0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Съдят България за забраната за домашно раждане
« Отговор #100 -: Ноември 12, 2012, 15:50:57 pm »
Мецани, по повод това някаква "дула" да има право да асистира раждане и аз и Боби го коментирахме именно в посока, че не трябва да се допуска законово същите да имат право да "асистират" извънболнични раждания. Понеже те нищо не асистират реално както знаем ;) Ако родилката желае и подобен "съпорт" освен лекарите наоколо - ОК, както и сама казваш и сега не е забранено това. В частните болници можеш да си заведеш и "дула" и друг вид "знахарка" някаква, ако смяташ че ти е нужно - можеш и фокусник да си повикаш да ти вади бели зайчета от цилиндър, щом вярваш, че така ще родиш по-лесно, приятно и пр. И това си има съответната цена, която плащаш лично ти, от своя джоб, една съществена "подробност". Аз например исках да имам придружител при престоя си в болницата, ей така за емоционална подкрепа и мое лично спокойствие някакво и майка ми беше с мен през цялото време. И за тази своя "приумица" съм си платила надлежно, а майка ми с нищо не е възпрепятствала болничният персонал да си върши работата, нейното присъствие там с нищо не е смутило спокойствието на другите родилки и условията, за да се случи това по този начин - струват еди колко си и аз съм си платила. Моята си приумица - не е била за сметка на ничии здравни осигуровки.

Ей това същото - няма как да го направя в държавна болница, условията там не го позволяват и всички знаем защо. Кукувиците от "Родилница" обаче, имат освен всички други претенции и тази, че трябва и да им е безплатно всичко, което пожелаят да правят и намират за правилно. И веднага ще те контрират, че Роси и Мег - не могат да влязат в родилна зала в качеството си на "знахарки", да се бутат в ръцете на болничния персонал, да "водят раждане" и как това е дискриминация и погазване на права. Пък за частна болница - не всеки има пари, а и да има - не е длъжен да ги дава при все, че е здравноосигурен и пр.
Те за разлика от теб и мен - изобщо нямат разбирането, че личните ни щения как да раждаме, извън чисто медицинското осигуряване на същите - трябва да са си за сметка на нашия си бюджет, не за сметка на общия. И като опре темата до пари, казват - да, ние затова искаме да е законно да се ражда у дома, това не струва нищо на данъкоплатеца. Обаче като е законно това - Роси и Мег без грам медицинска квалификация, ще имат съвсем законното право да "асистират" домашни раждания т.е. да правят това, което и в момента и да се стига до "еди какви" си резултати. И пак сме Параграф 22  :?

И явно за пореден път трябва да напомним, че целият панаир по темата - цели не да се разреши АСИСТИРАНОТО домашно раждане, а да се създаде още по-благодатна почва у нас за практикуване на НЕАСИСТИРАНО такова.
Жените, които наистина желаят да раждат в "домашна обстановка" - не са склонни да се отказват от квалифицирана лекарска помощ за целта, точно напротив. Те, както и всички ние предполагам - искат подобряване на болничните условия в посока комфорт за родилката, отношение на персонала към същата, промяна на разни "болнични правилници", които в момента се явяват по-вездесъщи от Конституцията дори...ей такива неща. Които изобщо не е невъзможно да се случат все пак и в тази посока трябва да се работи, да! Не в посока да стават законни разни екзотики, при това неприложими на местна почва за момента. И да се пилее обществен ресурс в посока, въпросните екзотики да бъдат и медицински подсигурени, вместо да се правят със същите тези пари разумни и полезни реформи на практиките и интериора, ако щете в АГ-болниците и отделенията.

Чандра, няма пропуски в закона и в момента. ;) Той е такъв какъвто е, защото не е ничий личен избор кога и къде ще започне едно естествено раждане. На всяка бременна жена може да се случи да тръгне да ражда извънболнично, по независещи от нея причини да не успее да стигне до болнично заведение навреме, че да роди там, по независещи от нея и лекарите причини да не може линейка да дойде и да я транспортира до болница и раждането да завърши там и пр. Точно затова в момента законът не предвижда родилката да носи наказателна отговорност затова, че е родила извън болница. Точно затова и лекар асистирал раждане извън болницата И в момента - не подлежи на санкции, защото това е ситуация на спешност, действа се по целесъобразност в полза на родилката и бебето с наличните ресурси в такава неотложна ситуация.
Законът изхожда от логиката, че бъдещата майка не поема съзнателно риск за себе си и детето си, да ражда умишлено и планирано БЕЗ квалифицирано лице до себе си. Законът има и "възпираща" функция за лицата в бели престилки, които имат склонност и увлечения подобни на тези на Мег и Роси и са склонни да участват в подобни рискови раждания пренебрегвайки рисковете и "добрите медицински практики".
Този същият закон в момента - е безсилен да се справи с лудостта на група жени не защото е калпав и недобре обмислен, а защото е създаден за трезвомислещи хора, не за фенките на някаква своеобразна сектичка.
Дори да узаконим АСИСТИРАНОТО домашно раждане, дори да можем финансово и медицински да осигурим същото по най-добрият начин - проблемът с горепосочената групичка си остава съвсем, съвсем същия. Само, че на лудите хептен им "развързваме ръцете" и те точно затова натискат за тази промяна сега.
Тяхната едничка цел е, да може НЕАСИСТИРАНО домашно раждане да се практикува абсолютно безпрепятствено, абсолютно ненаказуемо при увреждане, или смърт на родилка/бебе при провеждане на такова, "асистиращите" подобно раждане да не са длъжни да имат грам медицинска квалификация и да не носят никаква отговорност, че причиняват вреда на някого, поради свои действия за които не притежават компетенциите да извършват...Ей такива неща иска групичката, която в момента съди България. Официалните мотиви в иска им са само за парлама, истинските им цели - съвсем други.

И не разрешаването на асистирано домашно раждане ще натика въпросната групичка в ъгъла и ще я маргинализира до санитарния минимум. Това според мен, най-ефективно може да се случи на принципа "да се откъсне на змията главата". Т.е. ей такива като Мег и Роси, да бъдат преследвани до дупка, по законов път, с всички сили и средства, с които разполага държавата и да бъдат подвеждани под отговорност за нарушаване на закони, нямащи пряка връзка с темата раждане изобщо. Като например затова, че напрактика упражняват професия без легитимно призната за целта квалификация в България, затова че възпрепятстват следствени действия, затова че лъжесвидетелстват...бол текстове, по които могат да бъдат "заковани" същите и да им се създава постоянен дискомфорт. Като стъпиш на врата на "квачките", без да им нарушаваш каквито и да било права и да могат да клинчат по тази ос - "кокошкарникът" край тях ще се саморазпусне бързо, бързо. ;) Хващам се на бас.

Предполагам не считаш, че прилагането спрямо някого на действащо законодателство е нарушаване на права. Защото, ако считаш така - значи аз имам право да шофирам в нетрезво състояние, понеже е мое право да считам, че същото е безопасно и шансът да направя катастрофа и да убия някого, или себе си е пренебрежимо малък. Освен това пък, този шанс в проценти се базира на медицински проучвания и дългогодишни наблюдения в практиката, а мое право е да не вярвам в медицината и нейните статистики все пак. Имам право да вярвам примерно, че на няколко питиета феята на зъбките ме пази от катастрофа. Ама КАТ са на друго мнение - тези гнусни нарушители на човешки права пффффф  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #101 -: Ноември 12, 2012, 15:51:54 pm »
Като сума. Бих искала да се ориентирам в какъв диапазон (минимум-максимум) застраховките в Щатите.

Застраховка, включваща бременност и раждане, 526 на месец пълна сума. За Тереза ми добавиха 463 като се роди. Точно толкова е, защото си ги плащаме от джоба до стотинка.
*
« Отговор #102 -: Ноември 12, 2012, 15:53:48 pm »
Боби , на мен друго ми казват специалистите, ако че живея с такива. И така с лека ръка да се омаловажава професията им .... тогава да останат акушерки. Нещо не ти схващам статистиките за сравнение с изхода при неасистираните раждания. Вероятно и за неонатолозите имаш някакви статистики.
Оставам без думи.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #103 -: Ноември 12, 2012, 15:58:34 pm »
това, че в 90% от случаите няма никакви проблеми при раждането (дори и да е така, не знам), означава, че в 10% от случаите проблеми има или може да има. и 1% да е, и 0.01% да е - когато се случи, е необходима бърза и спешна намеса. а такава при домашното раждане не може да се получи. може да се получи, ако си в болница и екипите, апаратурата и залите са на една ръка разстояние. за тия неща не можем да си играем със статистики. колко човешки живота е допустимо да се загубят, защото в огромния процент случаи няма усложнения? ей така - защото е по-евтино или защото така ни кефи нас?

честно казано, тъй като в повечето случаи на умишлен отказ от квалифицирана помощ става дума за хора, които са били достатъчно добре информирани за рисковете - за мен това са просто прояви на естествен отбор и не трябва да се впрягаме прекалено от тях.
щом има жени, които са готови умишлено да подложат живота на собственото си неродено дете на риск, въпреки, че са информирани за този риск - ами нека си го поемат и да си го понесат. Дарвин би казал, че така им се пада...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #104 -: Ноември 12, 2012, 16:05:52 pm »
В обсъждания случай, дори лекарската помощ при домашни раждания да беше разрешена, нямаше да има полза, тъй като родителите са позвънили за помощ 4 часа по-късно ... така че ...
В очакване ....
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #105 -: Ноември 12, 2012, 16:11:26 pm »

честно казано, тъй като в повечето случаи на умишлен отказ от квалифицирана помощ става дума за хора, които са били достатъчно добре информирани за рисковете - за мен това са просто прояви на естествен отбор и не трябва да се впрягаме прекалено от тях.

Точно така. А тези, попаднали в тяхната група случайно - поради невежество или наивност, вероятно вече са си плюли на петите, след огласяването на поредния фатален случай.
« Отговор #106 -: Ноември 12, 2012, 16:23:21 pm »
В мамата с големи, червени букви ни заявиха, че Родилница няма общо със случая. Изгледах репортажа по БТВ и съм склонна да вярвам. Тук са по-скоро Йехова. Ако Родилница имаха общо, щяха по скайп поне да им кажат, че не е нормално бебето да не изплаче 4 часа.
Родилница пое инициативата, но тук е друга историята, религиозна според мен.
[/url][/url]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #107 -: Ноември 12, 2012, 16:36:59 pm »
Ама разбира се, Родилница имат отношение само при успешно протеклите раждания. А че са промивали съзнанието на неграмотните родилки, там нямат отношение.

Вени, не знам дали помниш, но когато раждаше ветеринарата лекарка, дни наред методично, нагло и гадно я манипулирали, макар жената да имала своите съмнения, тревоги и наченки на здрав разум. Накрая, когато бебето починало, да не мислиш, че някоя от тях изпита угризения? Нищо подобно, коментарите бяха, че се случват тези неща, в смисъл допустими жертви, а накрая й казаха дори, че не е трябвало да ходи в болницата с мъртвото бебе, а е трябвало да го гушка, докато изплаче, защото, видите ли, някъде по света една майка така гушкала мъртвото си бебе и то "оживяло"!

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #108 -: Ноември 12, 2012, 16:42:08 pm »
В обсъждания случай, дори лекарската помощ при домашни раждания да беше разрешена, нямаше да има полза, тъй като родителите са позвънили за помощ 4 часа по-късно ... така че ...

Именно, а са позвънили 4 часа по-късно, защото тези същите - не желаят асистирано домашно раждане и намеса на медицински лица в същото ПО ПРИНЦИП, все едно къде раждат.
Те "размислят" по темата "опасни, лоши, вредни, излишно намесващи се, стресиращи ги" и т.н.т. лекари, едва когато се окажат с бебе в ръцете, което не могат да накарат да диша. И докато специалистите успеят да се намесят и да окажат адекватна помощ на новороденото, за която нито родителите, нито митичната "дула" имат компетенциите - това бебе е просто едно трупче. :( И това е така, само защото не се е родило в болница, с неонатолозите на 50см. от него, а не защото е било по принцип нежизнеспособно, увредено и би умряло И в болница. Не, не би!

И по повод друг аспект, който Чандра засегна, а именно че при раждане у дома, без "надеждни свидетели" кой аджеба го е родил това дете - също се отваря проблем в една друга посока например сурогатното майчинство. И вЕрно ще се наложи и ДНК експертизи да се правят в тези случаи, че да е ясно кой е родил и чие е детето и изобщо какви ли не излишни тъпизми, заради капризите на някакви там фитки.

Боби, моля те, все пак си медицинско лице и човек, който не би раждал у дома, въпреки статистически малкият шанс нещо да се случи с бебето ти, ако го направиш. Определено не считам, че след определена ГС, въпреки, че бебето няма ЕГН и не се ползва с всички права предвидени за живородените деца, понеже е все още "ползвател на майчиното тяло", за да е жизнеспособно...трябва да бъде поощрявана същата тази майка да рискува живота му излишно, щото имала право да е идиотка. Това е пълен нонсен за мен лично. Идиотката не може да абортира законно след еди коя си ГС, ама може пък да "причини смърт по непредпазливост" на износено и жизнеспособно бебе, съвсем законно, понеже правото й да е идиотка стояло над всички останали разумни съображения да няма такова право.

Както с редица други регулации във всякаква посока се съобразяваме всички, само защото практиката е доказала, кое е най-целесъобразно, безопасно и пр. и защото ни е нормативно вменено да се съобразим - и с тази регулация у нас ще се съобразяват въпросните щом я има. То я има неслучайно и заради нечий каприз. Както е видно.
Свободни са да отидат да раждат където си пожелаят другаде и този тип раждания там са си законни и регламентирани. Някой да ги спира? Да ни е забранено да пътуваме и да си избираме къде да живеем, работим и да раждаме - не е. На мен като ми се пуши марихуана, ще отида в Холандия и ще си я пуша, понеже е разрешено. Тук не е. Да отидат и те да раждат в Холандия и готоУ.  :lol:

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #109 -: Ноември 12, 2012, 16:47:08 pm »

Определено не считам, че след определена ГС, въпреки, че бебето няма ЕГН и не се ползва с всички права предвидени за живородените деца, понеже е все още "ползвател на майчиното тяло", за да е жизнеспособно...трябва да бъде поощрявана същата тази майка да рискува живота му излишно, щото имала право да е идиотка. Това е пълен нонсен за мен лично. Идиотката не може да абортира законно след еди коя си ГС, ама може пък да "причини смърт по непредпазливост" на износено и жизнеспособно бебе, съвсем законно, понеже правото й да е идиотка стояло над всички останали разумни съображения да няма такова право.

Абсолютно вярно!

« Отговор #110 -: Ноември 12, 2012, 17:09:06 pm »
Ама разбира се, Родилница имат отношение само при успешно протеклите раждания. А че са промивали съзнанието на неграмотните родилки, там нямат отношение.

Вени, не знам дали помниш, но когато раждаше ветеринарата лекарка, дни наред методично, нагло и гадно я манипулирали, макар жената да имала своите съмнения, тревоги и наченки на здрав разум. Накрая, когато бебето починало, да не мислиш, че някоя от тях изпита угризения? Нищо подобно, коментарите бяха, че се случват тези неща, в смисъл допустими жертви, а накрая й казаха дори, че не е трябвало да ходи в болницата с мъртвото бебе, а е трябвало да го гушка, докато изплаче, защото, видите ли, някъде по света една майка така гушкала мъртвото си бебе и то "оживяло"!

Помня, помня, нали аз им публикувах скриптовете от закрития форум.
Просто тази жена изглежда....абе все едно не й пука, ако гледахте репортажа. Нито на нея, нито на свекито. Просто това с отказ за кръвопреливане ми се наби на очи, някак не съм го срещала в техните писания. Никъде.

Ето репортажа: http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/bebe-se-rodi-mrtvo-pri-opit-za-razhdane-v-domashni-usloviya.html
[/url][/url]
*
« Отговор #111 -: Ноември 12, 2012, 18:03:59 pm »
Права е Д-р Даскалова, че групичката в "Родилница" има огромна вина за насъскването на онази майка да не се довери на лекарите си, да не отиде навреме в болница, да има мъртво бебе... И да, Жаси - всичко това го знаем, благодарение именно на скриптовете им, които ти публикува. Отвратителното е, че тези същите, все още правят съвсем същото и за капак - съдят България, с цел в бъдеще да го правят още по-лесно.  :x

Жаси и аз като чух някои подробности си помислих, че не са ми попадали подобни "тези" в "Родилница", но пък и никоя от нас нямаше възможност да чете подробно всичко там, защото те го изтриха набързо, а понастоящем - достъпът на някои места е само за "посветени". Но дали е "тяхна дело" и този случай, или на някоя друга секта - за мен лично е все тая. Важното е, че не считам за редно и целесъобразно да си променяме законодателството, в посока спомагаща дейността на ей тези същите секти.  :? Даже напротив, ако има промени някакви...ми се ще да са в посока, да ги наврем в "миша дупка" разните сектички и да се възпрепятства по всякакви законови механизми дейността и влиянието в обществото на същите. Не да им се нарушават директно правата, а да им е супер трудно да си ги упражняват във вреда на гражданите. В своя вреда - нищо против.  :lol:

« Отговор #112 -: Ноември 12, 2012, 18:14:05 pm »
Мисля, че пишат в друг форум, ще се разтърся.
Един отпадна, не пишат там. Обаче разбрах, че някои ядяли плацентата и облизвали бебето.

За мен отвратителното е, че не Мег и Роси съдят, а друго момиче, подтиквано и с промит мозък.
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 18:18:26 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
« Отговор #113 -: Ноември 12, 2012, 18:21:02 pm »
Аз пък отказвам да се пилеят парите на всички данъкоплатци за чистата аура на някакви женуря, които си нямат никакви други грижи освен да си я чистят и да се чудят при леснозаченатите си здрави бебета как, аджеба, да вземат да им усложнят/съкратят живота. Намирам за абсолютна лигавщина всякакво вайкане на тема "лошите условия в болниците, лошото отношение към родилката" и пр.
И не съм съгласна нито една от 17-те линейки, които оперират на територията на София-град и София област да седи пред къщата на някоя кукувица, докато нечие дете спешно се нуждае от помощ или докато нечии живот другаде виси на косъм! И без това се чудя как смогват да стигнат до адреса  и за 2 часа.
Това, в което трябва да се вложат усилия, е да се направи раждането в болница възможно най-приятно за родилката, да получава информация за това, което се случва, да има право да поставя някои изисквания , да има цивилизован диалог между нея и екипа, да има ясни гаранции за законово преследване на лекарските грешки, с други думи да се очовечи и подобри раждането в болница, а не да се връщаме на къра.
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 18:26:19 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #114 -: Ноември 12, 2012, 18:31:31 pm »
това, че в 90% от случаите няма никакви проблеми при раждането (дори и да е така, не знам), означава, че в 10% от случаите проблеми има или може да има. и 1% да е, и 0.01% да е - когато се случи, е необходима бърза и спешна намеса. а такава при домашното раждане не може да се получи. може да се получи, ако си в болница и екипите, апаратурата и залите са на една ръка разстояние. за тия неща не можем да си играем със статистики. колко човешки живота е допустимо да се загубят, защото в огромния процент случаи няма усложнения? ей така - защото е по-евтино или защото така ни кефи нас?
джам, нали вече писахме, че първо има определени критерии и дори и да ги изпълниш пак 30% от започналите като домашно раждене са изпратени в болница и в крайна сметка като теглиш чертата НЕ е по-опасно. Не виждам какво има да се спори „по логика“ като фактите са, че при асистирано домашно раждане не умират повече деца. Аз не знам подробности как се взимат тези решение, знам крайните цифри какви са, значи правилно ги взимат.

Стига с тези чакащи линейки моля ви. Няма такива неща в страните, в които се прави.

Някой каза, че не те съдят- разбира се, за да съдиш трбява да си засегнат лично и навсякъде по света така се съдят, като намерят човек който видиш ли бил засегнат лично. Те двечките нямат за какво да съдят.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #115 -: Ноември 12, 2012, 18:44:10 pm »
Напротив, Боби, има чакащи линейки навсякъде по света, както и у нас. Линейките по принцип чакат някъде, за да бъдат извикани. Къде е въпрос на организация на помощта.

Аз, по нещастно стечение на обстоятелствата, съм работила малко като лекар на повикване и съм оказвала спешна помощ с българска линейка - една кола с една походна носилка и нищо друго. На път с към катастрофа с предполагаеми жертви, с буркана и сирената питам шофьора - а ние кислородна бутилка имаме ли? И човекът бодро ми казва - имаме, бе докторке, как да нямаме, у нас е. Та и Господ да слезе от свода небесен и да се качи в това нещо, ще му трябва чудо, за да окаже помощ.

Също така съм се качвала на белгийска линейка, оборудвана като реанимобил с всичко необходимо - кадри, кислород, инструментариум, като една малка операционна.

Така че моля да не правим паралел между линейка у нас и линейка в САЩ, Белгия, Холандия и други развити страни, все едно да сравняваме компютри с компоти. И няма как да прилагаме чужди критерии за оценка на риска при тези наши реалности.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #116 -: Ноември 12, 2012, 18:47:14 pm »
Боби, а ти даваш ли сметка, че въпреки всичките му там статистики МНОЗИНСТВОТО български жени /плащащи данъци/ са ПРОТИВ да се узаконява домашното раждане и асистирано и неасистирано?!!! Даваш ли си сметка, че ние като български граждани, данъкоплатци и мнозинство все пак, нежелаещо една, или друга промяна за нещо сме в "огъзена позиция" всеки път, когато дадено малцинство граждани ревне пред институциите на ЕС за някакви дивотии и тези институции ни натрисат нормативно задължението да угаждаме на капризите на някого за СВОЯ сметка, щото така било "по-демократично"? Ми да им плаща ЕС масрафа на тия бе! Аз - не желая и освен това по принцип съм против да го има тоя масраф, както и мнозинството граждани на тази страна апропо... Нашите права къде са?!!! На кучето еди къде си нали, само сметката е за нас.

Ама тези неща, ако ще ги говорим са за онази "другата" тема мисля, тук са вече спам.  :oops: Моля да ме извините за което, но яко ми дотегна от "статистики", "права" и някой да ми набива какво АЗ съм длъжна да направя, за всеки който го засърбяло нещо нейде си... :x

« Отговор #117 -: Ноември 12, 2012, 18:49:58 pm »
И пак не са само линейките.
Онази кошмарна нощ, когато ме извозваха от Окръжна към МД с линейка усетих всички дупки на столицата! На един завой гумата е попаднала в дупка, вътре имаше само носилка и нещо за сядане, където беше седнал Кало. Не помня ясно, но съм излетяла от носилката (нормално, не бях вързана с колани) и Кало ме е хванал и натискал надолу по целия път, защото съм щяла да се изтърколя няколко пъти. Всъщност поради тази причина не ме е ошамарил, когато съм изпаднала в истерия от болките и мъсълта, че ще раждам началото на 7 месец.

Та в тези дупки как ще мине линейка с раждаща жена, все се чудя?

П.С. Аз ако си изчистя аурата и стана веган ще зачена от раз, нали? И вмсто прогестерон да дъвча сурова леща?
[/url][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #118 -: Ноември 12, 2012, 19:49:00 pm »
джам, нали вече писахме, че първо има определени критерии и дори и да ги изпълниш пак 30% от започналите като домашно раждене са изпратени в болница и в крайна сметка като теглиш чертата НЕ е по-опасно. Не виждам какво има да се спори „по логика“ като фактите са, че при асистирано домашно раждане не умират повече деца.

не разбираш какво ти казвам.

не говорим за това кое е по-опасно - домашното или болничното раждане. аз казвам, че ако се наложи спешна намеса на лекар, реаниматор, екип, оборудване - ако си в болницата, ще ги имаш след 10 минути. ако си у дома - ще ги имаш в най-добрия случай след 1 час. тази разлика може да е въпрос на живот и смърт в много от случаите. и не знаеш колко от тези еднакви проценти смъртност, дето ги размятаме тук, са могли да бъдат спасени, ако са били на една ръка разстояние от медицината. поне за това бебе от Бургас, царство му небесно, със сигурност щеше да е така...

схващаш ли за какво ти говоря?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #119 -: Ноември 12, 2012, 20:35:39 pm »
Боби, а ти даваш ли сметка, че въпреки всичките му там статистики МНОЗИНСТВОТО български жени /плащащи данъци/ са ПРОТИВ да се узаконява домашното раждане и асистирано и неасистирано?!!! Даваш ли си сметка, че ние като български граждани, данъкоплатци и мнозинство все пак, нежелаещо една, или друга промяна за нещо сме в "огъзена позиция" всеки път, когато дадено малцинство граждани ревне пред институциите на ЕС за някакви дивотии и тези институции ни натрисат нормативно задължението да угаждаме на капризите на някого за СВОЯ сметка, щото така било "по-демократично"? Ми да им плаща ЕС масрафа на тия бе! Аз - не желая и освен това по принцип съм против да го има тоя масраф, както и мнозинството граждани на тази страна апропо... Нашите права къде са?!!! На кучето еди къде си нали, само сметката е за нас.

Ама тези неща, ако ще ги говорим са за онази "другата" тема мисля, тук са вече спам.  :oops: Моля да ме извините за което, но яко ми дотегна от "статистики", "права" и някой да ми набива какво АЗ съм длъжна да направя, за всеки който го засърбяло нещо нейде си... :x
:good_post:

На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.