0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз просто не мога да трая КК, защото заради откровената й глупост, съчетана с невежество и огромно самочувствие щеше насмалко да сътвори истински големи бели. Не че опасността се е разминала съвсем ...
Сега от това интервю се убеждавам колко е компетентна по въпросите на стерилитета ...
В очакване ....
*
фузи, прости невежеството ми, ама коя е КК

много е трудно когато не ти е минало нещо през главата да отделиш време да помислиш, всъщност не е трудно, но иска малко усилие.
ако говориш за журналистката, да се надяваме, че заради една журналистка, няма да станат както ти казваш "големи бели".
*
КК е Калина Крумова, заради нея спрях да гледам сутрешния блок на нова тв.Иначе Елена в БГ, журналистите нанасят огромни вреди, още си носим последствията от Миролюба Бенатова.

*
Не ми остана време да гледам предаването, малко по-късно ще го направя.

Между другото Калинка Крумова ми е комшийка, живее през 3 входа от нас. Като видя какви ги е надробила,  щом я засека и ако имам честа да ми обърне внимание, ще й кажа 2 приказки.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
А защо сте против тези коментари? Качването на възрастта е онсовна причина за увеличаването на стерилитета. Възрастта е фактор както в процента на двойки със стерилитет, така и в процента усшешно лекувани. Само погледнете статистиките за успеваемостта на инвитро процедурите.



  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Оффф, даже не ми се коментира. Съгласна съм с Елена, аман от опростенчески глупости, наистина. КК.... :lol:..наистина без коментар, напушва ме на смях тази като я видя :lol:
Боби, права си за възрастта, дразнещото тук е, че тя се дава едва ли не като водещ и аха-аха почти единствен фактор за стерилитет, което е пълен абсурд, просто. В интерес на истината, аз лично смятам, че поне доскоро, жените с репродуктивни проблеми около и над 35 г. възраст всъщност имат тия проблеми от доста по-млади. Но понеже в последните години се говори по-открито по тия въпроси и хората вече имат повечко информация и разбират че само с успокояване и билки не става, изведнъж напълниха клиниките. И разбира се, това веднага се отрази на статистиките. Всъщност, тези жени не са решили едва на 35 да имат деца. Просто, както каза и Елена, някой ги е успокоявал и им е давал хомеопатия /примерно, може и зелки и къртичини да са им препоръчвали/ и ето ти ги - годинките минали. Само да се поровиш из форума и ще срещнеш бая такива случаи. Възрастта при тях е вторичен фактор вече. Не че няма и случаи, когато жената наистина по-късно се е решила на тази стъпка, но не мисля, че са мнозинство, честно казано. Има доста жени спонтанно забременели и след 35. Обикновено винаги има и някакъв друг проблем освен възрастта. А да се прави компромис в избора на партньор, в името на едно бъдещо дете, за мен би довело до увеличаване броя на разводите, поне :lol: Майтапът настрана, това за мен лично е абсурдно. Самата Ваня говори за личното щастие като цел на психологията, а в същото време го поставя в противоречие с избора да имаш дете. Не можах да разбера защо. Явно не може да имаш и двете :lol:
Много се отплеснах, но това, което исках да кажа е, че беше доста некоректно да се говори само за възрастта в този репортаж. Пак излязохме някви луди, закъснели с избора на партньор, самотни и изкукали лелки...пфффффф. Когато се говори по даден проблем, за мен е редно да се засегнат всичките му аспекти, ама нейсе, в Бг сме все пак, толкова си могат местните журналя :wink:
Елена, тази освен "журналистка", беше депутат от Атака и бе един от инициаторите за узаконяване на Сурогатното майчинство. Предполагам за това говори Фуси.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ми тя си е водещ фактор. Ама не защото възрастта сама по себе си (преди менопаузата) е проблем. Мисълта ми е, че с възрастта проблемите сред населението се натрупват. дали ще е изчерпан яйчников резерв, дали ще е ендометриоза, дали ще са миседи поради мутации в плода, дали ще са хормонални проблеми, дали ще за запушени тръби, дали ще са проблеми със сперматозоидите - все се увеличава риска да ги имаш с минаване на годините. Само генетичните си седят еднакви, но тези хора и за тях важат допълнително и другите изброени проблеми, така че и при тях намалява шанса с годините. Затова възрастта е основен фактор,понеже обхваща всички тези неща, а не че тя сама по себе си има значение.
  
А за тая психоложка думи нямам. ... за компромиса.
« Последна редакция: Януари 03, 2013, 07:44:06 am от Bobbie »


  
*
Напълно съм съгласна за важността на фактора възраст. Психоложката Ваня Савова според мен друго искаше да каже, ама наистина тъпо се получи  :lol:. Г-жа Савова консултира тук жените в Емоционалния форум и много помага. Изобщо специалистите си бяха съвсем ОК според мен.
Моят пойнт в случая беше очевидната пълна неграмотност на КК по въпрос, по който тя самата е внесла законопроект 8O. Абсолютно махленско поднасяне на темата ... чула недочула ... тук таме позапомнила нещо и плеска обобщения ...
Сикс е права ... аз съм и набрала страхотно наистина още от законопроекта за СМ. Там по същия начин - от глупост и абсолютно повърхностно отношение се произведе едно нещо, за което няма правен термин ...няма да навлизам в подробности, че ще се отплеснем, а си има отделна тема.

Да не говорим за това как депутат води сутрешен блок, прави политически коментари и взема интервюта от свои колеги... но понеже е тъпа и усмихната и никой не я взима насериозно - затова може всичко
В очакване ....
*
Малка корекция, г-жа Савова вече не консултира, писала е в темата прощален пост, нямала време :wink:
"Ако не става бебето, сменяйте мъжа", аз това видях :lol:

Мине, не мине време, като нямат с какво да пълнят блоковете и току подхванат я стерелитета, я сурогатното майчинство, я донорството.

А за възрастта като знаят толкова, защо не покажат, статистики, че все повече двойки под 3г г. са засегнати от стерелитета?
[/url][/url]
*
На 24 години започнах бебеправене, родих на 33 г.
Хич да не ми разправя тази кой кога решава да има дете...

*
Е как "компромис със партьора". Това ми звучи .... простете като "търсете бик за разплод".
Цитат
Аз просто не мога да трая КК, защото заради откровената й глупост, съчетана с невежество и огромно самочувствие щеше насмалко да сътвори истински големи бели. Не че опасността се е разминала съвсем ...
Сега от това интервю се убеждавам колко е компетентна по въпросите на стерилитета ...
Fussii хубаво го каза.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Малко или сменете мъжа или жената.

Ние започнахме нашата "борба" когато аз бях на 27г. Идеалната възраст да имаш дете, до ден днешен(почти съм на 32)няма и едно забременяване, няма значение по какъв начин.

Не знам какво да мисля или да кажа.Как един лекра в тази сфера ми ги говори тези неща?Защо все трябва да има виновни за болестите?Просто се случва понякога, защо обединяват всичко?

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Просто се случва понякога
Така е.
Защо обединяват всичко?
Защото все нещо трябва да кажат. Не се ядосвайте, няма смисъл. Аз и съпругът ми сме заедно от деца. Правихме опити когато бях на 20-22, не знам вече. Там някъде. Наложи се инсеминация. Така се и получи девойката. Не се засягам лично. Какво да му(и) се засягам там на някаква или някакъв, дето си дрънка за някви си статистики и налага мнение, все едно съм му го искала. Тъпотия са подобни изказвания, ама тя тъпотията е заразна и безгранична. И тва за безразборните контакти и прекараните инфекции...
Когато бях дете, един лекар гинеколог ми разправяше, че стерилитета ще е чумата на 21 век. Аз се засмях тогава. Е сега разбирам, какво същност е искал да каже.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
И аз с моя мъж съм от 15 годишна.Направо като се замисля цял живот все с него съм била.Глупостите са пълни, а простотията по хората ходи доказано е.

Аз също съм на мнението на този лекар, в един момент ще стане чудо да заченеш нормално, а не чрез АРТ.

*
Eзащо се "връзвате" сега...? :wink:Според мен предаването си беше наред! В крайна сметка за 20 минути какво може да се каже повече,а и участниците си бяха достатъчно компетентни.Аз поне не видях нищо нередно или още повече,обидно.малко изкривявате контекста на казаното ,а то реално въобще нямаше нищо смущаващо.Споко. :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
и тъй като това става все по-сериозен проблем трябва за него да се говори по сериозен начин - вярно е, че възрастта е фактор, но да се каже за какво, да се каже, че основен проблем е късното откриване на проблема и губенето на време.
боже, не разбирам кой ги избира тези хора? всъщност разбирам, но не искам да приема.

както каза и лекарят - проблемът идва основно от това, че хората се чувстват изключително несигурни и безпреспективни и отлагат имането на деца. помните ли статията на георги марков, там той прекрасно го описва - защо да създаваш като нищо няма смисъл? с това съм напълно съгласна.

а ако обърнем изказването от гледна точка на мъжете - ами тя жената, която обичам има проблеми, тогава ще я сменя, че няма време? така ли излиза? или дай да сме нещастни заедно, но да имаме дете, а как то ще расте здраво и щастливо?

абе рачо, сега те прочетох, ама не съм съгласна, че нямаше нищо смущаващо. иначе да, и двамата доктори бяха ок, но оттам нататък...
*
Исках да кажа ,че нямаше нищо смущаващо в предаването/поне от моя гледна точка.За кратко време участниците се опитаха да дадат някакъв отговор,до колкото могат.Бяха доста обективни.Смущаващото е в тенденцията,но това е самата истина.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Каква тенденция, че не разбрах?!Защо в Западна Европа да е напълно нормално раждането на първо дете над 30-35г. а тук в БГ да ни обявяват за стари лелки на тази възраст?Тъй аз не мога да го разбера?!

*
Каква тенденция, че не разбрах?!Защо в Западна Европа да е напълно нормално раждането на първо дете над 30-35г. а тук в БГ да ни обявяват за стари лелки на тази възраст?Тъй аз не мога да го разбера?!
Абе виновни сме и т'ва е. Отношение, няма отношение.Аз не вярвам да има жена до 35 години да е "бляла баирите" и на 35 да е "прозряла" че иска дете, ако има такива, то са единици. Ама някой да ми съобщи като например останалите 265 000 двойки с проблеми, кото не са одобрени от фонда как и от къде дават хилядите левове за ИКСИ и всичките придружаващи процедури и подготовки преди ИКСИ. Това на фона на БГ финансовата действителност .... на едната заплата (като се има в предвид че София не е БГ и в останалата провинция заплатите са към то 400 кинта). Хайде някой от всезнайковците да ми обясни по-подробно ако може, щото аз нещо не ми стига акъла до там. Много ми се ще да чуя философите, щото немам нерви вече.
Нормални хора сме и всичко си има причини, при това обективни (твърдя) за да се стигне, но не са онези  причини, които така старателно се опитват да вменят разни "разбирачи " на проблемите на двойките поели по тоя път със всичките му последствия (никак не леки) .... като онзи "мъдър" АГ специалист, при това председател на ЛС дето се изцепи че причината е в разхайтения (или подобен) начин на живот който са водили жените. С човека с който се борим за дете сме от 94г. заедно и за миг не съм си мислила да правя "компромис със партньора" за туй щото не може да ме дари с дете, реципрочно и той с мен компромиси. И на мъжете само върховете на обувките им гледам, та да дойде тоя на мене да ми каже за разхайтения ми живот. Що за простотия. Що за безумие, що за дебелоочие.
Кое преекспонирам тук? Това питам.
Далновидното ни правителство иска да закрие в перспектива всички домове за сираци, да не се спести някой леФ . Как ще стане тая работа .... от тук от там , къде приемни домове, къде да се стимулира осиновяването... Щото циганите раждат в сряда и петък и трябва да се мисли какво да се прави с поколението им. Ей тва е.
Сега си слагам каската щото може и бой да ям.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.