0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #80 -: Ноември 07, 2012, 07:06:52 am »
Виж сега Боби, това беше един пример да онагледя как точно този етнос се възползва всячески от държавата, за да се издържа на наш гръб. Те знаят механизмите от до- пример давам, на опашката за ТЕЛК, идва баба циганка, не може да обясни и тя защо е там, но понеже била лежала "за сърце" и тук не й дали процент за пари /цитирам ти го дословно/ й казали, че тя можела да жали. Обяснява й търпеливо служителката, че жалба като подаде ще трябва да отиде в София на комисия - Аз госпожа, никога не съм можела да отида в София. И вдига скандал, че тя искала да жали, че не й дали пари, пък била лежала.
Влизат група циганки в магазин- минават в коридора, в който аз зареждам и стрижат на груб цигански, ама викат- всички знаете как. Правя им забележка, ние сме в България и тук се говори български- на което ми се отговаря- АЗ имам език за говорене. Е, като имаш език за говорене, си го говори в твоята си държава. Имаш език за говорене, ама декларациите за помощи си ги попълват на български, нали ...? Ми те може да ме псуват, например. Ти на обществени места в Америка ми е интересно какъв език говориш ...?
Града ни е около 40 процента цигани, отделени са вече в 3 квартала- 80 процента от къщите са незаконно построени,ако тръгнат да ги събарят няма да остане къща, сигурно. Не се плаща ток, вода ... Ако отидат от енергото да спрат захранването ги посрещат орди, с лопати, ножове ... сама се сещаш
и пак ти казвам- образован, вишист, работеща с над 12 години стаж,  без нито един укрит лев от тази държава- държавата ми казва, нямаш право на ТЕЛК, щото детето ти не е лежало в болница, нямаш право на детски, щото "надвишаваш" с 14 стотинки прага, тегля кредит, за да си купя жилище, нямам нито една просрочена сметка, сметките за ток, вода, телефон, данъци си ги плащам в срок
и една циганка- с 3 деца, не работила и един ден, с присъдени телк решения и за трите си деца, живееща в незаконно построена къща, не знае къде се плаща водата, електромер за нея е мръсна дума
РАСИЗЪМ ли е това и към кого, че нещо не се сещам?
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 07:08:41 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #81 -: Ноември 07, 2012, 07:27:13 am »
Виж сега Боби...
.............
.............
.............

РАСИЗЪМ ли е това и към кого, че нещо не се сещам?

Зависи кое питаш дали е расизъм - аз в твоя пост виждам и легитимни и нелегитимни неша и ми е трудно да кажа кое е, та затова ще ти пиша за всяко отделно.  За бабата не виждам какво те притеснява, освен, че българските баби  не си търсят правата? Ама това чия вина е? За енергото, неплащането на сметки  и сопите - там си 100% права. За незаконно построените къщи също си права. За коментара ти на какъв език да говорели - ми изивни ме, но от къде на къде ще им казваш на какъв език да си говорят помежду си? Направи им забележка, че викат, за това си права, всички ги знаем какви са простачки като се развикат, но за езика... през ум не може да ми мине да направя на който и да е таква забележка.

Аз говоря навсякъде на български разбира се. Освен ако не говоря с някой, който не го знае. Аз лично не обичам да чуя българи помежду си да си говорят на английски, но това би било много рядко.  За мен това е много грозно,ако всички присъстващи говорят български. Майка ми го прави и ме вбесява. От къде накъде ще говоря на обществени места на чужд език с мъжа си или децата си? Въобще дори не разбирам защо мислиш, че трябва да го правя. Говоря на английски само ако в разговора има и чужденец.

Не знаех, че има ограничение на дохода за детските, мислех, че на всеки се полагат независимо от дохода. Това съм съгласна, че не е редно.

Жбрул, ОБАМА СПЕЧЕЛИ!!!
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 07:50:45 am от Bobbie »

*
« Отговор #82 -: Ноември 07, 2012, 08:01:48 am »
Боби и аз ги помня тези цигани, за които говориш, учат, работят, нормални хора, но сега смея да твърдя 99,99 % от циганите не са такива, ами са от вида, който описват другите.
Майчинството е все още 240 лева, за 270 ще помечтаем, мене няма да ме огрее.
Работата е, че те не вземат само едното майчинство, има много програми за подпомагане, за които се квалифицират само и единствено те. Във Варна еднократната помощ за второ дете е над 600 лева, за трето е още повече, по-нататък намяляват, но те всяка година си вземат по нещо. В Несебър доколкото знам, еднократната помощ е над 2000 лева, ако бъркам да ме поправите. Има и споменатите енергийни помощи, детски надбавки които са по трийсет и няколко лева на дете (за да ги получаваш общия доход в семейството трябва да е под 350 лв/човек, повечето ми познати и приятелки не получаваме), ако те имат 8-9-10 деца.... прави сметка. И ти сигурно ще кажеш "е то пак са малко", да малко са, ако аз и ти имаме 10 деца и трябва да ги гледаме с тези пари, ама те с тези пари, ядат, пият и пушат, а децата са голи и боси в мръсотията, тичат след прасето, това с очите си съм го видяла... Децата са само източник на доход, важното е да са живи и да са болни, че да може и за ТЕЛК да се квалифицират. Ако решим да си купим къща, ние теглим заем от банката и го плащаме цял живот, те вземат последното циганче и отиват да го продават в Гърция, тогава вземат на куп едно 10-15 хиляди евро и готово.

Иначе ви чета с интерес, наиситна хубави идеи споделяте, относно интеграцията, но за мен това е загубена кауза. Просто такъв им е манталитета, отиват някъде, опустошават каквото има (предимно желязо, арматура) и когато свърши вдигат катуна и отиват на друго място. А това, че някой преди тях е градил, няма значение, важното е арматура да има... :?

Честит ни Обама, в нашия щат разрешиха марихуаната и гей браковете...  :? :? :?
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 08:14:11 am от orchidblossom »
*
« Отговор #83 -: Ноември 07, 2012, 08:23:02 am »
5 страници за циганите 8O :lol:
Е не мога да се съсредоточа върху всички дълги постове....така че, Боби, чета по диагонал.

Това, което говори Чандра, че интегрирайки се, те всъщност си остават пак цигани е така. Последните години на демокрация както всичко и тук се изопачава истината.
Един пример - познат циганин, роботещ и докарващ си прилични доходи - чисти спретнати, децата на училище, собствена къща и т.н......Отишъл мъжа ми да го търси за някаква работа и на двора 4-5 тона костилки от джибри. На въпрос защо му е това нещо, отговорил - много хубаво горели - демек вместо дърва/и това изтъкнато като голямо предимство/, като са спиртосани как да не гори, че и  смърди.
Хубава работа, ама циганска- циганина си остава циганин.

На същия принцип са и с разбиранията им за ползата от  образование - защо да учат като традициите на етноса са да се женят невръстни, да живеят на катун и да се оправдават - нали сме цигани.
И пак от криворазбраната интеграция, която налага Европа и им растат ушите. Колко от нормалните хора ще тръгнат по пътищата скитайки се ако нещо изпадне да работят?! Пак ще спомена стълпотворението това лято в Швеция - там онези решиха проблема като им дадоха по 30 евро на ден и веднага натиснаха България да си ги вземе. И нашето правителство плати с пари от всички нас да ги върне. Циганите - там е много хубаво гледат ни хората, а вие тука ни дискриминирате.
Всичкия този рахат, за това как се лентяйства им го показахме ние и сега си патим.

Дори и всички да са грамотни, те пак ще си останат просто - цигани. Бях писала вчера, че ги наемам на работа - нискоквалифицирана, когато се налага преместване на съоръжения, грубо почистване, пренареждане - неща които могат да вършат и без образование, стига да не им пречи индивидуален мързел, което пък важи за всички хора по принцип - мързелив ли е човек нищо не става от него без значение от какъв етнос е.

За помощите по мои наблюдения има пресяване, не всички имат възможност да живеят на помощи.

поредният дълъг пост :lol: 
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #84 -: Ноември 07, 2012, 08:38:56 am »
Честита ви марихуана и гей бракове, кой щат е това? Тук консервативните душици си го вкараха в щатската конституция , че определението на брак било между един мъж и една жена. Кукувици всякакви, все едно тях ги карат да се женят , така реагират.
Ето виж сега и в САЩ черните не са стока, и гетата са гадни и мръсни, ама  хората не им придават групова отговорност и президента е черен, понеже има качества. За това призовавам и аз, да не се гори покрай сухото и суровото, колкото и малко да е.

Тара, ами да, циганина си е циганин, ама не е необходимо да ги харесваме, нали? Важното е да се хранят сами, пък каквото им е кеф да си горят, ако не пречат.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #85 -: Ноември 07, 2012, 09:38:47 am »
Абе зависи циганина какво иска. Ние това лято ходихме до Търново в едно село. Децата искаха на река, заведохме ги. Моята кола е с чужда регистрация, по пътя - точно по средата на селото, спрял един бус с белгийска регистрация, съответно вътре трима цигани, ама от мазни, по-мазни, целите накичени с ланци. Ядосах се, че не мога да мина, той пък се дръпна без проблем, че и нормално се държа. Спряхме на брега, 10 мин по-късно, дойдоха и те. Ама се изсипаха тумба, както го пише по дебелите книги. Притесних се, нормално е. Да, ама държат се човешки, по едно време завързаха разговор с баща ми... Оказа се, че той е избягал в Белгия, намерил си е работа, устроил се е, има 3ма сина, работят и тримата, не крадат, издържат си семейството с честен труд. Сега, колко и какъв, негова работа. Но ми направи впечатление какво каза - аз не искам да съм тук, да крадат децата, искам да се държат нормално, да израстнат добри хора. И снахите му - нищо, че циганки, държат се добре, гледат децата, но никой не се занимава с нелегален бизнес. Значи явно може... Който иска - справя се...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #86 -: Ноември 07, 2012, 10:31:01 am »
И баща ми преди седмица хвана един циганин да му помогне да си нареже дървата за зимата. Каза ми, че този същия му помагал и миналата година.
В същото време обаче, всеки път като се прибера в Ихтиман виждам едни и същи семейства цигани, които само седят по пейките в квартала и не си спомням дори, дори когато живеех там да е имало ден тия хора да не са по пейките, демек сигурно поне 15 години те нямат нито един изработен ден. Едни и същи семейства.
На село нямаше цигани, поне докато бях аз дете. След това дойде демокрация, започнаха да се движат насам натам, заселиха се - това добре, още по-добре щеше да е ако и работеха почтена работа. Дядо ми беше наел едни да оправят улуците на къщата - пооправиха тук там колкото да му замажат очите и в деня в който трябвало да им плаща му отскубнали парите от ръцете, без да си довършат работата. Вярно че и той защо държал парите си така на показ, ама възрастните хора често правят грешки - никой не е застрахован.
Баба пък не веднъж ми е казвала, че когато умрат с дядо да сме отишли и да сме опразнели веднага къщата. Нея най-много я е страх, че като се споминат циганите ще влязат и ще вандалстват и ще попилеят и малкото, което тя е пестяла и събирала цял живот. И то това не е предразсъдък, а просто се е случило с толкова много къщи в селото, как някоя къща се опразни, едва що починалия не е изстинал още и те са влезли и разпилели всичко.
Иначе за ТЕЛК и моята майка не иска да се подложи на това унижение, пък и за нея да я нарекат инвалид си е все едно да й поставят смъртна присъда - е това ни е голямата разлика - ние докато можем да работим и да шаваме ще си късаме  гъзовете, а циганите докато могат да смучат де що им се дава - ще го правят.
*
« Отговор #87 -: Ноември 07, 2012, 10:58:56 am »
Чандра, най-много субсидии за земеделие от ЕС получава Франция. В това съм напълно сигурна. Нямам представа колко взима Германия.  8)

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #88 -: Ноември 07, 2012, 11:23:49 am »
Иначе за ТЕЛК и моята майка не иска да се подложи на това унижение, пък и за нея да я нарекат инвалид си е все едно да й поставят смъртна присъда - е това ни е голямата разлика - ние докато можем да работим и да шаваме ще си късаме  гъзовете, а циганите докато могат да смучат де що им се дава - ще го правят.

Ами ей това е разликата - от криворазбрана гордост не се борят българите за правата си и после циганите са виновни.
П.С. Не ги защитавам, моля да ме разберете правилно!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

julia_m

• 665
« Отговор #89 -: Ноември 07, 2012, 11:58:37 am »

Ами ей това е разликата - от криворазбрана гордост не се борят българите за правата си и после циганите са виновни.
П.С. Не ги защитавам, моля да ме разберете правилно!
Не гордост, а и тя не е казала че циганите са й виновни, за дето няма ТЕЛК. Просто докато може да ходи все още(защото е с дискова херния и то от тия дето не се оперират) предпочита да ходи и да работи, вместо да увисне на врата на така изтормозените вече данъкоплатци. Имах предвид, че принципно съзнанието ни е различно - ние стискаме зъби до последно, а те се възползват, от каквото могат до последно. Не, че трябва да толерираме това - аз също съм на мнение, че е редно да отиде в комисията и да си потърси полагащото й се... но ние имаме с нея различни виждания по някои въпроси.

p.s.  За майчинство 270лв. май доста ще си помечтаем. Министъра категорично заяви, че нямало пари, а и не вдигали майчинството, за да стимулирали майките да се връщали на работа, за да не загубели квалификацията си ха хах - това за мен е най-големия виц.Никой всъщност не смее да каже, че им трябват работещи, за да могат да насмогнат на едната камара лежаци. А искам да ви кажа, че от както Кате е на градина, не само не загубих старата си квалификация, ами придобих и нова - лекар фармацевт(вече почти не я водя на лекар, защото до толкова съм се специализирала в лекуването на гнойния зелен градинки сопол - миналата година от обикаляне по лекари научих само, че това било НОРМАЛНО :8 когато децата тръгнели на градина, може да е нормално да боледуват - за мен не е нормално безхаберни родители да използват градината като социален дом.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #90 -: Ноември 07, 2012, 15:16:39 pm »
Chandra, можеш ли да посочиш пример където ромите са успешно интегрирани и да ни разкажеш по какъв механизъм се е случило това? Явно нещо не правим като хората, щом не ни се получава с цялото наливане на пари при тях /наши и на ЕС/, та очевидно "технологията" нещо ни куца.

Jbrul, умишлено избягвам да коментирам тази тема.

тъй тъй. избягваш я, защото отговор на въпроса на JBrul няма.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #91 -: Ноември 07, 2012, 15:21:22 pm »
Чандра, най-много субсидии за земеделие от ЕС получава Франция. В това съм напълно сигурна. Нямам представа колко взима Германия.  8)

Чандра има много наивни и превратни представи, ако си мисли, че малка България смуче повече пари от общата каса на ЕС, отколкото големите и старите страни-членки...

простено й е, така ги облъчват медиите в тия страни.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #92 -: Ноември 07, 2012, 15:23:27 pm »
айде пак за родата се хванахте - не ви е срам мискинки  :wink:  :lol:
В очакване ....
*
« Отговор #93 -: Ноември 07, 2012, 15:43:22 pm »
Боби, честит ви Обама! /отново/  :D За "спечелилите в добавка" легализиране на гей-браковете и марихуаната - също честито! Да си призная, лично аз - не съм против и в България тези неща да бъдат легализирани, ама на дневен ред са ни други по-важни неща за решаване май.

Боби, не, с едното майчинство 240лв. само - не живеят въпросните, нали това ти разправям. Номерът е друг при тях. Заради децата, това че имаш деца - става невъзможно да ти се спрат и всякакви други помощи, които получаваш. Става така и номерът минава, защото при всеки подобен опит за рестрикции спрямо въпросните се оказва, че тези рестрикции са спрямо деца, насочени срещу тях, ощетяващи тях. Мама отказва да отиде на училище, или на квалификационен курс примерно, държавата й казва: "тогава пък няма да ти подарим дърва за огрев тази зима", при което въпросната мама скача и писва: "нямате право да не ми дадете, защото аз така нямам с какво да си отоплявам децата, те ще умрат от студ!" Не тя лично разбираш ли ще умре от студ, ами децата й. И държавата е с извити ръце при това положение, защото не от "едната човешка гледна точка", ами и според куп харти и конвенции, които сме ратифицирали се оказва, че едно такова действие си е отказ на държавата да се грижи за деца в нужда. Няма какво да се направи - дават й се дърва. По същия начин стоят нещата и с останалия вид помощи, от които тези търтеи се ползват. Каквото и да опиташ да им спреш като държавна помощ, заради отказът им да се напънат малко и да се отглеждат сами - излиза, че държавата провежда геноцид срещу децата им. При повечето от тях - практически не настъпва момент в който да нямат поредното бебе и право на подпомагане. По-големите деца не ходели на училище, нямало да има детски? - не става номерът, тя майка им има още две у дома под 3-годишна възраст, съвсем законно си е в "майчинство", не можеш да изискваш да се хване на работа, тя пък казва че по-големите й деца не ходели на училище, защото нямала пари с които да ги прати на училище  8O Изкарват се веднага всички документи доказващи колко е бедна тя, пък самотна, пък с н'ам колко деца и по принцип живеят на фотосинтеза едва ли не, сега ако и детските й спрат - още по-зле ще са й децата, ние тях ощетяваме и кръгът се затваря. За каквото и да опиташ да ги бутнеш - не става - излиза геноцид спрямо децата им и точка. Не мисля, че държавата ни няма механизми "да ги намести" тези търтеи веднъж завинаги и номерата им да не вървят повече, но тя не го прави и причините за това са комплексни, не е само една.
Та в този ред на мисли, не са виновни циганите, че се възползват от ситуацията, а държавата ни, че допуска да има такава ситуация. Циганите са виновни само за "циганията си", ама на какво се дължи същата изначално - не знам. Очевидно е какво я подклажда обаче. Подклажда я същото, което кара и българите емигрирали в "по-бели" държави от нашата да правят същите "цигански номера" и да смучат чуждите социални системи и да лежкундрят, вместо да работят.

Също така Боби, не е без значение и едно циганско семейство в българското гето какви разходи трябва да покрива с това, което взима като помощи и какъв начин на живот води, по какъв начин "отглежда" децата, за които уж е целият този писък. Една проста сметка какво в гетото НЕ плащаш. Не плащаш ток, вода, данъци /защото колибата ти е незаконно строителство/, не плащаш никакви осигуровки за нищо. Това са огромни разходи за всяко българско семейство, всеки месец и всички останали ги плащаме тях. Циганката не ръси луди пари за храна, че децата й да имат балансирано меню, да растат здрави и да се развиват добре, както правим ние. Яде се "к'вото има и к'вото е най-евтино", колкото да не се умре от глад. Децата трябва да мърдат там, това е напълно достатъчно пък че от това "отглеждане" са все болни - още по-добре за майка им. Полежават в болница честичко и хоп и от ТЕЛК започват да пристигат всеки месец по 300лв. и отгоре "на калпак", а тя има не само едно дете, което вече се води "инвалид". Тя не храни бебе на 5 дни с АМ, за което именно й се отпуска помощ, тя го храни с "брашняна каша с водица", то пък взело че умряло от това, обаче - тя пак няма никаква вина по случая, защото направила така от неграмотност и необразованост. За последното - пак сме виновни ние, а не тя, защото на нея не й се давало шанс в живота... 8O Дори след подобен случай - не може държавата да й отнеме децата, понеже това се води "инцидент", "нещастен случай", иначе тази майка - много си обича децата и се скъсва от старание да ги гледа добре, ама не може защото е бедна. Бедна е, защото "тази фашистка държава" нашата - не й отпускала достатъчно пари във вид на помощи. Казвам ти човек - въртим, сучем - все до едно стигаме накрая. Имаше опити преди години, поне част от подпомагането за тях да бъде във вид на хранителни продукти - било АМ, било брашно, ориз и каквото се сетиш там вместо пари в брой. На секундата му намериха цаката на това - просто продават хранителните продукти "на черно", взимат парите и - хайде у кръчмата, а децата им пак голи, боси и гладни. Продават също така дървата и въглищата, които им се отпускат като "енергийни помощи" и обясняват, че крадат ток понеже нямало с какво да се отопляват, то сред зима, с тия деца... ;)
Както спомена Сикс обаче, всеки такъв струпан с подръчни средства коптор в гетото е закичен с поне една сателитна чиния. Там обаче, ако не си плащат на съответния оператор таксата всеки месец - телевизията спира и те си плащат. Можело значи. Същите тези "приритали от глад" имат и мобилни телефони и тях си плащат, понеже ако не го правят - пак им ги спират и не си и помислят да ревнат, че е "дискриминация спрямо тях да не могат децата да гледат филмчета и да нямат телефон, ако се наложи да викат линейка". В една такава фамилия - майката винаги се води "самотна", но всъщност - рядко наистина е. Дали всичките й чавета са от един баща, или просто живее с поредния - не е важно в случая. Важното е, че в нейното домакинство освен помощите постъпват средства и от дейността на мъжа с който живее към момента. Този мъж, дали докарва средства от "работа на черно", или от откровени престъпни дейности е въпрос на частен случай, но важното е, че бюджетът редовно се попълва и от "втори източник".
При такъв начин на живот като техния и финансиране на същия оттук-оттам, на месец хич не са незначителни сумите, които им "кацват", а разходите им са в пъти по-ниски отколкото нашите.

Идея нямам защо ги устройва да живеят по този начин, но факт е, че ги устройва и живеят така. Устройва ги щом не само не опитват, ами отказват всяка възможност, която им се предоставя безвъзмездно да си променят "лайфстайла".

П.П. Сори, че пак стана дълго, ама и без това само Боби ще го чете, пък знам че на нея не й пречат "обемите"  :lol: Иначе, Чандра си е в Германия Боби, там си живее със семейството си. По едно време си бяха тук, заради наистина дискриминативната практика на нашата държава, да не позволява на хора с българско гражданство /като тях/ да осиновят дете "по процедурата за българи", ами трябва да е "по процедурата за чужденци", понеже не живеели в България.  8O Та трябваше да поживеят тук, че да осиновят по по-лесния и бърз начин, който сам по себе си пак си е достатъчно тромав. Карам по откъслечни спомени за техния случай, моля Чандра да ме извини и да ме поправи, ако бъркам нещо в детайлите. Позволявам си коментар за личния й живот в момента, само защото тези неща тя ги е споделяла открито из други теми във форума и не считам, че изнасям "лична информация" без разрешение. И да ти кажа, че нейният случай за мен си е една чудесна илюстрация какво именно е дискриминация - ей това е! Не на циганите от гетата воплите... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #94 -: Ноември 07, 2012, 15:49:03 pm »
хайде да разведрим малко оценката на ромско-българската моториката с нещо приятно, моторно и ромско едновременно :)

http://www.segabg.com/article.php?id=622894

*
« Отговор #95 -: Ноември 07, 2012, 15:51:49 pm »
 :lol: :lol: :lol:
Да е жив и здрав братчеда :))))) Сериозно - много ме радват такива новини
В очакване ....
*
« Отговор #96 -: Ноември 07, 2012, 15:55:18 pm »

Честита победа на Обама и демократите, наистина. :D

А ти не бъркай кой какво разрешава в отделните щати - това няма нищо общо с федралната власт и президента, а си е резултат от местни нагласи и управление. Това и е хубаво на Америка, ако не ти изнася редът в един щат, имаш възможност да се преместиш в друг.
*
« Отговор #97 -: Ноември 07, 2012, 16:15:38 pm »
хайде да разведрим малко оценката на ромско-българската моториката с нещо приятно, моторно и ромско едновременно :)

http://www.segabg.com/article.php?id=622894

МноУ яко това, снощи го гледах по новините. Евала на човека, кадърен е, много от нашите "дипломирани инженери" - това чудо не могат да го конструират от отпадъчен материал и да го подкарат. Факт!

Ама нали съм си злобна и черногледа  osi_6, запитах се кой плаща тока за това виенско колело и дали. Едва ли изобретението Арчи, колкото един миксер, изобретателят му няма средства за билети за въртележките да си заведе внуците, пък да плаща тока на това виенско колело да има...съмнително. И то май работи нон стоп. Нито му отричам постижението на този човек, нито съм душманин на децата, че се радват, даже в конкретния случай - нямам против, че крадат ток /ако/ точно за това.
"По принцип" ми възникна въпросът.  :oops:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

julia_m

• 665
« Отговор #98 -: Ноември 07, 2012, 16:19:46 pm »
Jbrul, и аз чета дългите постове :) и то ми е даже много интересно. Пропити са с толкова много истина, и колкото повече чета, толкова повече се чудя кой по-точно е дискриминиран.... Колкото повече мисля, толкова повече се чуствам малцинство :(
А какви мисли и идеи ми се въртят напоследък в главата, дето никога не съм била привърженик на емигрантите (нищо лично) ама все по-често си миля, че не искам децата ми да живеят тук :(
А съм сигурна, че не съм единствена, което всъщност е най-жалкото, което може да се случи в държавата ни - малкото хора, решили да живеят тук-да изгубят вяра и надежда за по-добро бъдеще...
*
« Отговор #99 -: Ноември 07, 2012, 16:23:06 pm »
То ние не искаме,ти говориш за децата ни..! :(Все по-често се хващам,че гледам носталгично за времето преди 20-25 години! тогава имахме и свободата и, и времето,и здравето си да направим тази крачка,ама все не що не се рашавах. :? сега ми е късно вече! :(
/www.mamaibebe.com][/url]