0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ин витро и болничен
« -: Юни 20, 2006, 13:04:58 pm »
Моля, кажете ми как го решавате този проблем-колко болничен ви дава клиниката, от колко дни всъщност има нужда?
От моята клиника ми казаха, че ще ми дадат само седем дни, считано от датата на пункцията. Ако искам, обаче, да си стоя в къщи до деня на теста кой ще ми даде болничен за останалите дни? Личния лекар ли?
И още един въпрос-какво да направя, ако искам да не ходя на работа по време на самата стимулация, защото да речем атмосферата в офиса не ми се отразява добре?
*

Anonymous

ин витро и болничен
« Отговор #1 -: Юни 20, 2006, 13:21:24 pm »
Na men minalata godina,v AG Varna,bolnichen mi dadoha ot denia na punkziata do denia na testa. No mislia, che i lichnia lecar moje da svarshi tova
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Re: ин витро и болничен
« Отговор #2 -: Юни 20, 2006, 13:46:51 pm »
Цитат на: Momiche
И още един въпрос-какво да направя, ако искам да не ходя на работа по време на самата стимулация, защото да речем атмосферата в офиса не ми се отразява добре?

Вземи си отпуск. Аз така направих. За съжаление няма болнични за инвитро, защото не е по клинична пътека. Личната може да ти даде още 1 седмица например, но с някаква фалшива диагноза.  

ин витро и болничен
« Отговор #3 -: Юни 20, 2006, 13:48:35 pm »
Аз като съм питала казват, че няма проблем да ти дадат болничен, предполагам от пункцията до теста.
Благодаря ти, Бени!

*
ин витро и болничен
« Отговор #4 -: Юни 20, 2006, 14:46:18 pm »
Момиче, при моя опит този месец реших да си взема малко отпуск и затова не бях питала в клиниката за болничен. На последния преглед преди пункцията обаче, моята лекарка сама ми предложи вариант болничен, т.е. не би следвало да е проблем да ти се издаде болничен лист.

П.С. Есента говорих и с един лекар от "Тина Киркова" - той също ми каза, че издават болничен лист.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #5 -: Юни 20, 2006, 14:54:37 pm »
Momiche, обикновено дават от датата на пункцията до датата на теста (както са ти писали момичетата). Не съм чувала да дават болничен по време на стимулация.  Не си спомням обаче каква диагноза пишеше на болничния.
*
ин витро и болничен
« Отговор #6 -: Юни 20, 2006, 14:55:57 pm »
И на мен ми дадоха 7 дни първоначално, а после аз си взех направление от личния лекар за гинеколог, след това гинеколожката ми даде продължение на болничен (ако не се лъжа причината беше "застрашаващ аборт" или нещо подобно...)
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #7 -: Юни 20, 2006, 15:00:58 pm »
Цитат на: Kotaranka
Не съм чувала да дават болничен по време на стимулация.  
Неприятното обаче е за тези от провинцията, които трябва да притичват до София за следене на стимулацията ...

« Отговор #8 -: Юни 20, 2006, 15:06:24 pm »
Цитат
Неприятното обаче е за тези от провинцията, които трябва да притичват до София за следене на стимулацията ...

Неприятно е - наистина. Никой не мисли за тези неща.  :(
*
ин витро и болничен
« Отговор #9 -: Юни 20, 2006, 15:40:36 pm »
При мен пък нещата стояха така: Взех си отпуска до пункцията, след това от клиниката ми издадоха 7 дневен болничен (само толкова имат право) дадоха ми епикриза и с нея при личния от там той дава направление за гинеколог и гинеколога има право до 30 дни да ти дава болничен. М/у другото диагнозата и на двата болнични  ми беше изкуствено осеменяване.
ин витро и болничен
« Отговор #10 -: Юни 20, 2006, 16:07:18 pm »
От клиниката ми казаха, че ще ми дадат само седем дни, но с епикриза, която предполага продължение на болничния от личния лекар. По закон нямали право на повече дни. Личният лекар каза, че ще ми даде колкото дни ми трябват.
Но ми стана интересно-вие пишете, че в някои клиники дават повече от седем дни-явно има и вратичка. :)
ин витро и болничен
« Отговор #11 -: Юни 20, 2006, 16:27:53 pm »
Ами без да съм сигурна мисля, че за по-дълъг болничен трябва лекарска комисия. В МЦРЗ са доста лекари и сигурно правят комисия.
Благодаря ти, Бени!

*
ин витро и болничен
« Отговор #12 -: Юни 20, 2006, 19:26:04 pm »
На мен миналата година ми дадоха 20 дни след трансфера от МЦ. Не си спомням каква диагноза ми бяха писали, но те сами ми казаха за болничния. Е, аз така и не го ползвах - ходех си на работа и така ми мина по-бързо времето.
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
ин витро и болничен
« Отговор #13 -: Юни 20, 2006, 19:27:56 pm »

И при двата ми опита ми дадоха болничен без проблем / от деня на пункцията,до деня на теста/ . Малко по-трудно ми беше преди това ,с изследванията,защото се налагаше да пътувам.