Боби, на мен ми е ясна работата - информиран отказ от ваксини и кръвопреливане...
Аз съм твърдо против да се разрешава домашното раждане. Да ходят да раждат в други държави, където е разрешено /само такъв туризъм нямаше.../.
Колкото до погазването на правата им - те утре и хората, дето пият и шофират могат да си ги "потърсят" - и в двата случая може да има фатален край, може и да няма .
Именно. Права, права - ОК. Защо имаме някакви закони тогава изобщо, щом е напълно достатъчно да реша, че някое мое право, или убеждение е несъвместимо с даден закон и хоп - нарушавам го. Че даже ме и оправдават, че даже и държавата мога да осъдя... Това вече отива към малоумие и прекаляване. Нездравословно!
Нали по принцип и тук и на всяко място по света е напълно законно и лично мое право да реша, че не искам повече да живея и да се самоубия? Т.е. всеки човек е способен сам да реши, че не желае повече да живее и си е негово лично право да иска да умре. Така, ама ефтаназията е незаконна почти навсякъде т.е. това да асистираш нечие желание да умре по воля на този, който иска да умре и си е негово право да го иска - теб те прави престъпник, ако те хванат. И ако те хванат - има си последствия. Ама той човекът бил с терминален рак, ама страдал, ама имал болки, ама нямал грам шанс да оздравее, ама агонизирал, ама не можел сам да си сложи смъртоносна доза морфин и не е имал друг избор освен да помоли мен да му помогна "да си иде" и да не се мъчи безсмислено...да, ама законът ми забранява да се съглася да му помогна и това е! И за това си има редица основателни причини, въпреки, че "на първо четене" - не изглежда сложен избор да асистираш нечия смърт така, по съвсем благородни подбуди при това, спасявайки някой от мъките му негова лична воля. Ама на "второ четене" - изникват разни други подробности и те не са маловажни. Никак!
Онези клявки от "Родилница" са именно в ролята на един ей такъв човек с дейността си. "Добронамерен убиец", който ако и да убеден в правотата си да постъпва по определен начин - го прави незаконно, на ръба на закона, или на принципа "а дано не ме хванат". И от тях трябва да се почне, тях да ошамарят съответните държавни звена, имащи властта и ресурса да го направят. Не да се веят същите по всички медии да си развяват лудостите, че и да съдят всички нас за същите тези лудости.
Аре бе, сигурно нямат ресурс, опит и съответните технически средства някои служби, че за нула време да ги заковат и абсолютно черно на бяло да е доказано как тези същите скланят към опасно поведение, нарушаване на закона, правят си буквално заговори да лъжат системата, длъжностни лица,прикриват престъпление /по смисъла на закона/, възпрепятстват следствие и в този ред. Тя Жаси в качеството си на редова гражданка успя да копира и да видим всички ние разговори, уличаващи ги в нарушаване на един куп закони, че ГДБОП да не могат.
Само, че като го направят вторите по съответния начин и според законовия регламент - няма да има клинчене, няма да има увъртане, ами ще има съд. И няма да могат да философстват тогава за права, нарушаване на същите и да точат локуми, ами ще трябва да отговарят за свои доказани действия по различни точки и алинеи на НК. И не, няма да бъдат съдени за убежденията си, а за нарушаване на разни там закони, пък те да си имат пак каквито искат убеждения - никой не им пречи и няма да ги съди за това! Спешъл за
Боби го пояснявам.
Ако искат да е законно, това което на тях им е по сърце - моля, да се преборят по каналния ред, да постигнат нещата които са им толкУ важни, да практикуват същите ненарушавайки закони и забрани и тогава аз ще кажа ОК. Тъпо, или не за мен, малоумно, или не - щом е легално - нямам възражения. Ако имам чааак толкова големи възражения - мен никой не ме спира пък да се боря по същия ред и да постигна отново забрана за практиките им. Стига да мога и да имам толкова силна воля и мотивация по въпроса, че да се занимавам с това. Всеки с правата си дето се казва, ама те не са даденост и не се практикуват ей така "урболешката", без оглед на никой и нищо.
П.П. Редактирах си правописа, не мнението, да не каже някой че клинча