0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Уф много съжалявам не исках да се ядосате така ... :(
Даже си помислих, че сигурно аз преекспонирам нещата, защото просто не мога да я трая КК и ми действа като на бик червено
Ето как едно просташко представяне на една супер сериозна и важна тема може да доведе до точно обратния ефект ...

В очакване ....
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Стерилитет винаги е имало и винаги е имало двойки, които са започнали рано и въпреки това са имали проблеми. Там се дискутираше защо се увеличава, а се увеличава именно заради възрастта. Това е истината, няма какво да се самозалъгваме. Едно време са раждали на по 18г, сега се измества. А дори на 25 вече не е като на 18. Циганите що го нямат този проблем.
Аз също не намирам нищо кой знае какво в това предаване.


  
*
Не че има нещо кой знае какво в предаването. Но като цяло предаванията на КК са едно нещо като нищо. Пълнеж някакъв. Аз лично се издразних, ама много й се издразних на "компромиса с партньора", което беше изказване на психоложката, интересно това й заключение дали е от личен опит, или от опита на специалист, до колкото разбрах и тя е имала подобни(някакви) проблеми.  А другото е част от пейзажа на който вече сме свикнали, т.е. да с приказва колкото да се каже нещо. Но на човек , който се е пържил в тоя огън и продължава, му идва до гуша в един момент от изцепки на хора по темата без и хабер да си имат какво се преживява.
И да добавя - според мен смисъла на едно такова предаване  е да дава насоки за справяне с дискутирания проблем, а не да се свежда до прости констатации, това със възраста всеки средно интелигентен човек го знае. Не мисля че въпросния "компромис с партньора е решение,  още повече изказано от психолог.
« Последна редакция: Януари 03, 2013, 20:33:39 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Не че има нещо кой знае какво в предаването. Но като цяло предаванията на КК са едно нещо като нищо. Пълнеж някакъв.

Такава е телевизията в България. Разбирам защо се дразниш, но щом по БТВ новините "журналисти" дискутират важни теми с ниво на петокласници, защо се изненадваш?

Оная вечер гледах нещо, което се оказа едно голямо нищо - момичето се беше погрижило да си наизусти думичките, да си държи ръцете в правилната поза и да изглежда добре на екрана, но информация по наболелия въпрос, кризата при малките и средните предприятия, за мое смайване просто липсваше - по въпроси като кой, колко, къде, кога, защо, в сравнение с други страни или години - ни дума. Даже не каза какво са малките и средни фирми. И това на фона на елементарни граматични и стилистични грешки, които се повтарят от години и все по-често от екрана. И насред отявлено пристрастие да се отразява само едната страна на проблема и тезата на една група (като тази на банскалии срещу еколозите). И при постоянното отразяване на мненията на "експерти" по на двайсет и няколко години от една-единствена организация, Института за някакви проучвания.
*
Цигу, за всичко е така.Аз съм работила в пътно управление и като дойде зимата започвам да чувам глупост след глупост.В чужбина при сняг като последния тук и същия вятър щяха да затворят летища, да блокират пътища и да чакат по-добро време.Тук обаче държат да е изчистено до асфалт и всички много разбират, но никой от тях не с ее качвал на машина, не е давал смени и не е бил на студа, за да знае защо може или не може да се изчисти.

Та в БГ журналистиката е порно, извинете за думата, но е така.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
чнг по български:

http://www.monitor.bg/article?id=367880

каквито сме си отдолу, такива сме си и отгоре...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Направо се чудя,едно поколение дали ще стигне...?? :x Ами то първото вече станаха родители,май нищо не се промени!! :(Много повече ще ни трябват! А промяната в главите иска не само време..! :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
да, дърветата пречат.....

боби, ясно е, че тенденцията е към увеличаване на възрастта за раждане на дете и това води след себе си последствия. за това спор няма, но не може да се обяснява стерилитета само с възрастта или пък с промискуитет. това не е сериозно. пък мен лично много повече ме подразни отношението и пак казвам, доктора беше много читав и премерен, за разлика от журналистката и ваня савова, която според мен надроби доста "бисери". аз лично за това се паля, защото по този начин се дава лесно "обяснение" на проблема, вместо информация, насоки за мислене и тн. 
Интересно, че никой не коментира тази снимка, която обиколи нета:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3424630527324&set=a.1880894614891.2098750.1017087742&type=1&theater

И предизвика редица хейтвания от една страна, от друго породи много защитници на етноса.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
боби, ясно е, че тенденцията е към увеличаване на възрастта за раждане на дете и това води след себе си последствия. за това спор няма, но не може да се обяснява стерилитета само с възрастта или пък с промискуитет. това не е сериозно. пък мен лично много повече ме подразни отношението и пак казвам, доктора беше много читав и премерен, за разлика от журналистката и ваня савова, която според мен надроби доста "бисери". аз лично за това се паля, защото по този начин се дава лесно "обяснение" на проблема, вместо информация, насоки за мислене и тн. 
Не се обяснява стерилитета с възрастта, а се обяснява главоломното му зачестяване в последните години. Стерилитетът при всеки си има конкретна причина, дори и неизясненият(но не се знае), но зачестяването на случаите в сравнение с преди 20 години да речем, защо е според теб?


  
*
несъмнено възрастта е един от факторите, другото е начинът на живот - много се говори за заседяването, за храните и др химикали дето ядем, алкохол и тн. не казвам, ама въобще, че възрастта не е фактор, а че излезе сякаш е причина и, че ние сме си виновни, че чакаме толкоз време (не се каза например, че често тъкмо поради това, че хората са млади не се обръща сериозно внимание на техните притеснения, че имат проблем със зачеването, така те отиват до врачките и зелевите листа, хомеопатията и рейки и губят години) или пък се гевезиме и не фанем първият дето има достатъчно подвижни сперматозоиди да ни направи едно-две деца, пък после ще му мислим. не случайно казвам, че лекаря се държа страшно професионално, дори се извини и се поправи, че двойката има проблем (иначе изглеждаше, че в жените е основно проблема, щото те чакат) и каза, че по-сериозният проблем е социалният - в отглагането на решението за имане на дете. и тук може много да се говори както от гледна точка на социологията, така и от гледна точка на последствията от фантазията, че имаш контрол върху плодовитостта си (навремето са раждали на по 18, щото тогава са ги женели и са почвали да правят секс, няма искам, готова съм - като искаш да правиш секс, гледаш бебета); според мен това, че ние можем донякъде да контролираме раждаемостта е огромна придобивка, но създава страшно много допълнително напрежение, можем много да си говорим за това - какво значи да вземеш отговорността да имаш дете, да не е вече в "божиите ръце", че и този човек, че в този момент, на всички ни е минало през главата. после фетишизирането на независимостта не е особено в помощ на желанието за дете, защото това е всъщност някой който ще е зависим от теб много дълго време, а ти ще си зависима от него/нея цял живот (емоционално естествено) и още хиляди неща, които са далеч по-важни и интересни за мислене от "направете известен компромис с партньора си и действайте". понякога се срамувам да слушам неща казани от "експерти"
*
Погледнете внимателно заглавието на темата за разговор,или темата,по която са поканени коментиращите в студиото!!!  :) Няма нужда от създаването на нови "демони"!!Да се радваме ,поне за това,че оцеляхме след края на света..!! :lol:Има много работа за вършене...! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Елена, хайде да не хвърляме всичко към стената да видим кое ще се закачи :-). Алкохол, химикали, нам какво си... Циганите според теб много здавословен живот водят явно, щом не им се отразяват тези неща. Или само био храни ядат и алкохол не употребяват?


  
*
ми не знам бе, боби, аз такива работи четох като рисърчвах стерилитета, ясно е, че и хора на хероин забременяват, ама нали затова говорим, че се правят изследвания и се казва какво допринася, ясно е, че не е само едно. но като си говорим за стерилитет, друга голяма тенденция е повишаването на мъжкият фактор в стерилитета, това не можем да го обясним с намален яйчников резерв, запушени тръби и тн, явно има нещо, което допринася, възрастта е фактор с голяма тежест, но имало било и други. сигурна съм, че точно в този форум има много знание за факторите, водещи до стерилитета, не може да е само възрастта. а е възможно и да не ми се иска, но пак казвам, аз това съм чела, ако има друга инфо -давай, интересно ми е много.

по повод циганите хич не мога да говоря, щото не знаем каква част имат проблем със стерилитета, защото 1 има стереотип, че те много раждат и 2 никакви изследвания не ги хващат тях и 3 те в огромната си част не стигат до клиники по стерилитет поради това, че са маргинализирани, ниско информирани, бедни и за тях стерилитета културално е голям срам, който се крие, но за което не се търси помощ. може да се окаже, че процента на проблеми при тях е същият като при общата популация, обаче поради многото деца наоколо прираста е по-голям, а като не се търси помощ и не влизат в никаква статистика. та, накратко, за тях не мога нищо да кажа :)

рачо, сигурно много се впрягам, аз съм много на вълна, че е важна нагласата към нещо и такива разговори, които опошляват тема, важна за мен ме дразнят, не си търсят "лоши" само споделих.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Елена, не съм казала, че е само възрастта, а че е основният. Въпреки, че ти вярваш, че природата е идеална, ако няма вмешаелство в нея, в частност човешкият организъм, той въобще не е и непрекъснато прави грешки и натрупва мутации. А мутациите в репродуктивните клетки са причината за еволюцията т.е. има ги от както свят светува. Просто с времето стават повече. Това е в допълнение на другите неща, свързани с възрастта, които изброихме.


  
*
добре де, по това нямаме разминаване, аз съм съгласна, просто не съм съгласна с начина на обсъждане на темата в предаването. има далеч по интересни и смислени неща, които да се кажат, според мен.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
В Германия още на инфо-вечерта в клиниката по репродуктивно здраве споменаха, че стерилитета през последните години е преди всичко демографски проблем, който много често е свързан с променения начин на живот, изискващ от все повече млади хора да правят семейно планиране и опити за деца на по-късна възраст (след 30г.), че много от проблемите са "вторични" и един пациент и да е нямал медицински пречки да зачене на 20г, това с времето се променя и т.н...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
добре де, по това нямаме разминаване, аз съм съгласна, просто не съм съгласна с начина на обсъждане на темата в предаването. има далеч по интересни и смислени неща, които да се кажат, според мен.
Аз пък мисля, че това е много важно да се каже и да се натърти. Хората може да чакат да са готови, но на природата не и пука. Освен това самата емепнципация на жените е създала грешното усещане, че са под контрол на всичко, включително и репродукцията и до известна степен са прави, но не напълно. Това се е засилило собено с изобретението на противозачатъчните, обаче за този контрол плащаме с увеличено ниво на стерилитета. Аз имам колежки и познати, които чакат, въпреки че си имат стабилни партньори, понеже искат да стигнат до някакво ниво в кариерата или понеже финансово още не могат да си го позволят. Вече три от тях се озоваха в клиники по стерилитет. Не са чакалио чак толкова- до към 27-28г. Не знам дали иначе са щяли да имат проблеми, но малко много са много съвпаденията, че възраста да не е била фактор. Затова не виждам нищо лошо да се коментира тази тема, дори по-често трбява да се споменава. Не мисля, че това означава, че хората ще започнат да гледат на двойките с репродуктивни проблеми като на такива, които сами за си виновни, ако е обяснено правилно. В случая очевидно не е било, щом дори и тук се налага да си обясняваме подробности.


  
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Стига с тази възраст. Ама значи. Има ромки на по 50 с 8 деца и пак с корема. Айде стига. Те що нямат фактор възраст?  :lol: Едни градили кариера, други 12 години ходили по клиники, трети от прекарани инфекции, четвърти от нам кво си. Оназ пеперудка на магистралата ги няма тези фактори. Тя е непорочно заченала на 16. Я моля, моля  :lol:
Едни страдат от диабет, други имат проблем с очите, трети с носа, четвърти с хормоните, пети с дебелото черво! Какви са тез сравнения. Боби, станали на по 28 години, щот градили кариера и трите в клиника по стерилитет. Какво им е на 28 годишните?  :) Една прекрасна възраст да имаш дете на зряла възраст (разбира се, не се отнася за всеки  :lol:). Да имаш дете под 25 години в повечето случаи значи, дете да гледа дете.
« Последна редакция: Януари 05, 2013, 07:04:02 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Интересно, че никой не коментира тази снимка, която обиколи нета:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3424630527324&set=a.1880894614891.2098750.1017087742&type=1&theater

И предизвика редица хейтвания от една страна, от друго породи много защитници на етноса.
Защитниците съм ги пропуснала  :D нищо ново не ни казва снимката, просто няма как да се противопоставим на това.

Аз пък съм с друго възмущение. От известно време се мъча да науча детето да гледа ТВ, че и аз да свърша нещо с две ръце  :oops: гледаме основно Дисни. От месец тръгнаха реклами на лекарства и бои за коса  8O 8O