0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Съдят България за забраната за домашно раждане
« Отговор #160 -: Ноември 13, 2012, 03:59:40 am »
Аз между другото не отричам, че голяма част са кукувици - колко трябва да ти е акъла, че да ядеш плацента или да лижеш бебето и какви там други практики бяха описани. Ама ако те влече, яди, лижи, твоя си работа. Така мисля аз.
Ако искаш да си раждаш у вас и държавата те задължи поне медицинско лице да има там, от това не виждам загуба, а само полза. В момента те раждат сами, понеже това не забравяйте, че не е забранено. Никой не ги спира да го правят и те си го правят и резултата го виждаме. Един такъв закон би бил в полза за тяхните бебета, не във вреда, макар тук да се впуснахте да ми обяснявате, че те това не искат, искали неасистирано. Ми неасистираното е легално и в момента и те можеха просто да си продължават да си раждат неасистирано. Аз затова не вярвам много, че въобще не искат абсолютно никаква асистенция - ако не искаха,  всичко, което трбяваше да направят е да продължат като до сега,нямаха нужда от съдебен процес за тая работа. Има много жени, които не си лижат бебето и не ядат плаценти, но при възможност биха искали да родят в къщи. Ето Елена по-горе е пример точно за това, без да е сектантка.
« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 04:04:22 am от Bobbie »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #161 -: Ноември 13, 2012, 06:14:41 am »
Сикс, на Габи раждането не е било от тези, за които говорите, все пак родена е преди термин, нали?
да ти е жива и здрава и никога повече да нямаш такива тревоги ти положелавам.

Както писах и в другата тема - тези лудите те и сега си раждат в домашни условия неасистирано и резултатите ги виждаме.
Между другото пишеше във вестника, че се съмянват, че тази от Бургас е от „Свидетели на Йехова“. Понеже има с тях много разправии по болниците и тук мога да ви кажа, че с тях на глава не може да се излезне. Те отказват всичко свързано с по-сериозни интервенции за тях и за децата си. Тук има случаи, когато отказват кръвопреливане на децата си и се стига до там лекарите да искат от съдия решение, че да прелеят кръв и знам за случаи отказали се от детето си заради това. Те са пълни откачалки, за тях дали има или няма закон няма да има никакво значение и без това.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #162 -: Ноември 13, 2012, 07:23:39 am »
джам, една от основните цели на съдебната система е  да предотврати запазване правата на малцинствата, понеже мнозинството винаги може да си гласува каквото си иска. Това е основното в една добре действаща демокрация, не е мое тълкувание. Не само, че не е най-абсурдното, а е стандартното тълкуване на как би трябвало да функционира една съвременна демокрация. Поинтересувай се да не кажеш, че нещо се заяждам аз.

Боби, аз те прочетох много внимателно. Ти пишеш, че щом дадено решение било по-евтино - това било определящото и на никой не му пукало какво мисли мнозинството. прощавай, но това изказване е изключително глупаво, да оставим настрана, че е невярно. и няма нищо общо с това, дето си ми го написала в последствие като коментар и което цитирам отгоре. ако си принципна, следва да признаеш вероятността и да бъркаш от време на време. е, с това изказване:

Цитат
какво значение има какво иска мнозинството? При положенеи, че това на съшото това мнозинство ще му излезне по-евтино, аз не виждам в каква позиция е то да има каквито и да е изисквания. Сметките са направени, знае се, че излиза по-евтино.

малко се на...а.

нищо, де -  случва се.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #163 -: Ноември 13, 2012, 07:27:08 am »
П. .П. Стефи, за теб това може да е нова концепция, но наука се прави не на чувства и логично как ти звучи на теб, а тябват данни, за да се твърди едно или друго. Така че иронията ти по повод статистиката е меко казано неуместна. Ако имаш някво основание да не вярваш на данните, които излизат от Канада, Англия, Холандия или Австралия, моля посочи ги да ги обсъдим.

Боби, Стефка иронизираше твоето буквоедство и неспособност да разбираш писмен текст. нещо, което и мен започна да ме забавлява вече в разговорите ми с теб, след като спрях да ти се връзвам.

така и не стана ясно дали разбра обяснението за процентите и оценката на риска.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #164 -: Ноември 13, 2012, 08:48:38 am »
Сикс, не сравнявам никого с Миролюба Бенатова, просто казвам, че по някои логики тук за голяма част от "българското мнозинство" ние сигурно ние сме "малцинство", което има прищявки и им "яде от бюджета"...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #165 -: Ноември 13, 2012, 09:10:10 am »
Ние тук се обясняваме една на друга, а Мег си развява косите по телевизиите и си прави реклама......
Дано не се подлъжат жените по нейните думи. На такива не трябва да се дава никакво поле за медийна изява.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #166 -: Ноември 13, 2012, 09:22:11 am »
Чандра, от чисто любопитство, твоята приятелка швейцарката, която е родила в къщи, да не е тази швейцарка, която роди в Габрово?
Да, за същата става дума (аз съм от Габрово) и видях с очите си, как медии могат да изопачат факти с цел да се получи скандал... Гледала съм интервюта, в които единственото важно са били провокативни въпроси с цел да се покаже, че тези хора членуват към някоя секта или имат странни религиозни убеждения... Обсъжданото младо семейство са доста заможни (бащата - швейцарец има доходоносен международен бизнес), имат триетажна къща (дори с асансьор) в началото на едно село в близост до Габрово (с. Гергини - някои от вас го знаят), а в едно от предаванията изглеждаше така, сякаш живеят на края на света (снимани са само гори и плевни) и докато журналистката питаше, не се ли притесняват, че при необходимост няма да може да дойде линейка, в кадър отзад се виждаха колите на БНТ. Който е ходил в Гергини знае, че повечето от хората пътуват всеки ден до Габрово, за да работят, така е и с моите познати... Да, в техния случай има смущаващи неща - това, че плацентата е стояла в съд с морска сол (уж за да не се възпалява), но самите млади родители в последствие казват, че е възможно и това да е било грешка. (Между другото, лекар е бил повикан на раждането, но той само се е кръстил и е гледал и казал, че няма право нищо да прави)...За радост детенцето им е живо и здраво, развива се много добре и бързо и те са наистина едно симпатично семейство... Не ми се коментира много, тъй като тези хора действително ги считам за приятели...

Абе, Чандра, ти не четеш ли, бе жена 8O
Абе Сикс, чета бе жена и ми се стори, че темата тук беше (пусната) основно за това, че... : "Съдят България за забраната за домашно раждане". Ако съм в грешка, съжалявам...
« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 09:30:06 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #167 -: Ноември 13, 2012, 09:35:03 am »
Всичката Мара втасала, та до раждането в къщи стигнала...
Те това е и нашата работа!
След като толкова защитавате раждането в къщи, та дори и под наблюдение на акушерка, аз като пълен профан мога ли да попитам - какво точно би направила една акушерка примерно, ако бебето си е омотало пъпната връв и започне да се задушава и трябва спешно секцио - колко време има, за да отиде до болница, за да я подготвят за секцио....и последния да затвори вратата...
На това бих казала аз - "дрън, дрън", та ако ще да ме обявите, че съм и неофашист.
*
« Отговор #168 -: Ноември 13, 2012, 09:38:45 am »
Можете ли да ми кажете по коя тв беше Мег ,по коя беше Рос,защото и БНТ и Нова имаха теми в едно  също време ? :lol:
А,колко ще ни струва едно усложнение при домашно раждане,даже и асистирано от акушерка?? Защо пропускаме и това? И ако приемем ,че риск винаги има,то значи че винаги трябва да има готовност за мобилизиране на ресурс,от всякакво естество.Това според мен ще струва много,много повече от едно раждане в болница. А ,при ограничен ресурс за спешни ситуации,необходимо ли е да се ангажира същия този ресурс да поправи нещо,което е могло да бъде съвсем спокойно предвидено и проконтролирано? Ав това време ,някъде някой да има наистин животоспасяваща нужда.
Моето мнение е - да се разреши в определени услови,но само законово. За това удоволствие да си плащат за ангажирането на същи този ресурс,за който ние плащаме общо, за да може някога все пак ако се наложи,да се възползваме,а ако ли не ни се наложи,да се помогне на други в нужда.Не на авантюристки! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #169 -: Ноември 13, 2012, 10:00:44 am »
П. .П. Стефи, за теб това може да е нова концепция, но наука се прави не на чувства и логично как ти звучи на теб, а тябват данни, за да се твърди едно или друго. Така че иронията ти по повод статистиката е меко казано неуместна. Ако имаш някво основание да не вярваш на данните, които излизат от Канада, Англия, Холандия или Австралия, моля посочи ги да ги обсъдим.

Боби, Стефка иронизираше твоето буквоедство и неспособност да разбираш писмен текст. нещо, което и мен започна да ме забавлява вече в разговорите ми с теб, след като спрях да ти се връзвам.

така и не стана ясно дали разбра обяснението за процентите и оценката на риска.

как с някой от половин дума се разбираме, а с други изписваме по една кофа мастило и пак не става, не знам :wink:
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #170 -: Ноември 13, 2012, 10:02:09 am »
Има много жени, които не си лижат бебето и не ядат плаценти, но при възможност биха искали да родят в къщи. Ето Елена по-горе е пример точно за това, без да е сектантка.
Ами на тия жени никой не им забранява в момента да го направят - щом иска да си ражда. Друг е въпроса, че този случай е трети или не съм сигурна кой точно по реде от миналата година насам, факт е че тези случаи неминуемо се разчуват, защото в един момент нещата излизат извън релси и "родителите" все пак викат спешен екип и все пак опират до така противните и нежелани болници. Защото една камара от тия същите кукувици обясняваха, как не искат в болница, защото се държали с тях арогнанто и като с животни. Не че го одобрявам, ама там никой не е сложен да ни гали с перце, освен това знаете предполагам какви родилки има. Аз като лежах миналата година за задържане, нали ходех в родилна зала дам и мерят тоновете по три пъти на ден, та се нагледах на всякакви - някои хъркаха кат порове, други пискаха, като заклани, трети охкаха и пъшкаха като че ли им стържат вътрешностите с лъжица-визирам една циганка, която на 3см. разкритие виеше, все едно я колят, без майтап. Не им е работата на акушерките да седят и да й говорят с напевен глас - в момента имаха три или чеири раждания, работата им е да се погрижат за всички, който иска специален екип за себе си и бебето - да си плати, ако не искат в държавна болница, да идат на частна - и там могат да се изредят цялата рода до девето колено да гледат как ти излиза детето от еди си къде. (Извинете ме за малко грубия тон, но и аз се ядосвам вече) Аз си платих и за двете раждания - повечето момичета тук си плащат, защото искат най-доброто за децата си. И ще кажа още нещо - тук във ВМИ не салгат епидурална, даже се правят, че не знаят какво представлява, до секцио опират нещата само в краен, ама много краен случай или по показания и то както си е по протокол, така че който иска да ходи там - пак ще е най-близко до природата, само дето поне може да разчита, че ако нещата се закучат почти веднага ще се намери адекватно решение.
Тия патици дето искат да си раждат вкъщи - да си раждат, но да не харчат парите на данъкоплатците за глупостите им. Да се създаде механизъм - ок, но да си върви с ценоразписа, както избора на екип по държавните болници, в противен случай сериозно се съмнявам, че ще се почне едно обикаляне на тези екипи предимно в махалата, т.е. от къща на къща там, защото всички циганки сто процента ще започнат масово да се възползват от услугата, още повече, ако е безплатна.
Аз съм за ограниченията и реда. Може наистина да си правим който каквото иска, но както казаха - дай да се качим по клоните и да си живеем там, макар че дори и в маймунските стада си има ред, йерархия и неписани закони ....
P.s. По този повод се сещам за законите и наредбите за изграждане на газови трасета - моя съпруг все ми разправяше коментари на негови колеги - писани са с кръв мили дами. Толкова взривове са се получили по света при неграмотни изпълнени трасета и толкова жертви са станали. Дали трябва и законите за асистирано раждане в такава страна като нашата да се напишат с кръв и с много безсмислени жертви. Заради някакви кукувици, които решили, че искаи да са близо до природата. Щом толкова искат - да идат в гората да си спретнат колиба и да си живеят там, без интернет, без телефони, без тв. и никаква връзка с външния свят, нали искат да са близо до природата...
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #171 -: Ноември 13, 2012, 10:14:32 am »
Иха, минали са самолетите и са напръскали... Толку глупости има написани, че не е истина 8O

Елена, направо ме разби с твойта теория за искането за ин витро... И това от човек, дето пише във форум за проблемно забременяване... Понякога е добре да спреш, да помислиш малко и тогава да дращиш...

Боби, дори и да е по-евтино, дори и да е асистирано - дай да разгледаме такава ситуация, почва се раждането, асистира ти акушерка, дула, вещица, квото и да е. Всичко върви нормално, до момент, в който почват да губят тонове, щото и така се е случвало в болници. Какво правят тогава? Няма време да я карат в болница? Няма време да реагират друго яче освен да направят секцио по спешност. И какво правим тогава? Оставяме и двамата да умрат, щото тя ражда у дома. Помислете малко, аз нямам нищо против - ако искат да раждат и на луната, ама малко адекватно да се прави. Как ще спасят детето и майката тогава? Оставям настрана финансовата част от уравнението, къде отива човешкия живот? Ти знаеш, лекарите навън имат професионална застраховка, плащат не малко пари, за да са спокойни ако нещо се случи. Пича, дето асистира, ще плати от тая професионална застраховка и пито-платено. Той спокоен, те спокойни, обаче... има случай на мъртво дете. Е тогава?
П.С. По какви критерии ще се съди, че е безпроблемна бременността? Щото знаем как се плаща под масата на доктори да кажат това и онова? Как ще се контролира този аспект? За да разрешат раждане у дома?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

julia_m

• 665
« Отговор #172 -: Ноември 13, 2012, 10:15:26 am »
Сикс, не сравнявам никого с Миролюба Бенатова, просто казвам, че по някои логики тук за голяма част от "българското мнозинство" ние сигурно ние сме "малцинство", което има прищявки и им "яде от бюджета"...
Чандра, аз не съм запозната с бюджета за АРТ, но до колкото знам е ограничен, освен това се искат една камара документи, за да ти платят трите процедури, нали така. Не може всеки на когото му скимне че иска ин витро да скочи и да иска пари от държавата, за да си избере дете(както цитира М.Бенатова). Конкретния случай обаче не е такъв. Тук имаме шепа луди, които уж се борят и те не знаят за какво :? И Танита много хубаво го е казала - нали всички останали проблеми решихме, та опряхме до асистирано домашно раждане ... Вчера четох статия в която пишеше, че детските социални осигуровки в бюджет 2013г. били абсурдно малки, което означава, че в един момент ще могат да ни отказват и по-скъпо лечение на децата. Не на мен или на вас, а на децата. А аз се чудя, защо като ходя през седмица при джи пито с проблем с малчо, ме гледа всеки път като натрапник,който ще й изяде хляба едва ли не ....
« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 10:17:58 am от julia_m »
*

julia_m

• 665
« Отговор #173 -: Ноември 13, 2012, 10:24:03 am »
П.С. По какви критерии ще се съди, че е безпроблемна бременността? Щото знаем как се плаща под масата на доктори да кажат това и онова? Как ще се контролира този аспект? За да разрешат раждане у дома?
АМа то и моите бременности уж бяха нормални, е пих си първите три месеца дуфастони(утрогестани), и все пак в големите месеци, особено с каката бях почти до последно на работа(по свое желание). Но едно 80% сигурно от първородните бебета се преносват, а това вече не е риск за подценяване, защото знаем какво означава преносена бременност и какво може да се случи - зелени води, завити пъпни върви, намалена околоплодна течност и още една камара, които могат да доведат до усложнения, с които ако ще да е най-опитната дула, чафка, акушерка или който там не може да се справи и тогава .... Ама тоя, ама оня виновен, ама държавата, ама сульо, ама филанкишията... Ако толкова не им пука на тия хора за живота на детето - да си раждат у дома, но да не занимават целия свят с проблемите си!
Подкрепям Jbrul - и аз мога да избирам - да карам хибрид или да си карам старичкото пежо, ама не мога да не си платя бензина.
*
« Отговор #174 -: Ноември 13, 2012, 10:26:44 am »
Явно ,темите по въпроса за "фрии домашно раждане" са станали две!? :lol: Абсолютно съм съгласен с мнението на всички,които са съгласни да го има,но да се заплаща от желаещата, не от бюджета за здравеопазване на държавата. Кой пък сметна ,че  раждането  вкъщи е по-евтино,специално в БГ?? Според мен това въобще не е така,аргументи посочих в другата /съща/ тема.Няма какво да сравняваме ситуацията в Англия,Холандия или САЩ. Нещата са коренно различни и така извадени от контекста,примерите за тези страни не са никак уместни.За жалост"как ще ги стигнем американците.../????
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #175 -: Ноември 13, 2012, 10:28:25 am »
Стефи, щот чакрите ви са на една и съща вълна :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

julia_m

• 665
« Отговор #176 -: Ноември 13, 2012, 10:44:35 am »
Аз пък се чудя какво мислят психолозите, относно здравето на родените вече деца, които биха присъствали на такова раждане :?
Представям си само картинката - някое 3-4 годишно детенце да гледа как се ражда братчето или сестричето му :? майка му се гърчи на дивана в хоал, всичко е оклепано в кръв и околоплодни води, а баща му забърсва фекалиите от задника й :?  8O защото имаше описан такъв случай в родилницата миналата година - е не присъстваха децата - те уж спяли в другата стая , само дето не си представям колко дълбоко трябва да спи едно дете, че да не се събуди от цялата суматоха покрай едно раждане, колкото и тиха и спокойна и в мир със себе си да е майката :? :? :?  Като знам моята малката как се стряка дори да ме види само да плача, независимо за какво, представям си детенце като нея да види майка си по време на раждане ...
*
« Отговор #178 -: Ноември 13, 2012, 10:55:11 am »
Чандра, ти в българска линейка качвала ли се се? Те са толкова стари, амортизирани и непроходими.. Едно е колата на БНТ и някоя друга телевизия, друго раздрънканата линейка на 100 години. Нямат база за сравнение.

Няма да коментирам твоите приятели, само ще кажа, че едно от нещата, които съветват от Родилница, разбира се повлияни от Клер Лопринци е плацентата да стои в сол и да стои един ден в стаята, в която е бебето, защото тя била негов духовен брат или сестра. Може да стои във фризер, след което се закопава до дърво.

Против съм една организация, вместо да си свърши работата и да се бори за правата, за които претендира, да се възползва от една облъчена бременна жена да им реши проблемите като съди България. Много е лесно да напишеш едно отворено писмо до всички и с това да се приключи. Ааа, забравих и медийните изяви. Що ли и ние не направихме така, а се бъхтихме с организиране на кръгли маси и какво ли още не.

julia_m, не искам да си представям тази картинка.

*
« Отговор #179 -: Ноември 13, 2012, 11:06:41 am »
ra40 напълно съгласна, който иска да капризничи, да се прави на различен , да си задоволява егото, да се прави на специален и какво ли още не дори и граничещо с извращение ( онова с плацентите и не искам даже да помня какво още). Та същите такива да си плащат , да си плащат солено. И не ме е грижа от колко цивилизовани страни (като споменатата швейцарка , дето държала еди си какво в сол)са дошли тука да ни показват как се ражда в домашни условия , не ме и грижа какво правят в Англия, САЩ, Канада,.... това тук си е нашата България, нашия двор (ко ще и заден на Европата). Най малкото не сме дорасли (чисто икономически за такива опции). Не можем си финансираме болничните заведения и специалистите , та да пилеем пари за някоя си кукувица решила да си ражда в къщи. 500 лекари се дипломират на година и 500 лекари емигрират в чужбина. Това за статистиката, щото има хора които много държат на статистиките. На фона на недостига вече на лекари (та и акушерки), и както се очертава да станат изчезващ вид някой да стои диван чапраз часове наред, да се опитва да направи само с голите си ръце нещо по усложняващ се случай, да дреме шофьор и линейка (на фона на също недостигащите такива), че после и да препускат през родните ни дупки , че пази боже не успеят и загубят невинна душа - закъснели ..... как ще живее после тая кукувица, с каква мисъл и ще си прости ли някога ..... заради "дистреса" и лиготии някакви.
И не знам как има хора дето само като напуснат границата стават по "особено" мислещи. Тука е така, там е така, ама онова трябва, а това не трябва, айде ако обичате - място за сравнение няма. Ама изобщо не ме интересуват "чужбинските" статистики, особено както монетата се гледа само от едната страна.Всичко опира до манталитет, история, традиции, икономика все особености от които няма как да премахнем (щрак с пръсти) за да се превърнем в "западняци". Не стаааава.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.