Хммм, някои хора тук май нямат идея що е то държавен бюджет, как се формира той и как се разходва......
Иначе сте прави, че има абсолютни нонсенси и идиотизми в управлението ни.
Елена, не става дума тук дали някое малцинство ни харесва или не. Става дума за спазване на закони, става дума за човешки животи. Моля ти се, нали не казваш, че трябва да разрешим на всеки луд да си върши лудостите, без оглед кого ощетяват или застрашават, само защото имал право да си прави каквото иска, че и на нас да ни харесва, видиш ли ти? Считам, че достатъчно лудости и глупости вече плащаме 23 години, айде стига толкоз. Работата на държавата е да създава приемливи условия на гражданите си, да се грижи да се спазват законите, да разходва парите събрани от данъкоплатците по оптимален начин, а не да играе по свирката на всеки, на който му скимнало да си навива на масрафа за нещо. А в условия на криза пък, при такава бедна държава като нашата е абсолютно нерационално и нецелесъобразно да се харчат пари за идиотизми, при наличието на далеч по-важни неща за разрешаване. Вместо да се правят опити да се спасяват човешки животи /чрез реформи в здравеопазването/, ние ще помагаме на някакви си кукувици да застрашават такива
Не мисля, че за една държава се съди по отношението й към малцинствата. Това някой си го е измислил пак, за да си обслужи някоя теза
За една държава се съди по това как се отнася с всичките си поданици, данъкоплатци, които в крайна сметка я издържат и заради които тя съществува. При нас обаче се получава съвсем друго, сбъркана ни е системата, както вече многократно сме констатирали, но това че в България се случва така, не значи, че е норма.
Много е хубаво да сме хуманисти, да си говорим абстракции и мантри, обаче реалността ни блъска в лицето и бива да сме адекватни, викам аз
П.С. Елена, това че една бременност протича нормално, следена е стриктно и няма никакви индикации за усложнения, изобщо не значи, че такива няма да се случат и че са невъзможни. Има достатъчно случаи потвърждаващи това.
Аз лично никога и при никакви условия не бих родила вкъщи. Колкото и да е гадна болницата, колкото и да са лоши условията, там се чувствам най-сигурна. Е, разбира се не във всяка болница, но пък имаме избор в коя да родим все пак. Аз пътувах 400 км с изтекли води, за да родя в такава с отлична неонатология, щото раждането взе че тръгна в 33 седмица, при абсолютно нормална бременност, следена при двама лекари, прегледи на 2 седмици, изследвания и квото се сетиш, без никакви индикации за проблеми, седмица след поредния преглед
Та, ако случайно бях някоя облъчена от Родилница и подобните й идиотка, сигурно щяха да ми обясняват как така било писано бебето да се роди 2 месеца по-рано, затова да си седя вкъщи, да дишам и да напъвам, пък каквото стане - карма, кво да прайш