Jbrul, и аз съм ЗА да се намери разумен вариант. Смятам, че силите трябва да се насочат в подобряване условията и грижите в болниците. Също така мисля, че дамите, които така активно пропагандират домашното раждане, не са за асистираното такова, независимо, че така твърдят. Изводът, до който достигнах след вчерашното четене на разкази за домашното раждане е, че те не желаят намеса на лекари и/или акушерки. Те искат да раждат в присъствието на мъжа си, децата си и/или дула и да създадат егрегор над семейството си.
Мецани, аз и ти сме наясно за какво става въпрос
в действителност в този иск. Знаеш и защо сме наясно. Но много от четящите тук и много от хората по принцип - биха "вързали", че те се борят за някакви свои човешки права, които да упражняват разумно и с отговорност. Такова нещо - няма. Достатъчно им четох из сайта /преди старателно да поизтрият/ описанията на фрапиращите глупости, които вършат и "аргументацията" да вършат същите тези глупости.
Откровено казано - твърде ми е уморено, че на нова сметка да обяснявам на всяка ентусиазирана "защитничка на човешките права", която ще прочете темата ти - защо аджеба тази група женици хич не целят това, което формално обявяват, че искат. А такива ще има.
Тези жени, които се веят по телевизиите и зомбират разни глупачки в нета - имат "формални искания" да им се осигури нещо, което нито им е нужно, нито би им удовлетворило претенциите. Понеже претенциите има са - да си раждат "на къра под ореха" и ако има умрели деца по тази причина - то било "естествено да има и злополуки".
Това, че може и да ги няма тези "злополуки" благодарение на съвременната медицина - тях не ги устройва, понеже им разваля хармонията с природата и "кЪнекшЪна с есенната буря, докато раждат". Оглеждането на плацента след раждане у дома и сравняване по снимки в нета, дали е, или не е цяла - явно е допустимо отколонение от "природното"
Та предлагам - на формалните им искания, да се отговори с формални решения. Те ще са си реални решенията, ама пак ще се опитват да ги избегнат,
понеже целят друго. Ама пък когато им се
удовлетворят предявените официално претенции и пак продължат с безобразията - вече "има мегдан" да им се търси отговорност за същите тези безобразия. Дотогава - все ще се изкарват "жертви на системата", "принудени от ужасните болници и лекари" и пр. и ще стоят на позицията - как поради липса на алтернатива били поемали такъв огромен риск.
Нека им се даде исканата /уж/ алтернатива, пък като не се възползват от нея и си я карат както досега - "да ядат шамарите". Както се казва: "С техните камъни - по техните глави", пък да видим...
П.П. Бих препоръчала на момичетата, за които темата е нова - първо да прочетат тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45826.0 В нея - подробно, аргументирано, надълго и широко са обсъждани действията на тези жени и реалните им мотиви да ги предприемат. За съжаление - повод за тази тема беше смъртта на доносено, здраво дете, заради безумните увлечения на майка му. И сега същите тези жени - съдят България. Изводите си ги направете сами.