0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #20 -: Ноември 05, 2012, 17:47:28 pm »
аз не парадирам с пеенето на националния химн пред цялата държава, не мога да го приема че е жест и това е, който каквото иска да ми говори
този етнос е набарал на хляба мекото и къса, къса ...
това не означава, че в другите държави няма етноси, които не го правят- има и още как
мен ако питате помощи трябва да се раздават срещу образование- нямаш образование, нямаш помощи, детски, отопление, ТЕЛК ...
мен лично са ме "молили" ромки да им попълня молбата за детски помощи, а мен самата ме връщат, защото надвишавам прага, разрешаващ подобни "привилегии" със крупната сума от цели 14 стотинки- и кво, ходи работи, плащай осигуровки, ходи по частни лекари, щото от тях не можеш да се вредиш, губи си времето да учиш, да се образова, а на тях държавата им поднася на тепсия средства, с които да се издържат
и хич не ми обяснявайте, как горките роми, да не дава Господ да чакаш да се издържаш на помощи, ще ви дам следният пример- ромка, водеща се "самотна" майка, с три деца, и трите минати през ТЕЛК комисия като асматици, кандидатства за лаптоп на изплащане с общ доход около 1000 лева  8O чиста джоб параса, а мен работодателя ме осигурява на толкова, чисто ми се полагат 750, от които 400 давам на детегледачка, защото детето ми прави спазми и не може да ходи на ДГ повече от 2 дена, като за тези пари през ръцете ми на месец минава стока за по 50-60 хиляди лева, която шоколадче по шоколадче и вафла по вафла зареждам и бича над 1200 км
и горката тя ромката, самотна майка, която прибира чисто от държавата 1000 лева срещу мен лошата и злобна българка, оставаща чисто с 350 лева, с които трябва от тук нататък да покрива нуждите на децата и домакинството си
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #21 -: Ноември 05, 2012, 18:29:05 pm »
В информационната система на държавната администрация, централна и по общини, с абсолютна сигурност има данни как се разпределят помощите от всякакъв вид по етнос.

Факт е, че нито една политическа партия и никой обществен деец не огласява разбивката и не изтъква различните стандарти и несправедливото разпределение на обществените средства, независимо кой е на власт.

Това е много наболял проблем, но и такова тресавище, че никой не рискува да го нагази, иначе рискува да го разпънат по европейски заради дискриминация.

Франция разбичка циганските гета, САЩ направи реформа на социалните помощи и премахна възможността няколко поколения поред в семейството да живеят само от такива средства. Мисля, че ако някой в България събере кураж да застане зад разрешаването на този проблем, ще събере огромна обществена подкрепа.
« Отговор #22 -: Ноември 05, 2012, 19:00:35 pm »

и горката тя ромката, самотна майка, която прибира чисто от държавата 1000 лева срещу мен лошата и злобна българка, оставаща чисто с 350 лева, с които трябва от тук нататък да покрива нуждите на децата и домакинството си[/color]

mini ,пак е добре,че остават...ако беше на квартира примерно?
И най-много ме е яд,че за тези пари се бъхташ цял месец.Е това ако не е геноцид?
За да имаме Бузана теглихме кредити...Този мой 17 годишен стерилитет не се лекува от нищото...
Последният кредит още изплащаме-до август 2013г.Всеки месец вноската е 210лв.А съм по майчинство,тати да е здрав да работи!Така че,mini ,знам за какво говориш.
Аз междувременно очаквам да проговори докато се разплатим :D ,ама здраве да е.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #23 -: Ноември 05, 2012, 19:08:49 pm »
аз не парадирам с пеенето на националния химн пред цялата държава, не мога да го приема че е жест и това е, който каквото иска да ми говори
този етнос е набарал на хляба мекото и къса, къса ...
това не означава, че в другите държави няма етноси, които не го правят- има и още как
мен ако питате помощи трябва да се раздават срещу образование- нямаш образование, нямаш помощи, детски, отопление, ТЕЛК ...
мен лично са ме "молили" ромки да им попълня молбата за детски помощи, а мен самата ме връщат, защото надвишавам прага, разрешаващ подобни "привилегии" със крупната сума от цели 14 стотинки- и кво, ходи работи, плащай осигуровки, ходи по частни лекари, щото от тях не можеш да се вредиш, губи си времето да учиш, да се образова, а на тях държавата им поднася на тепсия средства, с които да се издържат
и хич не ми обяснявайте, как горките роми, да не дава Господ да чакаш да се издържаш на помощи, ще ви дам следният пример- ромка, водеща се "самотна" майка, с три деца, и трите минати през ТЕЛК комисия като асматици, кандидатства за лаптоп на изплащане с общ доход около 1000 лева  8O чиста джоб параса, а мен работодателя ме осигурява на толкова, чисто ми се полагат 750, от които 400 давам на детегледачка, защото детето ми прави спазми и не може да ходи на ДГ повече от 2 дена, като за тези пари през ръцете ми на месец минава стока за по 50-60 хиляди лева, която шоколадче по шоколадче и вафла по вафла зареждам и бича над 1200 км
и горката тя ромката, самотна майка, която прибира чисто от държавата 1000 лева срещу мен лошата и злобна българка, оставаща чисто с 350 лева, с които трябва от тук нататък да покрива нуждите на децата и домакинството си

Е точно заради това опира почти винаги въпроса до "циганите са виновни", но е факт, и че самите ние го позволяваме... Подкрепям напълно, че детски и всякакъв вид други помощи и субсидии от държавата трябва да се отпускат на хора завършили образование,и положили поне някой друг час работа, а не от къщата на мама в къщата на мъжо и от там само пред социалните служби на опашките на работа ... И да точно затова съм твърдо против нашата система на осигуряване, защото не дай си боже да остана без работа сама съм си мислела, че ще ходя входове да мета и по къщите на хората да чистя, само и само да мога да осигуря на децата си сравнително добри условия на живот, докато циганката не мисли нещата така, все пак ги виждаме как раждат на по 15-16г. То на такава възраст не могат да си обършат носовете като хората, камо ли да отгледат или възпитат дете. Всички знаем, че ползват децата си като източник на средства, т.е. раждат ги за да могат да получават помощи и социални, и детски и какво ли още не, да не би тия 1000лв. да отиват за децата им ... много сериозно се съмнявам.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #24 -: Ноември 05, 2012, 19:24:45 pm »
Очевидно каквото и да направят няма да задоволят хора като теб. Говорите, че не било зариди етноса, ама когато някои единици от тези етнос се откъснат и се разграничат от другите и опитват да направят нещо от себе си и да не са търтери, отношение като горното ги стъпква. Теб не те интересува какви са им били намеренията, започваш с доводите какви били другите от етноса им.

Ама разбира се, как не се сетих, каква прекрасна идея. Направо викам аз да го нарпавим пропорционално на образованието щото като ще сме честни нека да е докрай. Така аз ще взимам към 2-3 пъти колкото теб,не знам това как би ти харесало, а пък продавачките на пазара понеже не са учили, няма нищо да взимат . Така със сигурност ще станем една прекрасна държава от третия свят.

« Последна редакция: Ноември 05, 2012, 19:28:13 pm от Bobbie »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #25 -: Ноември 05, 2012, 19:43:04 pm »
Bobi, наистина можеш ли честно да кажеш защо си в Америка, а не в България
и знаеш ли например аз с колко образования и какви съм, че да ми говориш по този начин, че чак и 2-3 пъти повече от мен да вземаш ...?
май много на сериозно се вземаш, наистина
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #26 -: Ноември 05, 2012, 19:50:56 pm »
Франция разбичка циганските гета, САЩ направи реформа на социалните помощи и премахна възможността няколко поколения поред в семейството да живеят само от такива средства. Мисля, че ако някой в България събере кураж да застане зад разрешаването на този проблем, ще събере огромна обществена подкрепа.

Амин! :D Ама не, то ние просто сме мразели циганите щото били от друг етнос и няма излизане на глава...

Цигу, лично мнение по въпроса разбира се, което не мога да докажа "черно на бяло", просто е базирано на елементарна логика. Никой политик у нас не смее да разбута "тресавището", едно защото по принцип е труден за решаване въпрос, второ и поради "външен натиск" - да не бъде решено това положение, трето но не последно място - избирателна маса, голяма, лесна за "шопинг". Друг не маловажен фактор.
Водещите икономики в ЕС - диктуват правилата за по-слабите икономически държави в общността, вкл. и по ей такива уж "вътрешни въпроси". Поради което, едно и също действие спрямо някого във Франция е "няма проблем, така трябва", а у нас същото действие е "дискриминация"... пак според Франция ;) Богатите държави в общността, тоя филм с "образование, помощи, шансове и интеграция" - вече са го гледали, знаят че не работи напрактика, поради което от едно известно време - просто "извадиха секирата" и започнаха да слагат нещата по местата им. Нямат грам интерес, точно като взеха да си "поразчистват собствения двор", да вземем и ние да го направим същото та позовавайки се на "правото си на свободно придвижване в рамките на ЕС" - нашите паразити да налазят пак техните държави и да им отварят нови и нови проблеми. Затова ни натискат с всички сили и средства да ги дондуркаме, отглеждаме и "да им пазим завет", не щото им дреме за правата на същите, дреме им за техния си живот, държави и икономики - и съвсем правилно.

Дори да се появи някой, имащ "политическата воля" да разбута въпросното тресавище и да има обществената подкрепа за това - бързо ще бъде "залят със студена вода". Набързо цялата подкрепа за икономиката, бизнеса и каквото се сетиш, от което се ползват все пак трудещите се и непаразитиращи в момента граждани - ще секне. Формални причини ще се намерят винаги за целта, ще се заточат безкрайни проверки за това и онова, ще се замразят плащания и проекти - механизми има бол и сама знаеш.
В същото време, българското общество изобщо не е узряло " да стисне зъби и да изтърпи" подобен гърч с идеята, че в дългосрочен план - така ще е по-добре за всички нас. Понеже ние си живеем отдавна "със стиснати зъби" и вече май не съществува каква да е разумна причина, която да ни накара да се обединим и да изтърпи каквото и да било - с идеята за дългосрочно, а не моментално подобрение на каквото и да било. Та в този ред на мисли и ние /вкл. и аз/ си имаме вина за положението. Все сме разединени, все в нашата общност всеки тегли към себе си и почти никога и за нищо не можем да се преборим в своя полза, ако и да сме мнозинство уж. "Малцинството" обаче е обединено - винаги и за всичко и със зъби и нокти брани всяка аванта, като един - все едно за какво иде реч. Пък ние си леем философии и разсъждаваме колко било морално, или неморално да се създават условия неудобни за "симпатягата Х" да ражда 100 деца и да не ги гледа, щото то това било основно човешко право и бла-бла...

julia_m, тия 1000лв., от случая който сподели mini  е ясно за какво отиват - за лаптоп на "мама". ;) Tя да борави с него е достатъчно грамотна явно, ама да работи нещо - цъ. ;) Пък ние останалите като сме толкУ по-интелигентни и образовани от въпросната - моля, да плащаме кредити, детегледачки, да работим, важното е да не вземем някого да "дискримимнираме" докато вършим горепосоченото. на другото - майната му нали... :?

Една стотинка не струва на държавата и на нас лично - да се въведе това условие, за което няколко човека вече пишете - поне завършен 8-и клас /примерно/, за да получаваш каквито и да било помощи от какво ще да е естество. И за нула време се решава проблема с "ма те не щат да ходят на училище". Ще тръгнат не, ами ще се натискат сами. Защо не се прави това? Не е дискриминация даже - всички останали сме ходили до 8-и клас, обичайно и дооооста след това, та няма мегдан да пискат по темата.

Ама разбира се, как не се сетих, каква прекрасна идея. Направо викам аз да го нарпавим пропорционално на образованието щото като ще сме честни нека да е докрай. Така аз ще взимам към 2-3 пъти колкото теб,не знам това как би ти харесало, а пък продавачките на пазара понеже не са учили, няма нищо да взимат . Така със сигурност ще станем една прекрасна държава от третия свят.

Боби, хич не си права, защото не става дума за "ценз", а за образование - онова, което е безплатно и задължително в България - за ВСИЧКИ. Циганите го нямат - не защото някой им е ограничил достъпа до същото, а защото когато другите деца ходят на училище - циганите раждат и правят деца по свой личен избор. Просто защото - в момента такъв избор имат. Аз викам да нямат, понеже е по-добре и за тях и за нас да го нямат.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #27 -: Ноември 05, 2012, 19:53:49 pm »
А,не!Боби на такива въпроси не отговаря!На мен също не ми отговори на нито един въпрос,неудобни са и сигурно.Що ли? :ask:

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
« Отговор #28 -: Ноември 05, 2012, 20:03:52 pm »

Само да те светна, че доста от жените, които продават на пазара имат повече от едно висше, и са там, защото няма работа за техните професии....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #29 -: Ноември 05, 2012, 20:07:12 pm »
Bobi, наистина можеш ли честно да кажеш защо си в Америка, а не в България
и знаеш ли например аз с колко образования и какви съм, че да ми говориш по този начин, че чак и 2-3 пъти повече от мен да вземаш ...?
май много на сериозно се вземаш, наистина

Мислех, че е ясно за какво емигрират хората, това риторичен въпрос ли е? В Америка съм не заради циганите, а защото финансово съм по-добре, от колкото аз лично бих била в България.

Не се взимам аз насериозно, ти предлагаш неща от позицията на някой със самочувствие, не аз. Не съм аз тази, която предлага помощи  и ТЕЛК базирани на образование.  Аз просто ти казвам, че всичко е относително, не знам дали го разбра.

цигу е написала ясно неща, които и аз мисля.

Жбрул, не можеш да вземеш ТЕЛКа някого понеже се е родил в гетото и е имал нещастието да има за родители някакви идиоти. Това което предлагаш предполага планиране от страна на родителите за бъдещето на децата им. Има други начини, както цигу каза. Може да наказваш хората за това което върша или не вършат в съзнателният си живот - примерно дали работят, не дали техните са ги пратили на училище като малки.

rally_pat , няма нужда да ме светкаш, знаеш какво съм искала да кажа. Има хора без образование, които не са търтеи.

П.П.Аз ще гледам много много да не се мешам вече, че явно ядосах много хора с либералните си възгледи :-).
« Последна редакция: Ноември 05, 2012, 20:30:41 pm от Bobbie »

*
« Отговор #30 -: Ноември 05, 2012, 20:38:24 pm »
Жбрул, не можеш да вземеш ТЕЛКа някогого понеже се е родил в гетото и е имал нещастието да има за родители някакви идиоти. Това което предлагаш предполага планиране от страна на родителите за бъдещето на децата им.

ОК Боби - оставяме ТЕЛК-помощите конкретно за всички, понеже става дума за неща които не са ничий личен избор. Всички останали помощи, които въпросните взимат в момента - могат да бъдат ограничени с подобно условие - примерно завършен 8-и клас ПОНЕ!

И понеже веднага ще се писне, да ама ако те тези имат деца и нямат образование, ама то без помощи децата им ще страдат т.е. лишаваме тях" /вече сме го дъвкали това/ - моля - нека има изключения. Ама ако си с деца и си неграмотен - получаваш помощи САМО ако ходиш на училище, не отказваш никакви курсове за квалификация, приемаш работа според квалификацията си - демек показваш и доказваш, че се напъваш да се гледаш сам и да си гледаш децата, а не си паразит. Ако отказваш да го правиш - децата ти се взимат, а ти полагаш общественополезен труд като си толкова гламав, мързелив и неквалифициран, че не можеш да изкараш за заплата и ти се дава помощ колкото да оцеляваш. Точка. Защото същата ситуация - важи за всички НАС дето плащаме помощите на тези търтеи и ги носим на гърба си.

Щом аз мога да работя "к'во да е", за "к'ви да е пари", ако обстоятелствата го налагат, въпреки образование, ценз, опит и пр. - значи и те могат. Не могат, ами е задължително. Моят син е моя отговорност първо, не "на хората", както и аз самата. Помага се на някой, който полага лични усилия да се справи с нещо. Иначе - не си говорим за помагане, а за отглеждане. Което е много различно.

И има смисъл от подобни мерки Боби, защото това е превенцията. Никой не хуква да прави нещо, което не му е изгодно и ако е наясно, че направи ли го - става му още по-неизгодно и тегаво, мераклиите ще секнат рязко. Процент идиоти ще си има винаги и навсякъде, ама с такива - все ще се оправим, ако не са милион-два. Има огромно значение за каква бройка иде реч.;)

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #31 -: Ноември 05, 2012, 20:49:19 pm »
Жбрул, не можеш да вземеш ТЕЛКа някогого понеже се е родил в гетото и е имал нещастието да има за родители някакви идиоти. Това което предлагаш предполага планиране от страна на родителите за бъдещето на децата им.

ОК Боби - оставяме ТЕЛК-помощите конкретно за всички, понеже става дума за неща които не са ничий личен избор. Всички останали помощи, които въпросните взимат в момента - могат да бъдат ограничени с подобно условие - примерно завършен 8-и клас ПОНЕ!
Пак ти казвам, завършването на 8ми клас е нещо, което може да не ти се случи поради нещастието да имаш безхаберни родители. И аз искам да има условия, но примерно  за работа или обществено полезен труд или нещо от сорта, не условие, чието изпълнение изисква на родителите ти да им е пукало за това. Това за курсовете за квалификация примерно също е добра идея,понеже си зависи от теб. Сега вече говорим на един език :-).

« Отговор #32 -: Ноември 05, 2012, 21:04:31 pm »
Боби, в момента по закон образованието е задължително! до 8-ми клас, смятат да го правят задължително (а може и вече да е прието, не съм сигурна) до 16 години, т.е. до 10-ти клас. Сега в задачата се пита, защо тези горките "дискриминирани" не са вкарани в училище? Защо на майките им не се отнемат помощите за гледане на дете, при условие, че детето не е в клас? Още разни други въпроси ми изникват, и разни думички така ми идват на пръстите, ама ще се наложи да се самобанна...

Само да добавя нещо - нищо против етноса, нищо против какъвто и да било различен етнос. По арабско, децата до предучилищна възраст ги гледат горе долу както нашите роми си гледат тяхните - по блузка и босо и на улицата... Така де, като имат по 3-4 на една и съща възраст, ненаучено на гърне, няма кой да пере постоянно... Но! всичките деца влизат в клас, и учат цялото задължително образование - а то там не е безплатно, има някаква такса. Но закона си е закон, и няма не искам няма недей...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #33 -: Ноември 05, 2012, 21:08:29 pm »
Защо на майките им не се отнемат помощите за гледане на дете, при условие, че детето не е в клас?
Аз с това съм напълно съгласна. Не съм съгласна, че майката трябва да има образование, за да получава помощи.

П.П. Задължителното образование не мисля, че е до клас , а е за възраст, щото ти може да повтаряш да речем 7ми клас и след това не е вече задължително.
« Последна редакция: Ноември 05, 2012, 21:15:56 pm от Bobbie »

*

julia_m

• 665
« Отговор #34 -: Ноември 05, 2012, 21:15:23 pm »
Пак ти казвам, завършването на 8ми клас е нещо, което може да не ти се случи поради нещастието да имаш безхаберни родители.
Да и точно тук трябва да се намеси държавата, защото ако родителите ти са безхаберни и те оставят да раждаш на 12г., т.е. ти нямаш никакъв шанс за развитие или пък те продават като стока на пазара за булки - то не е ли тук държавата органа, който да създаде закон, според който това да е престъпление? Оп извинете, то май има закон - секс с малолетен е престъпление, до колкото знам и въпреки това - 12 годишни раждат, без никой да вземе мерки по въпроса, а как тоя 12 годишен индивид след това отглежда и как ще възпитава детето си?
Точно за това е редно да има ограничения аз също съм за това да се изисква образование, защото ако родителите ти ти позволят или те принудят да се ожениш на 12-13-14 години, то това е противозаконно и тия хора според мен е редно да са затворени някъде  :? А дори и да се ожени това дете на 12-13-14г. щом някой е решил, че то е готово за семейство, защо да не е готово да работи, макар и нискоквалифицирана работа?
И Боби, нищо лично, но когато тая напаст не те засяга лично мисля, че е много лесно да ги защитаваш, аз затова неслучайно изписах толкова случаи, в които съм била пряко засегната от мързела, безхаберието, възползването им от нас трудещите се хора. Хубаво е да си либерален, аз също искам да имам по-либерални възгледи, лично познавам хора, които никога няма да кажеш, че са цигани - учиха(стана мед. сестра едно момиче) и въпреки това мнозинството са просто търтеи, които лежат на наш гръб и чакат всичко на готово, а не дай Боже някой да им го откаже.
*
« Отговор #35 -: Ноември 05, 2012, 21:23:32 pm »
Боби, ние от самото начало си говорим на един език /аз и ти конкретно, за другите - не съдя/.

Ако съм на 16, не знам азбуката даже и имам две деца - не мога да мина "курс за квалификация" директно, първо трябва да се науча да пиша и да чета примерно. Та кое наричам "квалификация" в конкретния случай е въпрос на детайли. Като си тотално и абсолютно неграмотен пък искаш помощи - първо ще ходиш на основно училище, после ще полагаш изпит - да се види какво си научил, после ще ходиш да се квалифицираш за някакъв там занаят и в този ред...
За тези неща - нямат нищо общо родителите ти идиоти, които са допуснали на 16 вместо да си в гимназия - да си "булка" с две бебета и без грам доходи и възможност да си ги заработиш, че и бременна със следващото, а семейството ти ако не са помощите - ще умре от глад, студ и к'вото се сетиш.

Знаеш ли тези "родители" как обясняват, че не си пращали децата на училище, понеже нямали пари за целта бе човек? Имат безплатно училище, безплатен училищен автобус, безплатна закуска, безплатни учебници и учебни помагала, целева помощ за дрехи и обувки на децата и видиш ли ти - пак било "мъка и усилие" децата им да ходят на училище. 8O Обясни ми я ти тази логика, ако можеш, аз не мога да си я обясня пък това е МАСОВО!
Като родят деца - същата история настава. Ми ся пък не можели да учат и да работят, защото нямало кой да се грижи за децата им.  8O
ОК. За моето кой се грижи, ако работя, за твоите, за тези на mini? Нито една от нас не взима лев помощи /ако изключим мен в момента с 240лв. "майчинство" помощ/, която знаем за какво стига, ако дете се гледа читаво, а не като при циганите. Те също имат право да ползват ясли, ДГ - всичко, което и ние, но НЕ!. Свободни са да блъскат и да работят каквото могат и по 16 часа в денонощие, "в движение" да се образоват, или дообразоват, квалифицират, преквалифицират, да правят всички онези "фокуси", които правят останалите гледайки деца, работейки, учейки, плащайки данъци, сметки и ТЕХНИТЕ помощи включително. Нали се сещаш, че всички останали точно това правим, както и ти самата го правиш.

Разбери бе човек, не е раУтата в това, че ние сме някакви "зли расисти", а тези хора просто са "наели лесното" за тях и ще докарат вода от 9 кладенеца, че да не им се измъкне "мекия хляб". Няма да ги мотивираме да се напънат, ако все с перце ги галим и им ходим на пръсти, а ние баш това правим досега. Не става така - очевидно е!

*

julia_m

• 665
« Отговор #36 -: Ноември 05, 2012, 21:27:57 pm »
Боби, ние от самото начало си говорим на един език /аз и ти конкретно, за другите - не съдя/.

Ако съм на 16, не знам азбуката даже и имам две деца - не мога да мина "курс за квалификация" директно, първо трябва да се науча да пиша и да чета примерно. Та кое наричам "квалификация" в конкретния случай е въпрос на детайли. Като си тотално и абсолютно неграмотен пък искаш помощи - първо ще ходиш на основно училище, после ще полагаш изпит - да се види какво си научил, после ще ходиш да се квалифицираш за някакъв там занаят и в този ред...
За тези неща - нямат нищо общо родителите ти идиоти, които са допуснали на 16 вместо да си в гимназия - да си "булка" с две бебета и без грам доходи и възможност да си ги заработиш, че и бременна със следващото, а семейството ти ако не са помощите - ще умре от глад, студ и к'вото се сетиш.

Знаеш ли тези "родители" как обясняват, че не си пращали децата на училище, понеже нямали пари за целта бе човек? Имат безплатно училище, безплатен училищен автобус, безплатна закуска, безплатни учебници и учебни помагала, целева помощ за дрехи и обувки на децата и видиш ли ти - пак било "мъка и усилие" децата им да ходят на училище. 8O Обясни ми я ти тази логика, ако можеш, аз не мога да си я обясня пък това е МАСОВО!
Като родят деца - същата история настава. Ми ся пък не можели да учат и да работят, защото нямало кой да се грижи за децата им.  8O
ОК. За моето кой се грижи, ако работя, за твоите, за тези на mini? Нито една от нас не взима лев помощи /ако изключим мен в момента с 240лв. "майчинство" помощ/, която знаем за какво стига, ако дете се гледа читаво, а не като при циганите. Те също имат право да ползват ясли, ДГ - всичко, което и ние, но НЕ!. Свободни са да блъскат и да работят каквото могат и по 16 часа в денонощие, "в движение" да се образоват, или дообразоват, квалифицират, преквалифицират, да правят всички онези "фокуси", които правят останалите гледайки деца, работейки, учейки, плащайки данъци, сметки и ТЕХНИТЕ помощи включително. Нали се сещаш, че всички останали точно това правим, както и ти самата го правиш.

Разбери бе човек, не е раУтата в това, че ние сме някакви "зли расисти", а тези хора просто са "наели лесното" за тях и ще докарат вода от 9 кладенеца, че да не им се измъкне "мекия хляб". Няма да ги мотивираме да се напънат, ако все с перце ги галим и им ходим на пръсти, а ние баш това правим досега. Не става така - очевидно е!
Супер точно!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #37 -: Ноември 05, 2012, 21:35:46 pm »
понеже Боби, не си наясно каква е далаверата с телковете, ще ти поясня схемата- отива мама ромка, оставя си детето в болницата, един, два, три пъти- болницата не го лекува щото реално няма от какво, но пък се изписват лекарства, както и се изсмуква пътека по Зк, след 3тото хоспитализиране детето се смята за хронично болно, минава телк и о чудо- шляп 300 лева от държавата
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #38 -: Ноември 05, 2012, 21:41:12 pm »
Разбери бе човек, не е раУтата в това, че ние сме някакви "зли расисти", а тези хора просто са "наели лесното" за тях и ще докарат вода от 9 кладенеца, че да не им се измъкне "мекия хляб".
Аз с всичко написано от теб в горният пост съм съгласна и никога не съм си  и мислила, че ти заради расизъм ги предлагаш. Аз знаеш хич не ги долюбвам,въобще търтеи никакви не обичам и от български произход също, така че съм ЗА всякакви разумни анти-търтейски закони, кога казах обратното? Точно обясних за какво реагирах - за откровено расистки предложения и изказвания. Като напише някой, че циганите имали права, а хората не, като напише някой, че за ТЕЛК трябвало да имаш образование, като ти каже някой, че понеже имало много циганчета, щяло детето и да хване вирус ( вероятно в другите болници понеже не са циганчета децата отиват понеже са здрави ) - ми това са недообмислени изказвания, от които расизма крещи направо и не адресират проблема въобще, както ти да речем го адресираш.

Ами мини, като това е проблема, може да поискаш строг контрол над тези, кото дават ТЕЛК и над изсмукването на ЗК, а не това, което ти написа. Какво общо има нечие образование с ТЕЛКа? Нищо! Тоя дето ги изписва тези лекарства какъв е? Българин, нали? Така че твоето решение да накажат всички, които нямат образование означава да им се придаде групова отговорност и да лиши деца, които наистина имат нужда от ТЕЛК , понеже се случило, че майките им също са и необразовани, а веротятно и търтеи. Придаването на групова отговорност е присъщо знаеш на кои теории.
« Последна редакция: Ноември 05, 2012, 21:56:08 pm от Bobbie »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #39 -: Ноември 05, 2012, 21:56:04 pm »
и все пак съм убедена, че приемаш написаното спрямо човека ...