Трябва да стане, понеже ако не стане България каквато я знаем ще изчезне. Просто е. Така че трябва да се намери начин да стане и толкова. Как, не е моя работа, а наорганите, които обаче съдейки по думите ти са вдигнали ръце.
много си права. България изчезва. не само заради циганския въпрос, ни най-малко.
разпадът е пълен на всички нива. и оправяне няма.
интересен дебат си водите тука, обаче...
ако мога да го сведа до по-прост пример, разговорът върви така:
участник А споделя, че човек лежи насред пустинята със счупени крака и ще умре.
Боби казва: е как така ще умре, ще дойде линейка да го вдигне и да го откара в болница!
участник В пояснява, че това няма как да стане - човекът няма телефон да извести за случката, до него няма път, и прочие.
Боби казва: ма какво ме интересува мен, че няма път - това е работа на властите, да намерят начин да прекарат път и да спасят човека! и да си е носил телефон, това е стандартна практика като тръгнеш из пустинята.
това провокира участници C, D и Е да се включат с изнервен коментар, че може да е работа на властите, ама от стотиците подобни случаи е станало ясно, че властите няма да я свършат, а и дори да решат да направят път, дотогава човекът ще е умрял от глад и жажда.
Боби казва: това е непрофесионално, трябва да се сформира съвет за национално бързодействие, трябва да се строят пътища, трябва да има болници, трябва да се носят телефони, трябва да се пие вода, аз ли да ви уча на тия елементарни неща, като не ги знаете - ще мрете в пустинята!
участници F, G, H, I и J вече губят контрол над себе си и се налага да дойде модератор Х, за да разчисти темата.
минава един месец.
в един хубав ден, участник К споделя, че в високо в планината лежи човек със счупени крака....
с две думи - говорим си азбучни истини, но един от вас си мисли, че като ги формулира писмено, това е достатъчно, за да се постигне резултат. и цикълът на повтаряне на дебата се върти постоянно. колко пъти ще образоваме циганите в тоя форум?