jam , така е - "разликата е другаде" и точно тази разлика прави онези места обитаеми, въпреки смукането на паразитите /нищо, че и там не им се радват/, ама у нас "разликата" - не е налична. Знаеш го. Като не е налична тази "разлика" - паразитите тежат много повече и дразнят много повече, отколкото в страни където този въпрос е "по-скоро принципен", отколкото въпрос на битово оцеляване за работещите "тъпаци".
Няма значение цигани ли са точно, индианци ли са, марсианци ли са - има значение какво правят просто и за чия сметка го правят. За мен поне - това е основното.
И като ми се засвятка някой /не визирам теб/, ма защо с циганите все съм давала примери за нередности - вече ми идва да се гръмна! Еми с кого да ги давам тези примери, като циганите го правят едно, или друго?!! Цъ - просто ме дразнели щото етносът, щото н'ам какво си... И все темата отива в обяснения, че не е до етноси, ами до действия на определен
тип хора - те могат да са от всякакъв етнос и това - също го пишем редовно все пак, но се подминава - още по-редовно.
И не съм длъжна в случая да споделям лични неща, но ще го направя, за да докажа на някои списващи /не само в тази тема/, че не ми е зор етносът за такива практики, а позицията ми е принципна, дори когато се отнася до собстевното ми семейство.
На братовчед ми съпругата се е омъжила за англичанин таман завършвайки гимназия, отишла в УК, живели там каквото живели, развели се, тя поработвала нискоквалифицирани неща, живуркала някак, взела гражданство...запознаха се с братовчед ми. Любов, чудеса, той в БГ е осигурен много добре, образован, чистата му заплата беше почти 4000лв. в момента в който заминаваха, не споменавам недвижимата собственост на семейството им, която не е малко. Тя тук завърши психология, роди две деца междувременно, едно пени не е внесла в английската социиална система, но децата им - също са си английски граждани. Госпожата си нави в един момент, че искала да живее в УК - няма лошо. Ама не отидоха "за собствена сметка", ами се почна егати доенето на социалната система
Безумно просто! Къща с три спални - плаща държавата, голяма част от разходите - пак държавата, помощи за децата, училище за голямото, ДГ за малкото /било и 15 часа седмично/ - пак държавата. Госпожата ми се оплаква, че и било скучно, ама ако прати и малкото на градина по цял ден, дето нямат грам дерт да си я плащат - щели да им спрат помощите, понеже става ясно така, че хиииич не са социално слаби. Онзи Убавец братовчед ми - отиде да лежи там по цял ден просто понеже с помощите и с доходите само от един-два наема в БГ - си живуркат чудесно без да си мърдат пръста. Могат, правят го, но е нередно - все тая, че са ми роднини, казах им го неведнъж, обидени са ми много, не ми пука грам обаче. Понеже наистина са ми такива позициите и не ми е грам дерт кой прави "цигански истории", дали е циганин, дали е родният ми първи братовчед /единственият който имам, като брат ми е/. Смятам, че те ДВАМАТА - дават ужасен пример и на синовете си с това, което правят вкл. в частта със самодоволно и неприкрито хилене "какви са тарикати". Мисля, че тяхното поведение е по-лошо и от на нашите цигани даже, защото не е продиктувано от "финансова принуда" даже, ами си е чиста проба Бай Ганьовщина от най-долния вид.