0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #40 -: Ноември 05, 2012, 22:19:28 pm »
и все пак съм убедена, че приемаш написаното спрямо човека ...

Не си права mini, смея да го кажа и си стоя зад думите. С Боби сме се правили на пух и прах на ЛС, из темите, отдавна вече си говорим на скайп и във ФБ и все още си спорим за каквото се сетиш почти всеки ден, на всички от посочените места и към момента - не сме на едно мнение за милион неща. От тази гледна точка - твърдя, че тя не подхожда с предубеждения към когото и да било, защото ако го правеше - трябваше просто на мен лично - да ми тегли едни големи майни където ме види и дотам.  :lol:
Лично мен ме "вбесява" при разговор с нея, че е аналитична и предвидила всички детайли по някаква тема, докато аз съм по-емоционална и често пропускам някоя подробност "на прима виста" и хоп - Боби идва и ми я завира в лицето. И обикновено с право. Та се налага да размислям и то по-дълбочко и слава Богу!

В тази тема точно - не мисля, че трябва да се нападаме една друга, да се цупим за дреболии, за някакви минали конфликти. Не е това идеята, но пък всеки е свободен да го прави естествено. Просто е безсмислено и твоята подозрителност в случая - е без основание.

Все едно за какви мерки става дума детайлно по обсъждания въпрос и дали е конкретно в ресор "здравеопазване", или като цяло - първо е "принудата" да се държиш добре, после идват поощренията, ако го правиш. Обратното - не работи. Никога и никъде не е работило всъщност.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #41 -: Ноември 05, 2012, 22:51:35 pm »
навсякъде по света, където има системи на социални помощи и широко разтворени врати в законите, има и възползващи се неправомерно.

у нас това са предимно циганите - те са основните дренажни маркучи на социалната система. разбира се, има и огромен брой българи, които се възползват от врати в законите.

във Франция са арабите. в САЩ - да каже Боби кои са. в UK са най-различни - пришълци от бивши африкански колонии, неграмотни бели тийн родители (най-често - деца на т.н. професионални майки и на свой ред препитаващи се от професията), имигранти от Източна Европа (вкл. българи)... и там работещите са винаги прецакани и винаги на загуба спрямо неработещите на социални помощи. не си мислете, че като няма цигани, там е друго. същото е по отношение на източването на социалната и здравноосигурителната система. разликата е другаде. има я и тя е тази, която прави онези места все пак годни за обитаване и дишане от нормални люде, за разлика от тук.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #42 -: Ноември 05, 2012, 23:07:44 pm »

мен лично са ме "молили" ромки да им попълня молбата за детски помощи, а мен самата ме връщат, защото надвишавам прага, разрешаващ подобни "привилегии" със крупната сума от цели 14 стотинки..

В нашето социално пък си има цяла стая със служител вътре, на която пише, че е за попълване на молби на неграмотни... значи плащат и заплата на някой, топлят зимата цяла стая, само и само неграмотния брат-ром да не се напъне да си попълни молбата с помощ от приятел например....

Забелязала съм, че хората са много толерантни към циганите, когато живеят извън пределите на страната. Те за това и французите напъват да си ги коткаме, ама като им се натресат на тях, става оле-мале.... Казвала съм го и друг път, на хора които се правят на толерантни- като сте толкова ок с тях, що не идете да живеете с тях? Хем ще ви излезе по-евтинко- няма да плащате ток, вода и каквото се сетите, няма и кой знае колко да струва един апартамент например в махалата предполагам. Пък водете си децата да играят с техните и не се страхувайте, че ви се лепне нещо. Канете ги на гости и не се притеснявайте, че ще ви завлекат с нещо, даже може и да ги съжалите, щото те горките не са виновни, че не са ги възпитали по друг начин.

Колкото до здравната система, която Боби подкрепя... Убедена съм, че ще съжалява дълбоко ако наистина се случи и при тях, защото качеството ще спадне драстично. Никой читав лекар няма да остане да работи в системата, повярвай ми... Защото некадърника ще знае, че дори да получава малко, поне ще получава нещо сигурно, понеже ако излезе "на пазара", просто е умрял от глад. Тези които нямат амбиции да се развиват много и скромното възнаграждение ги задоволява, ще си останат както повечето провинциални лекари в бг- с образованието и знанията от университета.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #43 -: Ноември 05, 2012, 23:14:33 pm »
Аз да ви кажа що не ходят циганетата на училище - имаше едно време такива условия - дават им пари, родителите ги водят. Да, те ги доведат, цигането обаче в междучасието бяга. Кой ще ти го следи това дете дали е нон стоп на училище? Учителите да не са пъдари? Ми на тях им лежат по 35 деца в клас. Аз лично съм ходила с майка ми /беше класна/ да гоним избягалата ромка... То са молби, то са увещания, то са обещания... само и само да дойде да кара часовете. И след месец - правила секс с  някакъв възрастен 40 годишен чичка, дето уж се грижи за нея и хоп, цъфва девойката - ама моля другарката, бременна съм... Да се чуди човек какво да я прави... Нито на училищата им е лесно, нито могат да направят нещо по въпроса без работещ механизъм.
А има роми и роми... Майка ми работеше съвместно с Амалипе - ромската организация - има и начетени, и умни, и пробивни роми. Дето искат да успеят. Обаче расата ги дърпа назад...

По въпроса за социалната система - в Германия едни от най-големите търтеи и възползващи се от тяхната социална система са точно самите немци. То са пари за цигари, за ток, за наем, за топло... Пък по жълтите ток шоута са първи да се покажат - с новите телефони, с новите телевизори... И не ги е срам, че лежат на гърба на данъкоплатеца... Така че ромите понякога с мед да ги мажеш...

Кисела
, вредно е да си толко вкиснат, жена... От време на време спирай, брой до десет като тръгнеш да пишеш нещо и тогава продължавай...
« Последна редакция: Ноември 06, 2012, 09:54:34 am от Мецани »
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #44 -: Ноември 05, 2012, 23:43:33 pm »
jam , така е - "разликата е другаде" и точно тази разлика прави онези места обитаеми, въпреки смукането на паразитите /нищо, че и там не им се радват/, ама у нас "разликата" - не е налична. Знаеш го. Като не е налична тази "разлика" - паразитите тежат много повече и дразнят много повече, отколкото в страни където този въпрос е "по-скоро принципен", отколкото въпрос на битово оцеляване за работещите "тъпаци".
Няма значение цигани ли са точно, индианци ли са, марсианци ли са - има значение какво правят просто и за чия сметка го правят. За мен поне - това е основното.

И като ми се засвятка някой /не визирам теб/, ма защо с циганите все съм давала примери за нередности - вече ми идва да се гръмна! Еми с кого да ги давам тези примери, като циганите го правят едно, или друго?!! Цъ - просто ме дразнели щото етносът, щото н'ам какво си... И все темата отива в обяснения, че не е до етноси, ами до действия на определен тип хора - те могат да са от всякакъв етнос и това - също го пишем редовно все пак, но се подминава - още по-редовно.

И не съм длъжна в случая да споделям лични неща, но ще го направя, за да докажа на някои списващи /не само в тази тема/, че не ми е зор етносът за такива практики, а позицията ми е принципна, дори когато се отнася до собстевното ми семейство.
На братовчед ми съпругата се е омъжила за англичанин таман завършвайки гимназия, отишла в УК, живели там каквото живели, развели се, тя поработвала нискоквалифицирани неща, живуркала някак, взела гражданство...запознаха се с братовчед ми. Любов, чудеса, той в БГ е осигурен много добре, образован, чистата му заплата беше почти 4000лв. в момента в който заминаваха, не споменавам недвижимата собственост на семейството им, която не е малко. Тя тук завърши психология, роди две деца междувременно, едно пени не е внесла в английската социиална система, но децата им - също са си английски граждани. Госпожата си нави в един момент, че искала да живее в УК - няма лошо. Ама не отидоха "за собствена сметка", ами се почна егати доенето на социалната система  8O Безумно просто! Къща с три спални - плаща държавата, голяма част от разходите - пак държавата, помощи за децата, училище за голямото, ДГ за малкото /било и 15 часа седмично/ - пак държавата. Госпожата ми се оплаква, че и било скучно, ама ако прати и малкото на градина по цял ден, дето нямат грам дерт да си я плащат - щели да им спрат помощите, понеже става ясно така, че хиииич не са социално слаби. Онзи Убавец братовчед ми - отиде да лежи там по цял ден просто понеже с помощите и с доходите само от един-два наема в БГ - си живуркат чудесно без да си мърдат пръста. Могат, правят го, но е нередно - все тая, че са ми роднини, казах им го неведнъж, обидени са ми много, не ми пука грам обаче. Понеже наистина са ми такива позициите и не ми е грам дерт кой прави "цигански истории", дали е циганин, дали е родният ми първи братовчед /единственият който имам, като брат ми е/. Смятам, че те ДВАМАТА - дават ужасен пример и на синовете си с това, което правят вкл. в частта със самодоволно и неприкрито хилене "какви са тарикати". Мисля, че тяхното поведение е по-лошо и от на нашите цигани даже, защото не е продиктувано от "финансова принуда" даже, ами си е чиста проба Бай Ганьовщина от най-долния вид.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #45 -: Ноември 05, 2012, 23:47:14 pm »
Бреееее, не мога да се доредя да пиша, бре! Много сте изписали :D
Прочетох всички коментари и от предната тема, и от тази и съм съгласна с преобладаващите мнения. Циганите са огромен проблем за нашата държава. Разбира се, вината не е само тяхна, но и на управляващите. Именно поради причините, които по-назад Jbrul изброи. Не съм расист и не съдя за хората по расата, пола, образованието, възрастта или какъвто и да било друг признак. Съдя по поведението им. Е, кажете ми, какво да мисля за братята роми, предвид тяхното? Не мога да намеря и зрънце, за което да се хвана и да ги оправдая! Да, системата им дава възможност да клинчат и паразитират, но тя тази система е за всички, уж. Защо тогава всички не паразитираме? Да, има и българи, които го правят, но те не са 1,7 млн, нали? Не мислете, че одобрявам и тяхното поведение - напротив, отношението ми е същото като към циганите. И причините са пак същите - отказ да направят и елементарно усилие да се трудят като всички останали. Съжалявам, но не съм съгласна ние нормалните хора да си скъсваме задниците да учим, да се квалифицираме, да работим, да си плащаме данъците, сметките, осигуровките и всичко, което сме длъжни по закон /който е за всички, уж!/, а накрая някакви си търтеи да дойдат и да изцоцат и без това продънения чувал на социалната ни система и на държавата изобщо. Твърдо смятам, че трябва да се предприемат твърди и радикални мерки това да спре. Детайлите можем да си ги бистрим и доуточняваме до безкрай, но смятам никой не отрича, че мерки трябва да има.
Има много начини за въздействие и постигане на добри резултати и ние няма да открием топлата вода. Въпросът е да има политическа воля за това. Коментирали сме го това и в темата за безхаберните родители. Но и там се намериха хора, които да ни наричат фашизоидни садисти, тъпчещи хорските права. Пък нашите права къде са? На бунището, дами, ей там са. Никаква толерантност не трябва да има за хора, които доброволно и съзнателно отказват да положат елементарно усилие за неща, които са възможни за всички. Никой не ги спира нито да учат, нито да работят. Те не желаят да го правят и излизат с номера, че нямали били пари, ама дискриминирали ги били, ама културните им особености налагали раждането в детска възраст и оттам невъзможността да учат, моля ви се! Ами като правят такива доброволни избори, да си берат гайлето и да си плащат само масрафа, не ние да го плащаме.
Не мога да разбера защо все още има хора, които не могат да схванат, че начинът на живот на тези хора наистина е техен личен и свободен избор, никой не ги принуждава да живеят така. Нито пък някой им отнема възможността да постигнат нещо. Те просто не искат да се възползват от тази възможност, защото не им е изгодно. Оттам вече идва недоволството от страна на обществото, което недоволство с времето ескалира и неминуемо се стига до по-радикални изказвания и определено отношение към въпросните маргинали, което понякога се бърка с расизъм. Само че това не е расизъм, това е основателно негодувание. И това отношение е следствие на поведението на тези хора, а не причина, каквато те се опитват да го изкарат. И засвирват на тая струна и спиране няма. И си се въртим в омагьосам кръг.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #46 -: Ноември 05, 2012, 23:52:38 pm »
понеже Боби, не си наясно каква е далаверата с телковете, ще ти поясня схемата- отива мама ромка, оставя си детето в болницата, един, два, три пъти- болницата не го лекува щото реално няма от какво, но пък се изписват лекарства, както и се изсмуква пътека по Зк, след 3тото хоспитализиране детето се смята за хронично болно, минава телк и о чудо- шляп 300 лева от държавата

И понеже темата изначално беше за "оценка на моториката на днешната българска държава" като цяло, тези горните редове някак ми напомниха на доста неуредици в здравната система у нас. Имам приятел - юрист-консулт на една РЗОК и всеки ден е по съдебни дела, свързани с нередности при отношенията лекари - здравна каса - пациенти, измами разни по здравни пътеки и прочее... ...  :?
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #47 -: Ноември 06, 2012, 00:01:58 am »
Аз съм напълно съгласна с Sixsens, отдавна съм си изяснила позицията за циганите. Това, че скочих срешу някои неща не ми променя отношението към това какво прави този етнос в България.

Между другото, ако някой не е разбрал, аз няма никакъв проблем, ако някой иска да е расист, да си е в личният си живот и да го тръби навсякъде, негов си проблем. За мен това е част от свободата на словото. Както аз имам свобовата да не съм. Обаче като говорим за държава, тя не може да въвежда правила, които ще ощетят незаслужено и хора, които нямат вина.
« Последна редакция: Ноември 06, 2012, 01:31:25 am от marmotche »

*
« Отговор #48 -: Ноември 06, 2012, 00:33:05 am »
Аз пък съм в САЩ и заради циганите! Или по-точно циганския им начин на живот...
Да споделя нещо интересно - в нашия щат, за да вземаш социална помощ в пари трябва да правиш нещо минимум 20 часа на седмица, или да работиш или да учиш, освободени са майките с деца до 2 години, което го прави неприложимо за Бг, защото там симпатягата нон стоп има дете до 2 години. За пари за храна, трябва да си просто беден, тях ги дават на всички, просто тук не може да гладуваш, а като се сетя как си броят бабите жълтите стотинки в магазина.. а защо за тях няма помощи в България?
Здравна осигуровка щата дава на всички деца (до 18 години) на бедни родители, като децата дори може да са нелегални емигранти, пак им дават, т.е. не оставят което и да е дете в нужда да няма достъп до лекар, ваксини, а да, и лекарствата плащат.
Не давам оценка на системите, само казвам факти...

Един от проблемите с циганите е и това, че те вече са страшно много и се увеличават страшно бързо, аз родих първото си и може би единствено дете на 28, тя на 28 вече е баба, с няколко собствени деца и вече няколко внука. И от сигурен източник знам, че на последното преброяване целенасочено направиха така нещата, че да не излязат на яве нито реални брой на българите, като цяло, нито на различните етноси.
Не знам за вас, но на мен ми е тъжно, уж хубава държава беше, ама само беше....
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #49 -: Ноември 06, 2012, 00:36:19 am »
Бреееее, не мога да се доредя да пиша, бре! Много сте изписали :D
Прочетох всички коментари и от предната тема, и от тази и съм съгласна с преобладаващите мнения. Циганите са огромен проблем за нашата държава. Разбира се, вината не е само тяхна, но и на управляващите. Именно поради причините, които по-назад Jbrul изброи. Не съм расист и не съдя за хората по расата, пола, образованието, възрастта или какъвто и да било друг признак. Съдя по поведението им. Е, кажете ми, какво да мисля за братята роми, предвид тяхното? Не мога да намеря и зрънце, за което да се хвана и да ги оправдая! Да, системата им дава възможност да клинчат и паразитират, но тя тази система е за всички, уж. Защо тогава всички не паразитираме? Да, има и българи, които го правят, но те не са 1,7 млн, нали? Не мислете, че одобрявам и тяхното поведение - напротив, отношението ми е същото като към циганите. И причините са пак същите - отказ да направят и елементарно усилие да се трудят като всички останали. Съжалявам, но не съм съгласна ние нормалните хора да си скъсваме задниците да учим, да се квалифицираме, да работим, да си плащаме данъците, сметките, осигуровките и всичко, което сме длъжни по закон /който е за всички, уж!/, а накрая някакви си търтеи да дойдат и да изцоцат и без това продънения чувал на социалната ни система и на държавата изобщо. Твърдо смятам, че трябва да се предприемат твърди и радикални мерки това да спре. Детайлите можем да си ги бистрим и доуточняваме до безкрай, но смятам никой не отрича, че мерки трябва да има.
Има много начини за въздействие и постигане на добри резултати и ние няма да открием топлата вода. Въпросът е да има политическа воля за това. Коментирали сме го това и в темата за безхаберните родители. Но и там се намериха хора, които да ни наричат фашизоидни садисти, тъпчещи хорските права. Пък нашите права къде са? На бунището, дами, ей там са. Никаква толерантност не трябва да има за хора, които доброволно и съзнателно отказват да положат елементарно усилие за неща, които са възможни за всички. Никой не ги спира нито да учат, нито да работят. Те не желаят да го правят и излизат с номера, че нямали били пари, ама дискриминирали ги били, ама културните им особености налагали раждането в детска възраст и оттам невъзможността да учат, моля ви се! Ами като правят такива доброволни избори, да си берат гайлето и да си плащат само масрафа, не ние да го плащаме.
Не мога да разбера защо все още има хора, които не могат да схванат, че начинът на живот на тези хора наистина е техен личен и свободен избор, никой не ги принуждава да живеят така. Нито пък някой им отнема възможността да постигнат нещо. Те просто не искат да се възползват от тази възможност, защото не им е изгодно. Оттам вече идва недоволството от страна на обществото, което недоволство с времето ескалира и неминуемо се стига до по-радикални изказвания и определено отношение към въпросните маргинали, което понякога се бърка с расизъм. Само че това не е расизъм, това е основателно негодувание. И това отношение е следствие на поведението на тези хора, а не причина, каквато те се опитват да го изкарат. И засвирват на тая струна и спиране няма. И си се въртим в омагьосам кръг.

И това подкрепям с две ръце!
И аз така основателно за мен негодувам, защото съм имала много срещи и много проблеми с въпросните роми. Истината е, че и аз имах и то добър приятел - ром, той ми беше съученик - един от много малкото, който изучи средно образование и единственият от връстниците си с амбиция да кандидатства в университет. Е, не изучи, но с него много сме си говорили за техните традиции и начин на живот, въпреки това все още не мога да проумея, защо и той си взе невръстна девойка за жена - тя май не се изучи. Демек овисна на врата на нас - работещите.
И както sixsens каза, опитвам се да се придържам - темата е за споделяне, затова и споделих какви неща са ми се случвали с въпросния етнос и съжалявам, че някои дами тук определят като расизъм изказванията, които дори не са си направили труда да прочетат до край...Много е лесно да критикуваш, когато не си пряко засегнат, да квалифицираш и да поставяш етикети. И все пак темата е да си споделим болката и размислите по дадена тема, а не да се нападаме взаимно и обвиняваме в расизъм и тем подобни.
p.s. JAM, и в US си имат паразити - зълва ми живее там вече 10г. и ни е разказвала, че там негрите са като наще цигани - мързеливи и непрекъснато, чакащи на държавата. Но както казваш, там просто има основна разлика - хората имат достатъчно, толкова, че да не ги интересува, че една част от заплатата им отива в общия кюп, от който цоцат тези елемени на обществото. Докато тук малкото, които се осигуряват на реални доходи(визирам и себе си в това число), всъщност не разполагаме с толкова много, че да не ме интересува, че като ми се наложи да отида на специалист, трябва да си платя. И когато ми отказват увеличение на майчинството през втората година, защото знаят, че вдигнат ли го ще трябва да плащат на една камара ромки, това вече много пряко ме засяга и бърка дълбоко в джоба ми, а за детските изобщо няма да коментирам, защото започвам да се паля и ще трябва някой да ме резне :D
Иначе и аз не съм само срещу етноса, колко българи познавам, дето се възползват от вратичките в закона и всякаквите възможности да муфтят държавата...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #50 -: Ноември 06, 2012, 01:05:45 am »
Призовавам към спазването на добрия тон в темата, както и на правилата на форума. Тук всеки може да си изказва мнението, да споделя и коментира, но моля, не се обиждайте взаимно. Кисела, моля те, ако ще пишеш в темата, въздържай се от провокации, пуснала съм я, за да има къде да си бистрим наболели проблеми, не ми се ще да се налага да бъде заключвана, защото някой не може да се въздържа. Как пък всички можем да пишем спокойно и културно, въпреки, че всяка една от нас е афектирана от даден проблем, пък само ти не успяваш да се контролираш, не мисли, че само на теб ти кипи. И на мен започна да ми завира вече от неуместни изказвания, ама на, напъвам се и се въздържам да въздам словесно правосъдие.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #51 -: Ноември 06, 2012, 01:33:53 am »
Изтрих личните обиди. Спазвайте добрия тон. И нервите си пазете...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #52 -: Ноември 06, 2012, 06:09:37 am »
За проблемите с помощите - до колкото на мен ми е ясно, спуснаха от ЕС някакви правила, че не можело било да се слага ограничение колко време може един човек да получава помощи. Някакви такива безумия едва ли не цял живот може да получаваш. Обаче сме зависми от ЕС щото ако трябва да сме честни те за много неща плащат.

Аз не знам колко са каот сума помощите, но си мисля, че детските помощи за бедни  може да са във вид на купони за точно орпеделени храни или примерно да има детски столове да ги видят да ги хранят там та да са намалят злоупотребите.

Най-усшешото нещо обаче, за махане на етноса от живот на помощи и намаляване на раждаемостта е обучението. За това трябва а са много строги, а те не са, което значи, че и в дългосрочен план държавата се обрича на още едно покеление търтеи. И с всяка изминала година, която се мотат, удължава периода.

Интересно четиво  за това, че 1/4 от младите българи са безделници  http://www.monitor.bg/article?id=361094
« Последна редакция: Ноември 06, 2012, 07:25:29 am от Bobbie »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #53 -: Ноември 06, 2012, 07:52:09 am »
да, бе Боби расист съм бе, кво друго освен расизъм да е
така е, всички цигани трябва да се издържат от помощи, а детето на бртовчедка ми например, което е родено със синдром на Даун, с вродена катаракта и на двете очи, две операции, от които има възстановени 40 процента зрение общо на двете очи е с присъдени 10 процента от ТЕЛК комисия, защото представи си мила Боби, ако не знаеш- Даун е не заболяване, а състояние ...
да, расизъм ще да е
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #54 -: Ноември 06, 2012, 08:10:42 am »
Много от циганите умишлено си докарват децата до инвалидност и изобщо възползват се от всяка вратичка, зад която има пари. Основния ми проблем на мен е, че издържам хора, които живеят по-добре от мен за моя сметка. Има и необразовани цигани, които работят имат 1-2-3 деца и си ги издържат сами, но тия, които чакат за помощи са прекалено много на фона на работещите и внасящите.
*
« Отговор #55 -: Ноември 06, 2012, 08:35:23 am »
Аз наемам цигани на работа през по-голяма част от годината, така че няма нужда да чувам по разкази и да си съставям мнение.
Нищо предубедено нямам, смятам че основните проблеми идват от неграмотността и манталитета им.

И да, компютъра им е много нужен, да си поръчват онлайн рокли на принцеси.

За жилищата в Шекера, както е посано по-нагоре от прозорците се подават коне хрупащи сено. В другите бараки до КАТ, ако стане авария или трябва да се мине на инспекция на водопровода - маха се чергата в стаята и се отваря шахтата, защото баш там им е стаята и няма сила, която да ги убеди, че така не може...
*
« Отговор #56 -: Ноември 06, 2012, 08:54:01 am »
Е,как да ги убеди "че така не може",като те просто са свикнали ,че всичко може и това им го вмени държавата от 23 години насам.Идват от някъде си с каруците си,заграждат си едно парче земя накрая на селището/било село или град/,без да го интересува чия е собствеността.С времето примъкват всякакви крадени или намерени плоскости ,ламарини,стъкла и други такива "материали"и си вдига бидонвилата. После се започва намирането на "препитание"/силно изразено в набези по съседните къщи или ниви/ и свободното размножаване/основно изразено в безразборни връзки в същата тази бидонвила,пред деца,внуци и друга челяд./После ми говорете,че такава им била традицията?? На всичкото отгоре,парчето заграбена земя е на пътя на главен водопровод и е абсолютно забранено да има каквото и да е строителство там.Като капак,идва момент ,в който им предоставят земята като на социално слаби,с право на строеж. Колкото  да са прости,все ми се струва,че това си го знаят,щото нали са гласоподаватели.За това им стига акъла,за образование и търсене на прехрана по общоприети начини-не им стига...!
Какво става в случай,че-
- 11.8 годишна ромка ражда в родилно отделение здраво бебе ,от 15 годишен ромски мераклия???- Закон срещу педофилията има ли-има,защо служителите в родилното не съобщават на прокуратурата,защо тя не се самосезира,защото това си е престъпление по силата на закона..!?
- нали без бележка от ДжПи за извършена задължителна имунизация не им се полагат месечни помощи?? Някой да следи затова,защото те не се имунизират,понеже ги плашат,че ние,българите искаме да ги стерилизираме...Но наредбата за имунизациите важи за всички,нали?
- нали пак не получаваха помощи,като не присъстваха необходимия брой часове в училище и задължително завършваха учебната година-кой го контролира това-или учителите си затварят очите,не пишат неизвинени за да не намаля бройката на учениците ,съответно да не закрият училището..?
В общи линии-на маймуни ни правиха тия роми,а ние им слугуваме и ги обгрижваме,не заради ЕС,ами щото стават все повече ,а с това и правото им на глас.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #57 -: Ноември 06, 2012, 10:02:52 am »
Най-успешното нещо обаче, за махане на етноса от живот на помощи и намаляване на раждаемостта е обучението. За това трябва да са много строги, а те не са, което значи, че и в дългосрочен план държавата се обрича на още едно поколение търтеи. И с всяка изминала година, която се мотат, удължава периода.

Интересно четиво  за това, че 1/4 от младите българи са безделници  http://www.monitor.bg/article?id=361094
Ето с това съм напълно съгласна, Боби, но за съжаление действителността показва друго - не може да интегрираш хора, които не желаят това. Дефакто те САМИ отказват да ходят на училище, затова и Мини предлага да се въведе изискване за образование, така като майка ти е безхаберна и не е учила и те обрича на мизерия, поне ти имаш избор - дали да обречеш децата си на същата тая мизерия или да се напрегнеш малко и да създадеш малко по-добри условия за тях.  И всъщност тогава ще излезе ситината наяве, то всички я знаем, това е обществена тайна: те просто не желаят интеграция, защото това означава, че ще трябва да работят, да плащат данъци, да си плащат сметките, а така - ревнат, че са ощетени и всичко живо скача да ги защитава. Защото имаше скоро случай на община, мисля беше в Добрич, предложиха им да си купят жилищата, в които живеят, на някаква минимална цена, даже до колкото помня беше им предложено да си платят само разходите по прехвърлянето на имотите - нотариални такси, демек, които са около стотина лева не повече, защото тези жилища са с изключително ниски данъчни оценки. Е познайте - бяха отказали, защото това означава, че като стане техен имота ще трябва да започнат да го обслужват - издръжката на едно жилище не е малка и за какво да се напъват, ако могат да си карат по старому. Защо на мен държавата не ми предложи да си платя само разходите по прехвърлянето на имота ми и аз да си живея в него.
Евалата на един ромски лидер в Сливен или Ст. Загора мисля беше - скоро го даваха по телевизията, как е облагородил квартала им и как бунището в центъра намахалата беше превърнато в парк за децата. Даваха ги как са чисти и спретнати и същия този ромски лидер обясняваше, че трябва образование, за да имат работа и т.н. Но за съжаление това е един лидер в един квартал в един град, а какво става с останалите една камара?
*
« Отговор #58 -: Ноември 06, 2012, 10:36:44 am »
Защо на циганина трябва да се вика ром? Изключително ме дразни налагането на думата ром в България.

Циганин не е обидна дума и означава: "Цигани (от гръцки: αθίγγανοι, асингани - "недосегаеми") е събирателно название на няколко сродни етнически групи, които нямат държава и са разпръснати неравномерно по света (по-специално в Европа и особено на Балканите). Смята се, че са с произход от териториите на днешните държави Индия и Пакистан. Някога номади, сега те са в по-голямата си част уседнали."

Ето цялата статия от Уикипедия:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8
« Отговор #59 -: Ноември 06, 2012, 13:26:17 pm »
аз не парадирам с пеенето на националния химн пред цялата държава, не мога да го приема че е жест и това е, който каквото иска да ми говори
Очевидно каквото и да направят няма да задоволят хора като теб. Говорите, че не било зариди етноса, ама когато някои единици от тези етнос се откъснат и се разграничат от другите и опитват да направят нещо от себе си и да не са търтери, отношение като горното ги стъпква. Теб не те интересува какви са им били намеренията, започваш с доводите какви били другите от етноса им.

Bobby, наистина си личи, че не живееш в България. Много е лесно да проявяваш разбиране към милите другари роми, когато нямаш никакъв досег с тях. Аз мога да ти кажа, че уважавам всеки, който полага усилия да се образова, да се разграничи от тази паразитираща среда. В градинката, в която играе дъщеря ми, има семейство цигани, с които се поздравяваме любезно и с които никой не възразява да общува. Но са чисти, спретнати хора, ходещи на работа, а детето им на училище. Честно по никакъв начин не ограничавам и не бих ограничила контактите на детето ми с тях -играят заедно, разменят си играчки и т.н. Но тези хора са единици, всичко останало е гнило. Напълно споделям мненията, че цялата ни социална система е гнила. Ето ти един пример от личен опит: преди 2 години ме съкратиха и се записах в бюрото по труда, от където щях да получавам по 230 лв., тъй като ме бяха осигурявали на минимална заплата, независимо от 10те години трудов стаж. Мъжът ми също беше без работа, а беше ноември, предстоеше зима. Отопляваме се само на ток и обикновено сметката ни за ток по онова време с тримесечното (ограбване) отчитане не беше по-малка от 350 -380 лв. месечно. Ами изпаднах в лека паника, защото ние на студено можем да стоим, но дете на 4 години няма как да оставя на студено. Та надделях гордостта си и звъннах в социалната служба, за да попитам как да кандидатстваме за енергийни помощи. Отговорът гласеше: Госпожо, много сте закъсняла, срокът изтече преди месец, защо не се сетихте по-рано?! Отвърнах им, че много се извинявам, ама не съм планирала да живея на помощи, за да им следя и сроковете и че сега имам нужда от тях...Нищо не можели да нправят, то си имало ред...Ами такава е ситуацията. Веднъж има нужда от социалната служба и на мен съвестната гражданка в нужда й беше отказано и никой не го беше грижа дали детето ми ще е на топло или не, а на паразитите нищо не им се отказва. Слава Богу си намерих бързо работа и оцеляхме. И дискриминираните в България са българите, а не циганите, но те си знаят правата, а всички ние по един или друг начин ги толерираме с това, че сме съвестни, че си плащаме всичко и т.н.
<br />[link=http: