Има много жени, които не си лижат бебето и не ядат плаценти, но при възможност биха искали да родят в къщи. Ето Елена по-горе е пример точно за това, без да е сектантка.
Ами на тия жени никой не им забранява в момента да го направят - щом иска да си ражда. Друг е въпроса, че този случай е трети или не съм сигурна кой точно по реде от миналата година насам, факт е че тези случаи неминуемо се разчуват, защото в един момент нещата излизат извън релси и "родителите" все пак викат спешен екип и все пак опират до така противните и нежелани болници. Защото една камара от тия същите кукувици обясняваха, как не искат в болница, защото се държали с тях арогнанто и като с животни. Не че го одобрявам, ама там никой не е сложен да ни гали с перце, освен това знаете предполагам какви родилки има. Аз като лежах миналата година за задържане, нали ходех в родилна зала дам и мерят тоновете по три пъти на ден, та се нагледах на всякакви - някои хъркаха кат порове, други пискаха, като заклани, трети охкаха и пъшкаха като че ли им стържат вътрешностите с лъжица-визирам една циганка, която на 3см. разкритие виеше, все едно я колят, без майтап. Не им е работата на акушерките да седят и да й говорят с напевен глас - в момента имаха три или чеири раждания, работата им е да се погрижат за всички, който иска специален екип за себе си и бебето - да си плати, ако не искат в държавна болница, да идат на частна - и там могат да се изредят цялата рода до девето колено да гледат как ти излиза детето от еди си къде. (Извинете ме за малко грубия тон, но и аз се ядосвам вече) Аз си платих и за двете раждания - повечето момичета тук си плащат, защото искат най-доброто за децата си. И ще кажа още нещо - тук във ВМИ не салгат епидурална, даже се правят, че не знаят какво представлява, до секцио опират нещата само в краен, ама много краен случай или по показания и то както си е по протокол, така че който иска да ходи там - пак ще е най-близко до природата, само дето поне може да разчита, че ако нещата се закучат почти веднага ще се намери адекватно решение.
Тия патици дето искат да си раждат вкъщи - да си раждат, но да не харчат парите на данъкоплатците за глупостите им. Да се създаде механизъм - ок, но да си върви с ценоразписа, както избора на екип по държавните болници, в противен случай сериозно се съмнявам, че ще се почне едно обикаляне на тези екипи предимно в махалата, т.е. от къща на къща там, защото всички циганки сто процента ще започнат масово да се възползват от услугата, още повече, ако е безплатна.
Аз съм за ограниченията и реда. Може наистина да си правим който каквото иска, но както казаха - дай да се качим по клоните и да си живеем там, макар че дори и в маймунските стада си има ред, йерархия и неписани закони ....
P.s. По този повод се сещам за законите и наредбите за изграждане на газови трасета - моя съпруг все ми разправяше коментари на негови колеги - писани са с кръв мили дами. Толкова взривове са се получили по света при неграмотни изпълнени трасета и толкова жертви са станали. Дали трябва и законите за асистирано раждане в такава страна като нашата да се напишат с кръв и с много безсмислени жертви. Заради някакви кукувици, които решили, че искаи да са близо до природата. Щом толкова искат - да идат в гората да си спретнат колиба и да си живеят там, без интернет, без телефони, без тв. и никаква връзка с външния свят, нали искат да са близо до природата...