0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Съдят България за забраната за домашно раждане
« Отговор #540 -: Ноември 25, 2012, 03:35:45 am »
Чандра, ей това им е .........* на всички регламенти, че има начин да се "поразминеш с тях легално", независимо колко акуратно са разписани същите.  :lol:

По точки и запетаи - не се разминавам с т.9, защото постът ми е по темата, а добавката към теб - не е лична обида, изясняване на нещо лично, тя се отнася до всички списващи, като за цвят съм цитирала "най-големите нарушители на т.9 по принцип", без да изключвам и себе си. Модовете обаче имат право да решат дали има нарушение от някого по т.9, или няма, което решение може да бъде и обективно и субективно.

Този ми коментар е колкото закачка към теб, толкова и по самата тема, в която се твърди упорито от някои, че написването на регламент би решило нещо. Аз твърдя обратното и ще продължавам да го твърдя, докато РЕАЛНО разни други условия в страната ни не се променят.

И в нарушение на т.9, при това нарочно и съзнателно - никой няма и не е имал за цел да те обижда, "огнена тема", адски спорна и заплетена, често се стига до по-емоционални и непремерени реплики - без цел да бъде някой лично засегнат. Стар потребител си, знаеш го добре. На всички някога ни кипва от нещо, реагираме му, минава ни, нормално е, хора сме. Ако не се изпада в крайности - няма проблем. Активно пишем всички тук, за това казах - да не се излагаме сега пред по-новите потребители с детинщини. Тоя филм "сме си го играли взаимно" неведнъж все пак, знаем си кривиците и по-добре да си ги "шлайфаме тихо и мирно".

Лека нощ от мен. Приключих с прането и нарушенията по т.9  :lol:

* редактирано от модератор
« Последна редакция: Ноември 25, 2012, 15:40:48 pm от Елфи »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #541 -: Ноември 25, 2012, 06:14:23 am »
Ок, приемам идеята. Само ми уточни как се реализира в практиката "не може"? Лекарят според изследванията казва, че не може, не е подходяща... Предполагаме, че такава жена е склонна да плати от джоба си тези "изследвания по протокол", че лекар да я одобри за домашно раждане, дори допускаме че има парите за това.
Еее, това не е добър аргумент според мен. То е все едно да забраним  шофьорските курсове понеже има и злоупотреби, които са със смъртоносни последствия. На никой не му идва през ум да се бори с тези, които си купуват книжките, като задължи всички да се возят в градския транспорт или с такси.
« Последна редакция: Ноември 25, 2012, 06:29:36 am от Bobbie »

*
« Отговор #542 -: Ноември 25, 2012, 12:51:09 pm »
боби  osi_9, примерът е чуден.

вижте, всички обяснявате колко е лоша системата у нас и как в Англия било цвете за мирисане, когато споделих обратното се оказа 1) не познавам системата 2) използвам личен опит, там където той няма място и 3) какво, въобще правя в тая Англия (ганка, ако трябва да обясня, голяма част от живота ми е тук - мъж, професия, ей такива работи, не знам дали смяташ, че са достатъчна причина да живея на едно място, пък да ходя на зъболекар и да си следя бременността на друго)

и сега в кратце, щото не се разбираме, явно тезата ми е:

по дефиниция домашното раждане не е по-опасно от болничното в ниско рискова група пациенти и при обучени професионалисти. това не е прищявка или налудност има медицински показатели, които казват, че е добра практика

не, не смятам, че при всяко раждане това е постижимо, затова има акушерки и лекари, да направят оценка. в българия ги нямало, ами да си направим, казвам аз. макар, да не вярвам да си ни толкова не-знаещи кадрите

след като домашното раждане не е равносилно на врачуване или вуду, а е част от добрата мед практика е по-добре то да се прави регламентирано и асистирано, а не както е в момента да нямаш възможност да планираш такова (което означава, че нямаш възможност дори да обсъдиш възможните ползи и рискове с лекарят си, щото неговата дефолт позиция е "айде стига с тия глупости", но не защото това е глупост, а защото няма информация, обучение, няма такава практика).
не-даването на възможност за асистиране е опасно както за майката, така и за бебето.

отказът да се помисли една практика и да се види дали, къде и при какви условия е приложима тя в българия ми се вижда неразумен и произтичащ от лично отношение към група жени, които са наречени а приори "кукувици".

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #543 -: Ноември 25, 2012, 13:14:09 pm »
Елена, пак не четеш, момиче, пак. Аз никъде не съм казвала, че която и да е от системите е цвете за мирисане. Аз само те попитах след като ревеш от нея, що щеш там.
Аз за себе си съм избрала начина, и двете си бременности ги следих така, че да взема най-доброто и от двете системи и сега, и тогава пак казвам, да е жив и здрав Д-р Сигридов, за мен това е човека със златни ръце, благодарение на който имам дъщеря. Защото системата тук ми каза - забременявай и се опитвай да задържиш бременността, без значение колко пъти ще пометнеш, това не е важно за нас. Върни се като си бременна. А той каза - има проблем, дай да го открием. Благодарение на неговото предписание, на неговото лечение, както и на Д-р Тодорова и Доц. Конова аз сега се будя от усмивките на дъщеря си. А не плача, щото имам поредния мисед. Всеки сам за себе си избира кое е най-доброто за него. И това, че имаш негативен опит си е лично твоя грешка. Човек като се навие прекалено много, като има прекалено големи очаквания и лесно се срива. Аз просто четох, интересувах се и избирах много внимателно. Оказва се, че моята терапия не я правят тук, така че аз просто си реших проблема като се върнах в България. Нищо, че живота ми на практика е тук.
Няма съвършена система на здравеопазване, но от нас зависи да я направим почти съвършена такава и да се борим нещата да се променят. Но промяната няма да стане като се върнем в Средновековието!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #544 -: Ноември 25, 2012, 14:02:00 pm »
- "Труда ВИ", който е трябвало да уважа, но изглежда не съм го сторила, не е по-различен от моя "труд".
Candra,струва ми се че малко попрекали. Съмнявам се да имаш ценза, практиката, времето, мисълта и енергията в тази област, колкото д-р Мели, за да сравняваш твоя труд с нейния. И най вече огромната й човечност да ни е полезна и да ни ограмотява и помага тук.
И на дете в трети клас ще му минат такива мисли през главата преди да се изцепи.
Хубаво е човек от време на време да проявява чувство на такт, дори и да не е съгласен с някои неща. Най-макото от уважение. Ама, то голямото ЕГО не го позволява.
Сори за спама, но не можах се сдържа.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #545 -: Ноември 25, 2012, 15:07:58 pm »
Ок, приемам идеята. Само ми уточни как се реализира в практиката "не може"? Лекарят според изследванията казва, че не може, не е подходяща... Предполагаме, че такава жена е склонна да плати от джоба си тези "изследвания по протокол", че лекар да я одобри за домашно раждане, дори допускаме че има парите за това.
Еее, това не е добър аргумент според мен. То е все едно да забраним  шофьорските курсове понеже има и злоупотреби, които са със смъртоносни последствия. На никой не му идва през ум да се бори с тези, които си купуват книжките, като задължи всички да се возят в градския транспорт или с такси.

Боби, това не беше аргумент, а беше въпрос.  :wink: И ти го задавам отново. Практически как ще се реализира "не може"? Казах ти и в предишния си пост, не само за желаещи да раждат у дома си, за всички бременни в България ми се ще да има качествен скрининг по НЗОК. Явно обаче, скоро няма да ни огрее по този въпрос... Нищо де, то и сега която от нас желае и се интересува го провежда въпросния за своя сметка, не е забранено!

За жена, която си е наумила да ражда у дома - също не е забранено, тя е свободна да "провери" по всички достъпни за съвременната медицина начини дали са налице нужните предпоставки за естествено раждане. И спокойно може да коментира това с лекаря си! Налице ли са всички предварително възможни за установяване критерии, че да роди естествено и рискът да е минимален, или не са. Същото може да се направи и по отношение на плода и да има обективна /в рамките на медицината/ оценка, очаква ли се проблем за него след раждането, или не се очаква. Рискът въпреки ниските очаквания за проблем, все пак такъв да се случи е известен и бъдещата майка решава дали е склонна да го поема, или не е.

Лекарят може да се запени от обяснения, че "не може", но същият не е в позиция да забранява, или да разрешава нищо!!! Всеки гражданин е свободен да не желае лекарска помощ, все едно за какво се отнася и не подлежи на никакви санкции и наказания по тази причина. Медицинската помощ както се каза неведнъж е право, не е задължение за когото и да било.

Та затова те питах и пак те питам, по какъв начин на практика ще се реализира едно лекарско "не може", след като при пренебрегване на същото - не следват никакви негативни последствия за теб? С шофьорските книжки не е баш същото, защото когато направиш ПТП и има жертви - за теб са предвидени санкции ;) Ако пренебрегнеш лекарското мнение по случая и има мъртво бебе накрая - нищо не следва. Както видя за ветеринарката, която явно нито е неграмотна, нито е била с неследена бременност, която беше предупредена от лекарите си, че поема медицински риск и въпреки това си нави на масрафа, роди в къщи и бебето й не продиша...за нея не последва нищо като санкции. При това положение, едно лекарско "не може, не отговаряш на критериите за домашно раждане" си е едно чисто "добро пожелание" и толкова.

Ще ти обърна внимание на нещо друго по въпроса. Когато раждаш в болница, имаш право да отказваш абсолютно всякакви интервенции, които според теб са ненужни, или не ти се вписват в понятията кое как трябва да се случи при твоето раждане. Т.е. имаш абсолютно всички права, които се твърди без никакво основание, че родилките нямали и не им се спазвали. Независимо дали на болничният персонал му се нрави това положение, или не - той е длъжен да се съобразява с теб, мненията и желанията ти, ако ще да са в тотален разрез с медицината и да са неадекватни на конкретна ситуация. Това се допуска и се прави именно в болница, поради една простичка причина. Че когато ти спазят всички там права и ти се угоди на всички възможни грешни преценки, заради които в един момент е под пряка заплаха твоя и на бебето живот, или на двама ви - има хора в пълна готовност да се намесят спешно, в рамките на минути буквално и да ви спасят живота. При определени условия, могат да ви го спасят преко волята на родилката, пък когато тя оживее поради такава намеса по спешност - свободна е да съди лекарите, че са я приложили. И ако са налице доказателства, че подобна намеса е била ненужна - ще ги осъди като стой та глеЙ.
При раждане у дома и двете знаем, че гореизброените ситуации не са особено възможни за реализация по чисто обективни причини.

Отдавна и на себе си писнах да меля като латерна едно и също по въпроса с асистираното домашно раждане в България, а именно че той не е само "принципен", а си има огромна и трудно пренебрежима "битова" част, която не можем да надскочим с единия гол мерак и разписване на няколко правила за едно и друго. Този въпрос е редно и логично да се разглежда в целостта му, от всички страни и да се взимат предвид всички факти по него. Не само един-два, ей така на парче, пък останалите да ги "забравим", или да ги сбутаме в кюшето, понеже не ни изнасят на мнението "как ни се иска нещо да стане".
Главният въпрос е дали то може да стане по един адекватен и аналогичен на цитираните по-напред държави, или не може да стане към този момент, в нашата държава точно. Аз наистина не знам вече кой и с какви реални, а не пожелателни и "по принцип" аргументи може да убеди теб, или Елена, че тук не иде реч за нечие принципно несъгласие с някаква практика, а за ред обективни обстоятелства, които не може да не се взимат предвид, когато се решава дали и как да се случи същата.
Няма качествено проследяване на бременните, няма изследвания на полда почти никакъв и това е масово, няма подготвени кадри с практически опит да асистират раждане в неболнична обстановка, няма пътища, няма адекватна "спешна помощ" за никого в тази държава, /не само за родилките/, в голяма част от страната няма болници дори в достатъчна близост до страшно много хора, в болниците извън големите населени места пък има върл недостиг на кадри и апаратура...
Обаче, не и не! Ако разпишем един-два регламента по въпроса и готоУ - всичко се намества и започваме да провеждаме успешно домашни раждания като в Холандия, Англия, или САЩ. Прощавай но това е наивност, да не ползвам друга дума. ;)

Ако изброените в предишния абзац неизправности ги няма - ОК, аз съм за, нека и тук се въведе подобна практика, тогава би било отговорно и обмислено да се направи. Сега би било точно обратното. И това, че аз, или някой друг пак би намирал домашното раждане за излишен риск и игра на руска рулетка - ще си е наистина просто едно "принципно несъгласие" и дотам. В момента обаче, нещата хич не опират до "принципни позиции", а до много по-тривиални нещица. За съжаление.
« Последна редакция: Ноември 25, 2012, 15:29:55 pm от Jbrul »

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #546 -: Ноември 25, 2012, 17:11:35 pm »
Та затова те питах и пак те питам, по какъв начин на практика ще се реализира едно лекарско "не може", след като при пренебрегване на същото - не следват никакви негативни последствия за теб? С шофьорските книжки не е баш същото, защото когато направиш ПТП и има жертви - за теб са предвидени санкции ;) Ако пренебрегнеш лекарското мнение по случая и има мъртво бебе накрая - нищо не следва. .
Жбрул, това е друга бира. Тук говорим за това за каво съдят България. Съдят я ,че изрично забранява асистирането, не че не наказва жените родили сами в къщи или нещо подобно. Искаш да си говорим дали към подобно разрешение трябва да има закачено и някакво законче за наказателна отговорност ли?

*
« Отговор #547 -: Ноември 25, 2012, 18:09:57 pm »
Та затова те питах и пак те питам, по какъв начин на практика ще се реализира едно лекарско "не може", след като при пренебрегване на същото - не следват никакви негативни последствия за теб? С шофьорските книжки не е баш същото, защото когато направиш ПТП и има жертви - за теб са предвидени санкции ;) Ако пренебрегнеш лекарското мнение по случая и има мъртво бебе накрая - нищо не следва. .
Жбрул, това е друга бира. Тук говорим за това за каво съдят България. Съдят я ,че изрично забранява асистирането, не че не наказва жените родили сами в къщи или нещо подобно. Искаш да си говорим дали към подобно разрешение трябва да има закачено и някакво законче за наказателна отговорност ли?

България изрично забранява асистирането по посочените дотук ВАЖНИ и съвсем реални причини!!! А не, защото България просто иска да погазва правата на някаква група хора. Затова го забранява засега пустото асистирано домашно раждане, проумей го. Раждането в къщи и където пожелаеш - си е съвсем позволено обаче т.е. на никой не са му нарушени правата, чрез забрана. Забранено е у нас засега да се прави по този начин, понеже поощряването му без РЕАЛНА ОСИГУРЕНОСТ на тази практика - би се вписало идеално в понятието "престъпна небрежност". Та държавата /да не повярваш чак/ си е съвсем на мястото в случая.

Аз бих разбрала лекари да съдят държавата, че им забранява да асистират домашно раждане, защото това има пряко отношение към техните права за практикуване на професията им. Те да искат да асистират, да считат, че затова има всички условия и да им се забранява нормативно все пак "ей така напук" - ок. Тогава има логика да се води такова дело.

Сега обаче, една група жени, които просто не желаят да приемат реалността в България - съдят държавата, защото пък една друга група хора нямали права в такъв вид, че да се угоди на щенията и правата на първата група ТОЧНО по начина който тя желае. Много е логично дума да няма. 8O И за капак, дори казусът не се отнася за буквално отказано право на нещо, а за самите механизми на реализацията на това същото право в частта му: "кога, къде и как можеш да получиш медицинска помощ при раждане". Дори не става дума, че ако раждаш у вас и викнеш лекар той няма да дойде, само защото е домашно раждане. Поне това да беше - да ги разбере човек, ама и това не е. Няма отказ да се следи перфектно ничия бременност, няма забрана да попиташ лекаря си, дали по неговата медицинска преценка си годна да си родиш у вас, няма забрана той да ти отговори... Е къде виждаш нарушени права, понеже аз - не виждам такива.

Ама не, ма то било погазване на права, че можело по принцип, ама пък не можело "по план", ами "без план" ей това същото можене на нещо. Хайде аз не съм раждала естествено, вие сте. Рисковете при естествено раждане не зависят от това, дали смяташ да раждаш в болница, дали у вас. Те се определят по медицински критерии за риск естественото раждане да не върви и да не завърши добре, при някоя конкретна жена. Баш както се преценя и в болница дали "ще ти се получи", или си за планово секцио примерно. Обстановката дето ще раждаш - няма грам отношение към чисто физиологичните показатели, по които И с регламент - ще се определя рискът. Боби, ти като ражда и всичко си вървеше ОК, да имаше нужда от акушерка да ти седи на главата? Ей така, медицинска обосновка някаква има ли тя да стои плътно до теб ако раждането си върви ОК? Раждаш си и си свиркаш.  :lol:  Ако раждаш у дома и всичко върви ОК - същата работа. Ако нещо се обърка - тогава са намесите на медицинските специалисти, според това колко точно се е объркало нещо - ще се намеси акушерката, или лекарят, или и двамата. У нас и в момента, ако си раждаш у дома и нещо се обърка - имаш право да извикаш медицинското лице, че да се намеси, не е като да нямаш такова право. Щом си курназ да считаш, че нищо не може да се обърка толкова, че времето нужно на някой специалист да дойде до вас, или ти да отидеш при него е "незначителен фактор" и "съвсем приемлив риск" - моля, твое право е. Никой не ти забранява и в момента да имаш "последната дума" за собственото си раждане, все едно къде се случва то.

И накрая какво излиза? Че искът хич не е за липсващи и погазени права на някого, а с цел да бъдеш абсолютно освободен от личната си отговорност и гузната си съвест, ако на всичките ти претенции каква си разбирачка - вземеш, че се окажеш в "черната статистика". Нещо повече - отговорността за твоите лични глупости, да бъде непременно пришита на онези в белите престилки. ;) Те същите - не желаят изобщо да се наемат с подобна отговорност тук и сега, ама пък тях никой не ги пита, техните права са без значение... Интересно и "логично".

П.П. Не Боби, не искам да си говорим, "дали към подобно разрешение трябва да има закачено и някакво законче за наказателна отговорност" Само ти казвам защо съпоставката ти между тази ситуация и онази с "шофьорските книжки" е некоректна. Именно защото при тази с шофьорските книжки - има предвидена наказателна отговорност, което е все пак някаква превенция - да си ползваш правото на шофиране разумно и отговорно. За домашните раждания - нито има, нито е възможно да има предвидена наказателна отговорност, ако "раждаш неразумно и пренебрегваш всички предупреждения, че не постъпваш разумно". Затова няма какво да сравняваме и затова всякакви препоръки и регламенти на етап, в който домашните раждания не могат да бъдат адекватно осигурени по обективни причини са само едни голи, добри пожелания. Нищо друго.

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #548 -: Ноември 25, 2012, 20:12:05 pm »
Avallon, силни думи... Изглежда не си разбрала, никога не съм сравнявала труда си с този на д-р Мели или изобщо с (извънфорумните) труд и качества на когото и да било друг от пишещите тук. Репликата ми беше единствено и КОНКРЕТНО във връзка със следния призив към мене:

Уважавай моля те труда ни и започни да четеш както трябва, защото ти не четеш.

Ставаше дума за труда на ВСЕКИ да напише нещо тук и да аргументира позицията си. Не смятам, че съм проявила каквото и да е неуважение към когото и да е от събеседниците и не схванах, за какво "ЕГО" говориш?
Аз също се извинявам за оф-топика..

П.П. Накрая вече действително ме "сърбят ръцете" да направя оценка и тя е, че посред мене ако някои от пишещите тук си намерят качествен сериал, който да следят, вероятно нивото на дискусията би се повишило значително...
« Последна редакция: Ноември 25, 2012, 21:05:48 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #549 -: Ноември 25, 2012, 21:15:56 pm »

България изрично забранява асистирането по посочените дотук ВАЖНИ и съвсем реални причини!!! А не, защото България просто иска да погазва правата на някаква група хора.
Мислиш ли, че ако ми го обясниш това още 30 пъти с различни примери  ще започна да мисля по твоят начин? Вероятно мислиш, че не мисля као теб, защото не го разбирам. Не е така,  не мисля по този начин не от недоразбиране. Много добре знам защо държавата го прави, излишни са обясненията за това повече. Отдавна съм приела, че дъртжавата си има причини да мисли, че така ше се повиши смъртността. Няма нужда да си го обясняваме повече. до сега аз валидна причина, с изключение на скрининга, не съм чула, но както вече обсъдихме и ти се съгласи, че си била готова да приемеш идеята, но нямало как да се задължи някого да не си плати, а и нямали предвидена отговорност. Ми и сега няма бе човек. Та каква е разликата в това отношение? Тези които и сега слушат лекарите си и тогава ще слушат, ако има индикации да не си остават в къщи или да се премстят в болница, както Елена се беше преместила. 

Цитат
У нас и в момента, ако си раждаш у дома и нещо се обърка - имаш право да извикаш медицинското лице, че да се намеси, не е като да нямаш такова право.
Е да, те сами могат да си преценят, не е забранено :-). Нали именно за това е цялата патардия, да не си преценяват сами, щото виждаме до къде се стига.

Цитат
Те същите - не желаят изобщо да се наемат с подобна отговорност тук и сега, ама пък тях никой не ги пита, техните права са без значение... Интересно и "логично“
Мисля, че вече обсъдихме това, че никой не може да задължи никой да отиде там, какви права са им нарушени? Все едно сега някой може да каже на медицинският персонал къде да работи. Никой не може да има каже да започнат работа в агенция за асистиране на домашни раждания, примерно, така че въобще не разбирам защо тяхните права месиш тук.

*
« Отговор #550 -: Ноември 25, 2012, 21:45:23 pm »
Разбрах, че "не разбираш" Боби, спокойно.  :lol: Съгласна съм напълно, че е безкрайно безсмислено 30-а страница да се хабя да обяснявам на когото и да било що е то "реалност у нас", пък контрааргументът да е: "по принцип" и "не може чак толкова да е зле".
Ок, като им направим регламент - ще е точно толкова зле, колкото и сега. Да поживеем - да видим както се казва. Лично мен не ме засяга особено, кой ще умира и ще се уврежда с регламент, или без регламент. Нито мога да го спра, наистина това са си лични, неприкосновени права. Щом е по-важно да има регламент, вместо условия нещо да се случи добре - така да бъде. Малко ми е грозно някой да замесва насила в своите щения хора, които не желаят да бъдат замесвани в безумия, ама това са си мои виждания просто.

Искът е заведен не, за да има "асистирано домашно раждане" и неслучайно от хора, които са против медицината като цяло. Те за разлика от теб - са пределно наясно с реалностите тук и ще си ги употребят с кеф. Да им е честито предварително както се казва. ;)

П.П. Накрая вече действително ме "сърбят ръцете" да направя оценка и тя е, че посред мене ако някои от пишещите тук си намерят качествен сериал, който да следят, вероятно нивото на дискусията би се повишило значително...

Рафинираните обиди не са за адмирации повече от директните такива. Само за справка. Без значение по коя точка. ;) Лично аз - спирам да "свалям нивото на разговора", спокойно можеш да захващаш да му го вдигаш, без да бъдеш възпрепятствана в тази си дейност. Поне от мен.

*
« Отговор #551 -: Ноември 25, 2012, 22:09:15 pm »
интересно ще е след като ситуацията е толкова очевадна дали европейският съд ще я види? или и той е в джоба на родилница, или просто НЕ РАЗБИРА да му се не види.
« Отговор #552 -: Ноември 25, 2012, 22:24:22 pm »
Нали се разбрахме, че ще сме осъдени. И ние, живеещите в Бг и децата ни ще го плащат.
какво да ни разбират, като на приятели французи им обяснявам, колко са ми детските, майчинството и как се гледа дете без тези безплатни мостри на които те са свикнали и те не ми вярват. що европейския съд да ни повярва, че нямаме пътища.

Да сложим вече точка по темата, преди да сте се избили вече съвсем директно, а? Някой спаринг ако ще спретвате - Жбрул ще прави парти, предлагат се перманентни гримове, аз ще снимам. Ако не ме поканите ще ви съдя, щот ми нарушавате форумските права да снимам женски бой.

Предлагам заключ по темата.
[/url][/url]
*
« Отговор #553 -: Ноември 25, 2012, 22:29:12 pm »
жасмин, айде сега, то да се надяваме, че има леко разлика между твоите приятели и европейският съд  :)
« Отговор #554 -: Ноември 25, 2012, 22:55:36 pm »
Да се надяваме, ама надали.
[/url][/url]
*
« Отговор #555 -: Ноември 25, 2012, 23:00:43 pm »
Днес по телевизията даваха протестиращи майки и те искаха да се променят правилата в болниците, да има повече прозрачност какво подписваш и какво ти слагат докато раждаш, разни ей такива права ЗА които съм и аз.

Иначе айде да не се биете, пък ако стигнете до там, ще продавам билетите, поне да спечелим малко, а?

« Отговор #556 -: Ноември 25, 2012, 23:07:24 pm »
С приходите ще оборудваме стая в МД за естествено раждане. Аз ще приемам залозите и ще уреждам мачовете.

Маги, абе и тая работа с това прозрачно съгласие ми е смешна, защото аз си изчетох всичко чинно и може да си го поискаш още на ЖК да го изчетеш.Нито епидурала, нито ЕПЗ са болка са умиране, ама айде. Основната ми мисъл е, че информация има, трябва да си я изискаш. Дори в ТК, дето се славят като касапи, може да подпишеш лист с това, което не искаш да се прави от миналата година насам. Ама кой да пита. С питане и до Рим се стига, а не да чакаш да ти се снесе и сдъвче на 15-те мин. ЖК, които имаш.
[/url][/url]
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #557 -: Ноември 25, 2012, 23:11:25 pm »
Види се то кой колко е наясно как функционира ЕС, както и структурите му :lol:

Чандра, сега вече този, който обижда си ти :wink: Колкото и завоалирано да го правиш в цялата тема досега, а ти го правиш - и двете знаем това прекрасно, не си мисли, че нивото е чаааак толкова ниско, та да не се усещаме през цялото време. Моля те, не бъркай липсата на реакция от наша страна до сега, с неразбиране и малоумие :wink: Просто е проява на зрялост и уважение към участниците в дискусията. Както сама каза, не сме в трети клас и се държим като възрастни, без да се цупим, да си търсим поводи да се обидим /а такива не липсват, знаеш много добре :wink:/ и да се правим на ощипани моми. Но, все пак, всяко нещо си има граници и ти ги прекрачи, та реакцията не би следвало да те учуди. Само че, смея да твърдя, че нито сме те обидили, нито сме имали това за цел, това че ти друго виждаш, всъщност е доста показателно. Не ни е за пръв път с теб да водим подобна дискусия, та методите ти са ми ясни. През цялото време провокираш и рафинирано и скрито квалифицираш /не сме толкова тъпи, схващаме доста добре/, като напълно съзнаваш, че в един момент все пак ще реагираме и когато това стане, ти победоносно нахлуваш обидена и започваш да цитираш правилници, постове и т.п., за да извъртиш разговора в посока, удобна за теб, а именно извън дискусията, по която стана ясно, че аргументите ти са несъстоятелни. Съжалявам, че трябваше да го кажа, но ми писна да ме правят на идиот.
Сега, ако се налага, уважаеми модератори, може да ме баннете, тъкмо ще си почина малко! Казвам го без никаква ирония и сарказъм, напълно сериозна съм.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Съдят България за забраната за домашно ра
« Отговор #558 -: Ноември 25, 2012, 23:11:37 pm »
Днес по телевизията даваха протестиращи майки и те искаха да се променят правилата в болниците, да има повече прозрачност какво подписваш и какво ти слагат докато раждаш, разни ей такива права ЗА които съм и аз.

Иначе айде да не се биете, пък ако стигнете до там, ще продавам билетите, поне да спечелим малко, а?
Мисля, че не отказват да те информират, просто си подписваш на влизане, че да действат по-бързо ако се наложи. Иначе трябва после да подписваш или не дай си боже да чакат роднини за подпис.
Елена Европейския съд как да повярва то вие, които уж сте често в България и сте запознати с действителността не сте съгласни :)
« Последна редакция: Ноември 25, 2012, 23:14:12 pm от м-и »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #559 -: Ноември 25, 2012, 23:46:48 pm »
Е ся, Сикс, виде ли що не ти трябва да ставаш модератор, ще трябва да се самобаннеш :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю