Боби, честит ви Обама! /отново/
За "спечелилите в добавка" легализиране на гей-браковете и марихуаната - също честито! Да си призная, лично аз - не съм против и в България тези неща да бъдат легализирани, ама на дневен ред са ни други по-важни неща за решаване май.
Боби, не, с едното майчинство 240лв. само - не живеят въпросните, нали това ти разправям. Номерът е друг при тях.
Заради децата, това че имаш деца - става невъзможно да ти се спрат и всякакви други помощи, които получаваш. Става така и номерът минава, защото при всеки подобен опит за рестрикции спрямо въпросните се
оказва, че тези рестрикции са спрямо деца, насочени срещу тях, ощетяващи тях. Мама отказва да отиде на училище, или на квалификационен курс примерно, държавата й казва: "тогава пък няма да ти подарим дърва за огрев тази зима", при което въпросната мама скача и писва: "нямате право да не ми дадете, защото аз така нямам с какво да си отоплявам децата, те ще умрат от студ!" Не тя лично разбираш ли ще умре от студ, ами децата й. И държавата е с извити ръце при това положение, защото не от "едната човешка гледна точка", ами и според куп харти и конвенции, които сме ратифицирали се оказва, че едно такова действие си е отказ на държавата да се грижи за деца в нужда. Няма какво да се направи - дават й се дърва. По същия начин стоят нещата и с останалия вид помощи, от които тези търтеи се ползват. Каквото и да опиташ да им спреш като държавна помощ, заради отказът им да се напънат малко и да се отглеждат сами - излиза, че държавата провежда геноцид срещу децата им. При повечето от тях - практически не настъпва момент в който да нямат поредното бебе и право на подпомагане. По-големите деца не ходели на училище, нямало да има детски? - не става номерът, тя майка им има още две у дома под 3-годишна възраст, съвсем законно си е в "майчинство", не можеш да изискваш да се хване на работа, тя пък казва че по-големите й деца не ходели на училище, защото нямала пари с които да ги прати на училище
Изкарват се веднага всички документи доказващи колко е бедна тя, пък самотна, пък с н'ам колко деца и по принцип живеят на фотосинтеза едва ли не, сега ако и детските й спрат - още по-зле ще са й децата, ние тях ощетяваме и кръгът се затваря. За каквото и да опиташ да ги бутнеш - не става - излиза геноцид спрямо децата им и точка. Не мисля, че държавата ни няма механизми "да ги намести" тези търтеи веднъж завинаги и номерата им да не вървят повече, но тя не го прави и причините за това са комплексни, не е само една.
Та в този ред на мисли, не са виновни циганите, че се възползват от ситуацията, а държавата ни, че допуска да има такава ситуация. Циганите са виновни само за "циганията си", ама на какво се дължи същата изначално - не знам. Очевидно е какво я подклажда обаче. Подклажда я същото, което кара и българите емигрирали в "по-бели" държави от нашата да правят същите "цигански номера" и да смучат чуждите социални системи и да лежкундрят, вместо да работят.
Също така Боби, не е без значение и едно циганско семейство в българското гето какви разходи трябва да покрива с това, което взима като помощи и какъв начин на живот води, по какъв начин "отглежда" децата, за които уж е целият този писък. Една проста сметка какво в гетото НЕ плащаш. Не плащаш ток, вода, данъци /защото колибата ти е незаконно строителство/, не плащаш никакви осигуровки за нищо. Това са огромни разходи за всяко българско семейство, всеки месец и всички останали ги плащаме тях. Циганката не ръси луди пари за храна, че децата й да имат балансирано меню, да растат здрави и да се развиват добре, както правим ние. Яде се "к'вото има и к'вото е най-евтино", колкото да не се умре от глад. Децата трябва да мърдат там, това е напълно достатъчно пък че от това "отглеждане" са все болни - още по-добре за майка им. Полежават в болница честичко и хоп и от ТЕЛК започват да пристигат всеки месец по 300лв. и отгоре "на калпак", а тя има не само едно дете, което вече се води "инвалид". Тя не храни бебе на 5 дни с АМ, за което именно й се отпуска помощ, тя го храни с "брашняна каша с водица", то пък взело че умряло от това, обаче - тя пак няма никаква вина по случая, защото направила така от неграмотност и необразованост. За последното - пак сме виновни ние, а не тя, защото на нея не й се давало шанс в живота...
Дори след подобен случай - не може държавата да й отнеме децата, понеже това се води "инцидент", "нещастен случай", иначе тази майка - много си обича децата и се скъсва от старание да ги гледа добре, ама не може защото е бедна. Бедна е, защото "тази фашистка държава" нашата - не й отпускала достатъчно пари във вид на помощи. Казвам ти човек - въртим, сучем - все до едно стигаме накрая. Имаше опити преди години, поне част от подпомагането за тях да бъде във вид на хранителни продукти - било АМ, било брашно, ориз и каквото се сетиш там вместо пари в брой. На секундата му намериха цаката на това - просто продават хранителните продукти "на черно", взимат парите и - хайде у кръчмата, а децата им пак голи, боси и гладни. Продават също така дървата и въглищата, които им се отпускат като "енергийни помощи" и обясняват, че крадат ток понеже нямало с какво да се отопляват, то сред зима,
с тия деца...
Както спомена
Сикс обаче, всеки такъв струпан с подръчни средства коптор в гетото е закичен с поне една сателитна чиния. Там обаче, ако не си плащат на съответния оператор таксата всеки месец - телевизията спира и те си плащат. Можело значи. Същите тези "приритали от глад" имат и мобилни телефони и тях си плащат, понеже ако не го правят - пак им ги спират и не си и помислят да ревнат, че е "дискриминация спрямо тях да не могат децата да гледат филмчета и да нямат телефон, ако се наложи да викат линейка". В една такава фамилия - майката винаги се води "самотна", но всъщност - рядко наистина е. Дали всичките й чавета са от един баща, или просто живее с поредния - не е важно в случая. Важното е, че в нейното домакинство освен помощите постъпват средства и от дейността на мъжа с който живее към момента. Този мъж, дали докарва средства от "работа на черно", или от откровени престъпни дейности е въпрос на частен случай, но важното е, че бюджетът редовно се попълва и от "втори източник".
При такъв начин на живот като техния и финансиране на същия оттук-оттам, на месец хич не са незначителни сумите, които им "кацват", а разходите им са в пъти по-ниски отколкото нашите.
Идея нямам защо ги устройва да живеят по този начин, но факт е, че ги устройва и живеят така. Устройва ги щом не само не опитват, ами
отказват всяка възможност, която им се предоставя безвъзмездно да си променят "лайфстайла".
П.П. Сори, че пак стана дълго, ама и без това само
Боби ще го чете, пък знам че на нея не й пречат "обемите"
Иначе,
Чандра си е в Германия Боби, там си живее със семейството си. По едно време си бяха тук, заради
наистина дискриминативната практика на нашата държава, да не позволява на хора с българско гражданство /като тях/ да осиновят дете "по процедурата за българи", ами трябва да е "по процедурата за чужденци", понеже не живеели в България.
Та трябваше да поживеят тук, че да осиновят по по-лесния и бърз начин, който сам по себе си пак си е достатъчно тромав. Карам по откъслечни спомени за техния случай, моля
Чандра да ме извини и да ме поправи, ако бъркам нещо в детайлите. Позволявам си коментар за личния й живот в момента, само защото тези неща тя ги е споделяла открито из други теми във форума и не считам, че изнасям "лична информация" без разрешение. И да ти кажа, че нейният случай за мен си е
една чудесна илюстрация какво именно е дискриминация - ей това е! Не на циганите от гетата воплите...