0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да ви се представя
« -: Февруари 06, 2005, 12:25:33 pm »
:D  Здравейте моми4ета,
понеже не открих специален форум за преставяне, то ре6их да ви се представя във форума, който най-много ме интересува.
Аз съм на 30г., 6те правя ин витро и микроинжекция(50/50), в момента съм на Synarela, а от 02март и на Пюрегон.
Понеже живея в 4ужбина форума се оказа 4удесно място за полу4аване на информация на български, а и се интересувам как се разре6ава проблема с асистираното оплождане в България. А и нали знаете, 4е помага да си поговори6 със сродни по страдание ду6и.
какво друго? Живея в Норвегия и за 6тастие тук касата поема до 3 опита, като има една поносима за пла6тане сума от собствения джоб.
успех на вси4ки опитва6ти.  :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Да ви се представя
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2005, 12:29:52 pm »
*
Да ви се представя
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2005, 12:44:38 pm »
Благодаря за линка. И за топлото посре6тане. Май не съм догледала. Ако модератора не е затруднен, моля да премести темата ми в другия форум. Сорри. :oops:
*
Да ви се представя
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2005, 12:57:49 pm »
Не е нужно да я местим  :D
Ако искаш напиши същата и там, където са на останалите момичета - нищо, че ще се представиш на 2 места  :P
Аз в момента съм на Примолут Нор и започвам Пурегона след 2 седмици  :D Така, че ще си правим компания. И ще си стискаме палци заедно  :D
Между другото от тази година от 01 Февруари и нашата здравна каса ще поеме лекарствата на 1000 жени за ин витро. Има напредък някакъв ;)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Да ви се представя
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2005, 15:35:57 pm »
Цитат на: NinaE
:D  Здравейте моми4ета ...

Добре дошла! Желая ти успех! :)

И бързо да поздравиш и момчетата, че те както са ни тънкообидни, сега ще ти се разсърдят! :lol:  :lol:  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Да ви се представя
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2005, 20:08:48 pm »
Добре дошла :!: и успех :!: А3 сьщо бях на Синарела и Пурегон.Много добре ми подействаха на стимулацията....11 фоликула.....5 оплодени,трансфер на 03.02 с две и три 3амра3ихме.В момента сьм на Утрогест, вагинални таблетки и най лошият момент от цялата процедура....ЧАКАНЕТО.Радвам се ,4е има още някой с когото да споделяме :) Мисля 4е 3а инвитро много малко от моми4етата пишат или се ра3минаваме в циклите :?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Да ви се представя
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2005, 20:27:03 pm »
Е, Перла, тъкмо се чудех къде изчезна. Пиши ни по често. Успех.
*
Да ви се представя
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2005, 20:52:10 pm »
Здрасти Перла,
Колко дни ти продължи стимулацията с Пурегона и в какви дози? Трансфера ти на 3-ти или на 5-ти ден беше?
Разминаваме се  с по около 2 седмици като гледам всички тук.
Перла, стискаме палци сега ... дано дано !!! В края на годината близнаци  ylinfant  ylinfant
 :balk_103:
Мисли положително и вярвай!
Желая много късмет и на двете ви и да няма повече опити!
Да ви се представя
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2005, 21:18:08 pm »
И аз съм на примолутнор до 12. От 16 съм на меногон и декапептил. Остава да си стискаме палци  :balk_103:
*
Да ви се представя
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2005, 21:41:18 pm »
:D  :D  :D  :D
няма да ми повярвате как ми стоплихте сърцето, моми4ета...не казвам мом4ета, за6тото о6те не съм имала 4еста да си пи6а с някой от тях, но тук бих искала да поправя гре6ката от представянето си(благодаря на Мели за напомнянето) и да кажа:]здравейте мом4ета. Ве4е из4етох вси4ко от "на 4а6ка кафе" и видях, 4е има и господа тук. :D
Sygnus, ние с теб май 6те се потиме по4ти по съ6тото време.  Та да се похваля: днес ми дойде мензиса. За първи път от много години съм треперила и 4акала с нетърпение да ми дойде. за6тото по норвежките форуми 4етох, 4е ако няма6 едно кървене между спрея и инжекциите, то прекъсват процедурата. И тъй като ми закъсня с 2 дни - умрях от ужас. малък ад. :twisted:
Перла, стискам ти палци. Желая ти много любов и светлина в следва6тите дни. И търпение.
Хубава новина бе6е и да узная, 4е касата в България поема разходите поне на хиляда жени. Надявам се да приемат закон и всяка жена да има право да си направи дете.
И на мен ми направи впе4атление, 4е много малко моми4ета пи6ат за ин витрото. И в дир-а и тук. както споменах влизам и в 4ужди форуми и там правят следното: Дневници, в които моми4етата описват какво трябва да преминат и преживеят от на4алото до края, стъпка по стъпка. На мен ли4но ми помага да намеря информация за стадия, в който съм в момента или тревогите, които имам, за6тото има място, където мога да про4ета описание от 4овек, който го е преживял.
Май много се отплеснах. 6те бъда редовна тук и пожелавам на вси4ки нас по едно(може и 2) пухкави беб4ета :roll:  :D  :D  :D
*
Да ви се представя
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2005, 21:50:33 pm »
Нина, за 1-ви път ли ти е?
Аз правя за втори и се чувствам малко по-подготвена. Наистина е много стресиращо и объркващо, когато всеки ден отиваш и не знаеш какво следва. Едно е на теория - бях изчела много информация по темата, но е съвсем друго като му дойде времето да се прави  8)
Една част от стреса може би се дължи и на тази неизвестност.
Питай каквото те интересува. Насреща сме  :D
Аз лично не съм ползвала Синарела - тук пием Примолут нор - 2 седмици - следват 3 дни почивка, през които трябва да се прокърви леко и след това се започва стимулацията. 2 дни декапептил само, а после декапептил и Пурегон всеки ден докато чрез УЗИ се определи кога да е пункцията  :D 34 часа преди пункцията при нас се бие Прегнил. След пункцията 2 или 3 дни е трансфера и започва голямото трудно и дълго чакане .... През това време ни бият Прегнил през няколко дни и всеки ден пием или поставяме Утрогестан. През цялото време ми изписаха и  фолиева киселина, Матерна, витамин Е и Но Шпа.
Успех! Като гледам има вероятност да са една зодия и на 4-те ни  :D
*
Да ви се представя
« Отговор #11 -: Февруари 06, 2005, 22:38:14 pm »
да, за първи път ми е. И има доста неизвестни в цялата тая работа, за6тото тук много много не ти обясняват. То и не сме правили кой знае какви изследвания, за6тото мъжа ми е понижено ка4ество на сперматозоидите, а аз съм с една тръба, та направо ни пратиха на ин витро. Та, моята програма е следната:
Синарела 3 пъти дневно, от 02 март прибавям и една инжекция дневно с Пюрегон(150) На 11 март съм на видеозон.  
И после на добре изглежда6тата схема пи6е: По-подробен план 6те ви бъде даден по-късно :evil:  :evil:  :evil:  
Това го приемам така: те не искат да си губят ценното време с обяснения за не6та, които са о6те дале4 в бъде6тето. Тъй де, вси4ко може да се слу4и дотогава. Едиственото, което знам със сигурност е, 4е връ6тат само един ембрион в матката. Е, аз се информирам по други на4ини, но не в това е въпроса нали?

Правиха ни изследвания за Спин, хламидия, васерман и другите стандартни+хормонални и то лятото. Пак има някакви кръвни тестове, но кога и къде - само те си знаят :)
А пък за това да се ходи до болницата 4есто - забрави. Тук работите стават по телефона или по по6тата. За витамини, но6 па и другите, за който писа никой не ми е споменавал :(  А и не мога да ги купя от аптеката без рецепта(за но6 па говоря). Тук само аспирин и лепенки за мазоли продават без рецепта. Преди 2 години майка ми прати Седалгин Нео и ми го конфискуваха като наркотик!!!! с предупреждение, 4е ако се повтори 6те ме глобят :)  Та така.
Сигнус, кажи какви витамини да пия? А пълнее ли се в периода на хормоните?
*
Да ви се представя
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2005, 06:28:31 am »
Сигнус,много бьр3о,евтино и удобно премина стимулацията :roll: Както писах,от пьрви ден ма М(20.01.)сьс спрея 3а нос Синарела  3 пьти на ден.Много удобно :) От трети ден по 150 Пуррегон (сьщо много удобно и лесно с писалката ПЕН като на диабетиците),като след третия преглед го намалих на 125,а  последният ден 200.И така в сьбота 30.01 ве4ерта още една инжекция,подготовка 3а ПУ.В неделя никакви лекарства пове4е,само ве4ерта вагинална таблетка :? И така в понеделник ПУ, и 4етбьртьк ТР.А3 исках всьщност на 5,6 ден,но лекарят ми реши така.Бях малко и обьркана след ра3говор  по тел.с др Тодоров(който е в Германия).Той се по3нава ли4но с моя лекар.Всьщност оставих се и3цяло в рьцете на лекаря,та.....ще ЧАКАМ :) Не мога да спя...и така.На вас вси4ки стискам силно палци :D  :D  :D
*
Да ви се представя
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2005, 06:30:59 am »
Нина, витамините - Матерна и вит. Е ми ги изписаха от клиниката да ги пия 3 дни преди пункцията още и след трансфера та до края. А Но Шпа веднага след трансфера. Доколкото знам Но Шпа е за гладката мускулатура и предпазва от контракции.
В момента пия само фолиева киселина и някакви витамини за да не се разболявам от гриповете :)
Освен това ми казаха след трансфера да не се става много от леглото, да не се вдига тежко и да не се правят резки движения или разпъвания, освен това много било важно да няма никакво напъване в тоалетната - в смисъл всичко да става само с естественото движение на червото. За това изпизват разни слабителни - има значение какви са, но задължително трябва да са за бременни, защото след трансфер жената е на практика бременна - въпроса е до кога.
Изследванията, които правихме ние ги пях написала в една от темите по-долу - мисля, че беше "ИН ВИТРО -ЦЕНА".
При теб явно е по-различна схемата малко. И ми е много странно да връщат само един ембрион. Дали пък просто това момиче да е имало само един? Доколкото знам поне 2 няма проблеми никъде да върнат?
Интересно ми е защо толкова късно те викат за УЗИ - от 02 март чак на 11-ти - това е повече от седмица ... Мен миналия път цялата ми стимулация продължи от неделя до петък - 7 дни общо. Доколкото разбрах и това не било много хубаво - толкова бързо да се стимулирам.
Мен ме викат този път на четвъртия ден след започването на Пурегон ( 2 инжекции на ден по 50 IU всяка - намалиха ми дозата). След това след ежедневни УЗИ и изследвания на Естрадиол и ЛХ, дозата ми я определят ден за ден. На практика това е по-малко от минималната доза за стартиране на стимулация за ин витро ( миналия път ме започнаха със 100 сутрин 50 вечер), защото имах много бурна реакция на яйчниците и направиха много фоликули и много бързо. Не разбрах обаче дали при мен е имало риск от хиперстимулация или направо си я е имало. Така и не разбрах в крайна сметка защо не се получи. Имаше 9 оплодени яйцеклетки, от които 5 се развиха добре до другия ден, а на 3-ия идеалните ембриони бяха 4 и ми ги върнаха. Иплантираха се 2, но на 16 ден след трансфера ми бяха ниски стойностите на ЧХГ (кръвен тест за бременност) и така и не се покачиха. На ултразвук се видяха и два плодни сака, но ... за кратко.
Дано сега останат до края :)
Стискаме палци ! Пиши какво те интересува. За пункцията при вас настаняват ли в болница и с каква упойка е ? А за трансфера? При мен беше местна и нищо не усетих :) Няколко часа след пункцията бяхме на кафе с Wildberry и Tutto :)
Не качих нито един килограм от хормоните. Като се има предвид колко хапвах и само лежах.
Поздрави и късмет много!
*
Да ви се представя
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2005, 06:36:09 am »
A Перла, сетих се за таблетките преди пункцията - 3 вечери подред преди пункцията вечер слагах Polygynax (нощта преди пункцията НЕ), а 3 сутрини подред промивки с дамски душ с много разреден развтор на калиев перманганат. Имаше инструкция и ми бяха направили мостра на розовото за разтвора на калиевия перманганат. Деня преди пункцията от обяд нататък вече нищо не се яде и ми беше изписано очистително.
Знам за безсънието :) И аз бях така ! Само бъди спокойна!
Много късмет !  :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Да ви се представя
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2005, 10:02:06 am »
Имаше едно интервю с д-р Табакова, в което тя каза, че тенденциата на запад е да се връща един ембрион, защото два и повече , при евентуално добро развитие, застрашават крайният положителен резултат. В смисъл една двуплодна бременност се износва значително по трудно. Останах с впечатлението, че тя е съгласна с това, но понеже в България инвитрото не е платено от касата /миналата година/, с оглед финансовата страна, се връщат обикновено два ембриона.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Да ви се представя
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2005, 10:50:45 am »
Желая ви успех този път милички.Моята съседка има тризначета -ин-витро са при Табакова.На нея и върнаха 4 ембриона,но оцеляха 3.Това и беше 4 -ти опит.Стискам ви палци.
<br />
*
Да ви се представя
« Отговор #17 -: Февруари 07, 2005, 16:51:49 pm »
Здравей Sygnus,
аз като бях в клиниката разпитах каква е практиката тук с връ6тането на ембрионите. При първи и втори опит връ6тат само един, а евентуално 2 при трети опит. Но никога пове4е от 2 ембриона. Много жени тук пътуват до Дания и правят процедурата там, заради това.
Благодаря за информацията относно времето след трансфера(дай Боже да стигна до там). На нас ни казаха, 4е трябва да се живее възможно най-нормално. Даже от клиниката не ти дават болни4ен за пове4е от 2 дни, а ако иска6 за по-дълго време трябва да се моли6 на ли4ния лекар. В деня на пункцията те държат в клиниката няколко 4аса.  Дават местна упойка, но о6те не знам каква.
Относно стимулацията - тя 6те трае 8 дни. От 02 март до 10 март, на 11 съм на видеозон, като в този ден не трябва да се бие инжекцията. Пак доколкото подразбрах тук първия опит е малко като тотото. По4ти на вси4ки дават еднакви дози Пюрегон, а евентуално при втория и третия оипт ти напасват дозата индивидуално. Това го намекна сестрата, 6тото аз доста я разпитвах.
Ако не ми изпи6ат витамини, да ги вземам ли на своя глава, а??? :roll:
Аз съм ре6ила не само да не ка4вам килограми, а да свалям. Тренирам си както преди. Или поне 6те го правя докато мога.
*
Да ви се представя
« Отговор #18 -: Февруари 07, 2005, 16:59:46 pm »
Здрасти Нина,
Не се притеснявай, ще стигнеш до трансфер  :)
И тук първия опит стимулацията е малко като на тото ми се струва.
За витамините най-добре се обади в клиниката да ти препоръчат. Иначе се храни добре - не си изтощавай организма точно сега, трябват ти сили - яж храни богати на витамини и белтъчини - плодове, зеленчуци, приемай фолиева киселина! Все пак в тебе бебе ще расте след някой друг ден!
И аз имам да отслабвам ама като съм слаб характер и лакомия  :D Болнични си искам защото не съм от София и няма как да бъда на работа ... А в клиниката се ходи непрекъснато през 2-3 дни.
Желая ти успех!
*
Да ви се представя
« Отговор #19 -: Февруари 07, 2005, 17:00:24 pm »
Здравй Перла,
стискам палци. 4увства6 ли ве4е някакви признаци??? :D  И въоб6те веднага ли се усе6та??? май в Германия и при нас практиката е подобна и се позват съ6тите лекарства.
Ама много ти стискам палци.... :D  :D  :D