0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #800 -: Декември 23, 2012, 14:41:00 pm »
А вие представяте ли си казино без да се пуши?
Хахха, не. Дори и държавата враг №1 на тютюнопушенето си има място където няма забрана. В Лас Вегас - мегаполиса на казината се пуши навсякъде и се разливат литри безплатен алкохол. Тук препоръките на СЗО не важат. Ако това не е лицемерие на държавата давана постоянно за пример, здраве му кажи  :lol:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #801 -: Декември 23, 2012, 15:34:10 pm »
А, Меци, що да е лицемерна бе, тя има правила, ред, всичко тече по мед и масло там...

Боби, за разлика от теб аз обичам да чета, чета внимателно и по няколко пъти, за да съм сигурна какво съм прочела и за да не сбъркам нещо. Имам педагогическо и икономическо образование и поради тая причина смятам, че определени спорещи имат дефицити. И не, не те обиждам, ти и Елена смятате, че някой непрекъснато ви обижда, защото не е на вашето мнение. Ми представи си, някой може да има по-различно мнение и да е по-наясно с нещата, но пък не можем да се сравняваме нито с американските статистики, нито със статистиките в главата на Боби и Елена... Е, вервай ми, света не е само в твоята глава или в твоята страна. А както е видно, от последния ти пост - определено ти си човека, който спори само за самия спор, даже и не внимава какво и как се пише. Щом стигна до извода, че си съгласна с всичко написано от Ети, тогава чий дявол спориш и пишеш глупости?
Елена, Елена, когато ти обиждаш може, а иначе за другите не е позволено и трябва да те търпят... Ех, интересни двойни стандарти имаш...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #802 -: Декември 23, 2012, 18:40:43 pm »
Гане,,не издържам вече да се повтарям. Не съм говорела за никакви американски статистики.  Ако верно си чела ,както твърдиш че си, щеше да го знаеш.  Както и щеше да знаеш, че никога не съм спорила, че няма да има негативни последици за икономиката и затова съм съгласна с Жбрул. Ние с нея се изяснихме кой с какво не е съгласен с другия и вече за това говорим, само ти още не си разбрала. Така четеш че дори бъркаш кой какво е писал  и няколко пъти вече твърдиш неща за мен, които са за Елена. Тя твърдеше нещо подобно, както и тя беше с извиненията. Ако това ти е внимателното четене и препрочитане, не знам. Аз и Елена освен че сме за забраната общо взето друго общо нямаме. Това обаче ти е убегнало дори на втори прочит очевидно. Преди време го правеше пак същото с другата тема и ми приписваше нейни аргументи. Въобще не съм учудена , че един аргумент не можем да докараме с теб до края, като дори събеседниците не можеш да следиш,камо ли аргументите им. И рабира се ,че не ме обиждаш,ти просто философски си се чудеше дали съм тъпа. Ама пък и с ясното съзнание,че можеш да си изкараш бан, понеже... не знам защо, ти кажи, като сега пък твърдиш, не ме обождаш, а само имаме разногласия.
 За мен разговора с теб е изморителен, така че от сега смятам да те игнорирам в тази тема.
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 18:54:08 pm от Bobbie »


  
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #803 -: Декември 24, 2012, 01:44:34 am »
Хей, момичета... наистина е крайно неприятно това нападане... :? Не разбирам, кому е нужно и за какво...

Аз също като други тук смятам, че тоталната забрана у нас е малко крайна мярка, но тук се изписа толкова много относно това, че вредата от тютюнопушенето е преувеличена...

Защо се дискутира, на какво се дължат карциномите и какви други проблеми имало в държавата?... Промити ни били мозъците, че пушенето убива. Ами аз от своя страна си мисля, че по-скоро в едно общество като българското хората са толкова повлияни от общите настроения, че често не си дават РЕАЛНА сметка за вредата от цигарите. Засега... :)   Жбрул малко по-горе беше споделила мнение полу- на шега, че нямало да бъде добре от възпитателна гледна точка да изкарат хората да пушат по улиците, тъй като така щели да ги виждат повече деца... ;) На друго място споменава, че пушачите трябва да са скрити от децата и че изключва каквато и да е опция да се пуши пред деца. Добре, ако е толкова ок да се пуши, ако е сравнимо със затлъстяването и подобни, вие бихте ли дали доброволно на детето си да си дръпне една цигарка? Бихте ли му казали: "Сега си още малък/малка, но като навършиш пълнолетие, спокойно можеш да си пафкаш на определените за целта места и аз дори ще приветствам такова начинание. В крайна сметка няма доказателства, че ако се разболееш от рак ще е от цигарите, така че по-важно е да нямаш стрес... и разбира се, да не затлъстееш."... :) При тотална забрана за пушене в заведенията наистина ли бихте чувствали неудобство поради факта, че децата ви (след време) ще са дискриминирани в правото си на избор да се тровят според волята си на определени места?

Спомням си, че някоя съфорумка тук в Зачатие преди време беше разказала случка, как таксиметров шофьор е пушил в колата в присъствието на детето й и когато жената му направила забележка, той дръзко и казал, че и у тях пушел пред децата си, ама на тях нищо им нямало и не загасил цигарата... Ей това за съжаление е много често отношението у нас... Затова е хубаво и да има някои забрани. А с времето хората няма начин да не променят настройките си към проблема...

В България нямало как да сработи забрана за тютюнопушенето поради специфики на климата... Добре, но Италия беше една от първите държави с наложена забрана - те как успяха? Португалия, Франция - там как се случи?... Доколкото знам, в Испания е имало проблем, подобен на този в България - там през 2006г. е въведена забрана на пушенето, но тъй като често са се измисляли "изключения" и възможности за узаконяванетона пушенето на различни места и точно това е наложило промяна в закона през 2011г и налагане на тотална забрана...
« Последна редакция: Декември 24, 2012, 02:04:20 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #804 -: Декември 24, 2012, 07:35:17 am »
Jbrul , аз също както вече казах мисля, че ще има фалити, но за дали ще е ефективно по принцип да намали пушенето, аз мисля, че въпреки всичко ще е. Колкото и да ми обясняваш, че имало единични заведения, че след 2 часа се пупело еди къде си , както разказа Авалон, ограничение все пак има.  При всяко положение, както и в другата тема, не смятам, че някой прави закони с презумпцията, че няма да се спазват. То тогава не трябва никакви закони да се правят.

другото което е, че четейки всичко описано от вас, май тази тема трябва да я обърнем на тема за корупцията,вместо за и против забраната, циганите, раждането у дома, и т.н. Но пак казвам, не съм съгласна, че закони се правят планирайки да бъдат нарушавани. Закон се прави така, все едно ще се спазва 100% , пък вече изпълнението е съвсем друга тема и не означава, че закона е тъп, а че някой не си е свършил докрай работата и там е проблема. Не смятам, че начинът е да му нагласим закона така, че да може да продължава да не си я върши.

П.П. Пушачите няма да действат срещу интересите си и да сигнализират, но непушачите малко по малко ще започнат да надигат глава и те ще започнат да го правят.

П.П. 2 Между другото аз лично съчувствам на пушачите. Много е гадно това да няма места за пушене на спокойствие. Аз както вече казах ми беше много тъпо да ходя да пия без да пуша и въобще каквото и да е да правя, без да пуша. В момента за това ми е най-кеф, че съм спряла( освен здравето)- че не съм зависима вече и ми е весело без да имам предварителни изисквания към мястото, където ще се веселя, свързани с това дали ще се пуши или не.  Просто някакси се чувствам по-свободна. Качих килца, ама по-добре дебела, от колкото пушач :-).
« Последна редакция: Декември 24, 2012, 07:39:41 am от Bobbie »


  
*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #805 -: Декември 24, 2012, 13:38:12 pm »
аа, боби не дей така, ей сега ще ти кажат как да си дебела е по-гадно и как в америка всички са дебели и глупави и трябва да спреш да пишеш, щото ето и ти си такава.  :wink:

напълно съм съгласна с чандра - дори в държави като италия, че и франция, дето излизат да протестират за щяло и нещяло и сме ги обсъждали тук, че и гърците, дето са по-фалирали от нас, дори там "климата" позволява да се спазват вече приетите закони, а при нас - не. фалират заведения, да, фалират, но нека си припомним, че половината свят е в тежка криза, говори се за рецесия догодина, напълно нормално е (колкото и да е тъжно) малки и средни бизнеси от сферата на услугите и забавленията да фалират. нали тук има много икономисти, би трябвало те да са първите, които кажат, че този тип бизнеси усещат удара най-бързо, просто защото това е първото нещо, за което хората спират да дават пари.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #806 -: Декември 24, 2012, 14:56:41 pm »
да ви смеся предколедно темите:

ето какво е водещото в момента заглавие на английския Дейли Мейл:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2252675/Were-way-Britain-In-year-29-million-Romanians-Bulgarians-right-settle-Britain-claim-benefits-And-gipsy-community-hardly-wait-here.html

и вижте какво лъже циганинът Боби, устроил се на бенефити в Лутън:

"‘The gipsies have no jobs because ordinary Bulgarians do not like or trust us,’ explains Bobby George.
‘We are discriminated against as gipsy people. In Britain it is different. You treat everyone, black, white, brown or yellow, just the same. Of course, they will want to go."

да бе да, точно затова отиват в Англия - щото там им дават работа, а в България не им дават! направо му повярвах. точно заради дискриминацията отиват циганите в Англия, изобщо не е заради бенефитите, ама разбира се....
жалко, че будалата журналист не е чувал поговорката "лъже като циганин".

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #807 -: Декември 24, 2012, 15:13:30 pm »
оф и аэ я изчетох статията, тоя "сладур" е просто уникален, на път съм да стана расистка :x
*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #808 -: Декември 24, 2012, 15:57:17 pm »
Статията е написана тенденциозно. Дори самият автор се е уплел в мислите си. Ефектът поне е постигнат - британците треперят. Факт е, че някои си признават, че получават помощи в България, ама били малко. Други пък казват, че искат да се преместят заради придобивките. Трети пък на 25 години си признава, че никога не е работил, ама с 19-годишната си жена имат дете. А четвърти се оплаква, че не всички имали работа като при комунизма. От всичките тези примери е ясно, че не става въпрос само за дискриминация. Но кой ти чете статията?! По-лесно е да се видят големите стряскащи снимки.

Весел празник на всички!

Тук някой пробива с бормашина точно днес и точно сега и ако ми събуди детето, ще яхна метлата. Оставям ви, че не съм си опаковала подаръците.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #809 -: Декември 24, 2012, 16:35:13 pm »
дейли мейл е известен с тенденциозните и провокативни материали, особено по теми като емиграция, секс скандали и всичко останало, което е вероятно да събуди страх и омраза у хората.

блу скай, спри им тока, на свещи бъдни вечер е по-романтична :))

весели празници на всички
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #810 -: Декември 24, 2012, 17:16:34 pm »
дейли мейл е известен с тенденциозните и провокативни материали, особено по теми като емиграция, секс скандали и всичко останало, което е вероятно да събуди страх и омраза у хората.

то не е само вестникът, разгледах коментарите отдолу - пълни са с ксенофобия и злоба. разбирам ги хората, и без това сал нашите цигани са им нужни, но защо трябва да гласуват негативно за коментар, който просто припомня на вестника, че общият брой жители на Бг и Румъния е едва 26 милиона, та няма как да ги нафлудят цели 29 милиона :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #811 -: Декември 24, 2012, 19:15:24 pm »
Пък аз да си кажа нещо хубаво за държавата - приятно изненадана бях, в сравнение с миналата година как са перфектно почистени републиканските пътища, направо като в Европа, не се притесних нито за минута докато пътувахме, стигнахме живи и здрави и това благодарение на доброто почистване. Хареса ми министърката, ето едно добро нещо направено.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #812 -: Декември 24, 2012, 19:20:38 pm »
джам, то този вестник се чете от тези хора, затова е така. седят и се тресат от злоба, ксенофобия и расизъм и си купуват дейли мейл. ама това, че гледната точка е изкривена до неузнаваемост, няма значение.

тук дори го взимат на шега - казват в прогнозата за времето утре ще вали, дейли мейл излиза със заглавие, "потоп утре! виновниците - емигранти, чужденци и жени". 
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #813 -: Декември 25, 2012, 10:20:57 am »
аа, боби не дей така, ей сега ще ти кажат как да си дебела е по-гадно и как в америка всички са дебели и глупави и трябва да спреш да пишеш, щото ето и ти си такава.  :wink:
Имам чувството на моменти, че се чудиш каква интрига да създадеш и да направиш от нищо нещо. Първо, който и да каже, че в Америка са дебели и глупави- ще е прав, а съм убедена, че няма да прави грам асоциации с Боби. Опитваш се да асоциираш Америка с Боби и всички, които не харесваме Америка- не харесваме Боби, доказано.
Когато някой не е съгласен с Боби, не е съгласен, не защото тя живее в Америка и е "дебела" и не е да не харесва Америка, защото Боби живее там.
Когато се озовеш в средата на заформил се спор (справка в кърмаческата тема), задъжително си търсиш още един "нарочен" да сте няколко онеправданите. 

Честита Коледа на всички!

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #814 -: Декември 25, 2012, 15:47:30 pm »
Честито Рождество Христово!
Мир и любов във всеки дом, и повече толерантност!
Ние  сме българи независимо къде живеем и България е винаги в сърцата ни, пък дори и да сме си тръгнали леко огорчени. Нека се огледаме за гредата в собственото ни око, преди да вземем камък и вдигнем ръка.
"Краят на света" ни се размина, нека бъдем позитивни :wink:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #815 -: Декември 26, 2012, 07:29:55 am »
Ефектът поне е постигнат - британците треперят.
И с право :-). Нямам търпение да видя като им отворят вратите какво ще стане. Халал да са им.


  
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #816 -: Декември 26, 2012, 12:03:05 pm »
Първо, който и да каже, че в Америка са дебели и глупави- ще е прав...

 :dontknow: ...
Пазете се от обобщения... ;)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #817 -: Декември 26, 2012, 17:24:11 pm »
Съвсем различна беше на Мишлето мисълта.
[/url][/url]
*
Не ща да отварям отделна тема, за да не и придавам специално значение
Аз разбира се съм предубедена, обаче КК е наистина много зле ...Подобно просташко поднасяне на темата не знам дали помага. И това е човек с ПРЕТЕНЦИИ че е компетентен по въпросите на стерилитета

http://novanews.bg/news/view/2013/01/02/41919/%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-35-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8/
« Последна редакция: Януари 02, 2013, 16:09:55 pm от Fussii »
В очакване ....
*
честита нова година на всички! живи, здрави и щастливи с много усмихнати деца около нас.

фузи, неудобно ми беше да го гледам този материал. единствените читави коментари бяха на лекарите. какво значи "ама то не е ли късно на 35 да идват за първо дете?", еми да, особено ако се вземе предвид колко време им се е казвало на хората да се "успокоят", или да хапнат ей таз хомеопатия.

а за изказването да направим "компромис" с партньора си в името на това да имаме дете, просто нямам думи osi_7.

много е лесно да се каже, че "те сами са си виновни щото чакат твърде дълго", на това му се казва да обвиним потърпевшите, за да ни е спокойно, че на нас няма да се случи. изглежда сякаш имането на дете е въпрос на едно просто вземане на решение в подходящото време. аман от опростенчески глупости.