Подобни постъпки на хулиганство - хвърляници, заплахи, не ги оправдавам по никакъв начин
Елена , не мисля, че някой е преценял по дефиниция, че детето е циганче -всички си затварят очите понеже проблема е деликатен, а в едно малко населено място - тема табу, по-лесно е нечул-невидял, заравят си главите в пясъка и какво им пука като не са пряко засегнати. А, дали въобще това е истина с детето, можем да си гадаем.
Аз имам една случка по-така като доста голям човек, бях 20 годишна и с приятелки зимата като се съберем за уикенд, по едно време всяка неделя имах ритуал - сутрин рано на минералните бани, вземаме вана, накисваме се едно хубаво, после на кафе и клюки в дневния бар на Констанция.
Отиваме си една сутрин аз и едно от момичетата на баня
, празно няма никой, самото отделение на втори етаж, а понеже е рано и няма клиенти целия персонал на приказки на касата, в другото крило на първия етаж - на майната си.
Ние си се надвикваме двете и по едно време мойта дружка вика - "има човек там" - обръщам се и виждам на открехната врата на отделението мъжки крак в шушляков анцунг и спонтанно викам - "лелее, верно". В следващия момент се усещаме, че и двете сме голи и сами, изплашихме се, аз взех един маркуч, който видях насреща по инстинкт.
Тръгнахме към вратата през това време крака се маха, показваме се в съблекалнята и там го няма, навън има още коридори, дълги и безлюдни. Не знам в този момент от къде ми дойде кураж, казах на Г - "обличай каквото имаш връхно и тръгвай" .И така с дънки върху мокро тяло, по без гащи, нагоре наметнати с якета, аз се въоръжавам с чадъра, който имах под ръка и излизаме надзъртайки от коридор в коридор, и сърчица тупкащи до пръсване.
Слизаме долу на касата, където мирише на закуски, кафе и целия персонал си отпочива на сладки приказки. Ние мокри като мишки, казваме, че горе има мъж и описваме, какво сме видяли, всички казаха, че това не може да бъде, защото мъжкия персонал е само на басейна на мъжкото отделение в момента. Поискахме да ни покажат мъжката персона и се показва шуляковия анцунг, при което аз го избивам на саморазправа и го налагам с чадъра, където сваря, счупих си чадъра от тоя идиот.
След случката от страна на семейството ми /дядо/ настана цяло брожение, срещу този човек. Всички от персонала оправдаха постъпката му с обяснението, че те си го знаели, но го държали заради майка му, която също работела там и била много свястна, в крайна сметка откачалката продължи да работи в онзи момент.
Семейството на приятелката ми, не реагира никак - добро семейство, сплотено, без липсващи членове, омаловажаваха случката все едно е срамно да се оплачат, да говорят открито.
Извинете, че ви занимавам със свои минали случки, но сега ми изникна отново, като прочетох кой как реагирал от въпросната статия.