Мисля, преди да захванем високата вода - Нашата държава, да обърна поглед към обикновения човек, към "малката правда", както казваше другаря Т. Живков (ей, сега да не ме изкарате нечий симпатизант и бленуващ отминалото време).
Понеже много пътувам с градския транспорт до/от работа, сутрин с разчетено разписание по 50 минути, вечер по час и половина. Та много ме дразнят безобразно и безразборно подсмърчащите и кашлящи граждани в транспорта. Просто е някакъв кошмар, кашлят си на поразия и си бършат носа в ръкава. Пък не пътувам по някакви кой знае какви забутани линии. Е, аз реших проблема за себе си, като си купих противогрипни маски от аптеката и си ги нося в градския транспорт, независимо, че съм като извънземно, ама е за предпочитане пред перспективата да ми лепнат грип по въздушно-капков път. Друго, което ме дразни пак в градския транспорт е как тези възпитани, ерудирани, интелигентни граждани не се съобразяват с друг, освен себе си. Сядат на външната двойна седалка и блокират вътрешната, или пък така се разкрачват на вътрешната двойна седалка, или пък си държат багажите, че друг да не може да ползва свободното място, което те са окупирали. Пък за "тарикатите", които си купуват билет, не го дупчат и като ги хване контрола - олеле-мале, нямам думи!
За мен лично трябва промените да тръгнат от индивида, да тръгнат днес (имаше рубрика в един вестник - утре започва от днес), пък тогава и по-сериозните неща да се променят.
П.П. Джулия–М, по повод талибаните - не само, че ще отидат в рая, ами там ги очакват и не знам колко -найсет девственици. То като стане дума за жени и ... А жените не знам с какво ги прилъгват.