Нина, витамините - Матерна и вит. Е ми ги изписаха от клиниката да ги пия 3 дни преди пункцията още и след трансфера та до края. А Но Шпа веднага след трансфера. Доколкото знам Но Шпа е за гладката мускулатура и предпазва от контракции.
В момента пия само фолиева киселина и някакви витамини за да не се разболявам от гриповете
Освен това ми казаха след трансфера да не се става много от леглото, да не се вдига тежко и да не се правят резки движения или разпъвания, освен това много било важно да няма никакво напъване в тоалетната - в смисъл всичко да става само с естественото движение на червото. За това изпизват разни слабителни - има значение какви са, но задължително трябва да са за бременни, защото след трансфер жената е на практика бременна - въпроса е до кога.
Изследванията, които правихме ние ги пях написала в една от темите по-долу - мисля, че беше "ИН ВИТРО -ЦЕНА".
При теб явно е по-различна схемата малко. И ми е много странно да връщат само един ембрион. Дали пък просто това момиче да е имало само един? Доколкото знам поне 2 няма проблеми никъде да върнат?
Интересно ми е защо толкова късно те викат за УЗИ - от 02 март чак на 11-ти - това е повече от седмица ... Мен миналия път цялата ми стимулация продължи от неделя до петък - 7 дни общо. Доколкото разбрах и това не било много хубаво - толкова бързо да се стимулирам.
Мен ме викат този път на четвъртия ден след започването на Пурегон ( 2 инжекции на ден по 50 IU всяка - намалиха ми дозата). След това след ежедневни УЗИ и изследвания на Естрадиол и ЛХ, дозата ми я определят ден за ден. На практика това е по-малко от минималната доза за стартиране на стимулация за ин витро ( миналия път ме започнаха със 100 сутрин 50 вечер), защото имах много бурна реакция на яйчниците и направиха много фоликули и много бързо. Не разбрах обаче дали при мен е имало риск от хиперстимулация или направо си я е имало. Така и не разбрах в крайна сметка защо не се получи. Имаше 9 оплодени яйцеклетки, от които 5 се развиха добре до другия ден, а на 3-ия идеалните ембриони бяха 4 и ми ги върнаха. Иплантираха се 2, но на 16 ден след трансфера ми бяха ниски стойностите на ЧХГ (кръвен тест за бременност) и така и не се покачиха. На ултразвук се видяха и два плодни сака, но ... за кратко.
Дано сега останат до края
Стискаме палци ! Пиши какво те интересува. За пункцията при вас настаняват ли в болница и с каква упойка е ? А за трансфера? При мен беше местна и нищо не усетих
Няколко часа след пункцията бяхме на кафе с Wildberry и Tutto
Не качих нито един килограм от хормоните. Като се има предвид колко хапвах и само лежах.
Поздрави и късмет много!