Елена, чета внимателно и продължавам да го правя, въпреки че е никое време и смятам най-после да си лягам.
Ти чете, чете, проучва, ражда в Англия, която на НАС ни сочиш за пример, но в същото време обясняваш как в таи същата Англия по повод твоето точно раждане някой е трябвало да ти се извини, че сЪ е объркал.
"Електрошоковият уред", който е препоръчван и от който вероятно статистически е доказано, че има супер файда - на теб с нищо не ти помогна когато те болеше, защото ако не е било така, аз лично не виждам причина ти да искаш друг вид /опасно и вредно/ обезболяване. Което не отричаш, че си пожелала.
Факт е също така, че не си го получила, въпреки желанието си в "добрата стара Англия", която тук ти ми даваш за пример в разни насоки. Извини ме, че те разочаровам, но в нашата "балканска страна" е по-вероятно да го беше получила, защото ако помня правилно си се "молила за това със сълзи". Но понеже вече съм дърта и уморена, предварително ти се извинявам, ако не помня правилно, че по памет цитирам твой пост, който в момента ми е трудно да изровя. Но помня категорично, че ти си пожелала такава упойка и не са ти я поставили. И помня още по-категорично всичките ти линкове срещу тази и други видове анестезии.
Което говори само за едно, че една жена в процес на раждане не може да има обективна преценка за каквото и да било и най-добре тази преценка да я имат други хора дето това са учили.
"Уредът за разпъване на перинеума", който както знаем ти беше точно толкова безполезен както и елктрошковият уред за обезболяване на контракции - е поредната измислярщина на една индустрия. Нищо повече. Перинеумът ти го разпъва излизащото бебе колкото е необходимо, "гадните лекари" режат, за да нямаш разкъсвания ако преинеумът ти все пак не може "да поеме натоварването". Бебето ако "засяда" - засяда не в перинеума, а между тазовите ти кости колкото и да не съм АГ го знам, а ти вместо да си купиш класически вибратор, си си купила няк'ва тъпотия, препоръчана ти в една Университетска болница в Лондон. Толкова.
Файда - НУЛА. Накрая раждаш гадно, болезнено и с форцепс.
Раждане във вода е разрешено и се практикува и в България много отдавна да ти кажа. Не само в частни, но и в държавни болници, сещам се за МД в момента, но мисля и други има. Не сме чааак толкова назад в "модите"
Да ти кажа честно - не ми е много ясно как лекарите в Англия "по стар български обичай" те карат да правиш нещо си. Все пак, нали са лекари в Англия и те същите - асистират домашни раждания, при които родилките застават на челна стойка от вътрешна убеденост, че така е по-добре и правилно? Ни така ни иначе. Лекарите в Англия те израждат добре у дома, ама в болница - не. Странна раУта ако питаш мен точно. Това не са ли едни и същи лекари все пак, учили едно и също и постъпващи по целесъобразност все едно дали раждаш у дома, или в болница?
Не на последно място, въпреки всичките твои тези, линкове, убеждения и пр. докато беше бременна - когато започна да раждаш послуша лекарите си, сдоби се с живо и здраво дете, понастоящем и двете с Ади сте живи, здрави и добре, което е именно целта на "цялото мероприятие". Ако си въобразяваш, че на твоите лекари им се е занимавало с "лиготиите и тезите на някаква родилка, която била прочела нещо си в нета" - не, не им се е занимавало. Те хората са са се постарали да си жива ти и детето ти, ако и тези същите да не са безгрешни божества. И те са хора все пак, могат да сгрешат нещо някъде.
Просто, дори статистически шансът да сгрешат ТЕ, а не ТИ е в тяхна полза и точно това отчитаме ние тук "нзазадничевите". А ти в момента много лесно раздаваш присъди, кой какво сгрешил и как, като не опира до твоето дупе и твоето дете лично ситуацията в точно този момент. Когато опря - форцепс, сувалка, к'вото трябва там - да сте живи...не ти е било дерт мисля.
Не можем да сравняваме адекватно починали в болница бебета и починали при домашно раждане по много причини. Не само вътреболнични инфекции, а и това, че в болнични условия се раждат всички супер рискови бебета, всяка жена с патологична бременност е там и процентите са некоректни по презумпция.
П.П. Да си жива и здрава Елена, да родиш както желаеш другото бебе, в Англия по регламента който е законово установен там - нямам нищо против лично аз. Имам против този регламент да се узаконява у нас, защото на този етап е твърде, твърде рисков. И не ми е никаква утеха, че някоя майка като го разбере това от личен опит чак - ще се съгласи с мен. Точно както не ми е утеха, майка и бебе да пострадат от лекарска небрежност в родните болници. Просто в България засега шансът за второто е по-нисък все пак. Дори ако изхождаме от логиката колко майки и бебета се "изтърват" в болнични условия и с ред механизми това да се избегне уж, как си представяш тези същите с едните голи ръце пред дивана у вас да ти асистират?!! Мисли малко бе човек! Не е до "принципни позиции" всичко, винаги и само.