0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #440 -: Декември 05, 2012, 09:21:16 am »
Боби, нямам впечатления да имаме неприязън и нетърпимост към другите етноси, с които съжителстваме. Напротив, търпеливи сме, но насила може само да се вземе.
Масово брожение и линч срещу хора от друг етнос видях, когато миналата година в Катуница, цигани прегазиха момче, до преди това хората ги търпяха, а властта не правеше нищо.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #441 -: Декември 05, 2012, 09:53:27 am »
Гане, в обяснението за колажа пишеше ли, дали позите на децата са коригирани (дали в последствие, чрез техниката ръцете им са вдигнати и пръстите свити по този начин) или ставаще дума за поправка на други елементи от снимката?

[...] когато миналата година в Катуница, цигани прегазиха момче, до преди това хората ги търпяха, а властта не правеше нищо.
"Войната по пътищата" в България не е само цигански проблем. Порастнало дете на приятелка беше "прегазено" от българка. Мъката е огромна... Добре, че се прави нещо по въпроса и според мене има известна промяна в поведението на шофьорите у нас...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #442 -: Декември 05, 2012, 10:00:11 am »
[...] когато миналата година в Катуница, цигани прегазиха момче, до преди това хората ги търпяха, а властта не правеше нищо.
"Войната по пътищата" в България не е само цигански проблем. Порастнало дете на приятелка беше "прегазено" от българка. Мъката е огромна... Добре, че се прави нещо по въпроса и според мене има известна промяна в поведението на шофьорите у нас...

Тук не става дума за "война по пътищата" а за умишлено отнемане на човешки живот чрез прегазване с бус! Буквално за убийство пред очите на доста свидетели. Ето малко инфо по темата... http://btvnews.bg/1844132399-Konflikt_v_Katunitsa_Voynata_mejdu_romi_i_balgari_vze_dve_jertvi.html

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #443 -: Декември 05, 2012, 11:04:10 am »
Да, спомних си, че имаше такова нещо... Ужасно! Докъде сме стигнали, обаче, след като се налага да се саморазправяме "въоражени с колове и камъни"... В каква държава може да се случи всичко това?... Добре, че са взети и цивилизованите мерки...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #444 -: Декември 05, 2012, 12:12:15 pm »
Стигнали сме до там, точно защото няма доверие в цивилизованите мерки. Защото за хората с пари и връзки правосъдие няма, има само за бедния човечец, дето е откраднал една кокошка от глад... Няма да навлизам в темата, че такива ми идват на пръстите та ще взема да се самобанна

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #445 -: Декември 05, 2012, 17:30:28 pm »
Чандра, не мога да го намеря къде към го чела, имаше обяснения за всичко - от лицето, до стойката на тялото.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #446 -: Декември 06, 2012, 17:00:19 pm »
ох, аз малко пак като черна станция, ама това да "търпим" някой не означава, че сме отворени за различията. особено циганите в българия са под страхотна дискриминация, която само утежнява както тяхното положение (стават все по-маргинализирани и с по-малко опции за пълноценно участие в живота на обществото), така и засилва негативните нагласи към тях. към другите етноси сме по-тихи, по-прикрити, но пак има "ми те евреите, арменците, турците...".

но в момента, в който се заговори за дискриминация се реагира сякаш сме показали среден пръст не на кирил и методий, а лично на по-голяма част от хората около нас. не искам да започвам пак дълъг и безсмислен спор, споделям, както винаги, само лично мнение.

иначе съм напълно съгласна, че при провал на държавата и невъзможност да използваш "цивилизовани" начини, започваш да се саморазправяш, дали ще хвърляш миризливи бомби, дали ще се биеш, всичко това показва пълен провал на държавността.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #447 -: Декември 06, 2012, 19:54:12 pm »
Елена, циганите в България са най не дискриминираните хора и толкова много ги галят с перце, че понякога българите се чувстват чужди в своята си държава... Моля ти се, не почвай спор, в който изобщо и идея си нямаш какво говориш...

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #448 -: Декември 06, 2012, 22:28:03 pm »
Минавам само да вметна - раждах в "Майчин дом", след като родих ме преместиха на 7-тия етаж, където бяхме не просто лица, а родилки от най-различен произход. И беше невероятно как всички различия отпадат - няма богати - бедни, няма различни етноси - всички бяхме по нощници в общо трудно или не толкова трудно родилно състояние - целите в кръв и едва влачещи се по коридора. И виждаш в този момент как изчезват всичките различия между хората - просто жени изстрадали, страдащи и на ръце с ревящи току-що родени бебета, като често самите жени едва носят себе си. И като видиш, че по коридора се влачи и пада някоя - то няма значение на каква ти изглежда или всъщност каква е - хукваш държейки кръвясалата си нощница да помагаш - я да подпреш жената да стигне до тоалетната, я да я придружиш да стигне до неонатологията да види бебето си. А всички бебенца са прекрасни - независимо дали са бели, черни или цветни. И това се запечата дълбоко в съзнанието ми. Искаше ми се винаги да е така - всички да сме просто хора, без допълнителни определения, а разликите между нас да са проява на красотата в живота или изкуството в Божието творение наречено човек.... (аз винаги така мисля, но беше красиво, когато в тази ситуация и този момент, това мислене беше факт при всички и ми се искаше това да остане така завинаги навсякъде и по всяко време).
« Последна редакция: Декември 06, 2012, 22:57:04 pm от rosefromstars »
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #449 -: Декември 06, 2012, 22:42:01 pm »
Елена, циганите в България са най не дискриминираните хора и толкова много ги галят с перце, че понякога българите се чувстват чужди в своята си държава... Моля ти се, не почвай спор, в който изобщо и идея си нямаш какво говориш...
Хайде сега всички, които не сме съгласни си нямаме идея. Аз съм живяла и до циганската махала, знам ги какви са, но колкото и пъти да обяснявам, че съм против груповата отгорорност, която се сипе от повечето постве тук, не искате и не искате да го разберете. Нито съм застъпничка за малцинствата, нито обичм циганите, напротив. Обаче не съм чак пък толкова сляпа да викам на черното бяло.
 Не били дискриминирани така ли? А какво е това тогава твоето изказвае за нашата си държава? Каква само наша си държава, циганите са от поколения тук. Ти така ли искаш да се отнасят към децата ти и внуците ти един ден в Германия ? Мислиш ли, че би било нормално да им викат, че не са си у тях въпреки че те вече 2 поколения друго освен Германия няма да знаят?

*

Ganka

• 5926
« Отговор #450 -: Декември 06, 2012, 22:46:36 pm »
А ти как мислиш, че се отнасят към децата ми в Германия? Никой не дискриминира циганите, стига скачахте. Циганите много добре си знаят и интересите и правата и изобщо не са дискриминирани, не и реално. Виж обаче на българите често им се случва да са. Що на мен ми спират тока ако не го платя, а на тях не? Тях ги приемат и без осигуровки, и без плащане, мен не... Разликата в двете държави, Боби, е, че има закони и докато в едната се спазват, в другата законите са мираж. Много хляб има България да изяде докато стигне префинената дискриминация на Германия. Щото тук в документите ти пише - от еди какъв си произход, даже и да си роден тук, а в България си пише българин по паспорт. Ама циганите когато и както им изнася са българи, в определени ситуации са цигани.
Та тия ги разправяй на Обама и на Саркози за дискриминацията...

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #451 -: Декември 06, 2012, 22:55:58 pm »
Дискриминация, пфу, че мръсна дума,

Майка ми я оперираха, здравноосигурена е, без прекъсване и т.н.Значи на нея и се искат пари за престой, ама на циганката дето няма осигуровки не.Майка плаща за прегледи, тя не.Кой казвате е дискриминиран?Имам прекалено много примери.

Да познавам и свестни, но се броят на едната ми ръка и в множеството, направо се губят.

И не ми обяснявай, че могат да си крадат без да ги наказват, че аз ще бачкам, а те ще получават защото са многодетни и соцциално слаби.Значи сестра ми няма право на детски, няма право на какво ли не.Разболя се и едва и дадоха болничен, а циганката дето не им знае имената и дават и детски и майчинство и детето и на ТЕЛК минава.

Аре моля ти се ела да се бориш тук, ти с тях, лично и ми обяснявай, че са дискриминирани, защото дядото дето пребиха в село Мечка, не е дискриминиран, защото къщите са изтърбушени.Ела в плевенско, отиди във Видинско да видиш хората в какъв страх живеят, изкарай една нощ в село Мечка, и тогава ми говори за дескирминация или мини по главната Буковлък и после ми кажи, че всичко по теб е ОК.

Саморедактирам се за груб език!
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 09:13:36 am от magi_st »

*
« Отговор #452 -: Декември 06, 2012, 23:16:32 pm »
Боби, ти и децата ти, или Ганка и нейните деца...да правите това, което нашите цигани тук правят масово? Да си позволявате такова погазване на всякакви общестевни норми, порядки и закони? Не. Та база за сравнение - няма.
Ако го правите - не ще ви дискриминират, а ще ви смачкат. Като гниди. И не преувеличавам с израза. И ти е ясно нали?

Та хайде стига с тези "либерални приказки по принцип", че става смешно вече. Има и друга гледна точка на нещата, а именно че огромна маса хора, които с поколения се държат асоциално и престъпно по своя воля и въпреки всички предложени им опции да спрат да го правят - съвсем заслужено се "радват" на подобно отношение от други хора.
Това не идва "от въздуха" все пак. Не са само те малцинство тук или в други страни, ама навсякъде точно те създават точно такива проблеми и предизвикват такова отношение към себе си. Та са си виновни ТЕ, техен избор е да се променят, не е наше задължение да им търпим "циганията" и да се усмихваме благо.

Цяло лято ги гледам съвсем отблизо, опитвах всячески да комуникирам с тях...ми прощавай, ама половината имат дебилно поведение, защото са продукт на близкородствен секс и дори не го крият това  :?, ти сещаш ли се какви са последствията? Няма интеграция, няма отношение, то дебил и само знае да ражда още и още от който му падне...Ма нъц ся, някой им бил крив. Знаят всички социални гишета и процедури, ама не знаят що от вуйчо си не е добра идея да раждаш...

То излишно да ги казвам тези неща, че ей сега ще завалят теориите как то пак ние сме виновни, че те са идиоти. Има си хас!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #453 -: Декември 06, 2012, 23:24:36 pm »
Ааа, Jbrul, недей така, д-р Райчинов ти каза - при циганките разпуснат живот няма  :lol:
« Отговор #454 -: Декември 06, 2012, 23:30:36 pm »
Цяло лято ги гледам съвсем отблизо, опитвах всячески да комуникирам с тях...ми прощавай, ама половината имат дебилно поведение, защото са продукт на близкородствен секс и дори не го крият това :?, ти сещаш ли се какви са последствията? Няма интеграция, няма отношение, то дебил и само знае да ражда още и още от който му падне...Ма нъц ся, някой им бил крив. Знаят всички социални гишета и процедури, ама не знаят що от вуйчо си не е добра идея да раждаш...

:lol:  :lol:  :lol: :trash: ей, ама голяма простотия каза...  :lol:

Ааа, Jbrul, недей така, д-р Райчинов ти каза - при циганките разпуснат живот няма  :lol:

:lol: този пък да не ходи да им "свети"???   :lol: :lol: :lol:  днес валят едни умотворения....  :lol: :lol: :lol:  :party: :jump12:

« Последна редакция: Декември 06, 2012, 23:39:10 pm от rosefromstars »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #455 -: Декември 06, 2012, 23:32:08 pm »
Въх, тоз е явно титан на мисълта 8O

*
« Отговор #456 -: Декември 06, 2012, 23:48:28 pm »
Ми няма разпуснат живот при ромите естествено... То какво е един секс между роднини?  :lol: Всичко си е на семейни начала и под контрол на родата. Не като при нас - с някакви "случайни" хора да се опитваме деца да правим...

П.П. Не твърдя, че ВСИЧКИ в тяхното племе така правят, но не са и малко такива случаи. Една мома /на 14 с бебе/ това лято ми заяви, че от вуйчо й било детето и можело така, ама от брат й не можело, че било опасно. Писала обаче в акта за раждане, че бащата е неизвестен, понеже роднините така казали. Нали ся колко е в реда на нещата на 14г. да имаш вече бебе - да не коментирам. А, че не само тази девойка буташе новородено това лято - също не коментирам. Щото нали някак фашистко става ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #457 -: Декември 06, 2012, 23:59:17 pm »
Ахаххахахаха, ама тука големи вицове се разказват :lol: :lol: :lol: Били дискриминирани циганите в България, ахахахахха. Номинирам за виц на хилядолетието :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #458 -: Декември 07, 2012, 00:04:52 am »
Тая тема става все по-мрачна...
Същи бтв новините сте (тука сега се чудя какъв да е емотикона, демек - да се смееш ли, да плачеш ли)

Ето нещо интересно и позитивно:
http://bnt.bg/bg/news/view/90276/romski_studenti_poluchiha_godishni_stipendii_ot_romskija_obrazovatelen_fond

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #459 -: Декември 07, 2012, 00:08:35 am »
Ми тя държавата мрачна, та каква да е темата :lol:

Браво на тези студенти, мога само да ги аплодирам. Дано стават повече ромите, които искат да постигнат нещо в тоя живот.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!