Извинете, че пускам втори пост за кратко време, нарочно е - за да разделя това което говоря сега от предишния.
вижте, аз заглавието на темата съм го прочела, но не отчетох, че мисленето ни стига до циганите и евентуално ЕС, но само по въпроса "колко пари можем да вземем от там". аз пък си мисля, че светът е свързан и, че ако една държава вземе, че направи добър избор, това ни засяга и нас. но, явно манталитета wtf е доста по-разспространен, отколкото съм си мислела. да си говорим колко са лоши циганите и управниците ни и колко е безсмислено всичко. дано това облекчава.
Елена, не "подскачай на празен оборот" човек
Не сме чааак такива индианци, наясно сме за "глобалното село", наясно сме, че косвено ни засяга и нас преизбирането на Обама, спокойно. И въпросът за ЕС - също не ни засяга по посочената от теб логика, поне нас тук, засяга ни в аспект коректно и кадърно усвояване на средства, та белким "побелее" и нашата държава. Да не ме захапеш сега и ти за метафори - да "побелее" като стандарт на живот и поведение на гражданите си, не да си изселим циганите на Марс имам предвид
Снощното ти изказване, /ако все пак прочетеш темата/, дойде в такъв момент и част от разговора, че беше повече комично отколкото неуместно. Става дума за "контекст", не по принцип за неуместност.
Меци, ами значи сме на един хал. И аз имам такива въпроси и нямам отговорите. Търся ги, дано ги намеря някога. И аз имам някакви мисли сходни с тези на Тара, че ни е налегнала апатия, защото всичките ни досегашни напъни да променяме нещо към по-добро по цивилизован начин - удрят на камък. Протестирахме - греда, гласуваме - пак греда. Лично аз никога не съм пропуснала да гласувам, на какви да е избори вкл. и на всички балотажи, от София до Стара Загора съм се влачила с автобуса за целта. Гласувам та пушек се вдига, ама промяна - няма и до ден днешен. Гласувам с главата си /уж/, не емоционално, но когото и да съм "избрала" - все не си спазва обещанията и не си изпълнява предизборната програма/понеже аз идиотката ги и чета същите/ и докато си вилнее на власт - нямам механизъм "да го уволня". Идват други избори, нов шанс да избирам някой "по-добър", само дето преди да дойде на власт - няма как да знам дали и той ще е същото мекере като предишния, който съм си избрала по обещания - пък после е правил друго. Избирам между тези, за които преценям, че има най-малък шанс да лъготят и пак същото. Както беше казал Любен Дилов-син в една мнооого стара своя статия по повод поредни избори: "Еми какво избирам всъщност - между един дето убил майка си и баща си и един, който убил "само" майка си. Егати "избора"! Аз точно така се чувствам на избори и то отдавна, признавам.
Малко бяха майките на последния протест, защото /според мен/, освен всичко онова което може да те възпрепятства да отидеш на протест когато имаш малки деца /и то е основателна причина все пак/ - тези майки са и граждани. Граждани, които разбират добре, че не им е дерт дали ще им дадат 30лв. повече, ами съвсем друго. Граждани, които не считат за смислено да протестират за дреболии, защото това са дреболии наистина и те не решават нищо за нас. Биха облагодетелствали само циганките, ако се замислиш. И въпреки тази си позиция, която изразих неведнъж, аз от солидарност и заради принципа - щях да отида. Наистина нямах възможност да го направя, предвид сегашното налудничево положение в живота ми, така се случи. Но мисля, че повечето жени на моето мнение по темата - просто не са отишли, защото им е безсмислено да го правят от "едната солидарност". Не мога да го твърдя това, просто си разсъждавам в писмен вид.
П.П.
Чандра, репликата ти обезсмисля малко идеята ми да пусна "два поредни", но за да приключим с "личните любовни обяснения" и оценки... Изказвам се според
форумните правила, винаги се стремя да го правя и това е единственото имащо значение за писането ми тук. Всичко останало е субективизъм, на който разбира се имаш право. Ако считаш, че с нещо в изказванията си нарушавам правилника - има си бутон "информирай модератор" - веднага ще се реагира при основание за това, а аз се заклевам да не писна, че ме дискриминират.
Ей на - пред свидетели и в писмен вид го казвам.