше обяснение защо републиканската позиция е правилната. Не са ми замазвали очите, че ще се съобразят.  Не съм учудена де, понеже те тук в Тексас си ги избират, точно за тези им позиции. Не съм писала на представителите си.

Пратила съм линк по-горе, можеш да го прегледаш, там пише как работи системата.

Вие вероятно мислите, че съм толква наивна, че не знам как играят големите пари. Всеки го знае, това тук е легално, дори върховният съд го разреши за кампаниите - сега корпорации може да дават колкото си искат пари за кампании. доборото поне е че винаги се намира някой с много пари и от двете страни, та политиците могат да си изберат от кого да вземат и пак да са на разлини мнения :-). Системата е силно корумпирана това мисля на всеки е ясно и има много сериозни проблеми основният от които е горното плюс лобистите.Също и двуполюсната система е ад, на мен лично не ми харесва, нищо не се върши по сума ти време. Обаче това, че се гласува за отделни личности си е предимство, което има и има начини да се променят нешата, но само ако на достатъчно хора им пука. Би било различно, ако и в България беше така. Нямаше да гласуват всички от една паритя винаги еднакво за всичко.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 18:59:04 pm от Bobbie »

*
« Отговор #170 -: Ноември 08, 2012, 18:58:23 pm »
Боби, наистина ли вярваш, че гласуваш и избираш личност?
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #171 -: Ноември 08, 2012, 19:04:02 pm »
Боби, наистина ли вярваш, че гласуваш и избираш личност?
Вярвам разбира се, особено за локалните позиции.  Преди 2 дена сменихме 8 съдии в Хюстън. Всяка една позиция се гласува, от шериф, до съдии, до един куп разни администратори в градската управа, всеки отделно се избира.

По повод колко е демократично -  всички локални решения се слагат на референдум, сега им гласувахме правото да вземат заем за разни неща и още няколко други неща имаше на референдума, локални подробности. На миналите избори гласувахме срещу камерите по кръстовищата например. дори пускането на трамвайна линия в Хюстън беше на референдум. Всичко го слагат на едно като дойдат изборите и гласуваш за всичките поотделно. Щатската конституция също само с референдум може да се сменя, затова в Тексас няма щатски данък, понеже едно време така са я написали и сега никога не могат да ги накарат да си го гласуват сами :-).
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 19:11:00 pm от Bobbie »

*
« Отговор #172 -: Ноември 08, 2012, 19:19:59 pm »
Аз не смятам да споря с вас на тема как работи САЩ, тук нали за България говорим. Обаче само ще ви кажа, че тази апатия, това мислене, че нищо от вас не зависи, това е част от проблема , поне в моите очи. Ми като нищо не зависи няма нужда дори въобще да ходите да гласувате.

Не смятам да коментирам политическата система на САЩ, не я познавам достатъчно добре за целта, а с "поназнайване" е несериозно. Пък и темата е за България наистина. За мен лично, голяма част от апатията на българите е продиктувана и от невъзможността да гласуваме персонално за някого, както е възможно в САЩ, дори да е за по-ниските нива на властта. Съвсем уместно го спомена Боби, а и аз самата всеки път на парламентарни избори се изправям пред тази тъпня - листа на някоя партия и човекът на когото персонално симпатизирам и имам доверие, оценила съм личните му качества и професионални възможности - се намира на "1237-о" място в тази въпросната листа. Ок, гласувам за цялата партия с някаква хипотетична надеждица да влезе и този някой. Обикновено - не влиза, той затова е "подреден" там, за да не бъде избран все пак. Ако случайно вземе, че попадне и той в парламента - все едно, тя "една птичка пролет не прави". Така всеки път, аз лично вкарвам за пореден път в парламента същите лица, които вече са се провалили и не желая да ме управляват. Ама не мога по никакъв начин да си избера някакви други хора освен тях, не е до искане, просто не може и това е!
Гласувам Боби, защото при нашата избирателна система - негласуването е още по-лошо и резултатите още по-плачевни за обществото. Колкото ми е право да гласувам, толкова ми е и задължение, така го приемам аз, ако не съм гласувала - даже нямам право да се оплаквам после. Дори тук. "Гласувам, ама с отвращение", както казва един приятел, защото реално с този акт - не избирам кой искам да ме представлява, такъв избор ми е предварително отнет още с нареждането на листите и това не е случайно. И така за пореден път вкарвам в Парламента Костов и съратници, Станишев и съратници, Доган и съратници....има хора дето 20-ина години това "работят" и аз с моето гласуване ги вкарвам там всеки път, въпреки че искам вместо тях да вкарам съвсем други.

Та това, което казваш Боби и е така и не е съвсем така. Не съм апатична, отчаяна съм от това, че "гражданската ми активност" е предварително опорочена. Отчаяна съм, че повечето хора са по-склонни да излязат на протест за 30лв. отгоре в брой, отколкото за промяна на избирателната система примерно, понеже не го намират за толкова важно. Отчаяна съм, че съм една "пълна въшка" в качеството си на гражданин и не съм в състояние да инициирам дори протест по въпроса, камо ли да постигна промяна, защото съпротивата ще е яростна. Отчаяна съм, защото не мога да си спра колата в средата на едно кръстовище в пиков час, да се кача на предния капак на същата и да обясня на всички "състезатели" каращи на слалом и сменящи лентите в последната секунда, че "да хванат зеленото", простичката истина, че: "ако всички си стоим в лентите и караме по правилата - всички ще минем по-бързо и без нерви". Пък знам, че е така, защото съм виждала как това работи в далеч по-големи градове по света. Ако опитам да го направя, докато се покатеря на капака - ще ме смъкне някой гневен и бързащ и ще ме пребие, а за десерт родната полиция ще ми състави акт за хулиганска проява. Отчаяна съм, че изобщо някой има нужда да му обяснявам това, ами не се сещат сами и не разбирам защо не се сещат...
Отчаяна съм, защото този филм, който спомена Джам с проблемите на "етажната собственост" ми мина през главата. Аз с корем до носа, г-н Павлов-домоуправител, мазетата пълни с вода, изгърмели тръби, спешен ремонт за 5000лв. И през жилището ни се изредиха 70% недоволни съседи с крясъци, обиди и заплахи по въпроса, че ги принуди да плащат защото си има ЗАКОН за тези неща и повечето викове ги отнесох аз поради факта, че си бях у дома да "мътя" малкия и уж да ми е спокойно. Не мога да ти изброя, колко пъти чух от хора с образование, добри доходи и претенции за интелект репликата: "Защо ние да плащаме, тя КООПЕРАЦИЯТА няма ли средства?!"  8O
И колко пъти ми се наложи да попитам: "Кой според тях е кооперацията?" на което получих безброй абсурдни отговори, освен АЗ /ние/. Тези същите хора са "нашето общество", такова им е мисленето, не знам защо е такова, не знам как да го променя.
Тези и много подобни на тях неща ме докарват до отчаяние, не от "битов вид" само. Отчаяна съм, защото като реагираш така за ремонт на мястото, което обитаваш - какво да очаквам от теб като мисъл за нещо по-голямо, по-абстрактно, което няма незабавно да усетиш, но е ВАЖНО! Много важно.

Аз не съм "вдигнала ръце", не съм взела решение да си "бия камшика", или да започна и аз да паразитирам и да мисля само за своя си задник. Не съм готова да приема, че вечно "у нас - ще е така", но вече ми се струва, че поне през моя активен живот - ще е нещо такова и просто не го крия. Споделям го с други хора и това не е апатия. Коментирам кое лично мен ме вбесява и води до отчаяние и това не е "мрънкане". Ти поне знаеш, че ако реша да мрънкам си имам далеч по-сериозни поводи от "общодържавните проблеми" по които да мрънкам и то с основание. И знаеш, че не го правя.

Да, темата е вид отдушник за всички нас. И за нас "тук" и за вас "там" - всеки добре дошъл да си каже какво му тежи и да захване каквато желае тема на разговор, в каквато желае посока. Нямам нищо против, но и не приемам да ми се казва на мен за какво трябвало да говоря, какво да ме вълнува и какво да ми е проблем - каквото-такова. Всеки с дерта си.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 19:57:52 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #173 -: Ноември 08, 2012, 19:55:34 pm »

Не искам да споря и да убеждавам никого, но Боби след като 18 години живееш в Щатите, откъде чорт го взел знаеш какво е тук. Зачатие е учебникарски пример (ще прощаваш, но аз това работя и то не само в БГ) за гражданско сдружение, променило държавна политика. Ако не бяха гражданските организации, децата в бг домовете съвсем да са дали фира. Тук си има хора, които абсолютно доброволно работят в различни организации и променят политики и регламенти. С работа, не с безмислени общо формулирани протести.
Аз абсолютно солово, не съм съгласна с определен законопроект пиша статии, които се публикуват, написала съм становище по въпроса, депозирала съм го където трябва и така ... да не мислиш, че съм единствена.

Мрънкачи има навсякъде, безделници има във всички държави
Така, че тук в БГ не цари повсеместна апатия да имаш много здраве.

« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 20:02:37 pm от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #174 -: Ноември 08, 2012, 20:02:22 pm »
Само не мога да разбера ,защо всички и скачате на Боби???? :o Ами тя казва как е в САЩ.Там системата е съвсем различна във всяко отношение.Там хората нямат 97% собственост жилища и живеят основно под наем.Когато се спукат тръбите в едни блок,отдаден под наем отговорност носи наемодателя.Точка.тука,до като разсъждаваме ,че "моето си е мое,а чуждото общо",а в случая не е мое,няма как да се оправят тръбите в блока.И въобще разликата е от небето до земята. Няма място за сравнение.С промити или с непромити мозъци,вярното е ,че можеш да си регистрираш колата и в бензиностанция и от там ти дават регистрационните номера.тука чакаш на опашка,да си внесеш някаква такса..Това е!
*
« Отговор #175 -: Ноември 08, 2012, 20:03:42 pm »
щото сме зли и комплексирани апатични кокошки
В очакване ....
*
« Отговор #176 -: Ноември 08, 2012, 20:11:27 pm »
Е,не знам какви кокошки сте,не ви познавам. :lol: :lol: Но да си признаем,така ни успаха нашите политици за 23 години,че направо сме си апатични. :wink: Оплетоха си кошниците,системите,партиите и сега искат да ни направят съвсем аполитични и неангажирани и така да си оставят властта  Во веки. :wink:Това е положението. Да но говорим ,че вече ни управляват даже и протестите.За което им отърва ни пускат аванта да протестираме,за което не- тишим си. Та кой може да ми каже къде е обективната истина в БГ????? Нима имаме независими медии? Нима имаме пряка демокрация ,в смисъла и ,че избирателите могат да контролират избраните?? Нима някой може да влияе на изпълнителната и законодателна власт в рамките на мандата и? Илюзиииии.....
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 20:20:20 pm от ra40 »
*
« Отговор #177 -: Ноември 08, 2012, 20:22:44 pm »
Рачо - целия ти пост - празно клише до празно клише. Аз посочих конкретика.
В очакване ....
*
« Отговор #178 -: Ноември 08, 2012, 20:25:45 pm »
ra40 , не всички "скачаме" на Боби, а аз лично само дадох примери за различните неща и обстоятелства в едната и другата държава, като вид напомняне и обяснение, защо доста от нас тук се чувстват обезверени в някакъв момент. Отделен въпрос, че пак лично аз често съм съгласна с нейни тези за едно, или друго...

Изобщо, считам че сме достатъчно зрели и разумни хора все пак, че да комуникираме помежду си и да спорим за каквото ни щукне, без някой да се обижда, да се изкарва /или да бъде изкарван жертва/ на друг, та и за капак някой да прелита в разговора "въздавайки справедливост" и обобщавайки кой какво правел и казвал на друг. То стана егати детската градина днес, да ме прощавате всички. :?

Не критикувам никого персонално, призовавам ви, ако може малко да се успокоим и да продължим да си говорим като нормални хора, пък макар и на съвсем различни позиции. То това е интересното и полезното в комуникацията с другите в крайна сметка.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #179 -: Ноември 08, 2012, 20:30:55 pm »
Жбрул, съгласна съм с всичко, което си написала в предпоследния си пост. И аз съм отчаяна, но някак не искам да приема, че нищо не зависи от нас и че нищо не можем да променим. Може да разсъждавам незряло и наивно, но това съм аз. Невероятен оптимист съм и всичко апатично и песимистично ме потиска ужасно. Като прочета за някоя неправда, не мога да се побера в кожата си от безсилие.

Може би ако има повече граждански организации и личности с морал, които да обединят хората, може и да се получи нещо. Но докато не опитаме, няма как да разберем.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 20:38:25 pm от Мецани »