0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #100 -: Ноември 07, 2012, 17:25:23 pm »
Jbrul, и аз чета дългите постове :) и то ми е даже много интересно.
Благодаря за което, че аз кратки постове май нямам  :oops: Все тръгвам с идеята този път да е "по-сбито" и накрая - поредния чаршаф излиза, ама такъв ми е начинът на изразяване и рядко успявам да съм по-кратичка.

За емиграцията - не знам кой не го е мислил в един момент, вкл. и аз, въпреки че съм материално добре и тук засега, ама то само материалното не стига както знаем. Откакто имам дете пък - все по-често ми се дощява да се бях решила на подобна крачка "едно време" и вероятно щях, ако финансовите обстоятелства ме бяха притиснали, но за добро или лошо - по друг начин ми се стече животът. Друг въпрос е, че преди 10 и повече години - искрено и наивно вярвах, че към днешна дата - просто няма начин у нас положението да не е тръгнало към подобряване във всички посоки, пък че ще се влошава - през ум не ми минаваше. И да ми го беше казал някой - просто нямаше да повярвам, признавам си. Явно не съм особено интелигентна предвид какво съм си въобразявала, че ще е бъдещето на родината ми. Та даже си въобразявах, че аз лично, макар и с малко ще допринасям за това "по-добро бъдеще", егати фантазьорката!  :jump12:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #101 -: Ноември 07, 2012, 17:49:04 pm »
преди 10 и повече години - искрено и наивно вярвах, че към днешна дата - просто няма начин у нас положението да не е тръгнало към подобряване във всички посоки, пък че ще се влошава - през ум не ми минаваше. И да ми го беше казал някой - просто нямаше да повярвам, признавам си. Та даже си въобразявах, че аз лично, макар и с малко ще допринасям за това "по-добро бъдеще", егати фантазьорката!  :jump12:

Това го мислих и аз навремето, когато бях на 19, и реших, че нито моето поколение, нито това на родителите ми ще успее да промени живота за добро. Не повярвах, че ще направят реформи добре и навреме. И не видях начин прогресивните хора да успеят да постигнат нещо срещу стадото, престъпниците и бившата номенклатура.
За огромно мое съжаление се оказах права.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #102 -: Ноември 07, 2012, 18:18:51 pm »
Аз винаги съм искала да живея във мир със себе си, спазвайки законите на държавата и поради тази причина безкрайно се ядосвам на хора, които всячески се мъчат да ги заобиколят. И тъй като в България това са предимно циганите, нормално е яда ми да е насочен към тях. Пак повтарям, навсякъде има такива, и всяко стадо си има мърша, но този етнос определено ни е набарал и ни разкатава м ...та
Елате в магазин и ги вижте- само луканки са им в количката, а нашите пенсионери наденица и кренвирш, ако са на промоция
пиле на промоция- 6!!! тарелки в количката, аз си купувам 1
наскоро хванаха един крадец, в една от Биллите коиито обслужвам, за 20 дена беше успял да изнесе 280!!! шоколада Милка /що пък не открадна простия фин млечен шоколад, или някой евтинджос се чудя/- и като го хванаха, ни пари, ни документи- нищо не можеш да му направиш, превхърли се на друг магазин
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #103 -: Ноември 07, 2012, 20:40:21 pm »
Чандра има много наивни и превратни представи, ако си мисли, че малка България смуче повече пари от общата каса на ЕС, отколкото големите и старите страни-членки...

простено й е, така ги облъчват медиите в тия страни.

Джам,... :)
Не ме облъчват медии, от друго място ми е информацията... ;)  За това, кой колко пари получава от ЕС не може да се съди по абсолютните цифри, в крайна сметка "големите и стари членки" са и тези, които най-много внасят в европейския бюджет и техните салда като краен резултат са отрицателни... За съжаление не мога да цитирам в момента автори, но ето това се вижда "с просто око" в мрежата. Малко е стара информацията, но нагледна:
Нето-вложители и нето-получатели през 2009г. Източник: Европейска комисия, финансов доклад за 2009г.

Това е по-нова информация:
Топ 5 на нето-вложители и нето-получатели през 2011г. Източник: Европейска комисия, финансов доклад за 2011г.

Съжалявам, че статистиките са на немски! Във втория линк на графиките от лявата страна са изобразени (топ 5 на) плащащите държави, а в дясно - получаващите. Най-долу (след текста) има табличка, която всеки би разбрал, защото цифрите са ясни. В първата колонка от таблицата под текста са салдата в абсолютни стойности, във втората са на глава от населението, а в третата са процент от БВП...

П.П. Живея в Германия. През периода от края на 2009 до края на 2011 бях в България... Така или иначе смятам, че не местоживеенето ни определя, дали сме с гражданско самосъзнание... :wink
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 21:53:07 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #105 -: Ноември 07, 2012, 21:15:32 pm »

П.П. Живея в Германия. През периода от края на 2009 до края на 2011 бях в България... Така или иначе смятам, че не местоживеенето ни определя, дали сме с гражданско самосъзнание... :wink

Така или иначе, твоето местоживеене - тук не беше коментирано от никого, вкл. и от мен в посока - дали имаш гражданско самосъзнание. ;) Поводът беше различен, наясно си.

За европарите, дето такова "дъвкане" пада по темата... За момента внасяме по-малко отколкото имаме възможност да усвоим. Дали и колко усвояваме и дали излизаме "на плюс" - си зависи само от нас в крайна сметка. Като правим калпави проекти и крадем - няма да усвояваме и за това никой не ни е виновен. Разбира се, че вече за нас и страните-членки от последните "вълни на присъединяване" - европейската "каца с мед" не е толкова дълбока по принцип, нито толкова лесно се бърка в нея, както е било преди. Което означава само, че "ако не бъркаме умело - няма мед".  :wink:

И понеже знам че доста потребители просто подминават постанти линкове
...копирам текста на статията от линка на  dani_ j Ето:

Агенцията за социално подпомагане е отказала да приеме документите за помощ за отопление на 40-годишна жена от София, която е с два ампутирани крака и е майка на 14-годишен син, защото доходът й надвишавал максималния праг с 93 стотинки, съобщи Нова телевизия.
Даниела Стаменова е в инвалидна количка от 10 години. Първо ампутирали  единия й крак, а тази година се наложила ампутация и на другия. Жената има 14-годишен син, а разчита само на инвалидната си пенсия от 164 лева и детските надбавки от 35 лева.

„Преди три месеца ми спряха тока, в момента съм на ток от комшиите, дойде ЧЕЗ не можах да си платя, взеха ми електромера и останах без ток”, разказва Даниела. В търсене на изход жената кандидатства за помощи за отопление. 14-годишният й син Кирил отишъл да подаде необходимите документи, но в Агенцията за социално подпомагане не ги приели, защото изчислили, че доходите на Стаменова и мъжа, с когото живее, надвишават с 93 стотинки максималния праг за получаване на помощи.

„Казват ми, че надвишавам с 93 стотинки, даже не са приели молбата. Нямам дърва няма с какво да се отоплявам, печката сигурно ще ми харчи към 200 лева, аз няма с какво да ги платя. Не искам и да ви говоря, че се чувствам ужасно, когато сутрин синът ми излиза и ми казва: „Мамо, колко парички имам днес за закуска”. Само това е единственото, което ми скапва целия ден”, обяснява отчаяно Даниела.

От Агенцията за социално подпомагане обясняват, че при тях наистина не е постъпвала молба и че щом има надвишаване на дохода, без значение с колко, помощ не може да бъде отпусната.

По думите на Даниела, миналата година семейството й е получило отказ заради надвишаване с една стотинка.
14-годишният Кирил, който е неотлъчно до майка си, пък отдавна се е примирил, че не може да има много неща, които неговите връстници притежават. Той е отличник в училище и изучава японски език. Този месец Даниела ще се бори да му купи учебници
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 21:42:09 pm от Jbrul »

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #106 -: Ноември 07, 2012, 22:05:15 pm »
Добре де, отказът не трябва ли да е точно на подадената писмена молба, писмен и със съответните аргументи? Чудя се, защо така няма подадена молба...  Не е нормално... Няма ли кой да посъветва тази жена...
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 22:09:16 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #107 -: Ноември 07, 2012, 22:19:57 pm »
http://btvnews.bg/bulgaria/roditeli-na-nevrsten-rom-sa-obvineni-che-pozvolili-svatba-mezhdu-detsa.html

Чудя се дали на съдията, поел делото, ще му устиска да ги осъди, при все, че има явно престъпление по смисъла на НК? Интересно ми е и какви ще са мотивите му. Но, уви, това ще е поредния медиен случай, приключил още преди влизането му в съдебна зала. Едва ли ще чуем да има някакво развитие по случая.  :?

Винаги съм била на мнение, че в България закони има. Уви, няма качествен контрол, който да съблюдава за изпълнението им, няма и качествен орган, който да раздава обективно правосъдие.

*
« Отговор #108 -: Ноември 07, 2012, 22:23:57 pm »
Да Chandra трябва, ама сигурно се налага да я обработват като е подадена и с неприемане си намалят работата един вид. А всъщност никой освен конкретния служител не знае, че са се опитали да подадат и че имат нужда.
Когато на някой българин му затрябва помощ се стига до такива статии и ТВ изяви за да му се помогне.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #109 -: Ноември 07, 2012, 22:29:20 pm »
Чандра, правят проверка в момента на подаване :)
ако е имала някаква неточна сума от обезщетение, например, веднага се вижда
мен ме връщаха 4 пъти,последния за 14 стотинки, както по-напред споменах
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #110 -: Ноември 07, 2012, 22:33:11 pm »
Добре де, отказът не трябва ли да е точно на подадената писмена молба, писмен и със съответните аргументи? Чудя се, защо така няма подадена молба...  Не е нормално... Няма ли кой да посъветва тази жена...

Защото така работи нашата администрация. Не можеш да подадеш молба за нещо, ако предварително не отговаряш на условията за съответното нещо. В случая - е било ясно, че тази жена е с цели 93ст. "по-богата"  :? от допустимото, за да кандидатства за такива помощи и молба изобщо не се входира. Няма смисъл да я подава и да й откажат, заради тези 93ст. /а те ще го направят/ и за да не си играят на входиране на молба и връщане на отказ за подпомагане, при все, че 100% е сигурно че такъв ще последва - та за това...

Системата не е гъвкава Чандра /а трябва/. Няма примерно там една постоянна комисия, която да отсъди за всеки отделен случай, дали да се отпусне помощ, ами си има едни "таблици" и според тях се отсъжда. Личната ти човешка трагедия и безпомощност - не могат да преборят тази ми ти сбъркана система. Служителките, които просто не са приели молбата - нямат и друг избор, нито други правомощия, дори да им се струва нередно да откажат помощ в този конкретен случай, или друг. Абе много са зле нещата, точно това коментираме тук.  :?

При заплатата, която аз имам /когато не съм в майчинство/, дори разведена, ако на Дани баща му се беше скатал и не ми помагаше финансово и това е доказуемо...аз пак нямам право на заветните детски добавки всеки месец. Счита се, че с около 300лв. на човек аз и той - можем да живеем нормално, което не е възможно както знаем, но щом получавам аз на месец поне този минимум - нямам право на никакво друго подпомагане от държавата. Не, че искам да го имам, дано не ми се налага никога, но "за едни сватба - за други брадва" е положението както казахме и по-горе...

twin, ти нещо се размечта... Да не са легализирали марихуаната и по вашия край?  :lol: :lol: :lol:

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #111 -: Ноември 07, 2012, 22:51:52 pm »
Ами, ето, поредният пример как социалната система за едни е дашна, за други - не! И причината е именно тази, че поради солидните суми, които са необходими за да се покрият помощите на другарите роми, парите в системата не достигат и се налага да се измислят някакви малоумни таблици, според които да се решава на кого се полагат помощи и на кого - не! Пълно безумие е това! А няма начин някое ромско семейство да не попадне в графата на нуждаещите се, тъй като поради броя деца, колкото и високи суми да си докарват като доход от помощи, те пак са под прага, който се изисква. В което няма нищо лошо, ако същите тези помощи се разходваха по предназначение - за отопление, за хтана и дрехи на децата, за сметки и т.н.. Даааа, ама не! Само че таблиците тия фактори не могат да ги отчетат, там се работи с цифри. А цифрите казват, че на Айшето дето пуши по 2 кутии цигари на ден, не работи, лентяйства и ражда деца, не плаща ток и вода, данъци и осигуровки /както всички нормални хора/ й се полага помощ, а на жената, която е инвалид със 160 лв пенсия и 35 лв детски, има едно-единствено дете, при това отличник, стоят гладни и на студено - не се полага. Ами честито, драги зрители! После някой да ми обяснява как горките роми, които били необразовани и отритнати заради нашите предрасъдъци не са виновни, че умишлено цоцат системата, която на свой ред буквално подритва хората, които я финансират!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #112 -: Ноември 07, 2012, 22:59:55 pm »
Чандра, правят проверка в момента на подаване :)
ако е имала някаква неточна сума от обезщетение, например, веднага се вижда
мен ме връщаха 4 пъти,последния за 14 стотинки, както по-напред споменах

Е да де, но според мене това трябва да става писмено - по моите разбирания само така човек е получил ОТКАЗ...  :? Най-малкото, ако утре решиш да обжалваш този отказ, трябва най-напред да имаш такъв... или пък, съвсем хипотетично, ако ти хрумне да потърсиш другаде решение на проблема и съответно ти поискат доказателство, че ти е отказана помощ, няма да имаш такова...

Jbrul, нека си има таблици, но това не пречи молбите да се приемат и на база представените документи (за доход, примерно) да се определя ПИСМЕНО, кой отговаря на условията... Всеки може да допусне грешка, гледайки в табличките, възможно е просто в дадения момент чиновничката да не е във форма или дори умишлено да те подведе и ако е сбъркала, иди търси отговорни след това...

Между другото, в статията пише, че жената разчитала на месечни финансови средства от: "164 лева и детските надбавки от 35 лева", но по-надолу всъщност се казва, че "[...]доходите на Стаменова и мъжа, с когото живее надвишават с 93 стотинки максималния праг за получаване на помощи"... Възможно е този, с когото тя съжителства да не получава малко и това да е причината за отказ за отпускане на помощ...

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #113 -: Ноември 07, 2012, 23:21:04 pm »
Чандра, много са ти правилни разбиранията и аз така мисля, че е логично и редно. Обаче, за жалост в случая няма никакво значение какви са моите и твоите виждания какво трябва да означава отказ. Системата работи така и точка.
По отношение на цитата от статията, който коментираш - общият доход се дели на броя на членовете на семейството и получената сума на човек не бива да надвишава 350 лв. А те я надвишават с 93 ст. Сметни сама колко получава мъжа и дали са малко или много и как се живее с тях, при положение, че жената е инвалид...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #114 -: Ноември 07, 2012, 23:34:31 pm »
Чандра, аз само обясних как функционира системата, не казвам че функционира добре. Това първо. Второ - в нашата държава и да подаде молба и да получи писмен отказ по същата причина, поради която молба - не е входирана изобщо - няма пред кого да се жалва за този отказ. Няма кого да съди, на кого да се оплаче и в този ред.

Мъжът с когото живее тази жена - не е й съпруг, не се водят едно домакинство, неговите доходи - не се взимат предвид в случая. Точно както на бащата на 6 циганета доходите не се взимат предвид, когато майката на същите получава помощи в качеството си на "самотен родител", ако и да живее с този мъж съвместно и той да е съвсем официално баща на тези същите деца. Та не, не са й отказали за това.

Отказали са й, защото смешната й инвалидна пенсия е нормативно определена за съвсем достатъчна сума, един толкова инвалидизиран човек да живее нормално, да плаща сметки и да гледа дете в България. Това е нелепо и всички знаем, че с тази сума никой не може да оцелее без някакви странични доходи. Като нямаш два крака - абсурд да имаш странични доходи, колкото и да искаш. Само, че на нея й спират тока и я гърчат до дупка нали... Пък за едни други хора - такива неща просто не важат! Защото за "другите хора" - това било дискриминация видиш ли ти, пък това което се случва на тази жена все едно не е директен и открит геноцид. :?

Зависи обаче за кого си говорим, както се вижда. Когато е за героите от линка на twin, емиииии тя любовта нямала граници, пък и все пак културните особености... Ми така де, любовта е безкрайна, краката - не са, а понякога даже липсват. Границите на "правата човешки" са безкрайни, на ампутираните крака - не съвсем - те стигат до НЕК, 93ст. "богатство" и "неизпълнена норма" от само едно дете в полза на положителния прираст, при това отличник, при това "нямащ нужда" от пари да ходи на училище и да бъде такъв...

"Държава" к'во да праЙш?

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #115 -: Ноември 08, 2012, 00:01:43 am »
Да, Сикс, трябва да има и други механизми, които да определят нуждите на хората... Нали уж затова има да речем ТЕЛК, но като знам и тази комисия колко добре работи... osi_10

И причината е именно тази, че поради солидните суми, които са необходими за да се покрият помощите на другарите роми, парите в системата не достигат и се налага да се измислят някакви малоумни таблици, според които да се решава на кого се полагат помощи и на кого - не! Пълно безумие е това!

Извинявай, но такива "малоумни таблици, според които да се решава на кого се полагат помощи и на кого - не" просто са необходими по цял свят... Няма как ей така "на око" да се определят тези неща... Не в създаването на таблици е проблема...

Между другото, тук някой беше споменал, че напоследък българи в Англия правели точно същото като ромите в България - редят се по опашки за помощи, без да са внесли и един лев в социалната им система... Такива има и в Испания и в Германия и в други държави... Даже се хвалят. Да, ама няма как англичани, германци, испанци да променят "табличките" си, за да може чужденците да не им "цоцат системата"... В Германия право на детски (186 евро на месец) имат всички деца, пребиваващи легално в страната, независимо от размера на дохода на родителите. И тъй, последните години беше разпространено кандидатстването за детски от сезонни работници (българи и румънци), които дори са временно пребиваващи в страната. Накрая в тази връзка държавата си намери нов механизъм. Сега всеки (от ЕС), който кандидатства за детски в Германия, трябва да представи удостоверение от съответните служби, че не получава никакви социални и семейни надбавки в родината си (преди дори това не изискваха)...  Ако човек има такова удостоверение, детето получава детски без проблем, независимо от гражданството си и от етническата си принадлежност... Добре, че германците не се настройват срещу децата с друго гражданство... :? Може би това имах предвид преди време като писах, че сме бедна държава с бедни граждани и това намалява толерантността ни като цяло... А защо сме бедни също е много комплексен въпрос и тема на дълъг разговор...

Мъжът с когото живее тази жена - не е й съпруг, не се водят едно домакинство, неговите доходи - не се взимат предвид в случая.

Не знам, аз не му разбирам, но според текста ми се стори, че водят едно домакинство. Ето, какво чета:

Цитат
14-годишният й син Кирил отишъл да подаде необходимите документи, но в Агенцията за социално подпомагане не ги приели, защото изчислили, че доходите на Стаменова и мъжа, с когото живее, надвишават с 93 стотинки максималния праг за получаване на помощи.

П.П. За линка на twin си мислех - децата поне са ходили на училище, така учителите са имали възможност да сигнализират за нередностите... и родителите им евентуално ще понесат последствия... А има толкова други, чиито деца са занемарени, никога не са ходили на училище, но ТОЧНО тях никой не би ги закачил - то няма как... Не знам, защо се сетих за някои азиатски държави, в които много деца живеят без акт за раждане, без да са регистрирани никъде, просто за държавата те не съществуват...

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #117 -: Ноември 08, 2012, 00:14:14 am »
Права си, Чандра! Не съм се изразила правилно. Под "малоумни таблици" нямам предвид самите таблици като такива, ясно е, че рамка трябва да има. Имах предвид вида, в който са в България, както и цифрите, които съдържат. Максималният допустим праг, който е фиксиран, за да може някой да получава детски, примерно /аз смятам, че те трябва да се полагат на всяко дете/ или помощи е просто безумен и нереален. Права си, бедна държава и беден народ. Въпросът е защо е бедна държавата? Причините са много и комплексни, но толерирането на такива паразити просто я довършва тотално.
За Айшето - социалните няма да реагират и ти знаеш защо :wink: А дори да реагират, веднага ще се намери някой да гракне как видиш ли ти, не било хубаво да се делят децата от семейството им и как вкарването им в институция не решава проблема. Което е така, за жалост, нашите соц. домове всички знаем какви са.. Обаче, много е спорно дали живота на тези деца в семействата им е по-добър. Често даже е и по-лош сигурно, предвид това, на което "родителите" подлагат собствената си плът и кръв, заради едните пари :( Но в крайна сметка, правилата са такива по цял свят - не се грижиш за детето си - взимат ти го и толкоз! Да, ама тука знаем, че не е така. Пък и като се замислиш, дали в семейството си или в някоя институция, въпросното дете пак държавата го издържа....
По повод останалата част от поста ти - ами да се настройват германците, никой не им пречи, а и бих казала, че са в правото си да недоволстват. Аз също съм против тази практика, не одобрявам подобен род паразитизъм, независимо кой го практикува. Само че има едно НО, германската държава /или която и да е по-богата държава от ЕС/ може да си позволи да плаща тези детски или помощи. Пък и не ги дава съвсем безвъзмездно, без въпросните имигранти да са работили и ден през живота си.
Не знам, защо се сетих за някои азиатски държави, в които много деца живеят без акт за раждане, без да са регистрирани никъде, просто за държавата те не съществуват...
Ами тия деца конкретно си фигурират те, съвсем надлежно прошнуровани и прономерирани, нали трябва да си вземат помощите и детските за тях :wink:
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 00:19:46 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #118 -: Ноември 08, 2012, 00:14:26 am »
знаете ли какво си мисля сега, като чета тази тема...каква интересна извадка сме...

сигурно няма друга държава в Европа, в която случайно събрани хора от цялата страна - с различна съдба, образование, професия, местожителство, обединени от това, че са в най-продуктивната възраст - да са толкова единодушни в песимизма и отчаянието си за настоящето си, за бъдещето си, за бъдещето на страната си, да са толкова единодушно склонни да виждат единствения изход за себе си в емиграцията.

замислете се върху това...

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #119 -: Ноември 08, 2012, 00:22:07 am »
Топ 5 на нето-вложители и нето-получатели през 2011г. Източник: Европейска комисия, финансов доклад за 2011г.

е... някъде да виждаш името на България сред тези нето-получатели?

Джам, честно, не разбирам за какво спорим. Ти спомена доста провокативно, че съм имала "наивни и превратни представи" (незнайно, защо), затова извадих набързо някакви цифри. Да, България не е в ТОП 5, така е, (някъде на девето място е ;)), но аз не съм и казвала това... Просто както по-горе писах, "големите и стари членки" внасят по-голямата част от бюджета и в крайна сметка са с отрицателно салдо. Не можем да говорим за това, дали: "България смуче повече пари от общата каса на ЕС, отколкото големите и старите страни-членки", защото не иде реч за абсолютни стойности а за баланс... ЕС не е намерена "каца с мед"...