0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Съдят България за забраната за домашно раждане
« Отговор #20 -: Октомври 31, 2012, 12:27:25 pm »
Бебе, нямах предвид, че ТЕС е лоша практика, може би неправилно се изразих  :)

Ох, следващата стъпка на поддръжниците на домашното раждане ще е да се съди България за задължителното ваксиниране. Аман значи. По нататък какво ли ще е?
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #21 -: Ноември 02, 2012, 15:21:45 pm »
Знаете ли, писах писах пък го изтрих, щото... :lol: аз ако можех бих се баннала предварително.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #22 -: Ноември 02, 2012, 18:49:05 pm »
Знаете ли, писах писах пък го изтрих, щото... :lol: аз ако можех бих се баннала предварително.
това ми хареса osi_9

Обаче само ще ви кажа, че колкото и да ми се карахте миналият път сега ще видите, че ще излезна права и ще спечелят, както вече са спечелили в Унгария например. Аз съм съгласна да се разшеши асистирането, без да се търси наказателна отговорност за това, но заедно с разрешениято да ги задъжат родилките да имат осигурени на техни разноски асистиране.  Което съм против е държавата за плаща за този гяволък. Съшевременно трябва да зе направи незаконно болниците да искат пари, за да присъства съпругът, защото и това е пълен абсурд.
 Колкото до сигурността,  при една добре проследена беремнност и изпълняване точно на критериите, които позволяват раждане в къщи, рисковете за бебето не са по-голями и без това. Проблема и при тези дето не се следят и хукват да си раждат без нищично да разбират. Лошото е, че такива едва ли ще спазят всички препоръки и ще се запътят към болницата, ако акушерката им каже, че имат показания за болнични раждане.
« Последна редакция: Ноември 02, 2012, 19:06:00 pm от Bobbie »

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #23 -: Ноември 02, 2012, 19:28:15 pm »
... хукват да си раждат без нищично да разбират...

Поправете ме, ако греша, но не беше ли ветеринарен лекар родилката, чието дете почина?
*
« Отговор #24 -: Ноември 02, 2012, 19:31:56 pm »
elle22, не грешиш.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #25 -: Ноември 02, 2012, 19:56:56 pm »
Ами значи не е "нищичко да не разбира". Ветеринарите имат доста добра подготовка по АГ.

« Отговор #26 -: Ноември 02, 2012, 20:04:42 pm »
А бе все си мисля, че едно е крава да израждаш, друго жена си ;)

Аз си мисля, че каквото и да се направи, такива все ще измислят причина да правят това, което са правили до сега. Ако както предлага Боби, ги задължат да си плащат "масрафа", ще извъртят така нещата, че уж са нямали финансова възможност... Накрая ще излязат отново жертви на системата. Честно казано аз дори нямам идея как ще е най-добре да го регламентира държавата, за да не се стига до подобни нелепи истории.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #27 -: Ноември 02, 2012, 20:08:55 pm »
... хукват да си раждат без нищично да разбират...

Поправете ме, ако греша, но не беше ли ветеринарен лекар родилката, чието дете почина?
да така беше. Обаче тя не попада в трази графа, понеже при нейните показания, ако домашното раждане беше регламентирано, щяха да я пратят в болница. Тя преносваше 9 дена, до колкото помня, а същата сутрин ( или предишната, не помня вече) беше ходила на лекар и бебето беше с брадикардия. Освен това не е имала с нея монитор за пулса на бебето.
Фактите са, че в държави като Холандия, където 1/3 та от децата се раждат в къщи, не е по-опасно раждането у дома.  Във Великобритания са към 10%.  Значи може, въпрос на желание и правилен регламент, който да се спазва.

джиджи, аз бих се доверила на elle22 за познанията на ветеринарите :-).

П.П. Всъщност като се замисля, май не е необходимо да си го плащат, понеже това вероятно излиза по-евтино на държавата и без това, така че няма да има основания да кажат, че не го покриват. Ако се окаже по-скъпо, в което се съмнявам, тогава да си доплащат разликите.
« Последна редакция: Ноември 02, 2012, 20:30:25 pm от Bobbie »

*
« Отговор #28 -: Ноември 11, 2012, 12:51:20 pm »
Ето го и резултата :
http://www.besove.com/новини/40136/Жена-роди-мъртво-бебе-вкъщи-не-искала-болница
дано поне малко си извадят поука,че всичко това,в този вид е доста рисковано. :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #29 -: Ноември 11, 2012, 13:01:05 pm »
Хайде ПАК! И ПАК по същата причина като предишния път - от глупост и инатлици! Нелепо е да се случва, тия хора просто се чудя имат ли акъл изобщо?!!  :x  Не искала болница, ами ОК. Сега пак е в болница, сама обаче, да има време да си помисли на нова /черна/ сметка какво иска и защо го иска...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #30 -: Ноември 11, 2012, 16:39:14 pm »
Хайде ПАК! И ПАК по същата причина като предишния път - от глупост и инатлици! Нелепо е да се случва, тия хора просто се чудя имат ли акъл изобщо?!!  :x  Не искала болница, ами ОК. Сега пак е в болница, сама обаче, да има време да си помисли на нова /черна/ сметка какво иска и защо го иска...
Ха така - да мисли, да мисли, ама като гледам надали нещо акълно ще измисли ....
Лека му пръст на малкото англече, отишло е на по-добро място ....
Мен ако ме питат сега държавата бързичко да се стегне и да го прати случая в Страсбург, където откачалките като тази протестират, че са им нарушени правата, кой пази правата на детето в случая?
*
« Отговор #31 -: Ноември 11, 2012, 16:54:35 pm »
Ха така - да мисли, да мисли, ама като гледам надали нещо акълно ще измисли ....
Лека му пръст на малкото англече, отишло е на по-добро място ....
Мен ако ме питат сега държавата бързичко да се стегне и да го прати случая в Страсбург, където откачалките като тази протестират, че са им нарушени правата, кой пази правата на детето в случая?

Детето няма права, понеже не се води живородено предполагам, сега се води "биологичен отпадък" сигурно. :? Пък дали се е родило ЖИВО и жизнеспособно и защо понастоящем не е нито едно от двете - върви доказвай. Ако се настоява, че те неслучайно са причинили смърт на детето си, съзнателно нарушавайки закон...ще твърдят, че не е било по тяхна воля случилото се. И ще добавят как същото можело да се случи и в болница ;) Аз и ти ще кажем, че в болница шансът да се случи така е в пъти по-малък, те ще твърдят, че шансът е същия и в извънболнични условия и , че няма гаранция, че точно това дете, точно в болница щеше да е живо сега... И да, ще твърдят как са им нарушени правата и тази е раждала неасистирано по принуда, щото тя държавата, пък те болниците и пр. И хващам бас, че това ще мине във всеки европейски съд, че и в местен.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #32 -: Ноември 11, 2012, 18:11:13 pm »
Не съм сигурна, че това е същото. Тази си е мислила, че лекарите ще оставят детет, въпреки, че е преносено прекалено много. Ето казват, че редовно си е ходила на консултации и на частно лекари дори е ходила. Казали са и, че ще ражда края на октомври и явно си е мислила, че 2 седмици  е преносено и е решила, че щом те не и предизвикват раждане, тя ще си го предизвика.  Не я обвинявам, защото ако сме честни тук в този форум имаме случай на мъртво детенце от това, че изрод наречен гинеколог го остави да е преносено прекалено дълго. Така че аз не съм сигурна в нейното положение какво бих напраивла, ако знам, че преносвам 2 седмици, а онези ме пращат в къщи. Това е една трагедия, за която смятам, че е рано да си правите изводите. Подробностите тепърва ще се уточняват и дали въобще е така, както пише във вестника, ще се изясни.

*
« Отговор #33 -: Ноември 11, 2012, 18:32:43 pm »
Боби, стига, моля те. Раждането е започнало в 2.00ч. Защо едва в 5.59ч са се обадили на бърза помощ? 4 часа не са разбрали, че ражда ли? Пълни глупости.

Съветите на Мег са- ако се обърка нещо, да викнат бърза помощ и да кажат, че не са имали време да се обадят по-рано. Сега предполагам пак ще блокират достъпа до форума си.
« Отговор #34 -: Ноември 11, 2012, 18:46:56 pm »
Мецани той отдавна е блокиран и в онези теми може да четат само определни личности след проверка.
Апропо, постнах на стената на онази позната от ФБ веган, дето призоваваше за това. Мълчи засега.

Не вярвам прокуратурата да се самосезира за подтикване на деяния опасни за майката и бебето.

Ми така е в живота - някои се борим да има бебета в България, да има финанси за различни фондове, а догодина като ни осъдят (щото мисля, че ще осъдят България) няма да има финанси, защотоще плащаме глоба заради тези патици.

[/url][/url]
*
« Отговор #35 -: Ноември 11, 2012, 19:04:32 pm »
Жаси, борят се за права, пък ограничават правата на хората до свободен достъп до техния форум. Смешни са.
*
« Отговор #36 -: Ноември 11, 2012, 19:29:05 pm »
Сега в новинрските емисии казаха ,че прокуратурата се е самосезирала и започва разследване на случая. родните твърдят ,че е нещастен случай,но ....има много "НО"!!  Жалко за детето! :(
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #37 -: Ноември 11, 2012, 19:47:24 pm »
Да, наистина жалко за детето  :(...

« Отговор #38 -: Ноември 11, 2012, 20:01:00 pm »
Бе само аз ли съм бясна? Ама много бясна?
Не доумявам тази свинщина - едни се борим да има деца, да има парички за фонда, некви кукувици освен, че съдят България почерниха живота на едно семейство с лабилна психика, едно бебе, здраво и доносено стана ангелче за тоя дет дъха и некви имагинерни идеи назад към пиродата!

Искам да видя осъдени най-накрая за тази сектанстка работа!
[/url][/url]
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #39 -: Ноември 11, 2012, 20:25:44 pm »
Боби, на мен ми е ясна работата - информиран отказ от ваксини и кръвопреливане...

Аз съм твърдо против да се разрешава домашното раждане. Да ходят да раждат в други държави, където е разрешено /само такъв туризъм нямаше.../.
Колкото до погазването на правата им - те утре и хората, дето пият и шофират могат да си ги "потърсят" - и в двата случая може да има фатален край, може и да няма  :wink:.