0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: Съдят България за забраната за домашно раждане
« Отговор #400 -: Ноември 20, 2012, 13:32:26 pm »
То е ясно, че работата отива на осъдителна присъда - без значение ние колко сме против. Че парите от нашите данъци и здравни осигуровки ще ги дадат за обещетение на тези ограничени от сегашния закон жени, вместо за лечение на наистина нуждаещи се. Нищо ново в България. Не знам как те ще ги вземат тези пари, като знаят от къде и за сметка на какво идват.
Ами пък да вземат да им разрешат домашно раждане с лекар и да видим кой лекар ще рискува да ходи да "бабува" в къщи и да носи отговорност, ако нещо се случи.
И друго - ако изобщо се навие някой лекар на тази лудост, да няма право, когато е на смяна в болницата, да зареже смяната си и да хукне по къщите. Той си е на смяна при 10 родилки и да си гледа тях, "натуралната родилка" ако иска тоя да е нейният лекар, да ходи в болницата. Както всяка от нас си ходи на лекар и в другия край на България, а не идват лекарите при нас.
В тази връзка, да взема да осъдя България, че в моя град няма инвитро клиника и това ограничава възможностите ми за забременяване. Ако не ми осигуряват клиника - да ми осигурят поне транспорт и хотел в град, в койти има такава.  :ask:

« Отговор #401 -: Ноември 20, 2012, 13:51:27 pm »
Tanita, пак не си разбрала значиии.  :lol: Какви усилия да се насочват в посока, подобряване на нещо си в болниците?!! Болниците като цяло са опасни места, в тях работят хора със склонност към "противоестествени дейности" и занимаващи се с груби и ненужни намеси в ражданията на жените. Ако същите не се бъркаха така нахално в "Божиите дела" - на никоя от нас не би се налагало секцио вероятно, та чак пък показания за същото... Няма такива филми. ;) Жените принудени да раждат естествено с показания за секцио са просто от късметлийките, на които случайно се е паднал свестен лекар разбиращ, че неговата работа е да наблюдава отстрани "майката природа в действие", не да й се бърка в делата. Пък който оцелее - оцелее, който оцелее увреден - увреден, то е въпрос на шанс и на статистика.

Но това е само по повод раждането. Докато "майката природа" ни пречи всячески да заченем обаче, "груби намеси" от страна на лекарите по въпроса - са желани и добре дошли за нас. Тогава лекарите ги гледаме в очите и слушаме все едно сам Господ е пред нас. Тези хора стават "некомпетентни" и "се бъркат където не трябва", едва когато доведат нещата до желания от всички ни край - да очакваме да родим дете. От този момент насетне, всичко "естествено" - става автоматично най-доброто, понеже "така го била измислила природата". Значи трябва да се радваме всъщност, че секцио бива отказвано на жени с показния за същото и да приемаме това, като "доза самоосъзнаване" у някои хора в бели престилки, не да се недоволства по въпроса. ;)

Абе вярвай ми, жените за, които говорим не прибягват до инвитро, икси, прогестеронови препарати и сие.

[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #402 -: Ноември 20, 2012, 16:34:06 pm »
И по тази причина реших да се отдам на Коледното настроение, а Зачатие да си почине от мене! :)
дааам, правилно решение. Аз затова реших да спра да си чеша езика в тази тема вече ;-)

*
« Отговор #403 -: Ноември 20, 2012, 17:44:15 pm »
танита, за разлика от жбрул, аз не мисля, че има връзка между асистираното, планирано домашно раждане и лекарски грешки, при които на жени, имащи нужда от цезарово сечение тази грижа де факто им е отказана. но се присъединявам към чандра и боби, че няма голям смисъл вече да се пише тук
*
« Отговор #404 -: Ноември 20, 2012, 17:55:16 pm »
Жбрули, кои са тези потребителки, които те молят на лични да адресираш добре отговорите си в темата, че не били разбрали?  8O Че да им е по - ясен дебатът ли, ми да се включат да попитат тук, какво се крият като клюкарки жадни за сеир?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #405 -: Ноември 21, 2012, 00:29:49 am »
Честно казано не прочетох цялата тема.Обаче мисля,че всеки има право да избира как и къде да роди.Така както аз имам право да избера.Защото както се познавам и като знам каква съм бъзла,със сигурност щях да поискам секцио,дори и да нямах показания.И-да,в България може да си платиш избор на екип и избор на начин на раждане,в болница(държавна или частна).Обаче изборът си има цена.

Не виждам защо на други хора да им се отнема правото на избор.
Делото,което са завели мисля,че ще сечелят.Всеки има право да разполага с тялото си както намери за добре.Дори да реши да се самоубие(и това е избор).И няма нищо лошо-ще променят закона(части),за да може да се ражда и в къщи,но асистирано.
Изобщо не съм сигурна,че точно този избор ще се покрива от касата.Както след определена възраст можеш да правиш инвитро,но държавата не участва финансово.
И тогава информирано отговорността ще си я носят сами.Защото това раждане от миналите векове ще е съвсем примитивно,и ролята на акушерката(лекаря)ще е наистина асистиране.

Блаженни са невежите.Те лесно взимат такива решения,но ролята на ЖК би следвало да прецезира и уведоми за евентуални усложнения и последствия.
« Последна редакция: Ноември 21, 2012, 00:42:29 am от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #406 -: Ноември 21, 2012, 00:49:35 am »
Наясно съм Жаси, дано "еди кои си" не опират до това никога. И те и децата им да са живи и здрави, пожелавам най-искрено.

Жбрули, кои са тези потребителки, които те молят на лични да адресираш добре отговорите си в темата, че не били разбрали?  8O Че да им е по - ясен дебатът ли, ми да се включат да попитат тук, какво се крият като клюкарки жадни за сеир?
Пете, неведнъж се е случвало, но не е важно. Просто обясних защо старателно изписвам обръщения и разделям на м'найсе абзаца. В по-стари постове мои се вижда, че всичко е "ънблок". Никой не е длъжен да се включва в крайна сметка, те тези теми повечето се следят "от балкона" и без друго.  :lol: Нормално.

Кой за празници ще се готви, кой за местене - добро настроение на всички!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #407 -: Ноември 21, 2012, 01:08:10 am »
Добре де, аз искам да попитам защитата само едно - след като до тук всичките тези раждания, домашните са били без показания за проблеми, секцио и т.н., а са били в графата безпроблемно раждане, защо децата са мъртви? Само на този въпрос ми отговорете и колко още мъртви деца трябва да има, преди да стане ясно, че този модел е неприложим в България?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #408 -: Ноември 21, 2012, 01:19:23 am »
Питай ги тия 35 000 кукувици според статията, които са се засилили да раждат така!
Лелеее, дано е силно преувеличена статия, че иначе....ще има много погребения :(
[/url][/url]
*
« Отговор #409 -: Ноември 21, 2012, 02:04:32 am »
Добре де, аз искам да попитам защитата само едно - след като до тук всичките тези раждания, домашните са били без показания за проблеми, секцио и т.н., а са били в графата безпроблемно раждане, защо децата са мъртви? Само на този въпрос ми отговорете и колко още мъртви деца трябва да има, преди да стане ясно, че този модел е неприложим в България?
Тя "защитата" ще ти обясни, че така станало то понеже нямало официален регламент и...чети назад.

По-просто казано - децата са мъртви, защото с регламент, без регламент - родителите не са потърсили медицинска помощ. И не са я потърсили не поради страх от преследване, или защото ще им бъде отказана, а защото са убедени колко ненужна и вредна е същата. Размислят едва след като са с бебешки труп в ръцете, ама все тая вече. :? Те лекарите не "вдъхват живот", само спасяват такъв когато това е възможно. И в двата нашумели случая са следени бременностите, в първия лекарите са предупредили за риска...какво стана накрая - знаем всички за съжаление. И да имаше регламент какъвто уж искат /понеже това ВСЕ ПАК си е иска на "Родилница"/ - същата история щеше да е. Ама тогава някой лекар да е виновен как не успял да озъпти лудата си пациентка.

Жаси ,дано не е вярно това 35 000, ама надали...

*
« Отговор #410 -: Ноември 21, 2012, 09:59:44 am »
Пълни глупости. Не съм я чела тая статия, няма и да я прочета щото и една буква няма да е вярна . Е гати манипулацията. По официални статистики (погледнах ги на бегом)от НСИ за 2010 г. в България са се родили около 75 хиляди бебета, за 2011 г. с 5 хиляди по малко т.е. около 70 хиляди и така както си е тръгнал демографския срив абсурдно е за 2012 да се е вдигнала раждаемостта. Или според въпросната статия излиза че даже повече от половината от бременните жени ще искат да раждат в къщи ..... няма кой да ме убеди че половината от кандидат майките са изтрещели.
Аз пък искам да не ходя в клиниката по ин витро през ден , та и всеки ден , да ми вземат кръв, за прегледи, пункции, трансфери и прочие. Не ми е комфортно да чакам там - депресивно ми е пък. Искам в къщи да ми идват , ама не идват. Правото ми на избор е нарушено! И сега?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #411 -: Ноември 21, 2012, 11:43:21 am »
Напълно съгласен!! :)И на мен ми писна да пътувам постоянно и да развеждам скъпата като куфар по другите градове. Да идват у нас и да и вземат кръв и да я изследват,да е правят прегед с УЗИ и ако може и пункцита да е тук./поне/  :lol: :lol:А,ако може и да ми върнат парите за горивото,които сме платили до сега! :wink: като ще се разрешава нещо "по домашному" да се присъединим и ние. :lol: :lol:

п.п. дори ще почерпя,няма да се срамим я  :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #412 -: Ноември 21, 2012, 13:28:50 pm »
avallon ,  ra40, пак нИ стИ разбрали бре! На вас ви е "предоставена възможност за туризъм" - къде по клиники, къде из държавата... :lol: :lol: :lol:
Я да подадем един колективен иск най-добре, че желаем всякакъв вид лекарска помощ да ни бъде осигурявана по домовете... Няма тука 6-5, медицински стандарти, кое било най-добро и разумно. Кой където го присърби - лекарите да идват на крак, на адрес и незабавно. Същите да бъдат задължени масово да се доквалифицират в ХОУГОРТС! Ще им е нужноооо ;)
« Последна редакция: Ноември 21, 2012, 13:39:10 pm от Jbrul »

*
« Отговор #413 -: Ноември 21, 2012, 14:03:43 pm »
Пак е проблем- всички в бяло,как ще различим лошия Волдемор 8O и добрия Хари Потър  :)??
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #414 -: Ноември 21, 2012, 14:09:25 pm »
Пак е проблем- всички в бяло,как ще различим лошия Волдемор 8O и добрия Хари Потър  :)??

Според вида метла, на която долитат ще ги различаваме. Нали не очакваш да ползват линейки?!!! Каквито и без това няма де... :lol:

« Отговор #415 -: Ноември 21, 2012, 14:52:19 pm »
Личното ми мнение за домашно раждане е, че е напълно безотговорно и че в България в момента наистина много лесно се манимпулира обществено мнение. Но, предвид възприетите практики -да вземаме всичко от Европата, без оглед на приложимост или не в нашите условия, най-вероятно ще го приемат и това. според мен трябва да се процедира по следния начин: първо да се правят много сериозни психологически тестове на майките и на бащите, които са решили, че искат да раждат така, за да се установи, че са способни да вземат отговорна и информирана позиция по въпроса. След това да се вземе под внимание и експерто мнение на поне 2 лекари и едва тогава да се разреши. Но откъде ще вземат подготвен персонал идея си нямам. То и сега не достигат медицински кадри, а пък ако ще трябва да ходят до всяка пръдла, решила, че трябва да й е готино по определен начин, не знам. Трябва да се подготвят нещата -да се въведе след окло 4-5 години, да се подготвят повече акушерки и т.н. От друга страна във въпросната статия пише 35 000 жени в детеродна възраст, което включва и 18 годишните, за които животът е розов и морето до колене. Ако в един следващ момент се озовеш вече на 30 и се опитваш всячески да забременееш, картината е коренно различна. всички тези радетелници на естественото обаче надали са минали през нашите проблеми, иначе не биха разсъждавали така. И не на последно място ако държавата регламентирайки това раждане, сложи висока такса за него, защото да имаш квалифициран екип на разположение 12 часа не е евтино, убедена съм, че голяма част от тях ще се откажат. Смятам, че и в момента можеш да си осигуриш по-добри условия. Има частни клиники с хубава обстановка, има възможност таткото да присъства, да откажеш упойки и прочие. В Токуда имаш възможност да обсъдиш свой план за раждане -с музика, топки, дули и каквото още се сетиш, но заедно с това да получиш адекватно отношение и най-добрите грижи откъм специалисти и апаратура. Четох преди 2-3 години потресаващ разказ за такова раждане -как бащата изродил детето, как много държали и дъщеричката им да присъства през цялото време (детето беше на около 6 години, по спомен). Ужасих се. От една страна майката е безотговорна към нероденото си дете, от друга към вече роденото. Кой знае какви травми могат да причинят на крехката детска психика подобни изживявания. За съжаление с регламент, закон и разпоредби или без тях, човешката глупост няма да изчезне.
« Последна редакция: Ноември 21, 2012, 14:55:05 pm от meshko106 »
<br />[link=http:
*

Ganka

• 5926
« Отговор #416 -: Ноември 21, 2012, 16:04:49 pm »
Ети, аз не искам да ми защитава някой която и да е от двете тези - аз просто питам, защо след като всичко е било наред, тези деца са мъртви. Здрави, доносени деца и резултата е - мъртви. И как един лекар без никаква техника ще присъства на това раждане и ако не що се обърка, ще помогне адекватно? Ей това искам да попитам, не знам отговор искам ли :?

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #417 -: Ноември 21, 2012, 17:48:35 pm »
"Само две неща са безкрайни: вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен"
Алберт Айнщайн
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #418 -: Ноември 21, 2012, 21:17:57 pm »
Ети, аз не искам да ми защитава някой която и да е от двете тези - аз просто питам, защо след като всичко е било наред, тези деца са мъртви. Здрави, доносени деца и резултата е - мъртви. И как един лекар без никаква техника ще присъства на това раждане и ако не що се обърка, ще помогне адекватно? Ей това искам да попитам, не знам отговор искам ли :?
Това са неасистирани раждания, без никакво наблюдение от никого и не се вписват въобще в тези, за които говорим, така че не виждам смисъл да ги коментирам, аз също съм против тях.

*

Ganka

• 5926
« Отговор #419 -: Ноември 21, 2012, 21:47:18 pm »
Боби, ти поне си наясно, че дори и асистирано може да се обърка, как ще се предотврати това? Ще сложим доктора до родилката, той ще усети накъде тръгват нещата и какво ще прави, ако няма техника - ще се кръсти или ще бае?